Escentric 02 podle Escentric Molecules je Orientální Floral vůně pro ženy a muže. Escentric 02 byl/a uveden/a v roce 2008. "Nosem" za touto vůní je Geza Schoen.

Vivideviviane
Poté, co jsem vyzkoušel Escentric, se mi zatím nejvíce líbila 02. Můj první dojem byl velmi čistý. Připomínala mi vůni nákupního centra. Když jsem ji použila podruhé (dnes), cítila jsem něco jiného. Jsem v práci a říkám si: "Někdo používá Light Blue". Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila, že je to moje vůně. To jsem opravdu nečekala! Na mé kůži po několika hodinách zůstala vůně Light Blue a to je jediné, co teď cítím.

Rhialto the Marvellous
Jedná se o ambroxanovou vůni provedenou jinak. Tato vůně údajně obsahuje maximální možný roztok 13,5 % ambroxanu, takže je to docela bomba. Přesto nevoní jako typické běžné designové ambroxanové vodní osvěžovače.
Je to prostě jedna z mých nejoblíbenějších vůní vůbec. Je postmoderní, je osvěžující, je krásná, je vzdušná, je neškodná a přitom velmi přítomná. Když ji nosím, dostávám tolik komplimentů, zejména navrstvenou s další molekulou 02. Lidé za mnou chodí a ptají se, co to mám na sobě!
Vyzařuje jakousi citrusovou atmosféru, ale ve skutečnosti v ní žádný citrus není. Mám v sobě bezový květ a trochu kosatce. Je v ní cítit jakási šumivost, možná souhra Iso-E Super a ambroxanu. Nejsem si jistá, jak voní hedion, ale musí být božský, protože si nedokážu vysvětlit, proč tato vůně voní tak, jak voní. Je to mlžná krása. Mnozí říkají, že voní tak trochu jako gin s tonikem, a já musím souhlasit.
Výjimečně dobře se chová ve vysokých teplotách. Vhodná do kanceláře, unisexová a univerzální. S touto vůní prostě nemůžete udělat chybu. Nejlepší na jaro a léto, ve dne i v noci.
Miluju, miluju, miluju. Geza Schön je génius. Klobouk dolů!

Ragnar
První kontakt s Escentric Molecule a upřímně, nic mi neříkají. Ne že by to byla špatná vůně, naopak, je dokonce příjemná a lehounká, ale komplexnost v ní nenacházím. Parfém mě musí nadchnout, něco mi předat, nestačí mi, že je "hezky" a příjemně navoněný.
Souhlasím s Mellyhelly a jejími řečmi o čistém, formálním prostředí.
Chutnají mi čisté hotelové pokoje nebo i čistý dřevěný nábytek s těmi citrusovými vůněmi, ale ne ty štiplavé, alkoholové. Je jemná, svěží a čistá, ale ne pro mě.
Opravdu nechápu smysl této vůně, při vší úctě k těm, kteří ji dokážou pochopit a ocenit.

Arian
Co mohu říci o tomto parfému?
Vycházím ze zklamání, testovala jsem molekuly a esence a všechny měly něco, co jsem v hloubi duše čekala víc. Escentric 02 mě uprostřed tolika zklamání překvapil.
Něčím, na co jsem už byla emocionálně připravená a co se v této vůni nekonalo: alkoholem. Všechny ostatní z této řady jsou při aplikaci extrémně alkoholické. Ne však tato. Můžete si ji rovnou přiložit k nosu, aniž byste riskovali záchvat rýmy. (Tím nechci říct, že je to nulový alkohol, něco mi na ní připomíná gin, ale je to velmi mírné).
V první půlhodině cítím iso velmi zřetelně, ale ne tu molekulu 01 - to je dřevěný nábytek, který nikdo léta neuklízel - tohle je dřevitá vůně, která je příjemně cítit, tak akorát, v kombinaci s nádechem kosatce, který se začíná objevovat. Už v první hodině se objevuje ambroxan, který o sobě dává vědět spolu s květinovým nádechem. Jak už jsem řekla, molekula 02 zanechává na mé kůži lehkou jantarově-mentolovou vůni, která je vlastně velmi příjemná, ale tady byla dokonalá. Po 3/4 hodině zůstává velmi blízko kůži, ale stále je vynikající. Směs všech tónů pokračuje spolu s nádechem pižma, které vše zaobluje a zpříjemňuje.
Abych to shrnul.
Je to parfém, kterého chcete víc a víc. Četla jsem to hodně v recenzích ostatních z této řady, ale žádná ve mně nevyvolala pocit "potřebuji cítit víc" jako tato. Dá se sdílet. Ráda si myslím, že je to parfém, který se nosí v zimě, po sprše, zatímco se zabalená do deky díváte na film. Na mé kůži vydržel více než 6 hodin, a kdybych si měla vybrat jen jeden parfém z této řady, který bych si koupila znovu, byl by to určitě tento.

