Phantom podle Rabanne je Woody Aromatic vůně pro muže. Phantom byl/a uveden/a v roce 2021. Phantom byl/a vytvořen/a Anne Flipo, Dominique Ropion, Loc Dong a Juliette Karagueuzoglou. Vrchní tóny jsou Levandule, Citrónová kůra a Citron amalfi; střední tóny jsouLevandule, Zemité tóny, Jablko, Kouř a Pačuli ; základní tóny jsou Vanilka, Levandule a Vetiver.

Úvahy o věčných věcech: Vyprávění příběhů (1. část)
od Dariia Fessalonika, Yi Shang (怡 商), Iulia Halatz, John Biebel, Edie Smith

Muller Joao
Phantom se příliš neliší od 1 million, super vanilkového, sladkého parfému s DNA Paco Rabanne. Nevidím v něm smysl, sice hezky voní, ale není to vůně na tělo, možná pro návštěvníka večírku, který chce upoutat pozornost, ale i tak vás neuklidní, neudrží, přivoníte si k němu, ale pak ho nechcete cítit, protože je divný, zdá se, že parfuméři měli nějaké snění a vytvořili tento parfém, který podle mého názoru nevyjadřuje vážnost ani důvěru.

17051980n
Dostala jsem ji jako dárek hned, jak vyšla. Nechápu, proč tuhle vůni tak nesnáším, vypadá jako taková a taková... připomíná mi takovou a takovou..... Ale žádná z nich nevoní jako Phantom. Je to to, co se vám líbí ano, ale s něčím jiným. Podle mě je špatně to, jakou reklamu jí dělají, ne vůně. Citrusový výstup ano, ale ne generický, levandule ano, za tři. A velmi moderní. Pak země a kouř. Opravdu to není nic nového? Protože žádnou jinou podobnou neznám. Lahvička a marketing jdou jedním směrem a vůně druhým, možná bychom to měli posuzovat takhle. Pro mě. Skvělá univerzální vůně, dobrá délka a projekce a ženy ji milují!

JeanJacques86
Domnívám se, že ve světě parfémů platí stejné předsudky, jaké mají literární a filmoví kritici vůči přehnaně popovým a velmi mainstreamovým dílům. Paco rabanne je ve světě parfémů neoblíbený téměř všemi, často kvůli parfémům one million a invictus, které jsou spojovány s heterobazickým a jednoduše smýšlejícím publikem.
Phantom nestojí za nic, je to jednoduchý, mladistvý a vytrvalý parfém s klasickou kyselou DNA Invictus: dobrý úvod a pak poněkud matoucí chemický vývoj. Nic nepřidává, ale není to vyloženě exceletní produkt.

bb101011
Kdyby tuto vůni vydala společnost Parfums de Marly v jednom ze svých flakonů se zlatým uzávěrem, vsadím se, že by na fragrantice dostala hodnocení 4+. Myslím, že hlavní poznatek je, že lidé, kteří se zajímají o vůně, si myslí, že flakon je trikový a dětinský, což je pravda. Ale doporučuji ji vyzkoušet a předstírat, že ji vyrábí značka, která se vám líbí, abyste se zbavili dojmů, které ve vás může vyvolat prezentace.
Je to jako když si lidé, kteří se zajímají o víno, myslí, že každá láhev za méně než 100 dolarů je odpad, ale když dáte levné víno do pěkné láhve, budou si myslet, že je úžasné.

Apologet
Koupil jsem stovku v ZJ s velkou slevou, až 3,5 tr (jinak bych ji samozřejmě nekoupil). No co na to říct, být fanouškem ADG, Diorova Pharika, hromady Montale/Mancer a dalších různých lahví za 30 lahví, ve smyslu, že můj nos je už vycvičený na velkou škálu co a jak a co. Jak to mému nosu voní? Velmi jednoduchá vůně krémové levandule, taková flétna jakéhokoli masově prodávaného typu))))). Ale! Zároveň vytrvalost a stopa na úrovni (no, jestli na tom někomu záleží). Proč jsem si ji koupila? Člověče, lidi, ano za tuhle lahvičku jsem ochotná dát i víc, abych byla upřímná (kdyby se prodávala samostatně😍 ). Kluk Žeňa, 43 let 😂
PS a ano, černý medvěd (taky stovka) je vedle mě na poličce. Ten mě hřeje na duši a mimochodem je docela pěkný, pokud vám nevadí mužské růže 😍.

