Parfémy: 124K

Hodnocení uživatelů
Hodnocení
Kdy nosit

Hodnocení parfému 3.83 z 5 s 1,764 hlasy

Synthetic Jungle podle Frederic Malle je Chypre vůně pro ženy a muže. Synthetic Jungle byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Anne Flipo. Vrchní tóny jsou Galbanum, Bazalka a Černý rybíz; střední tóny jsouKonvalinka, Hyacint, Jasmín, Ylang-Ylang a Mandle ; základní tóny jsou Dubový mech a Pačuli.

Parfumér

Složení vůně
Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

How_to_scent_it

Před několika lety jsem se zúčastnila dvoutýdenní intenzivní letní parfumérské školy na ISIPCA (Paříž). Výhodou letní školy v jedné z nejlepších parfumérských škol na světě bylo, že jsme mohli čichat k parfémům, které ještě nebyly na trhu. Vlastně jsme si k této vůni přivoněli naslepo, aniž bychom o ní cokoli věděli: značku, parfuméra, flakon, design, myšlenku, která za ní stojí, atd. Úplně nic. Takže tohle jsou moje poznámky, když jsem k ní úplně naslepo přivoněla. Syrové a bez jakýchkoli předsudků😉:

'Výrazná vůně. Rozhodně charakteristická. Vidím silného, sebevědomého muže, který o sebe opravdu dbá. Nepotřebuje toho moc říkat, aby si ho někdo všiml. Velmi elegantní, v nádherném, elegantním, ale ne přeplácaném oblečení. Zároveň mě přenáší do 19. století. Otevírá se citrusově, ostře, jasně, zeleně, lehce "nahlas". Pak se vyrovnává do čisté, jemnější, uklidňující vůně. Pěkná rovnováha mezi surovými & syntetickými složkami. Genealogie: Fougere royal, má atmosféru Penthaligons 'Sartorial'.

Vzpomínám si, že se mi tato vůně od prvního přičichnutí velmi líbila (a stále se mi velmi líbí!). I když jsem se v některých případech nemýlila (např. ve skutečnosti patří do rodiny Chypre a ne Fougere 🤣) a tato vůně ve mně vyvolala jiné myšlenky, a emoce, než parfumér a tvůrce zamýšlel, to je na světě vůní krásné. V každém z nás vyvolává různé vzpomínky a fantazie! Neexistuje žádná správná nebo špatná!

alphairone

Vlhké listí, obrovské listy monstery, viktorie amazonské, kapradiny sahající až do nebes a intenzivně vonící perleťově bílé květy: tak si představuji syntetickou džungli. Je to alternativní dimenze, kde z muguet vyrůstají gigantické zvony, do kterých byste mohli vlézt, ony se převracejí a upouštějí kondenzát, který vám stříká na hlavu, a vy si začnete připadat k nerozeznání od botaniky, která vás obklopuje.

Lesní půdu pokrývají koberce modrých zvonků, z dálky se ozývá flétna, podobná té, která je slyšet ve skladbě Edgara Froese "Epsilon v malajském bleděmodrém". Skoro to všechno cítím, hlavně černý rybíz, cítím jeho trpkost v zátylku, až se mi sbíhají sliny v ústech. Živý plot ze zimostrázu tvoří bludiště, v němž se proplétají zvláštní popínavé liány s nápadnými džbány, které při bližším pohledu vypadají jako masožravé, hmyz okouzlený jejich medovicí se blaženě utápí v extázi. Křupavé mokré deštníky rozdrcené a špinavé, mozaika zpeřených, petrklíčům podobných listů různých odstínů zelené, zdivočelá zahrada.

Nabízí se otázka, co je přirozené a co syntetické a jak je to všechno otázka vnímání a prožitku. Spočívá naše neukojitelná potřeba identifikovat to, co cítíme, především v epistemologii a posteriori, nebo jsou v pohybu i jiné části? Tato vůně působí jako ty "jiné části" v pohybu. Při pohledu na alchymii vůně není tak snadné oddělit skutečné a imaginární. Syntetická džungle provází nos do prostoru krásy a záhady, kde se idea naturalismu stává nadpřirozenou.

