Geza SchoenHodnocení parfému 4.06 z 5 s 1,098 hlasy
Molecule 01 + Black Tea podle Escentric Molecules je Aromatic vůně pro ženy a muže. Molecule 01 + Black Tea byl/a uveden/a v roce 2023. "Nosem" za touto vůní je Geza Schoen.
Best in Show: Uklidňující čajové vůně (2023)
od Jernê Knowles, John Biebel, Raluca Kirschner, Iulia Halatz, Igor Masyukov, Markéta Rybínová, Sandra Raičević Petrović
Nishivano
Dobrý den! Včera jsem to dostala jako dárek! Oh, jaká svěží vůně! Nevím, co je to za čaj, ale cítím z něj svěží bylinnou vůni, asi to není fermentovaný čaj, jen natrhaný, moc, moc krásná kombinace vůní! Pokud mohu použít termín - "Moaré efekt! Prostě vrstvení čichových látek na sebe! Je to úchvatné, vhodné i na zimu 😊, ale ne v silných mrazech 🎅! Doporučujeme 👍
SimpleButch
Někdo naznačil, že voní spíše jako suchý černý čaj, a já nemohu než souhlasit. Voní to, jako byste strčili nos do sáčku nebo sklenice se suchými lístky černého čaje. Trochu hořký, trochu jemný: přesně takový je suchý černý čaj. Je v něm také něco magnetického a okouzlujícího, co vás nutí se k němu znovu a znovu vracet (nejspíš Iso E Super). Má docela dobrou výdrž a je úžasná pro vrstvení, s tím, jak je naprosto jednoduchá, lineární a předvídatelná. Označila bych ji za důvěryhodnou a nyní šetřím na plnou lahvičku.
jennajesens
Mně to voní jako velmi sofistikovaný profesor, který je závislý na kofeinu, nosí manšestrové nebo tvídové sako a nikdy nespí, ale v tom nejlepším slova smyslu. Mám z ní spoustu temných akademických vibrací. Akordy černého čaje jsou jednoduché a přímočaré. Černý čaj bez příkras - bez cukru a mléka. Iso E Super dodává jemnou, dřevitou, uklidňující vůni, která na mé kůži voní jako teplá kašmírová deka nebo kožená bunda. Je dokonale unisexová a jen trochu citrusová, jako by byl černý čaj provoněn bergamotem nebo citronem. Skvěle se hodí k vůni čaje Earl Grey a rozhodně bych si ji dokázala představit ve vrstvení buď s něčím sladkým a laktonickým, nebo s levandulí/květinami, a vytvořit tak vůni londýnské mlhy, ale krásná je i sama o sobě. Spousta recenzentů zmiňuje slabou vůni, ale když jsem ji včera měla na sobě, vydržela mi na kůži dobrých 6-8 hodin. Když zkouším novou vůni, vždy se osprchuji a navlhčím, aby měl parfém co největší šanci. Možná na suché pokožce nevydrží tak dlouho.
Enrium
Po přezkoumání vzorků Escentric Molecules je považuji za dost nevyrovnané a občas za trik. Trik, kdy se do lahvičky stáčí jediná syntetická aromatická látka a prodává se jako parfém, se už vyčerpává a určitě nejlépe fungoval u dřívějších, abstraktnějších "molekul" 01 a 02, tedy Iso-E-Super a ambroxanu. Protějšky Escentric, obsahující stejnou aromaterapii, ale s jinými tóny vybranými k jejímu "vylepšení", podle mého názoru nefungovaly - všechny působily jako kyselé syntetické "osvěžovače". Ale přiznám se, že na mě udělala dojem novější kolekce M+. Zatímco Molekula 02 je mým favoritem, přidání jedné noty k Iso-E-Super z Molekuly 01 má podle mě za následek slušné, příjemné parfémy, aniž by to bylo na úkor přitažlivosti původní M01. Abstraktní teplé dřevité pižmo Iso-E-Super se k tomuto úkolu dobře hodí, je ze své podstaty univerzální.
V tomto případě se jedná o tóny černého čaje, které se s Iso-E-Super pěkně prolínají. Černý čaj je realistický, svěží a bylinný, rozvíjí se na mé kůži a postupem času se stává výraznějším. Má jemné květinové nuance, které krásně umocňují jeho zelenou barvu. Iso-E-Super zůstává v pozadí, lehce sladký a dřevitý - nezaměnitelný. Krásně vyzdvihuje čajový tón, staví ho do středu pozornosti a působí jako fixátor. Čaj vydrží déle, než jsem očekávala, ale vyprchá a zůstane jen jeden tón vůně Iso-E-Super. Vůně je středně dlouhá a dlouho vydrží. Je to unisexová, jarní/letní vůně.
Čaj je tón, který ve svěží vůni vždy ocením, jeho výrazná čistá bylinná kvalita hluboce osvěžuje. M01+Black Tea je krásným příkladem vůně s převahou čaje. Jednoduchá a přímočará, ale příjemná a neškodná, Iso-E-Super zde dokonale plní svou roli v pozadí. Stejně jako zbytek kolekce M+ je i tato vůně vylepšením vůně M01. 3.5/5.
AlinaMonvid
Jaká nádherná vůně! Při pohybu mi tak dobře seděla na studené kůži - vůně starého dřeva z vytopených lázní a voňavého černého čaje s nějakou bylinou. Žádná Alžběta tu není. Vytrvalost pro molekulu je v pořádku. Tady + mandarinka, na mně, no, prostě kyselá. No, obecně si myslím, že milovníci molekul se v oblacích vznášejí s touto neviditelnou molekulou, takže jsem ráda za příměsi. Čaj je elegantní, ne gurmánský, výběrový, jemný a atmosférický.
Мария Матвеева
Úzkostlivě hledám "svou" příchuť černého čaje. Myslím, že jsem našel jednu, která se blíží dokonalosti. Před touto molekulou jsem nikdy neměla na sobě žádnou vůni z tohoto domu. Jednou se v obchodě přiblížila k 01 a 02, ale nic jsem na sobě neslyšela a nechala všechny pokusy o spřátelení. Tady však naděje převážila nad obavami, a tak jsem si objednala zkušební verzi. Kouzelný, vzdušný, opalizující černý čaj s několika citrusovými inkluzemi inspirovanými bergamotem. Mate jsem neslyšela. A je to sotva první vzorek, na který můj manžel okamžitě zareagoval. Okamžitě jsem se stala jeho "čajovou" dívkou. Jediné, co mu připadá, je, že tento čaj je trochu silný. A tchyně, když jsme přijeli na návštěvu, se hned ptala: "Co to máš za příchuť? Já jsem zatahala za nos a šla jsem si k němu přičichnout jako pes." A tak jsem se na to podívala. Ale má to jeden háček. Molekula je žena rozmarná. Měla jsem s sebou vzorek, dala jsem ho tchyni a... nic ze mě neslyší. A já ten čaj z jejího zápěstí sotva slyším! Už je skoro pryč. Jdu za ní a nic necítím. Ale ze mě to teče a je to voňavé. Je to velmi voňavé! A nikoho to nedráždí. Někdo psal, že to okamžitě vyprchá. U mě se ukázalo, že je to jedna z nejvytrvalejších. Zpod vlasů jsem ji zřetelně slyšela ještě po jednom dni (a nejen já), a tam, kde se mi dostala na oblečení - ještě déle. Celkově je to "moje", devět z deseti. K naprostému ideálu mu chybí doslova pár procent něhy, ale to jsem ochotná odpustit. Velmi podobný zvuk jako Tea & Rock'n Roll voyages imaginaires, ale tam je vše více ukřičené.