Kyma podle Korres je Aromatic Aquatic vůně pro ženy a muže. Kyma byl/a uveden/a v roce 2022. Vrchní tóny jsou Mandarinka, Limetka a Pomeranč; střední tóny jsouVodnaté tóny, Mořské tóny a Pepř ; základní tóny jsou Muškátový oříšek, Vetiver a Cedr.
AleksaR
Pro mě nejlepší z Corres. Začátek naznačuje unisex, ale co krása dál ! Celkově ve mně značka vyvolala pocit, že podle představy autorů nebudou tóny v lahvičce nijak zvlášť kombinované (nebo alespoň ne ohrané). Ale tato vůně je sestavena velmi dobře, je v ní harmonie. V pozadí sladké pozadí, slané moře, trochu citrusů a aromatických bylin. Svěží mořský vzduch.

pinarkbkc_
Je to nejlepší vůně, kterou mám. Určitě je unisex, ale zdá se, že je vhodnější pro ženy. Převládá vetiver, pepř a limetka. Narodila jsem se a vyrostla v přímořském městě u Egejského moře, tato vůně mi připadá jako odpolední koupání ve zvlněném moři, po kterém se cítím trochu unavená, a pak si odpoledne zdřímnu na čistém, bílém povlečení.
darthsidious
Čestný parfém, který je téměř totožný s Ck All. Dodává čistotu, ale ne svěžest, jak mnozí říkají. z tónů jsem zaznamenala pouze mandarinku (minimálně) a v žádném případě mořské tóny limetky a pomeranče.
Naopak bych řekla že mi trochu voní po jasmínu a pižmu i když nejsou uvedeny jako složky,odtud si myslím že je to unisex vůně která se uzavírá směrem k ženskosti. Nicméně je to vfm volba, která jako nákup naslepo nezklame.
Dinagr
Velmi pěkná vůně, chladivá slaná vodní, jak říkají poznámky. Má krásný dřevitě-kořeněný základ a voní dražší, než je její cena. Je to podle mého názoru spíše mužský parfém jako vůně.
Považuji ji za poctivý korresní návrh na každodenní levnou pánskou vůni s velmi pěknou projekcí a jak se zdá dobrou výdrží. Recenze se týkala bílého flakonu, který je mnohem hezčí než ten starý.
cosbat
Jako procházka po přímořské pláži za letního rána a po východu slunce, kdy je jasně cítit směs vůně zralých letních ovocných šťáv a vůně moře.
Chladivá, jemně sladká a ideální pro neformální příležitosti.
masha.kashina
UPD 2.
V teple +30 přechází spíše do sladko-svěží, takže mírně lepkavé. A vydrží méně - hodinu až dvě. Nedusí a to je hlavní.
UPD
Dnes jsem vyšel ven při +20. Svěží, lehká. V první hodině působí světle, potom - blízko kůži. Je opravdu velmi podobná CK2, ale bez wasabi tónu, řekl bych. Vřele doporučuji na léto.
__________________________
Skvělý parfém za ty peníze. Vzala jsem si ho naslepo. A ano, je velmi podobná CK2, ale vůbec tam není ta syrovost, ten syntetický nádech, který měla CK2. Při nastříkání na ruku se nejdřív projeví sladkost, ale teď, asi po 15 minutách - je svěží :). Působí docela intimně. Ale dokud si ji nevezmu ven, těžko soudit.
odorante
Při nedávné cestě do Řecka mi zbytečná letecká společnost Aegean Airlines ztratila kufr a já jsem strávila dva dny v Soluni bez ničeho na sobě (neměla jsem ani kartáček na zuby), takže jsem si musela koupit pár základních věcí, abych přežila. Jednou z nezbytností je pro mě parfém, bez něj se neobejdu (jsem taková nóbl, co nadělám), a tak jsem si koupila tento Kyma od Korrés.
Korrés je významný řecký kosmetický dům s mezinárodní projekcí. Začínali jako skromná lékárna v Aténách, v ulici Eratosthenus.
Kyma ("vlna" v řečtině) je stará "vodní cedrová limetka", alespoň má totožné tóny. Jak název napovídá, je to svěží vodní parfém bez citrusů, ale s velmi příjemnou mořskou svěžestí podtrženou kořením, dřevem a trochou vetiveru, které mu dodávají jistou sofistikovanost.
Kyma voní velmi příjemně. Jejím velkým problémem je, že je velmi slabá; vydrží méně než Nenuco. Stojí 29 eur za 50 ml. Drahá na to, jak slabý výkon má.
Parfumario
Svěží vůně jódového větru, když jsme na lodi, šplouchání slané mořské vody do tváří, když unikáme z města. Začíná mohutným pomerančem, který zaokrouhlují tóny dřevin, světlých dřevin osvěžených mořskými/vodními tóny, ale také díky pepři a tentokrát zaokrouhlených tónem muškátového oříšku, typickou kombinací tohoto řeckého výrobce. Kdybych si měla tento parfém spojit s nějakým obrazem, napadla by mě Athénská riviéra, kterou zbožňuji, počínaje oranžovými nebo téměř načervenalými barvami země tohoto regionu až po světle modrou, námořnickou modř typickou pro moře na jihu Řecka. Projekce a slabiky o něco nižší než standardy ostatních parfémů tohoto domu, ale sedí, protože si ji představuji jako parfém, který se má několikrát nastříkat a znovu nastříkat, aby se člověk osvěžil v průběhu téhož dne.