Myrtillajus

Se společností Synthetic Jungle to byla láska na první pohled.
Je to vůně, která v mé sbírce chyběla, pro mě naprosto specifická a inovativní.
Úvod je zelený, silný, téměř vtíravý (mám pocit, jako bych byla násilně katapultována do jiné dimenze), pak se vynoří kytice konvalinek, hyacintu a jasmínu, díky nimž je nádherně surrealistická se základní divokostí, která nikdy nespadne do fádnosti.
Po velmi dlouhé době se objeví čistý, svěží dryown.
Vůně, která by možná přivedla hippies zpět do 70. let, tak jasná a veselá, ale o to víc se promítá do paralelní, květinové a zelené reality. Miluji ji.

Max1985

Na rozdíl od mnoha negativních recenzí tento parfém šíleně miluji...připomíná mi, když jste byli dítě a vrhli jste se do trávy při hraní a měli jste zelené fleky na kalhotách, to je ta vůně...zelená tráva luk rozervaná s tónem jasmínu, který dělá vše čistě zelené, které přetrvává a vydrží i 6 hodin na kůži.
Miluju ji na plné čáře.

Алексей Мосин

Synthetic Jungle by Frederic Malle - 50 odstínů zelené ze světa parfémů.
Jako vždy všechny vůně, které vycházejí pod záštitou Frederica Malleho, potěší bezbřehou fantazií a nedostatkem omezení pro tvůrce v procesu vytváření mistrovských děl vysokého parfumérského umění. Osobně mi ne všechny vůně této značky byly po chuti (a to znám všechny), ale prostě nelze nezaznamenat vytříbenou kvalitu, vysoký rozlet filozofické myšlenky, poctu tvůrčímu géniovi, kvalitu a harmonii sestavy!
Ann Flippo, jíž byly všechny dveře otevřené, neomezovala se briefem a se Synthetic Jungle vytvořila neuvěřitelnou zelenou extravaganci. Je to nejen hluboký koncept, který má ukázat spojení mezi "syntetickým" a "přírodním" v technologickém procesu, ale také čichový zázrak!
Vůně začíná jasnou, šťavnatou a hutnou zelení galbana, hyacintu a bazalky, která vytváří pocit kopřivy nastrouhané v rukou (pro pochopení akordu pro ty, kteří nemají možnost Synthetic Jungle poslouchat, je zde asociativní odkaz na šampon "Kopřiva" z řady Clean Line). Tento zelený ohňostroj jiskří rozptylem různých odstínů zelené od smaragdové bazalky přes jasně zelený list rybízu až po světle salátově žluté galbanum. Náruč zeleně je jako kytice zabalena do vzdušného a jemného přelivu konvalinek, přičemž dubový mech působí jako stuha kytice.
Po 1,5-2 hodinách není po hořkosti ani stopy - vůně se proměňuje v pižmovou konvalinkovou beztížnou cukrovou vatu rozprostřenou na trávě s malým množstvím květů jasmínu, který kompozici završuje a vnáší do ní nuance květinového zvuku (nejspíše gideonu).
Krásný a odvážný neoschirp se navždy zapíše do prasátka mistrovských děl světa parfémů. Nepochybuji o tom, že se Synthetic Jungle nejednou objeví v článcích a recenzích na téma cypřiše a jejich vývoj v historickém kontextu.
Parfémářský dům Frédérica Malleho tvoří historii s velmi krásnými zástupci!
Bravo, Anne Flippeau a Frédéric Malle!

Нежность

Můj manžel kupoval parfémový dárek a byl vložen do balíčku bonusů k nákupu, mezi nimiž byl i značkový vzorek této vůně.
Napíšu recenzi na čerstvé krátké testy.
Neodsuzujte striktně. Neměla jsem ji plně na sobě.

Vše, co vychází od F.M., není jako vždy jednoduché a parfémově složité. Pro mě je to ale spíš. Dilema a intrika v jednom flakonu.
V první den seznámení jsem slyšela příliš jasnou konvalinku. Konvalinka je pro můj nos zvláštní, s živočišnými tóny.

