Lipstick Rose podle Frederic Malle je Floral vůně pro ženy. Lipstick Rose byl/a uveden/a v roce 2000. "Nosem" za touto vůní je Ralf Schwieger. Vrchní tóny jsou Maliny, Liči, Zelené tóny, Grapefruit, Galbanum, Citrón a Bergamot; střední tóny jsouKosatec, Fialka, Růže, Otočník, Konvalinka a Hřebíček ; základní tóny jsou Vanilka, Jantar (ambra), Bílé pižmo, Pačuli, Cedr, Mech, Kůže a Vetiver.

Co nosí redaktoři na jaře 2025 - část 2
od Rouu Abd El-Latif, Jernê Knowles, Elena Vosnaki, Alena Lavault, Yi Shang (怡 商), Viktoria Vlasova, Edie Smith

Lux
Při hledání vůně, která by definovala vůni rtěnky, jsem narazila na tento parfém, který je jako součet rtěnky s tvářenkou, štětcem, rýžovým pudrem a make-upem. Ve skutečnosti se vypráví, že parfumér Ralf Schwieger vytvořil tento vzorec na základě vzpomínky z dětství na vůni matčiny kabelky. Vzpomíná, jak jako dítě otevíral její kabelku a zasáhla ho červená a růžová vůně rtěnky a všeho, co jeho matka nosila, aby se zkrášlila. Líčidla a vzpomínky na dětství.

Myosotis
Rtěnku Rose miluji. Název ji dokonale vystihuje. První nástřik vás zahalí do ultraženské, ultraretro, budoárové atmosféry líčení. Růže, fialka a kosatec jsou velmi jemné a rozzářené malinovým tónem, který přináší šťavnatost a žoviálnější ovzduší. Zcela znatelná je také svěžest a jas grapefruitu. Růže mi připadá fantastická: velmi kosmetická, pudrová, okouzlující, něžná a zároveň poněkud rozpustilá, žádná temná, hluboká nebo ponurá růže. Růžová rtěnka mě přenáší zpět do Belle Époque, do koketního, nenuceného půvabu kabaretů na Montmartru. Považuji ji za ideální pro zralou ženu, která zná svou ženskost, se zdvořilým, ale přístupným a laskavým chováním. Tento parfém má nepopiratelné kouzlo, charakter někde mezi něžností a svůdností. Nemyslím si, že je to parfém, který osloví každého, musíte se spojit s tím velmi ženským bodem koketérie, trochu retro. Na muži si ji také nedokážu představit. Je drahá, ale dlouho vydrží a velmi dobře se promítá.

Henriette
Důležitým dárkem pro zvláštní příležitost, kdy neuškodí extra rozmazlování, je Rtěnka Rose.
Více rtěnky nebo více růže?
Ještě jsem na to úplně nepřišla, ale to nevadí, je to známka toho, že to není tak jednoduché a já mám ráda složité parfémy.
Růžovofialová kombinace je jedna z těch, na kterých si parfuméři a milovníci libují, a tady se nabízí v podobě, která možná není originální, ale rozhodně stojí za velkou pozornost.
Od Paris by YSL po Drole de Rose, od Misie po La Rose de Rosine, i zde nabízí růžovofialové duo velmi zajímavé téma.
Daleko od opulentnosti Paris, ale také bez chladného talkového nádechu Drole de Rose, bez melancholického podtónu La Rose de Rosine a bez éterického světla Misie, Lipstick Rose nevyzdvihuje (alespoň ne na mé pleti) ani jednu z květin na úkor té druhé.
Růže je obrovská a houževnatá, ale nezastíní fialku, která se naopak, posílena společností růže, stává méně tlumenou a je umocněna ve svém sladším tónu. Spojují se v talkovém základu, který není vůbec banální: je to jiskřivý, silný talek, vůbec ne lehký, ba ani ne mazlavý.
Zaznamenávám jen málo dalších tónů a v tónu tak drobném, že je téměř zanedbatelný, zatímco stratosféricky dlouhotrvající parfém zůstává intimní, aniž by byl kdy vtíravý.
Oba protagonisté jsou pokryti rosou, realisticky ztvárněnou, a přenášejí nás na louku zalitou ranním sluncem za jasných dnů.
DIVNÁ