olivedrah
Lidi, to je hrozné... a takhle bych to neřekla... Jak AI udělá výběr toho, co je trendy, aby vytvořila vůni, která je popová a zároveň nová, a po tom, co se točí dokola, se ukáže, že je to směs Le Beau, Scandal, 1 Million Lucky + levandule...? Když to udělala AI, proč se s vůní museli piplat další ČTYŘI parfuméři? Už když jsem ji poprvé vyzkoušela, působila na mě dojmem "parfému pro lidi, kteří se o parfémy nezajímají" (pamatujete si, jak jste jako děti nosily první parfém, který jste viděly u maminky na poličce? Nebo jste si smíchali dva parfémy dohromady?"); na mé kůži měla velmi citrusový, syntetický nádech, který jako by se neustále měnil mezi něčím sladce vanilkovým, pak zase citrusově levandulovým a pak něčím jiným. Je to jako šílená verze Le Beau nebo Scandal... Nevím, ale plastový flakon ve tvaru malého robota hodně napovídá o tom, co je uvnitř...
Kamarád to koupil manželce a říkal, že krátce nato seděl v obýváku, když kolem proběhl jeho pětiletý syn s malým robotem v ruce a křičel: "Mami, našel jsem robota, kterého jsi mi chtěla dát...".
Závěrem lze říci, že tolik přemýšlení bylo věnováno něčemu, co už známe a co už pravděpodobně máme na poličce.
Když už jsme u těch regálů, navštívila jsem několik parfumerií a viděla jsem tam nalepených spoustu robotů Phantom (a cena byla stržená!)... v Opaque mi chtěla prodavačka vnutit tuto vůni, protože se prý hodně prodává... (nechci něco, co nosí všichni a co vypadá jako další stejné), byla velmi neodbytná a nakonec mi neukázala to, co jsem chtěla, nový "Le Beau Parfum". Takže pokud toho malého robota Phantoma neznáte, nezavazujte si oči... pokud už máte Le Beau nebo Scandal, buďte velmi opatrní, mně to připadá jako ušmudlaná verze těchto dvou... počítače dělají "umění", víte?

lupoirpino
Zajímalo by mě, jak to dostane hodnocení vyšší než 3, pak mě napadá, že je to také průměr vyplývající z hodnocení zahraničních fragrantica, a to je vysvětleno.
Fantom je kečup na špagetách,
pizza namočená v cappuccinu,
čtyři sýry se sottiletou.
(Dělám si legraci, eh!)
Cílovou skupinou jsou teenageři, ale kdyby se přede mě v tomhle probuzení postavil můj syn (kterého nemám), řekl bych mu: "ale nemohl bys být cítit potem jako všichni teenageři po fotbalovém zápase?".
Dokonce ani staré bonbony mých kamarádů ze základní školy nebyly tak sladké a dehtové.
Otevírají se citronem a chemickou levandulí té nejhorší kvality, která místo aby omezila výbuch mdlé sladkosti, spustí s ní divoký tanec na plný žaludek, který trvá, dokud citron nezmizí, nezdůrazní mizernou vanilku a neobjeví se pseudoovocný tón.
Vždycky to tak bylo? Zemité tóny? Kouř?
Ale kde?
Jediný kouř, který se objevil, jsem viděla při tření předloktí, když jsem se ho snažila smýt.
Jediné ospravedlnění takového nepořádku, které mě napadá, je, že je navržen tak, aby určitým způsobem reagoval na pokožce charakterizované pubertálními hormony, ale to asi nezjistím, je mi to jedno.

Eau De Treasure
Když zavedený značkový designérský dům zaměstná čtyři umělce, aby vytvořili sladkou a sympatickou vůni, a pak udělá odvážný krok v pojmenování, balení a marketingu této vůně, měl by být pochválen, a ne odsouzen. Chvála Paco Rabanne za toto odvážné vydání (ať už se vám to líbí, nebo ne) a hanba haterům, že jen sledují kritiky, místo aby byli otevření něčemu jinému.

Holy Kotek
My chudáci nevybíraví mlsouni, kteří nevíme, co si vzít na sebe s našimi plebejskými nosy. Jsme ostudou. A parfuméři, hackeři bez talentu, bez studu a svědomí, se zaprodali marketérům, a svět parfumerie jde ke dnu, všichni víme na jaké adrese)). Mezitím karavana PR jede a její příjmy rostou.
O vůni: normální vůně, normální-mal-mal. Ne pro rozmazlené nosy, ne pro milovníky "mužných" vůní, ne pro šedovlasé dony se sbírkou ročníků. Dokonce bych řekl, že není ani pro ty, kteří se narodili před devadesátým dvacátým rokem. Pro vás je tu spousta jiných vůní od chanels, dior a creeds s gerlens. PR ve svých luxusních řadách nikdy nepředstíral rafinovanost a vysoký vkus, proč by se najednou objevily v lahvičce v podobě robota na hraní? Phantom je v podstatě obyčejná levandulová fougère s posíleným gurmánským nádechem a citrusovými nuancemi. Jednoduchá a lahodná, i když takové definice u některých lidí vyvolávají hrůzu. Ano, je syntetická a nekomplikovaná, ale právě tak ji budou milovat a nosit lidé, kteří se nezatěžují nejrůznějšími rafinovanostmi. Chlapi určitě také občas chtějí "prostě vonět" a na poličku si postaví legrační roboflašku. Někdo musí rozředit nadvládu bělovlasých kancelářských blodýšků, divochů, platinových egoistů a aventů. Měly by existovat i parfémy pro zábavu.

