Olivier CrespHodnocení parfému 4.34 z 5 s 3,458 hlasy
Gentleman Eau de Parfum Boisée podle Givenchy je Woody Spicy vůně pro muže. Gentleman Eau de Parfum Boisée byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Olivier Cresp. Vrchní tóny jsou Černý pepř, Pelargónie a Koriandr; střední tóny jsouKosatec, Kakaový lusk a Cedr ; základní tóny jsou Dřevité tóny, Santalové dřevo a Pačuli.

irogers217
Moje aktuální vůně od rn. Voní úžasně a sklízí spoustu komplimentů od obou pohlaví. V létě se rozhodně hodí, protože sladkost není v porovnání s jinými vůněmi nijak zatěžující . Mnohem univerzálnější než Reserve Privée. Nemůžu se dočkat, až se přiblíží chladnější roční období. Možná si pořídím 200 ml záložní lahvičku, je tak dobrá!
10/10
Deft11
Po nákupu jsem obdržela malý vzorek, který mi stačil na dvoudenní testování.
Pro mě je to nejlepší parfém z řady Gentleman. Super jednoduchý, elegantní, se skvělou výdrží a zdaleka ne invazivní jako EDP verze, a to jak z hlediska siláže, tak složení vůně.
Velmi příjemný úvod, který je krátkodobý a po zaschnutí ho vystřídá kombinace santalového dřeva, kakaa a kosatce. Kosatec zde nevypadá jako make-up a není tak voskový jako ve verzi EDP, bez té kombinace hřebíčku a skořice, které nejsem příznivcem.
Je to parfém, který se promítá mnohem méně, s 1 hodinou střední až intimní projekce (věřím, že kdyby byl flakonek s rozprašovačem jako u Givenchy, nebyl by to problém), ale s absurdní výdrží. Nanesla jsem ho v 11 hodin dopoledne, a když jsem šla spát, parfém jsem měla ještě na kůži a cítila jsem ho po celý den v klimatizovaném prostředí.
Pokud máte rádi dřevité parfémy, je to ten pravý. Nedoporučuji kupovat naslepo žádný parfém v této cenové relaci, ale Boisée se mi těžko nelíbí. Na mém nákupním seznamu pro příští Black Friday bezpochyby je.
joaopedro.gsb
Můj první dojem byl: čokoládový, kořeněný likér s dřevitým základem. V kostce jsem svůj názor na ni nezměnila, ale tato vůně, která mi zpočátku připadala divná, patří nyní k mým nejoblíbenějším. Není vysušující, je krémová a ze dvou desetin sladká. Necítím z ní žádný make-up, ale připomíná bílou čokoládu, trochu voskovou.
Parfém je jednoduše elegantní, s kalhotami a střízlivým vzhledem, vůbec nevybočuje z řady. Do chladného, mírného nebo klimatizovaného prostředí, v horku se moc nehodí.
Výkon je pro daný účel dostačující, vydrží 8 až 10 hodin a projekce je střední až nízká, ale velmi přítomná po celou dobu své životnosti, zanechává stopu a velmi dobrou, obsaženou vůni.

iPergy991
Parfém, který na první pohled působí "příjemně". Při prvním stříknutí působí téměř sladce a zároveň pikantně díky pepři. Při zasychání však skutečně ucítíte dřevo, které parfému dodává jistou mužnost a "vážnost". Pokud se používá s mírou, je vhodná i v létě. Není těžká. Vynikající výdrž: nejméně 10 hodin. Vřele doporučuji.
dfyz_g
Velmi příjemná, zcela dřevitá vůně. Nebude zatěžovat okolí obrovským oparem. Od okamžiku aplikace prakticky nemá širokou škálu odhalení, což je jen její výhoda. Skvělá každodenní vůně, vhodná do kanceláře i na obchodní schůzku. Z celé řady pánů se mi tato líbila nejvíce.
Má výbornou výdrž, otevírám s ní skříň s věcmi, ze které jsou slyšet dozvuky vůně, což se u jiných parfémů stává málokdy. Doporučuji.

Slava29
Když vlastníte 150 vůní, je už opravdu těžké zaujmout, ale tato je VELMI pěkná a nechápu průměrné hodnocení 4,04. EDP má hodnocení 4,22 a myslím, že by se tomu měla mnohem více přiblížit, ale mám podezření, že dřevitost odradila některé lidi, kteří u této řady hledají Iris. Takže ano, tahle na kosatec tolik nespoléhá, ale dřevité tóny se v ní s kosatcem dokonale mísí a stále je v ní dost pudrového kosatce. Výkon je skvělý, vůně je skvělá a cena je přiměřená, takže by to byla dobrá koupě pro většinu lidí - pokud ji najdete.
