Molecule 04 Escentric Molecules pro ženy a muže

Molecule 04 Escentric Molecules pro ženy a muže

balsamico

Molecule 04 podle Escentric Molecules je Woody vůně pro ženy a muže. Molecule 04 byl/a uveden/a v roce 2017. "Nosem" za touto vůní je Geza Schoen.

Parfumér

Vonné složky

rowan.walters

Musím přiznat, že Molecule 04 mám nadmíru rád. Dokonce jsem si zkusil vyrobit vlastní.
Javanol je extrémně silný a v Molecule 4 je jeho ředění dokonalé - výsledkem je nositelná dřevitá vůně, která kolem nositele vytváří auru s úžasnou výdrží.

Molecule 01 Gezy Schoena (v hlavní roli Iso E Super) byla slavně popsána jako "spíše efekt než vůně" a totéž lze říci i o Molecule 04.
Při vrstvení krásně funguje a umocňuje všechny druhy vůní: dřeviny, květiny (zejména růže) a jantar.

Sandálové dřevo je nedílnou součástí moderní parfumerie, která z něj udělala vzácnou přírodní komoditu.
Závislost parfémového průmyslu na santalovém dřevu spolu s kolísajícími cenami a dostupností vyvolaly snahy o nalezení alternativ, botanických i syntetických.
Snaha o syntézu realistické molekuly santalového dřeva byla (a stále je) jakýmsi závodem ve výzkumu a vývoji - zejména mezi "velkou čtyřkou" parfémového průmyslu (Firmenich, IFF, Givaudan a Symrise), jehož výsledkem je nepřeberné množství molekul santalového dřeva (např. Firsantol, Polysantol, Hindinol, Bacdanol, Brahmanol, Ebanol, Indisan, Mysoral, Sandranol, Sandalore, Santaliff atd. atd.)
Poslední a možná nejpřevratnější novinkou v chemii vůní je "Dreamwood", patentovaná molekula mysorského santalového dřeva firmy Firmenich, 100% přírodní, vytvořená "bílou biotechnologií" - mimo jiné z cukru - a první syntetické santalové dřevo ("syntetické" v tomto případě znamená uměle vytvořené a nenacházející se v přírodě), které funguje jako alternativa a úplná náhrada indického santalového esenciálního oleje. Pozoruhodné je, že Dreamwood má dokonce stejné antibakteriální vlastnosti jako santalový olej.
Ale to už odbočuji...

Javanol, vytvořený společností Givaudan v roce 1996, není analogem (nebo náhradou) santalového dřeva, nicméně účinně kopíruje nejcharakterističtější účinky santalového dřeva:
"... Javanol se ukázal jako nejvhodnější pro receptory v nose, které kódují santalové dřevo. Čím dokonaleji 'noha' santalového dřeva zapadne do 'boty' receptoru, tím intenzivnější bude vůně. Osobou, která Javanol v roce 96 objevila, byl Jerzy Bajgrowicz, chemik pracující ve společnosti Givaudan. Jednou z věcí, kterou udělal, bylo nahrazení dvojné vazby v části molekuly zvané "spacer" cyklopropanovým kruhem. Tento tříčlenný kruh zachovává elektronické vlastnosti a tuhost dvojné vazby, ale zlepšuje hydrofobnost, takže Javanol téměř dokonale zapadá do receptorových kapes santalového dřeva v nose."
(Scentspiracy.com)

Javanol je velká molekula, která může způsobit rychlou únavu čichu, což znamená, že Molekula 04 přetrvává ještě dlouho poté, co ji její nositel přestane vnímat, a stejně jako u Iso E Super (kterou podle odhadů 20 % lidí necítí) se zdá, že to, jak na ni reagujeme, závisí na našich genetických predispozicích.

Jinými slovy, ne každý cítí molekulu 04, ale ti z nás, kteří ji cítí, si ji obvykle užívají.

Jak už poznamenali ostatní, Molekula 04 je velmi silná a může být polarizující. Většina lidí - zejména ti z nás, kteří si potrpí na santalové dřevo - ji miluje.

Při umírněném a střídmém použití může mít kouzelný účinek. Molekula 04 může být svůdná a opojná, ale také meditativní.