FranSeatJones.
Do hajzlu.
Lipstick Rose je ohromující.
Začínám být závislá na parfémech, které mají velmi silnou růži, a tady s a-lu-ci-nantní fialkou (po kosatci jedna z mých nejoblíbenějších květin)..... Padám z toho na zadek.
Otevírá se bílou růží, sladkou, skoro bych řekla zvadlou, hřbitovní a bammm fialkou s vanilkou a kosatcem a trochu hořkou z malin, které jsou také hodně cítit.
První 3 hodiny je silná, pak ji ještě cítíte, i když na úrovni kůže, asi 6-8 hodin.
Je velmi kvalitní a vyzařuje z ní lesk a sofistikovanost.
Opět si myslím, že je zatraceně úžasná.
Je to taková fúze mezi Insolence od Guerlain a Paris od Yves Saint Laurent.
Také sdílí určitou vzdálenou atmosféru s Kelly Calache (prostě atmosféru). Kelly je mnohem čistší a elegantnější.
Dávám ji na svůj seznam králů pro rok 2021.
Vůně: 10 po celou dobu.
Hvězdná:10
Držet:8
To vše samozřejmě proto, aby bylo jasné, že se vám tyto tóny a tento typ kompozice líbí.
A přestože je tato směs jistě již velmi dobře opotřebovaná, zaslouží si, abych měl nos přilepený na zápěstí.
No a já jsem jí padl odevzdaně k nohám.

LaChinoiserie
Další vynikající parfém od Frederica Malleho.
Byla jsem na lovu pro svůj podpis parfému. Rozhodně jsem chtěla, aby měl tyto vlastnosti:
- Pudrová (moje oblíbená!)
- Odkaz na rtěnku / kosmetiku
- Retro / vintage nádech
Výběr jsem zúžila na:
- Rtěnka Rose (Frederic Malle)
- Putain des Palaces (Etat Libre d'Orange)
- 1889 Moulin Rouge (Histoires de Parfums)
(Čestné uznání: Růžová rtěnka (Misia od Chanel, Lipstick On od Replica Maison Margiela, French Kiss od Guerlain, Angélique od Papillon AP).
Přestože Lipstick Rose je nejvíc "doslovná" vůně rtěnky a rozhodně nejkvalitnější / nejdelší výdrž, nakonec jsem zvolila Putain des Palaces - protože mi voní jako skutečné pudrové nebe. LR je naprosto krásná a mnohem méně rozverná, ale fialka byla na můj vkus příliš sladká. Kdybych si měla vybrat pudrový parfém od Frederica Malleho, zvolila bych úžasný Iris Poudre.
Doporučila bych ji dívčímu děvčeti, které se rádo líčí a nebojí se výrazných rtů ♡.

Khasia
Jedna z žen, které Eduard Manet často portrétoval, se jmenovala Berthe Morisot. Malíř ji namaloval na mnoha obrazech. Byla to krásná a citlivá bytost, která s Manetem navázala hluboké přátelství, z velké části díky svému malířskému talentu. Nebylo mezi nimi romantické pouto, ale volitelná náklonnost, která ji sblížila i s umělcovou rodinou natolik, že se krátce nato stala manželkou jeho bratra.
Vášnivě se zajímala o umění, od mládí by ráda navštěvovala Ecole des beaux artes, ale v té době byla akademie ženám zapovězena, a tak svou vášeň provozovala v soukromí, což ji navzdory všemu vedlo k tomu, že se stala představitelkou francouzského impresionismu.
Jejím nejslavnějším obrazem je "Kolébka".
Ale obraz, který ji přibližuje Růžové rtěnce a kvůli kterému si ji připomínám na Den žen, namaloval Eduard Manet a jmenuje se "Berthe Morisotová s kyticí fialek". Je to portrét mladé ženy té doby, moderní a oblečené v černém, jak to diktovala poslední móda. Hlubokým, upřeným pohledem si prohlíží malíře, zatímco vzduchem se line vůně květin, fialek v jejích rukou a možná i růžové vody, kterou si možná očistila obličej. Náznak pudru na její pleti a vzdálený pocit na pozadí romantické doby, která se stala nesmrtelnou na obrazech impresionistů.