en svart själ
Všichni jsou tak laskaví🥺 Proč jste tak laskaví? 🥺
Pěkný parfém! V 50/25/25 se snoubí drsnost levandule, sladkost vanilky a kyselost citronu. Nemá omezení z hlediska biologického věku, ale má je z hlediska věku psychologického, pokud to tak mohu říct😀 Pro mladé muže a už i muže, kteří zůstávají mladí srdcem. Ano, není v něm nic super, ale také "čert není tak strašný, jak ho tu někteří komentátoři mazali". Dá se považovat za unisex s mírným příklonem k muzhince. Mně se na mém muži i na sobě moc líbí! A vůbec flakonek je super, takové stříbrné miminko na parapetu stojí💔.
P.S.: muž tady o g...ale ohnutý, samozřejmě famózně. Přátelé, mějte svědomí a vyjadřujte své "fi" důstojně, ne jako uražení páťáci.

Josesan
PHANTOM DE PACO RABANNE aneb jak je důležité být klonem Zary.
V jaké to žijeme době, kdy se prestižní francouzská návrhářská značka, jedna z těch toute la vie of the gentleman - Paco Rabanne - věnuje klonování supermarketové značky - Zara - odborníka zase na klonování sebe sama!
Ryba, která se zakousne do vlastního ocasu, lokna, která se kroutí, Ariadnina ztracená nit, která se zamotá do sedmi tisíc zrcadel "Dámy ze Šanghaje".
Jaký zmatek ve mně dělají klony klonů a naopak, že už nevím, kdo koho napodobuje, ani kdo je skutečné vražedné dvojče! Nevím, jestli přicházím, nebo odcházím!
Všechno tohle haló pochází z in vitro klonování, které dům Rabanne provedl ze ZARA "RYCHLÉHO A PŘÍJEMNÉHO" (dále jen RWA), aniž by to šlo dál, tak jak to slyšíte.
Překoná žák mistra? Dává Eliza Doolittleová doktoru Higginsovi lekce dikce, etikety a distinkce?
Čím jsem si to zasloužil?
Začnu svou odbočku tím, že zdůrazním, že mám ráda Zařino RWA, protože je orientální, protože je gurmánské, protože funguje a protože je levné.
A co PHANTOM? Co to je? No, je orientální, je gurmánská, je dřevitá a je poddajná. Ale je drahá, příliš drahá na to, aby byla klonem Zary.
Doporučuji čtenářům, aby nebrali ohled na vonné tóny deklarované na kartě vůně ani jedné z nich. Ani jedna nemá levanduli, ani jablko, ani citron (ani z Amalfi, ani z divokých citronů z Karibiku), ani vetiver, ani vetiverol. Jakou mají značky mánii vymýšlet si tóny, aby lidi uvedly v omyl!
Obě mají syntetický jantar, který se mi v zásadě líbí, protože je docela orientální, pokud ovšem nesměřuje k opojné straně emetické bolesti hlavy. Ambroxan z vůní Zara's Phantom a RWA má nádech virginského blonďatého tabáku, sladký, mírný a žvýkavý, jako pudink na Den díkůvzdání nebo na Štědrý den. Odtud pramení jeho orientální gurmánská stránka.
Přidáním nádechu ethylmaltolu a hedionu zintenzivnili cukernatost prvního a krémovou, sladkou chuť druhého. Všechno velmi syntetické, ale ti, kdo mě znají, vědí, že nerozlišuji mezi přírodními (existuje ještě taková entelechie?) a syntetickými. Pokud se mi líbí, nehledím na jeho původ, rasu, náboženství, názory ani na jeho osobní či společenské poměry.
Na druhou stranu deskriptory ve Fantomově složce správně vystihují dva tóny: kouř a pačuli, protože oba trochu voní kouřovým dřevem a nevábnou matičkou zemí.
Někde jsem četl, že RWA od ZARY má rum a bourbonskou vanilku, a hlasuji pro Bríos, že ano. A PHANTOM je má také, i když na nose a rafinovaněji než ZARA; jinými slovy, víc pařížsky, takže vám nevezme velaquería za vůni, jak včas řekli Sancho Panzovi.
Kontroverzní láhev robota mi nic neříká; ani v dobrém, ani ve zlém, i když to vůbec neodpovídá obsahu. Ale no tak, stejně jako Cacharelův životní Cacharel (Loulou nebo Eden); Muglerovy nesnesitelné retardéry (A*Men a pokračování); Chanelovy opakované do sytosti (jakkoli jsou fajn); Diorovy krajky a lazorrios; nebo Guerlainova šňůra alegorií, které když nedáte pozor, dostanete Pamplelune místo Mandarina Basilisca that one. A kdo je bez viny, ať první hodí kamenem.
Ve skutečnosti PHAMTOM není tak špatný; je prostě anachronický, je kopií některých jiných, přichází pozdě a mimo čas. Před osmi lety by to něco znamenalo, ale teď, když trh zaplavuje nespočet Lattafů, chutná tento PHANTOM trochu málo, na to, kolik stojí.
Co se týče výkonu, je lepší než současný RWA Zary, který oproti tomu před pěti lety utrpěl rozmělněním, protože nyní i ZARA rozmělňuje, ne-li přeformulovává. PHANTOM má přijatelnou stopu a drží na pokožce po mnoho hodin. Kdybych už neměla šikmoočka jako PHANTOM a byl o polovinu dražší, koupila bych si ho, protože je to typ parfému, který mi vyhovuje: orientální gurmánský aromatický.
Ale upozorňuji, že má blízko k urputnosti, tak typické pro RWA ZARA, která může urychlit kocovinu v Las Vegas, vyvolání prvotního zvracení, hepatobiliární cholestázu nebo porod na pokraji nervového zhroucení.
Není nad to být originální a PHANTOM, malgrè lui, jím není. Amancio Ortega je o pět let napřed. To je v dnešní době věčnost.
Protože tady platí, že kdo neutíká, ten letí. A každý chce svých patnáct minut warholovské slávy.