MellyHelly
Ze všech escentrických molekul, pokud je budeme nazývat molekulární, je mým nejoblíbenějším Escentric 02.
Asi záleží na ambroxanu, který mi rozhodně vyhovuje, alespoň v rámci této konkrétní směsi. Molekulu 02, tedy samotný ambroxan, jsem bohužel nikdy nezkoušel.
Je zřejmé, že pro ty, kteří k nim nečichají, nemají má slova smysl.
Pokud pro vás tyto vůně představují vodu a alkohol a nic v nich necítíte, pak to, co říkají ostatní, nedává smysl. Ale může to mít nějaký účinek.
Vyzkoušela jsem Molecule 01 a docela mi vadí, jak označuje moje recenze.
Molekulu 04 jsem vyzkoušela v naději, že najdu dobrou alternativu santalového dřeva v Javanolu, a našla jsem v ní jen obrovský grapefruit, který cítím jen já.
Escentric 02 se mi od prvních pokusů před mnoha lety osvědčila jako nejlepší, nejnositelnější pro mé osobní potěšení. Dává mi pocit čistoty a pohody, který se nedá racionálně vysvětlit. Dobře se usazuje na mé pleti a zvýrazňuje ji. Možná, že zabíjí frekvence a dává jí vlastní spád, jako to dělá 01, ale je jemnější.
Je pravda, že má v sobě i Iso-E-Super, který mi s tou nekonečnou dřevitou notou přijde únavný, ale snad v mixu jako celku příliš neunavuje.
Kdybych ji měla přiřadit k něčemu existujícímu, řekla bych, že mi připomíná vůni, kterou můžete cítit ve vestibulech luxusních hotelů moderního stylu nebo ve vestibulech těch nových paneláků. Voní moderními béžovými koberci, čistě udržovanými a tmavě hnědými koženými pohovkami, na kterých nikdy nikdo nesedí, velmi vysokými stropy, lineárními celoplošnými závěsy v hladké hnědé nebo krémově bílé barvě, osamělým vrátným za futuristickým pultem, určeným k tomu, aby ho při práci sledovali, i když jen kolemjdoucí lidé, ve výloze, ale bez interakce.
Reklama ve stylu "stavíme váš nový domov, Milano Giardino" s počítačovými rekonstrukcemi budov, které ještě nejsou vidět. Těch velmi drahých domů, které si pak koupí ti, kteří pak jezdí na kole po okolí (rozhodně nedojíždějí ze vzdálených kolejních čtvrtí a provinčních měst!) a pořádají domovní schůze, aby prodali loňský značkový šatník, pro ekologickou a "udržitelnou" budoucnost.
Ano, takto řečeno je to trochu smutné a určitě jen můj pohled na věc, ale ta vůně sama o sobě má uklidňující kvalitu.
Považuji za samozřejmé, ale z vlastního vědomého rozhodnutí, že tyto parfémy neobsahují nic přírodního původu. Doufám, že tomu tak je. Kdyby tomu tak nebylo, nemělo by to smysl.
Iris? Jasmín? Fialková vůně? Mah. Přesně tak, doufám, že Iris a Jasmína z laboratoře. Pokud ne, poohlédněte se jinde.
Escentric 02 je také vůně, která se mi nejvíce líbí u ostatních. Vyzkoušejte ji, abyste uvěřili.
A taky vím, že kdybych si konečně po letech dopřála celou lahvičku a ne pořád jen vzorky, nebudu ji nosit často. Pořád se líbit ostatním není tak příjemné, vlastně se mi z dlouhodobého hlediska chce utéct. Nebo si nechat své přirozené špíčky.

Stasidla35
Nechť členové tohoto fóra prasknout alespoň koule, a dokonce i tváře... Nemohu se dočkat, až si koupím novou...6 láhev tohoto lektvaru!!!! Pokud oblečení s vůní položíte na poličku ve skříni a po chvíli otevřete...objeví se odtud na pár vteřin "džin" a pak zmizí a celá skříň zůstane naplněna lehkou vůní svěžesti. O vytrvalosti...ráno přijdou kolegové do práce a říkají, že už vědí, že jsem na místě...na chodbě lítá stejný "džin". A vůbec přesvědčovat nikoho nemá cenu... čím méně fanoušků, tím více jich zůstane na nás!!!!.