Druhý den jsem pak slyšel velmi jasné tóny tabáku, nekouřím, nevím, jak to přesněji popsat, spíš to nejsou tóny tabáku jako takového, ale jako by někdo vedle mě mačkal v prstech cigaretu, přesně tak, vůně cigaret, to by bylo přesnější, nebo vůně otevřené krabičky cigaret. To vše je doprovázeno kokonem kořeněné, pichlavé, husté, zářivé zeleně.

Rušivě na mě působí tón bažinatosti. Pocit zatuchlé vody ve váze. Je to z místa aplikace na kůži. Myslím, že jde o projev jasné živočišnosti vůně, jako jsou samotné molekuly zodpovědné za zelenou džungli. Stopa je krásná, ptala jsem se, zvenčí lidé nic takového necítí, zaujalo mě to zároveň, když jsem cítila ten nepříjemný zvuk.

Vznikla touha porovnat s několika vůněmi od Amouage, nakolik jsou ve stejném směru a místy se překrývají. Ale opět je to jen hra mé osobní parfémové fantazie.

Miluji tento druh zelenohnědých vůní!

Vůně je vytrvalá, difúzní, odhalující, dokáže nositelce hodně říct nebo zamlčet.
Vše je v její moci.
A ještě jedna věc: zvenčí zní vůně na muži krásně.

KatiaCecca

Konečně jsem vyzkoušela tuto novou vůni, o které se v posledním období hodně mluvilo. S básnickou licencí kreativního překladatele byste ji mohli nazvat také "Umělá džungle", protože ji inspiruje právě koncept znovuvytvořené a elegantně upozaděné džungle. Mají-li niche parfémy vzbuzovat emoce a vyvolávat pocity, tomuto se to u mě velmi dobře daří. Právě to se mi vybavilo při prvním stříknutí: setkání ve Stanhome, kam jsem jako dítě chodívala s maminkou. Ještě zabalené salonky ostatních dam v budově, spreje s čisticími prostředky a houbičky napuštěné čisticími krémy, tehdy v předklonu; to vše smíšené s vůní laku na vlasy, toho ze sedmdesátých let, i když. Po odeznění vrchních tónů si tu připadám jako v květinářství, které používá leštící sprej na velké listy květnatých a luxusních pokojových rostlin. Zvláštní, ale příjemná. Po několika hodinách se vynoří květinová část: konvalinka, hyacint a černý rybíz. Dokonce i ten poslední s plastickou žilkou: připomíná mi hrozny s gumovými bobulemi, které se v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století vždy používaly v domácnostech maloměšťáků.
Pro mě bezpochyby čichový výlet do vzpomínek.

Fragantopia

Právě jsem vyzkoušela novou vůni Frédérica Malleho, kterou vytvořila parfumérka Anne Flipo. A musím říct, že mě dojala a zároveň přenesla do nejhlubšího dětství, alespoň v mém případě.

Na to místo v paměti, kde vůně víří a zůstávají stabilní jako první polibek.

Nejprve si obvykle vůni promítám ve vzduchu, abych ji mohla lehce kosmovizovat.
V tomto případě na mě dopadá jako déšť obklopený exotickými rostlinami, vnímám atomizovanou vlhkost vodopádů proklouzávajících mezi listy.

Dobře..., všichni víme, že parfémy se z velké části vyrábějí ze syntetických sloučenin, ale v tomto případě a zachycení této přirozenosti mě nutí pochybovat, zda je název Syntetický správný.

Je to snění v džungli nebo snad ve svěží botanické zahradě, z níž sotva vnímáte zemi, příjemný a velmi odlišný pocit, než jaký nabízí Carnal Flower, další parfém, který považuji za jedinečný a podmanivý.

Jakmile tento zážitek, který trvá asi 20-30 minut, pomine, uloží svůj dárek jako dárek.

-Můj pocit.
V létě na některých místech naší země pod soumrakem ulic rozzáří stíny květina a zahalí vše do své kouzelné vůně.
Paní noci probouzí smysly, jako tato syntetická džungle.
Hyperrealistická, krásná a tajemná.

Při pohledu na čichovou pyramidu jsem to nečekal, ale cítím to tak.