jimblue
Jak se máte?
Do parfumerie jsem šla s tisíci předsevzetími, abych viděla slavného robota, o kterém jsem snila jako dítě; ty roboty, kteří jezdili na natahování nebo na baterie: nikdy jsem žádného neměla a jsem už stará.
Když jsem ho vzala do ruky, zjistila jsem, že je příjemný, dobře vyrobený, kvalitně zpracovaný a velmi snadno se stříká.
Jasný, neklidný a luxusní Fantom změnil můj předpojatý a negativní názor na úsměv.
Vůně je velmi trendy, velmi módní, ale jsou v ní zajímavé aromatické body: První dopad je aromatický, aromatický citrusový, veselý a zelený.
Po chvíli se kouřový vjem levandule prolíná s tóny jemného pačuli a něčeho ovocného, co pokaždé zesládne.
V zaschnutí se objevuje sladká vanilka, jako latté nebo vanilkový likér, ale v žádném okamžiku neztrácí onen bylinný citrusový nádech.
Musím říct, že se mi líbila, připomněla mi CH Bad edp díky těm kyselým a zemitým zeleným tónům.....
Je zajímavá, pro osobní potěšení nebo také do znečištěného prostředí, protože má svou sílu.
Je zajímavá, zajímavá pro osobní potěšení nebo také pro znečištěné prostředí, protože má svou sílu.

Dario40
Příjemná vůně, jejíž intenzitu a trvání by vám mohl závidět i Montale!
Je zde citrus a levandule, ale obojí je doslova pohlceno extrémní vanilkou.
Po úvodu s trochou citrusů se ta vaše pohybuje mezi vůní sušenek, které doma vychází ze sprchy v koupelně, a balzámů na opalování, které jsem používala jako dítě pod slunečníkem s Pupo v rádiu.
Líbí se mi to, jsem otevřená novým trendům a opravdu mi to nevadí. Ale vůbec necítím žádnou zem a kouř! Ale kde jsou?
Možná ho dostanu jako dárek, možná ho dám do duelu s medvídkem Moschino😵.
P.s.: moderní verze Rochas Man.

SilasSMB
Koupil jsem ho a používal několik dní... Zatím jsem nenašel podobnost s ničím jiným, je tam spousta akordů, které poznávám, ale výsledná skladba se nepodobá žádné jiné.
V jednom parfému cítím různé interpretace levandule, někdy zelené a vintage, jindy dřevité a sladké. V pozadí je vanilka, ale cítím také kašmír, kokos a kondenzované mléko. Není to tak sladké, ale je to docela laktonické.
Líbila se mi, ale nezamilovala jsem si ji.

perfume4everyone
Právě jsem to vyzkoušel na papíře v duty free na letišti.
Kampaň silná, všude roboti, při vstupu do duty free prostě MUSÍTE vidět reklamu na fantom.
Vůně, meeeh, ovocně sladká (ne moc sladká) teenagerská vůně pro 15 (15-20) leté kluky. Taky mi připomíná pár jiných parfémů...
Nic nového, nic jedinečného kromě flakonku.
Tedy, není to špatné, je to hezké a vtipné, ale, je mi 36 let, takhle vonět nechci. Jak jsem říkala, testovala jsem jen na papíře, na kůži je to možná něco jiného.