Namibia
Během polední pauzy často hledám občerstvení v parných a horkých dnech mezi regály s knihami pro muže v centru. A narážím na úžasné skvosty.
Parfum Boisée je jedním z nich.
Přálo mi štěstí, které mi zabránilo přečíst si čichovou pyramidu jako první. Kakao a kosatec. Ve velmi horkém dni, kdy mě čeká ještě více hodin v práci, bych je zavrhla.
Svěžest pepře a vůně pelargonie jsou pro mě tóny v pozadí. Les je odtud nedaleko, natolik, že nevnímám ani kakao, ani kosatec, protože dřevité tóny dělají své. Stojím přesně mezi skálou a malým vodopádem, jen občas ke mně dolehne studené šplouchnutí, zbytek je chlad a čistá zemitá rozkoš.
Flakon Gentleman Parfum Boisée je nesmírně krásný, čistý a střízlivý, ale zároveň pevný a důležitý. Řekla bych, že stojí za to si ji koupit už kvůli jejímu obsahu, nebo alespoň ochutnat její tekuté dřevo.
BLACKADAM
Netuším, kdo #%$& dal hodnocení trvání a probuzení této vůně, ale určitě někdo nebo někteří lidé, kteří nemají nejmenší představu o tomto parfumasu!!!.... Neřiďte se statistikami probuzení a trvání, které zveřejňují uživatelé fragrantica, já jsem vyzkoušela vůně několikrát a je lež, že jsou střednědobé nebo řídké atd..... Tento parfém vydrží od 8 hodin nahoru podle PH, ale ať máte jakkoliv slabé PH ve vztahu k tomuto typu vůně, vydrží minimálně 8 hodin! Vrchní tóny voní hodně po kosatci se santalovým dřevem a vrchní tóny nejsou tak silné, ale když zaschnou, možná méně, Beast mode se začne vyvíjet do kosatce s kakaem, dřevem a vzdálenějším santalovým dřevem. Je to jedna z nejlepších vůní, které jsem kdy v životě použila, co se týče vysychání dobrá, ale vysychající pffffff.... Výborná délka a projekce nenechte se zmást!!!! Jak už tu bylo zmíněno, pokud na minimálně 28 let a dále.
sledgeharvy
Ahoj všichni, jen jsem chtěl vyjádřit svůj názor na tuto otázku.
Stejně jako zbytek řady Gentleman se mi líbí. Něco na tom kosatci mi na pleť prostě perfektně sedí. Zdá se, že na této je její univerzálnost.
Podobně jako v kolínské Gentleman je v Boisee jas, který vydrží po celou dobu trvání vůně. Ve skutečnosti, nebýt nádechu kouřovosti, by se tato vůně dala nosit kdykoli během roku. Není to silná kouřovost, jakou najdeme u jiných oblíbených vůní, například u intenzivní vůně Bentley for men, ale přesto je tam stále dost na to, abychom si jí všimli v den s teplotou přes 80 stupňů Fahrenheita. A kromě toho, když už existuje kolínská Gentleman, zjevně nebylo v plánu Givenchy, abychom ji nosili v letních měsících. Proto jsou jaro/podzim nejvhodnější dobou pro její nošení. Ano, perfektně funguje i v zimě. Ale opět, Givenchy pravděpodobně očekává, že budeme nosit Gentleman EDP místo Boisee.
Na oblečení prostě funguje tak hezky. Mám noční košili, kterou nosím jen do postele. To znamená, že ji nosím několik nocí po sobě, aniž bych ji vyprala. Jednou večer jsem si ji nastříkala na zkoušku a zamilovala jsem si ji. Pokaždé, když si tu noční košili jdu obléct, ucítím ten závan Boisee. Miluji ji. Proto je pro mě těžké ji nechtít nosit. Stejně jako celá řada i moje 100ml lahvička mi rychle prošla. Je to prostě úžasná řada.
Dlouhá výdrž není tak hrozná, jak se někteří tváří. Takže se vyjádřím co nejjasněji. Přezdívka "Gentleman" je to, co musí mít lidé na paměti. Gentleman by neměl křičet, jen dát najevo svou přítomnost. To se mu daří dokonale. Když si postříkám oblečení, jednou na každé předloktí a jednou na každé rameno, všimnu si, že na to nejsem anosmický. Pokud si vzduch nastříkám kolem hlavy/oblasti krku, jdu po hodině anosmický, protože si sundám masku a je to tam. Takže všem vřele doporučuji: Nestříkejte si kolem oblasti hlavy, pokud patříte k těm, kteří tvrdí, že je to po 10 minutách pryč. A další věc, NEZABOŘUJTE si nos do oblasti, kam jste vůni aplikovali. Opět na ni BUDETE anosmicky reagovat. To, že ji necítíte vy, neznamená, že ji necítí ostatní. Různě mi to říkali spolupracovníci.