Dobrá stopa s projekcí cca 2-5 hodin, která postupně opadne, aby na mé kůži vydržela cca 12 hodin.
Horké a teplé mírné podnebí, ideálně však nad 20 stupňů.
Vnímám ji jako unisex, i když chápu i její ženskější stránku.
Používám ji jak ve dne, tak v noci, přičemž ta druhá je intimnější, spíše pro sdílení ve svém okolí při přenášení vánkem.

Ačkoli v tomto ročním období už jsou listy medové, asi nebudu čekat, až opadají, abych si ji mohla pořídit.

Vyzkoušejte ji v kůži.

VÝBORNÁ KOUPĚ.

Liamsardea

Syntetická džungle, která je celá upravená jako divočina, je okamžitě svěží, ale nikdy nepřipomíná porost. Jedním z jejích hlavních tónů je hyacint, olejovitá, pestrobarevná, více než zelená, ale v podstatě zelená vůně. Je skutečně květinového charakteru, proporčně obrovská a kvetoucí; naprosto koncentrovaná esence jara. Tato džungle není agresivní, ale klidná a osvěživě tichá, vycpaná atmosférickým šumem, následovaným celou řadou zeleně. Pro můj nos se muguet rychle stává ústředním tónem. Jeho klidný andělský dech je zelení utopenou v přemíře bílého světla a tato bezstínová čistota poskytuje pozadí, v němž se křupavý, peprný a anýzový třesk bazalky střetává s praskavou hořkostí šťavnatého galbana. Syntetická džungle je fantazií ideální zeleně džungle. Samotné fantazie je dosaženo přívlastkem "syntetická", který je sám o sobě příslibem abstrakce - odklonem od určujících přírodních referenčních bodů - vytvořením utopické džungle, která je bezprostředně známá, ale nelze ji lokalizovat v reálném prostoru ani v mimetické paměti (je to džungle, o které všichni víme, ale nikdy jsme ji pořádně nepoznali). Syntetická džungle má výhodu měkké mluvnosti, sebejisté a ostré lakoničnosti, místy zavání, jako by vynalezla nový odstín zeleně díky technikám pečlivé kompozice a aranžování.

Syntetická džungle je nečekaně urbánní a moderní. Tam, kde se mnohé zelené vůně buď noří do hlubin temné zeleně, nebo zahrnují jistou svobodomyslnost lehkosti (ve všech jejích smyslech), Synthetic Jungle dokáže nositeli nabídnout obojí ve vynikající rovnováze. Je tu nádherně vzdušný, lehce slaný vodní vánek květin a také uzemňující základ pačuli a mechu. Představte si chvění okvětních lístků stromů a zelené trávy, jimiž se prohání povznášející vítr a na své cestě zachycuje vůni lesa. Mocný příklad toho, jak by měla vypadat zeleň, zvláště když se na zkaženém trhu zdá, že všechny parfémované formy byly vyčerpány - a rozhodujícím prvkem, který chybí, je jiskra inspirace. Kreativita je nekonečná, ale jen za vhodných podmínek.

Celá recenze na mém blogu: olfactics.net

Ravenielle

Dnes jsem ho vyzkoušela a hned jsem si ho koupila (už je v Tsum). Má kouzelnou vůni hořkých bylin a květin, na začátku slyším galbanum a bazalku, hned jsem si vzpomněla na hyacint, a ten je zde zmíněn. Souhlasím, dává vlhký odstín zeleného hrášku (čerstvého), je tam mech a rybíz, nevím, jak se jim to povedlo, ale není tam žádný kočičí odstín. Slyším sladký jasmín, trochu ovocného ylangu. Konvalinka. Na mé studené kůži je vůně většinou ostře zelená. Můj muž říká, že voní jako barchotz. Miluji ji od prvního "přičichnutí"! Vytrvalost a šmrnc, vše jako vždy na hurá, značka potěšila)) no to budu mít čas nosit i v létě. Chci ji vyzkoušet v horku. Myslím, že pak se do popředí dostane jasmín a ylang. Ale tahle studená vlhká zelená je prostě krásná.

Parfémy 124K

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO