Pi Givenchy pro muže

Pi Givenchy pro muže

mandle
ořechový
anis

Pi podle Givenchy je Orientální Woody vůně pro muže. Pi byl/a uveden/a v roce 1998. "Nosem" za touto vůní je Alberto Morillas. Vrchní tóny jsou Mandarinka, Estragon, Rozmarýn a Bazalka; střední tóny jsouAnýz, Neroli, Pelargónie a Konvalinka ; základní tóny jsou Vanilka, Mandle, Fazole tonka, Benzoin a Cedr.

Mandarinka

Fazole tonka
Benzoin
Cedr

Thanaquil

Promiňte mi to vyprávění, ale nedokážu oddělit tento parfém od okamžiku, kdy mě zasáhl elektrický proud!

Začátek roku 2000.
Jedna z mých prvních "dospělých" pracovních zkušeností: obsluha podlah a úklid pokojů ve známém hotelu v mém městě. Nevyzpytatelná, brzy ráno jsem vždy nepoužitelná a při té příležitosti se cítím ještě hůř, kvůli úzkosti, zmatku z "prvního dne" a odpornému pocitu napětí, který ve mně nové věci vyvolávají.
Všechny pokoje jsou téměř stejné: přehlídky neustlaných a téměř čistých postelí, mokrá zrcadla, ručníky zmuchlané na podlaze a několik dalších nechutných detailů.
Najednou prozření, blesk z čistého nebe: vstoupím do dalšího pokoje, který je třeba uklidit, a zmocní se mě božská, kolosální, ohromující vůně, silná jako kouzelný filtr.
Je nemožné, že se stále vznáší ve vzduchu, její majitel (pohledný voják) ji nastříkal před několika hodinami! Kandované mandle ve zlatavé šťávě vanilkového jantaru, v níž se topí narkotické květy... panebože, jsem okouzlená, uchvácená, nikdy jsem o něčem takovém neslyšela.
Rozhlédnu se kolem sebe a identifikuji zdroj toho kouzla: malá moderní umělecká soška na nočním stolku obsahující jantarovou tekutinu. Neměla bych, ale neodolám, přičichnu k ní z trysky: je to čiré ďábelství, skvost vytvořený záměrně, aby mě oklamal... panovačná, ale ne vlezlá sladkost koření a opilých květů v konfekční mandlové šťávě, mastek napudrovaný na n-tou sílu, sirupovitý a přesvědčivý, necítím žádnou hranu ani tvrdost, je to vůně, která detonuje s neuvěřitelnou bujností a obklopuje každý smysl: Není to triumf mužnosti, ale cítím ji hvězdně na muži, stříkám ji rozechvěle... kapka na zápěstí, díky níž jsem se do tohoto mistrovského díla Morillas doslova zamilovala.
Po mnoho rán jsem do ní vcházel ponořen do rozrušujícího oblaku pí, vychutnával si její vůni a předjímal okamžik, kdy si ji koupím.
Ten okamžik nikdy nenastal, Pí se ke mně dostala díky šťastné výměně s kamarádkou a - ups - je přeformulovaná, velmi přeformulovaná, nemůžu říct špatně, ale těžce.
Je jasné, že její DNA je stále ta úžasná ďábelskost, ale pronikavost a vytrvalost se značně zmenšily: je to stále nádherný parfém, božský unisex, možná jeden z otců "sladkých metrosexuálů", které teď řádí, ale už to není stoprocentně ta Pi, kvůli které jsem se zamilovala v tom hotelovém pokoji.
Stále přijatelná doba trvání, kolem 4,5 hodiny, stále je to parfém, který mám velmi ráda, a stále má sílu svádět, ruku na srdce.
Historická!

Tr3diFiori

Pi je parfém, který dokáže být jemný a elegantní, přestože obsahuje některé "gurmánské" tóny.
Jeho diskrétnost se odráží také v siláží: je to téměř intimní parfém, musíte být rozhodně v něčí bezpečné zóně, abyste ho ucítili, zejména po několika hodinách. Jeho výdrž je však poměrně dobrá. I na mé pleti, která parfémy doslova pije, vydrží celý večer.
Není to jedna z těch vůní, které najednou cítíte až druhý den, kdy to nejméně čekáte; ale ani její výdrž není tak špatná, jak někteří tvrdí.

Řekla bych, že je spíše unisexová než mužská (pokud má ještě smysl takové rozlišování), a podle mého vkusu ji vidím jako nositelnou v polovině sezony, zejména večer. Kdybych to měla opravdu zúžit, přijde mi ideální pro jarní večery, které jsou ještě trochu chladné, ale které umožňují nechat zimní bundu doma.

Co se týče čichové pyramidy: první, co zaútočí na můj, zcela nezkušený nos, je vůně bílých květů a estragonu, téměř přeskočíme výše uvedenou mandarinku, rozmarýn a bazalku.

O několik minut později se dostáváme k tomu, co považuji za skutečné jádro věci: anýz, mandle a vanilka se mísí a vytvářejí základ, který rozhodně voní po amarettu nebo ještě lépe po známém likéru Disaronno.

Po několika hodinách v suchu se toto spojení trochu zmírní a lépe rozeznáte tři převládající tóny. Vanilka bude tónem, který vás bude provázet nejvíce, dokud tento vynikající parfém nevyprchá.

Mistr svěžesti opět zasahuje: vanilku a mandle odlehčuje anýz a estragon, čímž se tato vůně mění v něco, co může nosit každý.

Pro zájemce shrnutí: Elegantní unisex vůně pro jarní večery. Nejprve voní po bílých květinách, pak dlouze po amarettu a nakonec po vanilce. Dobrá výdrž, slabá stopa. Stále nositelná, přestože byla vydána před více než 20 lety. Výborná vůně: Hodnocení 7,5 /10

P.S.
Má smysl hodnotit parfémy? Dělám to proto, že jsem to v těchto končinách viděla často. Takže jsem to zařadila, kdyby to někoho zajímalo, jinak se neuražte, jsou to jen subjektivní úvahy.

Excalibure

Nezačnu ani s chutí, ale s designem.... Pí je jedno z klíčových a záhadných čísel v matematice. Vedou se spory o to, kdy se o něm lidé dozvěděli, ale faktem je, že v geometrii egyptských pyramid se číslo Pí vyskytovalo již dříve. Později, s rozvojem geometrie, stereometrie, objevem periodických funkcí, rozvojem diferenciálního počtu, proniklo toto číslo téměř do všech oblastí fyziky a matematiky. Úžasná práce konstruktéra: součet úhlů trojúhelníku se rovná Pí, otočíte-li láhev na Pí kolem osy, uvidíte antického kněze, jak se dívá do měřícího zařízení, otočíte-li láhev opět na Pí, uvidíte nápis "Pí" - tak se v mnoha jazykových (softwarových) systémech označuje toto číslo nyní. Vůně není až tak zajímavá, je v mnoha ohledech jedinečná. Tedy, podobné vůně jsem už slyšela, ale s takovým kontrastem a organičností sladkosti a dřevitosti jsem se ještě nesetkala! Na jedné straně má ve zvuku jasné tóny, ale na druhé straně není vtíravá, hřejivá a přátelská. Začíná silnou sladce travnatou vůní, pak slyším trpkost, pak průlom dřevin a něco pryskyřičného a olejovitého. A to vše se promění během 10 minut. Vůně vás přenese zpět na starověký Východ, ke knězi studujícímu základy toho, čemu lidé později budou říkat matematika!

Leo Jogador

Kromě vůně stojí za vytvořením lahvičky i věda.

Flakon ve tvaru písmene "A" představuje první písmeno řecké abecedy, "Alfa".
V srdci sklenice je řecké písmeno "π" (pí), které v matematice představuje vše, co nelze uskutečnit, protože je nekonečné. Znamená také střed.
Víčko je postaveno ve tvaru "Ω" - představuje písmeno "Omega" - poslední písmeno řecké abecedy.

Jeho obecný význam je tedy "začátek, střed a konec". Super, že?

Napadlo mě, že by bylo zajímavé se o tento poznatek podělit, protože málokdo věnuje pozornost celému dílu.

Kevgeez

Lidé jako ten pode mnou jsou důvodem, proč Givenchy a dalším návrhářům prochází vražda.

Návrháři se přiživují na vzpomínce na staré Givenchy Pi v celé jeho nebeské slávě a na tom, že VY jdete psát pozitivní recenze na stránky, jako je tato, aby si více lidí šlo v humbuku koupit současné brakové přípravky za stejnou cenu jako my před 20 lety.

POZOR

Je to parodie na to, co se z Pi stalo.
Je mi líto těch z vás, kteří k ní před lety nepřičichli. Bylo to opravdu kouzelné....

Představte si, že se s někým seznámíte online.
Přijdete na rande a zjistíte, že jejich fotky jsou 10-20 let staré!
Gratuluji, byli jste oklamáni. Bamboozled. Oklamáni.

To je Givenchy Pi.

Gliding86

Pokud existuje parfém s vůní pudinku a afrodiziakální vanilkou z jiné planety, je to Pi de Givenchy.

Vlastním miniaturu a vintage tester, mám štěstí.
Miluji ji, vydrží déle než současná verze (která nevydrží vůbec) a mandlový nádech, který mě nutí snít a mít pocit, že se opravdu vracím do 90. let, nádherných a nezapomenutelných let.
Jak ten život utíká... i když tomu nevěříte, všechno utíká!

Nosit tento parfém znamená cítit se jako skutečný král, jeho tóny vás naplní klidem a láskou... parfém mě opravdu inspiroval k napsání básně osobě, která je v mé mysli a v mém srdci každý den, ráda bych se s vámi podělila o tyto verše, které zní takto: "Vůně je pro mne velkou inspirací:

"Červencový chlad je syrový a nebezpečný bez tvých pohledů a polibků.....
Tvá přítomnost naplnila ty chladné dny ohněm a vášní....
Noci nejsou stejné bez tvých úsměvů, tvých gest, bez tvého krásného parfému...

Dokud nevyšlo slunce... a všechna ta bolest, samota a trápení jsou pryč...
Konečně jsem tě mohl znovu najít...
Přešel jsem vánek za mnou a věděl jsem, že tam na mě čekáš v tom západu slunce krásných barev...

Jako tvá něžná a tak nevinná tvář, plná lásky, kterou mi chceš dát teď a navždy...
Krásná žena z jiné planety nebo možná z jiného života, který už jsi prožila...".

Sladkost Pí je tak opojná, že vás dokáže přimět přemýšlet, cítit... to všechno a ještě mnohem víc...

PÍSEŇ: SHINE/ WALKING ON THE TOWN
ROK: 1989

Tigidy101

Poslední aktualizace (přísahám. Jsem si jistý, že ne každý má rád tento dlouhý příspěvek a je otrávený). Alexandria Fragrances skutečně vyrábí duplikát s názvem "Slice of Pi". Údajně je stejná jako originál. Je to v mé budoucnosti.

Oznámila jsem to včera:

Člověče, nech to být. Snad desetkrát jsi komentoval svou nespokojenost s Pí. Mnoho z těch komentářů bylo ze sekce komentářů vyřazeno. Pokud to není pro tebe, tak to prostě není pro tebe. Podívejte se jinam.

Pi pro mě vždy měla slušnou výdrž i siláž. Není to ohromně silná vůně, ale ještě několik hodin poté, co jsem si ji nasadila, se občas ozve závan, který mi dá vědět, že tam stále je. Ale jak většina z nás ví, vůně se chovají u každého člověka jinak. Mně to vydrží asi 5-6 hodin. Není to skvělé, ale ani hrozné. Náhodou se mi tato vůně líbí natolik, že jsem si udělala karafu, abych si ji mohla vzít s sebou, až ji budu nosit. Stojí mi to za tu neuvěřitelnou vanilkovo-mandlovou/amaretovou vůni.

Existuje společnost, která vyrábí duplikáty vůní pro ukončené vůně. Duplikátory vůní nebo tak nějak. Možná si ji najdi a zkus se podívat, jestli ti Pi neduplikují. Zkus kontaktovat Alexandria fragrances a zjistit, jestli mají v plánu klon. Pokud projeví zájem dost lidí, určitě by prodej neodmítli. Hawthorn vytváří vůně na zakázku a já jsem je kontaktovala se svými obavami z mé extrémní vybíravosti. Řekli mi, že můžu jít tak daleko, že jim dám poznámky, které chci ve vůni mít. Pak je tu ještě zmíněná karafa. Nakonec si zkuste vyrobit vlastní vůni! Vždycky jsem to chtěla udělat, ale nemám na to čas. Vidíš, člověče, já tě jen tak nekárám. Nevadí mi pomáhat. Givenchy si nepřečte vaše komentáře na Fragrantice a nezakřičí: "RED ALERT! Uživatel ozlemmenguloglu je nespokojen s Pi a my musíme okamžitě změnit složení, jinak si ji nekoupí! Změňte složení STEJNĚ!" Takhle to nefunguje.

Nicméně neustálé a nepřetržité trollení v sekci komentářů na fragrantice a opakování stejných negativních věcí ad nauseum ničeho nedosáhne. Jedna z nejchytřejších dam, které jsem kdy poznala, mi řekla tuto perlu: "Nepřicházejte za mnou s problémem. Přijď za mnou se třemi řešeními.". Představil jsem vám několik možných řešení. Buďte aktivní a najděte si svou odpověď.

Aktualizace pro vás všechny:

Po napsání tohoto článku jsem provedl spoustu průzkumů alternativ Pi. Upozorňuji, že to nebylo a není proto, že bych byl s Pi nespokojený (Pi se mi líbí a lidem v mém okolí se na mně také líbí), ale kdyby náhodou existovalo něco dost podobného, protože se mi Pi líbí, tak bych to chtěl vyzkoušet. Nicméně po prozkoumání mnoha internetových fór jsem zjistila, že Pi od Givenchy se zdá být opravdu jedinečná. Většina přispěvatelů na těchto fórech má tendenci zaměřovat se na jednu notu, která je podobná, ale nic, co by se samotné Pi skutečně podobalo. Nejčastější odpovědí byl Body Korous kvůli jeho silnému benzoinovému tónu. Já však vlastním také Body Korous a ano, má benzoin, ale tím podobnost končí. Není nijak zvlášť gurmánská ani sladká jako Pi, nemá mandlový tón, a dokonce i ten benzoin je trochu drsný a přehnaný. Náhodou se mi Body Korous líbí, ale jde o to, že je rozhodně jiná. Na Pi není nic drsného! Každopádně jsem to uzavřela tím, že jsem si uvědomila, že kdybych chtěla alternativu Pi, musela bych si ji buď vyrobit, nebo nechat vyrobit někoho jiného... a to je v pořádku. Stejně jsem s Pi docela spokojený.

Bazik

Všichni si uvědomili, že staré znění bylo lepší, nemusíte to pořád psát. Bylo, je to pryč! Nedá se to sehnat. Všechno.
A co nové "PI" - velmi vytrvalá, vtíravá vůně, ne otravná, ale velmi náročná na počasí. Ne, ne na zimu, spíš na chladný podzim nebo jaro. Velmi hřejivá, zahalující péče a teplo. Není unisex, je typicky mužská.

nelson gil escano

Vanilka božské úrovně
Věčná a melancholická
Vznešený a bohémský
Hřejivý a klidný
Tonka fazole na hranici vznešenosti
Ležíš jasná a nadčasová ve svém pyramidálním sídle

PI představuje zlatý věk, kdy jsme byli šťastní a nevěděli o tom, bez stresu a spokojení s jednoduchými věcmi.

Připomíná mi eleganci a zdvořilost gentlemanů minulých let; uctivých, vážných a upravených.

Vlastním vintage edici (tu na fotografii) a mohu vám, milí přátelé, říct, že je mi ctí vlastnit tento parfém a mimochodem, díky bohu, že je lineární i na mé kůži.

Jsem ráda, že PI de Givenchy existuje... Chvála a dlouhý život: π (3,14) parfumerie.

*Poznámka: první část recenze je svislý akrostich :) Všichni se těšíme na další díl.

Dario40

S nadsázkou ji používám už mnoho let, považuji ji za fantastickou a s velmi působivou osobností.
Považuji ji spíše za pudrovou než dřevitou, mandlovou a vanilkovou ano, ale velmi mastnou a se sotva znatelným anýzem, který ji krásně rozbíjí!
Z konvalinky si nic nedělejte, tu sice neucítíte, ale ucítíte, že za ní stojí takový génius, jako je Morillas.
Letní nebo pozdně jarní, denní, sváteční.
Myslím, že se složení nezměnilo, ráda bych ji vyzkoušela znovu!

nimfetaminka

Nevím, co bylo ve staré verzi, mám nováčka s velkým P.
A je to kosmické.
Na mé studené kůži se v první minutě usadí dřevité, zelené, citrusové tóny kůry tarhun mandarinky s jantarovou sladkostí, po pěti minutách se otevře samotná tarhun mandarinka, pryskyřičné koření, neroli, anýz a všude kolem ještě zelená. Pak vzpomínky na tarhune s jubilejními sušenkami, koření se zjemňuje, rozmarýnová zeleň odchází, zůstává bílý cedr s konvalinkou mandlovou vanilkou, v níž se opalizujícím způsobem ozývá koření s bazalkou a fazolí tonka, neslyším jen pelargonii, je vepsána, aby neutralizovala sladkost. Pokud je podle tohoto popisu základ (na mě 5-7 hodin této nejsladší pryskyřičné písně) považován zde za fi novoděj, a ne za to, co bývalo, pak nemohu ani tušit, jaká byla stará verze vůně, z té to přímo září.
Vůně splývá s pokožkou, zahaluje, rozkvétá jako květina v poušti, která do sebe vstřebala všechny přeludy a rosy, mraky s ptáky a noční zpěv cikád, mléčnou dráhu, odraz v očích jaguára, bahury beduínů, tlusté zdi dávných zničených měst, mrtvé civilizace, rukopisy zažloutlé od času. S touto vůní se svět zdá hlubší a lidé moudřejší, ženy tesknější a sladší a muži krásnější a vznešenější.
Tato vůně je nejlepší iluzí ze světa vůní, s jakou jsem se setkal, vyvolává v rozmlouvajícím pocit důvěry, žádná jiná se jí nevyrovná. Láska.

Haziel

6:00 ... budík, který zní jako požární únik! Venku je zima... Když o tom tak přemýšlím, Paraná, když neprší, tak je buď zima, nebo pekelné horko (někdy prší, když je zima, prší, když je horko, prší, když prší...), co jsem měl dělat?! Ach ano! Vstát. Venku je podzimní zima a tady v posteli takové teplo.

No tak! Jaký má smysl žít sám a nechodit do třídy? - tvé známky!

Sprcha, kafe, batoh a hvězdičky, protože je venku zima, vezmu si bundu z kurzu ... Je v ní teplo a útulno. Na parfém? Myslím, že Pi, taková příjemná, vanilková, útulná, tepláková. Asi si ho nastříkám na kapuci mikiny! Teď mě bude chránit aura Pí ... Pí, 3,1415926535... to je nekonečné číslo, a ani vanilka a mandle.

Tak, a teď už můžu jít. Sbohem, posteli, polštáři a teple.

Sluchátka v uších, studená ulice, studený vítr, ... jaká příjemná vůně! - Ach, to jsem já. Myslím ten parfém. lol

Ozve se písnička. Tu písničku miluju! Bude to dobrý den, je to první den toho dne!
Když o tom tak přemýšlím, tahle písnička se k tomuhle parfému velmi hodí.

Další vítr. K nosním dírkám se line vůně pí vanilky s krémovými mandlemi. Sluchátka v uších, na tváři se mi objeví úsměv.

Páni, tahle píseň mi opravdu sedí! Myslím, že se mi tento parfém bude líbit navždy. Ano, líbí se mi!

(píseň: Coldplay - Yellow )

cris nobre

Klidné, velmi útulné. Mandle, jejíž jádra vypadají jako slunce, které se vyhřívá v teple. Je v ní něco slunečního. Možná něco dobrodružného. Není dusivá. Možná se hodí k safari a teplu, proč ne? Ale mně se nějak víc hodí k inteligenci, střízlivosti a vznešenosti.
Mám ráda ty parfémy, u kterých si okamžitě uvědomíte, že jsou pečlivé a vyvážené.
Úvod je plný sladké neroli a pelargonie, které jí dodávají nádech svěžesti. Do popředí se dostává vanilka, zaoblená a jemná jako málokterá jiná, a kombinuje se s mandlemi ochucenými estragonem. Vše v tomto parfému je pečlivé a rozvržené.

Ale opravdu mám pocit, že je to mandlová, vanilková lázeň ponořená do nevábného jantaru a krystalků benzoinu jako košík míru, košík Mojžíšové. Vanilkový základ korunovaný tonkou, kterou se zde spíše šetří, v srdci, které je silně sladké a slunečné. Dřevo téměř necítím, ale občas cítím něco, co mi připomíná krev, něco železitého. O to je pro mě zajímavější.
Připadá mi jen lehce podobná joop le bain. Možná je to pocitem ponoření do pryskyřice. Ale dál už to nejde.

Par excellence sdílný parfém. Přála bych si ho mít. Trvalo mi příliš dlouho, než jsem ji poznala.

priethcallas

Na začátku je cítit vaření bylinek a mandarinky, ale jen prvních pár minut, poté vše zastíní portrétní, vlezlá vanilka, doplněná hnědým cukrem a mandlemi, která mi v jednu chvíli připomněla francouzský dezert Creme Brulee (přepálený krém) právě kvůli dojmu přepáleného cukru a vanilky. Chudé květinové tóny byly zcela převálcovány touto sladkou lavinou, jednoznačně gurmánskou (nejen gurmánskou kvůli sladkým tónům, ale také kvůli kuchyňským bylinkám použitým na začátku), ale s výsledkem mužské orientální vůně (i když nepopírám unisex potenciál), která nepůsobí nepříjemně při nošení ve správném prostředí pro tuto vůni, tedy zimním, chladném, protože právě v chladnějším prostředí vůně působí méně vlezle a invazivně. Dále v závěru je to fazole tonka, která nadále přináší sladkost tohoto parfému, i pod vlivem vanilky a cedru je cítit i poté. Musím říct, že v mém případě vůně vydrží více než 12 hodin, přičemž stopa začíná mírně (i když při nadměrné aplikaci může začít těžce) a pomalu klesá, ale přesto je po 12 hodinách aplikace cítit docela dobře, ne tak přilepená na kůži.
Je to vůně mladého ducha, pro jasné orientalisty, s gurmánskými tóny, která má podle mě spíš možnosti zaujmout opačné pohlaví (alespoň ty dívky, které mají rády dezerty s vanilkou, heh,heh), pro formálnější použití, samozřejmě v zimě nebo na nepříliš horké léto.
U nás se tato vůně ve velkých obchodech nevyskytuje a někteří lidé tvrdí, že se přestala prodávat, nicméně jsou parfumerie, které ji stále prodávají a u některých dovozců ji najdete v cenách mezi 60 a 76 dolary za 100 ml, což mi na její kvalitu nepřijde vůbec drahé.

Ouch!

Něco zvláštního, něco jiného, něco sladkého, ale stále sexy, něco, co není pro každého.

Pí je mistrovský kousek, ne pro muže, kteří rádi voní kouřem a kůží. Tohle je masivní vanilková bomba epického sexappealu s nádherným sošným flakonem k tomu!

Při nadměrném používání by se mohla stát příliš vlezlou a dusivou, takže stačí jen pár stříknutí, abyste zažili její krásu.

Je to mohutný sladký vír mandlí, vanilky, benzoinu, tonky a cukernatosti s trochou bylin a květin, ano... není mužná v tradičním slova smyslu, ale... metrosexuální? Je přesně podle mého gusta, protože mám ráda věci, které nejsou obvyklé. Síla je neuvěřitelná..šach!
Přitahuje komplimenty...ano!

Prostě... nádhera!