Givenchy to opět, držíc se přezdívky Gentleman, přibil.
sof.oud
Chuť je výrazně dřevitá. Má jemnou, sotva znatelnou pudrovost a sladkost z kakaa, ale přesto je vůně suchá a není drzá. Je v ní cosi o gentlemanské zdrženlivosti. Sama ji však nosím klidně.
Na kůži vydrží celý den a ospravedlňuje název parfémovaná voda.
Johnny Dee
Koupila jsem si ji, protože mi připomíná můj první parfém Play Intense od stejné návrhářky, i když mi připadá mnohem méně pudrová než Play.
Perfektní pro formální prostředí, elegantně komponovaná, a přesto nepůsobí jako parfém pro zralého muže. Označuje uklidňujícího a okouzlujícího muže, v srdečních tónech je kakao doprovázející kosatec lehkým hřejivým dechem. Výborná stopa a dobrá výdrž, pokud se do ní hodně položíte.
Z řady Gentleman je podle mého názoru nejlepší.

CesarCK
Tento parfém jsem si koupila naslepo a je to první parfém Givenchy, o kterém jsem slyšela, takže nemohu říct, zda je podobný ostatním parfémům z řady Gentleman. Tento parfém se mi snadno líbí, má dobrou vůni a nesleduje sladkou baladickou linii, ale také není navzdory svému názvu příliš dřevitý (boysée = dřevitý), takže je univerzální pro každodenní použití, s výjimkou přílišného horka. Cítím v ní kořeněný podtón, smíšený s dřevitým nádechem kakaa. Co se týče kosatcového tónu, přiznám se, že ho moc neznám, a dokonce jsem se obávala, že tento parfém bude cítit jako make-up, jak se říká u jiných parfémů zatížených tímto tónem, ale v tomto parfému jsem to naštěstí necítila. Tento parfém má dobrou výdrž, vydrží dobrých 8 hodin, přičemž projekce je nenápadnější, ale velmi přítomná po dobu hodiny a půl.
jimblue
Zkoušení při průchodu.
(Není to nejlepší, ale...)
Celkově je to velmi příjemná dřevitá vůně s těmi tolik módními sladkými tóny kakaa a s jemným kosatcem a několika jemnými květinovými tóny a velmi harmonickým kořením (lahodný dotek pepře a koriandru).
Na začátku jsem si samozřejmě vzpomněla na Gentleman Givenchy (všechny se jmenují stejně), s vaším nádechem kosatce a později na G.Gent Absolu, který zvýraznil koření a nakonec na Eau de Parfum pro kakao.
Má však svou vlastní osobnost: je vyvážená ve všech svých výrazných tónech, pudrová a elegantní a s velmi smyslným nádechem, který jí dodává právě tu jemnost...
Moderní, univerzální, elegantní, mužná, smyslná, její síla spočívá v jemné a vyvážené eleganci.
Mladistvá a velmi dobré trvání v kůži a mírné probuzení.
Velmi dobrá volba v případě, že nemáte edp.
Juangse
Příjemně překvapená, tato řada Givenchy mě nikdy nepřesvědčila a to jsem spotřebitelkou téměř všeho, co nese kosatec. Ale u givenchy jsem si vždy všímala tónů zvlášť a jejich kombinace nedělala rozdíl jako u prada homme, dior homme, valentino uomo nebo guerlain instant.
Tohle boisee nelže, jde o dřevité tóny přepudrované jemným kakaem (ne cloying), kosatec je druhotný. S dior homme intense nebo valentino nemá nic společného (od toho je edp), tady převládá santalové dřevo. Toto santalové dřevo dodává větší mužnost vůni, které dominují tóny obecně deklarované jako ženské (kosatec a kakao).
Nakonec jsem přesvědčená, že si ji pořídím a nebude vedle LIDG, DHI a VUI.
Damir97
Dnes jsem to zkontroloval.
Začíná svěže s pelargonií a černým pepřem, asi po 15 minutách se objeví kosatec. Ale není pudrová jako Dior om. Poté postupně přechází do dřevitých tónů a za nimi je slyšet kakao a pačuli.
Docela dobrý parfém, jen pro masy. Tóny nejsou chemicky, ale nic nového, normální dřevitý parfém, do kanceláře postačí.
Výdrž jako u běžné parfémované vody - 12 hodin na kůži.
Stopa se blíží k silné, v prvních 2-3 hodinách.
Dá se odhadnout, že patří do řady Givenchy Gentleman, a děkuji 😂.
Na léto je těžká, myslím, že na chladný podzim/jaro nebo na zimu.