Alexc
Pokud jste sem přišli číst o molekulách, radím vám, abyste nečetli, jsou zde závislí, neřeknou vám nic jasného a neexistuje žádný lék.
Já jsem s nimi byl deset let, s molekulami. A ano, jsem alkoholička. (škrtnuto), spotřebovala jsem potupný počet lahviček, dostala jsem spoustu komplimentů právě na tuto vůni, rozdala jsem ji všem svým méně blízkým kamarádkám - po pro mě otravných komplimentech - ach, zase ta vaše božská vůně - jsem lahvičku dala s ujištěním, že mě to nemrzí, zkuste to vy... (protože vaše komplimenty už nesnesu).
Po krátké době začal absťák. Fyzicky jsem potřebovala plnou lahvičku a vše se opakovalo. Koupila jsem si láhev ( nebo několik lahví najednou ) a utišovala jsem si svědění.
Kupuji pouze živé, pouze v obchodech s vysokou reputací, takže padělky přede mnou vyloučeny.
Píšu v naději, že se najdou lidé jako já, závislí, ale najednou se z molekulární posedlosti bezpečně vyléčili - napište mi do soukromé zprávy - jak se vám podařilo přežít a najít alternativu?

captainM7
Víc než escentrické bych to nazvala hloupé.Podle cen vidím, že tyto "escentrické" parfémy jsou také drahé, a přitom jsem přesvědčená, že pro ty, kdo je vyrábějí, nejsou nijak drahé, naopak.Spousta alkoholu, iso a super a ambroxan ředěný vodou, zbytek je nic, nic nezbylo.Podle mého názoru je to zboží ze supermarketu, kromě Guerlain, Chanel, Dior, YSL a spol, tyto molekuly jsou pro parfumerii škodlivé.

Jikodis
V těchto recenzích vidím velké rozdíly. Já však tuto vůni miluji! Dostala jsem za ni víc komplimentů než za jakoukoli jinou vůni. Miluji směs ambroxanu a ISO-E Super. Vůbec necítím pepř ani citrusy, jak někteří tvrdí. Escentric 01 má však pro mě velmi pepřovou vůni, kterou nemám ráda. Tuto vůni vnímám jako velmi syntetickou a to mi nevadí. Je to jedna z těch vůní, na které se nedá ukázat prstem. Prostě voní moc hezky a povědomě. Jako byste tu osobu znali. Vlastním Molecule 01 a bohužel z ní nic necítím. Tahle mi ale voní skvěle. Nechápu, proč by ji někdo mohl nenávidět. Od svého okolí jsem slyšela jen samé skvělé věci.
Hodnocení:
10/10

Lear
Zdá se, že jsem něco podobného amatérsky a na nic si nehrající vytvořil. Koupil jsem tento iso e super na internetu, vzal čistý lékařský líh, vyčistil dodatečně aktivním uhlím, rozmíchal 10 ml iso e super 90 ml lihu, trval 2 týdny za pravidelného míchání. Zdá se, že se z toho vyklubalo něco blízkého.
Na mně je vůně citrusově-dřevitá, na příteli citrusově-dřevitý závoj, na sestře voní jako čerstvý mrazivý vzduch. Ale nejlepší vůně je na kočce, něco jemně zemitého a dřevitého. Kočce to sedlo ze všeho nejvíc, teď chodí ven navoněná. A co je charakteristické, nesnaží se vůně zbavit, tj. neolizuje ji.
Aplikujeme ji také na parfémy, abychom je posílili a zvýšili jejich intenzitu. Účinek - super!
Vše IMHO!!!
Dívkám a ženám krásné svátky!!!!

Slack Alice
Krátké setkání.
Je časné ráno ve Stockholmu, na nástupišti jste jen vy a pár dalších cestujících. Náhle si uvědomíte, že se u závory na lístky něco děje, a protlačí se sem skupinka tří postav. Postava vpředu připomíná Juliana Assange, projede vámi jemný, téměř nepostřehnutelný pocit vzrušení, když se na okamžik spojíte...
Fantastické, že?! Mám rád escentriky, některé víc než jiné. Molekuly jsou pro mě příliš jemné. 01 a 02 jsou mé oblíbené. Z výše uvedeného popisu se může zdát 02 chladná, ale není tomu tak, je moderní a hřejivá a ta směs je geniální.
Viděl jsem Degasovu kresbu linkou, myslím, že se jmenovala "akt" ve Walkerově galerii v Liverpoolu, ten den mě ovlivnila víc než cokoli jiného, protože něco v její jednoduchosti 3 nebo maximálně 4 čáry, umožnilo mi to "doplnit mezery" ohromně jednoduché, ale dokonalé.
Geza Schoen způsobil ve světě parfémů menší rozruch. Miluji ji!