Dario40
Kdo z vás se v dětství neprohrabával v matčiných šminkách a nebyl nuceně zahlcen vůní podkladové báze a rtěnky?
Tady jsem viděla brilantní reprízu této své zvědavosti, která mě zhruba před 35 lety zastihla v šílenství, kdy jsem nepozorovaně očichávala, nosila a vychutnávala ze rtů krásnou fialovou rtěnku!
Znovu jsem v tomto Malleovi objevila skutečný a nyní ztracený pocit oné dětské zvědavosti, která mě tak vzrušovala a nutila mě stát s bušením srdce ve strachu, že se někdo vrátí domů.
Je to parfém! Pro ženy, samozřejmě, ale... ale já bych ho bez váhání darovala, bylo by krásné a vzrušující vnímat ho z dálky, kousek po kousku, je to něco, co by mě zahalilo nostalgií, ale v tom něčem z minulosti, kde se vzpomínka jeví jako geniální a touha ji znovu prožít se stává bezstarostnou, kouzelnou, stejnou, jako když jsem byla dítě.
Tato vůně je přesně tou správnou směsí, malým strojem času, chcete-li!
Růže a malina, pižmo, kosatec a už jsme skoro tam... a pak fialka... a samozřejmě starý Guerlain vznášející se v ložnici...
COŽ JE GENIÁLNÍ!
PŘÍCHUŤ RTĚNKY, VELKOLEPÉ!

YuliaWay
Jedna emoce. Vůně pro chvíle, kdy se chcete ponořit do oblak sobecké ženskosti, věnovat čas svému milovanému já a vymanit se z každodenního závodu. Udělejte si masku, pečujte o své vlasy, pohrajte si se svou sbírkou dekorativní kosmetiky a vyzkoušejte znovu všechny rtěnky.
A pak si vyjděte do klidné útulné kavárny a poseďte tam se zákuskem a šampaňským. Jen proto, že jsem na to měla chuť.

Pale Fire
Do showroomu jsem šel sám. Přišel jsem domů, osprchoval se, šel do bazénu, osprchoval se, zaplaval si, šel do sauny, osprchoval se. Jdu po chodbě, potkávám holku, procházím kolem, najednou mě dohání - "Holka, ty máš ale parfém! To je lahoda! Co to je?" Snažím se vzpomenout, co mám na sobě. Říkám, že to má něco společného s rtěnkou... А! "Rtěnka Rose, značku si nepamatuju. - "Děkuju! Ty jsou tak dobré!" Mám to. Я)
Zoufale jsem voněla jako prsatá italská matrona s plným poprsím. Jako matka rodiny. Pizza-pasta, červená rtěnka a černé šaty))) Unavená.
Ale pohledná. Tlustá růže. Krémově máslová s tóny vanilky (je to vůbec možné!?) Tahle nota mimochodem pro mě souvisí Mallya s Dior J'adore L'or (ale L'or netlačí) a tady se IMHO přibila k smrti. Ta stopa je božská. Ale já v téhle vůni mám celou dobu chuť tahat za ucho domů syna nezbedníka, hníst mleté maso bez sundání prstýnků (na každém prstu jeden, že ano) a zpívat smutné písně o podílu žen na Sicílii.... Sofie Ivanovna Lauren

