Hodnocení parfému 4.01 z 5 s 136 hlasy
Jawhara podle Maïssa Parfums je Citrus vůně pro ženy a muže. Jawhara byl/a uveden/a v roce 2020. Vrchní tóny jsou Citrón a Bergamot; střední tóny jsouPomerančový květ a Pačuli ; základní tóny jsou Vanilka a Jantar (ambra).
KaliDurga
Připomíná mi to špatnou verzi Fleur D'Oranger od Zary. Je to určitě pomerančovo-vanilková vůně. Ambroxan vlastně necítím, ale něco jí dodává dutou esenci. To asi nedává smysl, lol. Někdo sem dal poznámky z webu. Nejsem si jistá, proč tu nejsou. Jak to, že tam není uvedena ORANŽOVÁ? Každopádně trochu se hodí. Nekupujte naslepo.
Kay
Měl jsem ho, vyzkoušel jsem ho, prodal jsem ho. Chuť je hutná, sladká, bohatá. Neměl jsem dost, pravděpodobně, odhalení... na můj vkus je to spíše monotónní. Když jsem ji na sobě měla, přestala jsem ji cítit, ale na oblečení byla cítit ještě druhý den. Výdrž je dobrá, design lahvičky s magnetickým uzávěrem také potěšil!
Zugzwang
Ojj cool to je :)
máme tu suché citrusy s bílým květinovým nádechem podobným kořenitosti Acqua di Parma Magnolia Nobile, ale zároveň i chmýří sladkosti blatouchů jako v Love by Kilian By Kilian. Napadá mě něco trpkého něco šumivého, šik a elegantního podobně jako Jour d'Hermes Hermès. Pro mě kompozice, která je krásná, elegantní, pro zralou a sebevědomou ženu.
Projekce není vtíravá, ale je přítomná.

milimoi
Parfém voní úplně jinak než zde uvedené vonné tóny. Stejně jako výrobce uvádí na svých stránkách jiné tóny než fragrantica tj:
- v nótě hlavy: absolutní pomerančový květ a exotické ovoce,
- v srdeční nótě: jasmínová absolue, bílá dřeva a pačuli,
- v základní nótě: vanilkové absolu a ambroxan.
Podle mě jsou tóny, které uvádí výrobce, poměrně vnímatelné/správné.
Jednotlivé tóny vůně se mi těžko izolují, ale podle mého názoru je z úvodu cítit mimo jiné ambroxan. Pomerančový květ v této fázi nezaznamenávám.
Cítím lehkou, vzdálenou příbuznost s vůněmi Issey Miyaki (proto bych ji v úvodu hodnotila spíše jako květinovou, případně květinově-ovocnou vůni).
Necítím žádné pačuli.
Podle mého názoru se ve složení nevyskytují ani žádné citrusy.
Asi 3-4 h po aplikaci parfém krásně voní po vanilce.
Senzační poměr ceny a kvality. Parfém je dlouhotrvající a promítá se i do základu.

emlotha
Tato vůně je krásná a podle mého názoru velmi ženská. Připomíná mi Roses Vanille od Mancera, ale s trochou pomerančového květu NA MÉ KŮŽI!!! Jiným lidem tak vonět nemusí, ale hele, chemie pleti je u každého z nás jiná! Výdrž je skvělá!! Chtěla bych plnou lahvičku této, ale už mám Roses Vanille!

NoulaS
Tento parfém jsem viděla popsaný jako "džemovitý pomerančový květ", takže jsem si ho musela koupit naslepo. Jsem moc ráda, že jsem to udělala. Je to skutečně džemovitý pomerančový květ. Je extrémně dlouhotrvající a siláž je skvělá. Ještě 14 hodin po nastříkání jsem ji měla na kůži a nebyla slabá. Rozhodně mám pocit, že zaplní místnost, ale nemám pocit, že bych dusila lidi. Má také skvělou bublinkovou vůni, cítila jsem ji kolem sebe celou směnu. Poprvé, když jsem ho jen nastříkala a vyšla ven (takže tak po uplynutí prvních 15-20minut, ale ještě během první hodiny), vůně, která byla kolem mě ve vzduchu, mi opravdu připomínala Sintru. Nikdy jsem Sintru plně nenosila tho, takže nemůžu říct, jestli jsou srovnatelné vedle sebe.
Chápu, že Jawhara může být pro některé lidi vnímána jako trochu ostrá/příšerná, takže pokud jste citliví na vůně, prostě se nechoďte hned přestříkat lol. Mně ta ostrost nevyvolává bolest hlavy tho. Když ji srovnám například s vůněmi od Juliette Has a Gun, ty jsou MNOHEM jemnější a vůbec ne bestiální, ale něco v nich mě vždycky trochu rozbolí hlava. Jawhara mi to neudělala.
Celkově jsem s touto vůní opravdu spokojená.
Dlouhá výdrž: 10/10
Vůně: 10/10