Molecule 04 vytváří kolem nositele vznešenou dřevitou auru (kterou někteří nazývají "vonnou bublinou") a při pohybu vůni stopu. Často se zdá, že si jí lidé všimnou, jakmile vstoupíte do místnosti, a reakce bývají mimořádně příznivé.
(nezřídka se stává, že mě zastavují náhodní lidé - minulý týden se mě při prohlídce kávovarů v obchodním domě třikrát během půl hodiny zeptali, co mám na sobě).

Vyrobit si vlastní verzi Molecule 04 není zrovna složité - vše potřebné seženete u Perfumer's Apprentice.

Edit: Moje současná oblíbená molekula je Timbersilk, gama izomer jako Iso E Super, který se s Molekulou 04 skvěle doplňuje.

Teenzy

Říct, že jsem byl šokován řadou nelíbí, je slabé slovo...... Protože tohle jsou ty nejkrásnější růže ze santalového dřeva. Růže! Měkká, nadýchaná, sametová, čistá, na dotek téměř jako kůže kotěte. Hned jsem si k nim přivoněla a moc jsem nechápala konzultantku, která asi 10 minut mluvila o santalovém dřevu. Výjimečně ženská vůně. Další důkaz toho, jak obtížně se vůně Geza sází. Přiblížila jsem se k ní ještě 5x, ano, nepřekypovala, stejná jemnost, chlupatost, čistota, ale zároveň asertivita. Nejhmatatelnější a nejvytrvalejší molekula na mně, rukáv svetru zacuchaný na týden, rušící vše, co bych si na sebe nevzala. Nepodobá se ničemu jinému, dostávám se s ní do jakési páté dimenze, industriální růžové zahrady ve 250. patře mrakodrapu, je útulná a klidná, pocit harmonie nahrazuje úzkost a myšlenky se stávají čistšími. Pro mě je to sexy. Intimní, nativní. Nativnější než první molekula) Ta je v lidech naprosto klidná na úkor borovice a jalovce. A tady je nuance trpké živočišnosti, kterou nemůžete prezentovat každému. Miluji ji od prvního seznámení, ale nikomu nedoporučuji, aby ji bral naslepo. Kůže je studená.

Only Nikol

Všechny tyto molekuly jsou docela zajímavé. Ve skutečnosti voní na každém úplně stejně, jsou velmi dobře rozpoznatelné a lidem jednoduše lichotí, že se na nich vůně smíchaná s jejich pokožkou projevuje exkluzivním způsobem. Ze své zkušenosti mohu říci, že tyto vůně slyším od různých lidí naprosto stejně, prostě komu jdou, a komu ne, tak moc ne. Ale způsob, jakým je slyšíme... V tom spočívá pravda o vnímání. A slyšíme je různě a vnímáme je stejně.
Molekula 04 se mi líbí. Je to monokvětinová vůně santalového dřeva. Je tam druh santalového dřeva, kde je abstraktně květinová. Nespojuji si tuto vůni s potem nebo tetami jakéhokoli druhu. Je to krásná abstraktní teplá květinová vůně. Doufám, že alespoň na tuto Molekulu nebude alergie (to k tématu, že alergie se může stát i na přírodní složky, před kterými jsme neustále chráněni).....
Sám Geza Schoen považuje Molecule 04 za svůj nejlepší výtvor!)))))

ITBoa

Stejně jako ostatní zde, i já jsem měl s Molekulou 04 nečekané výsledky. Výsledky jako naprosto šílená a monstrózní životnost.

Uvedu příklad: Když jsem tuto vůni poprvé testovala, nastříkala jsem si pravou paži (ne na pulzní body, jen na horní část středu paže). Pro mě to funguje dobře, protože mi to dává představu o celkové síle a vůni vůně a usnadňuje mi to pravidelné očichávání bez obav, že se vůně setře (jako by se setřela na pulzním bodě, například na zápěstí).

Při testování vůně M04 jsem si jednoho dne po práci nastříkala pravou ruku, abych ji vyzkoušela. Během noci jsem si udělala představu o tom, co je M04 zač, a zaujala mě její síla, i když to není zrovna hutná a těžká vůně. Po celou noc se mi její solidní vůně přirozeně vznášela ve vzduchu, aniž bych musela zabořit nos do kůže, abych ji ucítila, což je pro mě dobrý ukazatel dlouhotrvající a silné vůně.