Germany
Růžová rtěnka je jedna z mých NEJŽENŠTĚJŠÍCH vůní, které vlastním. Je extrémně pudrová a zanechává úžasnou stopu fialové růže, která je zjemněná pižmem a vanilkou , vetevier zabraňuje tomu, aby byla über Sweet, ale stále nese spoustu sladkosti extrémně pudrovým způsobem.
Nakonec je to pro mě mýdlový a svěží nos ,má tak dobrý dryown, i když začátek může být pro někoho ohromující a příliš pudrový.
Lipstick rose je dobře poskládaná dáma , elegantní a přitom hravá , sladká a nevinná a přitom sexy zároveň. Lipstick rose miluji. Je to mistrovské dílo.

hab
Koncept má zde jednoznačně přednost před chutí. Myslím, že rozhovor o zadání vůně byl velmi jednoduchý:
- Chci, aby v řadě byla růže z fondánu.
* po chvíli *
- Tady to máte.
- To je skvělé!
V tomto rámci je to opravdu skvělé. Žádné triky. Slibují příchuť rtěnky, a taky že budou. Od máslové růže na začátku až po lehce nahořklou rtěnku v úvodu. S ní přichází i trocha sladkosti z vanilky. To je v podstatě vše. Trochu staromódní, stařecká, ženská a podivně odtažitá. Jako to, co se stane s image ženy při použití šarlatové rtěnky. Nějak jsem si byla jistá, že se mi nebude líbit. Co je na tom, rtěnka růžová, nudná, máš ráda komplikované. Ale tak to není. Je na ní něco přitažlivého a kupodivu i sexy, i když tohle slovo v aplikaci na parfémy opravdu nemám ráda. Ale je to skoro jako doplněk, ne jako voňavé prohlášení, ne pro to, aby udělala dojem a zakroutila hlavou s pýchou. Stejně jako pěkné boty na podpatku, strohé, ale správně střižené šaty nebo právě ta rtěnka, která přitahuje pohledy. A tak je to i s vůní. Inu, vnitřní snob se měl zapnout a vyprdnout se na to. A místo toho sedí s nosem na vašem zápěstí.
Divím se recenzím o nestálosti, na mě více než 12 hodin s jedním piš žila, no slyšet.
Už jsem očichala spoustu vůní o Rose, která má v sobě něco rtěnkového, ale tohle je zatím dokonalá variace. Provedení s velmi jemnou vůní. Aniž by byla přehnaně sladká nebo květinová. Dokonce i její hořkost z vetiveru je velmi chladivá. V základu se po 5 hodinách mění a odhaluje nejen rtěnku, ale i vanilkový pudr s lehkými tóny růže. Vidíte, jak příznivý protikrizový nákup, nejen rtěnka, ale i pudr za cenu jedné!)))

IndigoEye
Pokud jste to odložili, protože si myslíte, že byste mohli být cítit příliš "staře", pak bych to ještě jednou zvážila. Ano, voní to jako make-up, ale voní to jako opravdu vintage make-up, takový, jaký už se dneska nesežene a s jakým se většina lidí mladších 30 let pravděpodobně nikdy nesetkala. Vaše babička si možná bude myslet, že voníte jako kompaktní pudr, ale ten chlapík v práci, kterého chcete svést, si bude myslet, že voníte jako růžová zmrzlina.
Mně pudrová vůně přišla spíš jako šerbet: šumivá a ovocná, a překvapuje mě, že ve výčtu tónů nevidím maliny. Vetiver a grapefruit zabraňují tomu, aby se stala příliš sladkou nebo příliš křehkou, a dodávají jí chladivý, zmrzlinový akord. Netřeba dodávat, že růže a fialka se snoubí opravdu pěkně. Růže a fialka není v žádném případě originální kombinace, ale zde je provedena zkušeně, s dobrou projekcí těchto tónů a opravdu dobrou výdrží.
Takže sbohem Insolence, sbohem Paris! Rtěnka Rose je princezna a já a ona spolu odcházíme do západu slunce.
Dobré pro: každodenní půvab.