Druhý den jsem vstala, osprchovala se jako obvykle a šla do práce, ale během celého dne jsem stále cítila závany M04, v domnění, že jde jen o nějakou přetrvávající vzpomínku na vůni, jsem ji ignorovala. Ale ke konci směny (celá směna, 8 hodin) jsem si všiml, že vůně M04, o které jsem si myslel, že se mi jen zdá, nějak dokázala zcela nasytit pravý rukáv na mé košili s dlouhým rukávem. Bez legrace, celý rukáv byl naprosto cítit tou látkou, jako bych si ji právě nastříkal.

Všimněte si, že v tu chvíli jsem se nejen osprchoval a vydrhnul si ruku, ale od počátečního zkušebního postřiku uplynulo asi 18-20 hodin. Ohromen tím, čeho jsem byl svědkem, jsem pokračoval ve svém pracovním týdnu.

Nyní rychle přejděte do dalšího týdne. Všechna má trička byla vyprána (a každé tričko, včetně toho, které jsem zmínil, se nosí jen jednou týdně). Bylo to zhruba v polovině týdne a já se rozhodl, že si stejnou košili vezmu znovu... a nedělám si legraci, celý ten den jsem měl solidní závan M04. A opět jsem si přičichl k rukávu a byla to jednoznačně vůně M04, protože rukáv byl stále nějak absolutně nasycený tou vůní. Až na to, že tentokrát jsem M04 ani netestoval (od poslední vůně uplynulo několik dní), ale ta věc je tak šíleně silná, že se jí nějak podařilo ulpět na rukávu košile a dostat se přes pra.... a košile nebyla ani přímo nebo nepřímo postříkaná, prostě jen zachytila vůni z mé osprchované kůže mnoho hodin po první aplikaci. Síla M04 je docela zarážející, jako by to byla nějaká živá bakterie/plíseň nebo něco, co vyžaduje specializované chemikálie, aby se zničilo (představte si odhodlání typu atletická noha, nemůžete se jí jen tak zbavit umytím nohou, potřebujete přípravky proti plísním).

Také si všimněte, že v době, kdy jsem testoval M04, je můj pokoj zcela prosycen vůní syntetického santalového dřeva. Vůně přetrvává už několik týdnů (už to bude měsíc) a pokaždé, když vejdu do místnosti, cítím výraznou vůni M04. A to jsem typ, který má vždy otevřená okna a puštěné větráky, aby se dovnitř dostal čerstvý vzduch, ale přesto, když přijdu po práci domů do zavřené místnosti, vůně M04 mě zasáhne pokaždé, když vejdu do dveří. Je naprosto ohromující, jak moc ta věc přetrvává.

Co se týče vůně, no, tak trochu si k ní musíte přičichnout, abyste ji poznali. Zpočátku je to příjemná lehká dřevitá vůně (téměř lehce zelená/čistá), pak se usadí do hlubší dřevité živočišné vůně. mějte se na pozoru, protože je to špinavý/skvrnitý dřevitý styl vůně, v mnoha ohledech velmi podobný profilu vůně Oud/Aoud. Je to lehce špinavá vůně, ale zároveň mužná a svůdná (tj. v tomto ohledu velmi podobná Oudu).

Opravdu si nedokážu představit, že by ji nosily ženy, je příliš živočišná/smradlavá, když se dostane do fáze "usazování", a jak jsem popsala v této recenzi, tato fáze může na oblečení/pokoji vydržet mnoho týdnů. Každopádně je to zvláštní vůně. Velmi elegantní díky tomu, jak směšně silná/dlouhotrvající je (klamavě, protože opravdu nevypadá jako vůně, která by se udržela navždy), ale při jejím používání je opravdu třeba dbát zvýšené opatrnosti. Zdá se, že je nejsilnější, když se používá sama o sobě, ale při přímém smíchání s jinými vůněmi se úplně změní v něco jiného. Je to velmi zvláštní syntetická chemikálie.

Eleanor Rigby

Když jsem měl ve své sbírce tři molekuly, obě jednotky a třetí molekulu, byl jsem stále skeptický, dokonce velmi skeptický. Zejména ke všem těm nesmyslům o tom, že se molekula na každé z nich projevuje jinak. Házejte po mně shnilá rajčata, přátelé, ale obě první molekuly voní na každém stejně. Je mi jedno, jestli mě rozbijete. Tu druhou necítím vůbec, pořád je mi záhadou, co to je )). Třetí mi dala naději, že může vonět různě na různé kůži. Na příteli vydává divokou, jasnou, štiplavou borovici, na mně je to hodně hořký grapefruit. Na mně molekuly vyletí okamžitě, na příteli vydrží 24 hodin. Samozřejmě, každý má jinou chemii a obecně se parfém může na každém otevřít jinak - to je zpočátku normální situace. Nemyslím si, že by to byla zásluha molekul.

ALE! Molekula 04 je něco zvláštního, s tak vytrvalým parfémem jsem se ještě nesetkala, a to jsem zarytá fanynka Comme des Garcons Wonderwood a Mancera taky, to je pekelný odvar. A vůně je vytrvalá, ale ne dusivá, ne napjatá.

Čtyřka se chová zvláštně. Asi 30 minut po aplikaci začne hrát, předtím se dá říct, že vůbec nevoní. A čím více času uplyne, tím více se vůně zintenzivňuje. Každý, s kým jsem dnes mluvila, si parfému všiml. Dva z nich si mysleli, že je to Comme des Garcons. Stále mě to překvapuje. Připomíná mi Mozhaisky Ghost od Byreda. Jenže Ghost je na mně mnohem méně vytrvalý a plochý, jednoduchý.

Je to zabijácký parfém, nemyslím si, že se z něj stane popový parfém. Každému, stejně jako 01, se už nelíbí. To je plus. Druhé plus má Geza za to, že dělá jiné parfémy. Ať jsou to mono vůně a všichni chytráci připravení míchat iso super, ambroxan a javanol s alkoholem si teď šňupnou, mimochodem, neslyšel jsem o žádném úspěšném případu domácího míchání těchto složek s alkoholem. Podělte se, kdo měl úspěch:)
Já jsem to dal na člověka. Parfém se otevřel jinak, hutněji a mužněji.
Celkově jsou pocity dvojí, nebo je to opravdu jinou chemií pokožky a Geza snad začala plnit své marketingové sliby...? Nepravděpodobné, samozřejmě.

YouSmells

"Whoa-za"...

Chtěl jsem dát stručné body mé první recenze níže (na konci tohoto vlákna) v mnohem kratším příspěvku, zvláště teď, když ostatní online recenzenti mají stejné zkušenosti:

(DVA SPREJE NA TESTOVACÍ PROUŽEK):

-Vůně je "měkké krémové santalové dřevo". (A "ano", cítím ho snadno, jsem zvláštní).

-ZÁVAZNOST: Stejně jako Molecule 01 má některé prapodivné vlastnosti: měkkou projekci, pak ŠÍLENOU projekci, doprovázenou naprosto OBROVSKOU siláží; s touto věcí budete cítit POHODLNĚ, snadno pokryje 1000 metrů čtverečních.

-Jestliže nejste fanoušky santalového dřeva, dejte si pozor: k jeho umytí bude potřeba extra bělidlo, terpentýn a možná i oheň, pokud nejste ochotni strávit hodinu u dřezu.

-Na oblečení... zapomeňte; bude na něm ulpívat několik dalších století a strašit ve skříni nového domu Jetsonových.

-Nastříkal jsem ho na testovací proužek do vany pračky ve sklepě a STÁLE ho cítím (V té vaně) o týden později na vzdálenost několika metrů... a sotva se něco dostalo do vany od spreje.

Vůně santalového dřeva s šílenou siláží hledá jedinou smradlavou mízu zoufale toužící po vůni něčeho vážně divného a možná rafinovaně sadistického.

Přečtěte si mou první recenzi spodní poznámku (slovní hříčka) níže, pokud máte volnou půlhodinku. (Neobtěžujte se; za spotřebování tolika kyberprostoru bych měla být donucena nosit jeden den Dior Sauvage).

Versace
Blue Jeans