Michèle SaramitoHodnocení parfému 4.12 z 5 s 2,426 hlasy
Godolphin podle Parfums de Marly je Leather vůně pro muže. Godolphin byl/a uveden/a v roce 2010. "Nosem" za touto vůní je Michèle Saramito. Vrchní tóny jsou Ovocné tóny, Šafrán, Maté, Tymián, Cypřiš a Zelené tóny; střední tóny jsouRůže, Orris a Jasmín ; základní tóny jsou Kůže, Jantar (ambra), Virginský cedr, Vetiver, Pižmo a Vanilka.
DariaFrancesca74
Godolphin od Parfums de Marly, kterou vytvořil nositel Michele Saramito v roce 2010, se vrací k některým dominantním tónům vůně Tuscan Leather od Toma Forda z roku 2007... tato mužná/unisex vůně je určena také ženám, které mají rády kožené/aromatické vůně: bohatě chypre se otevírá kyselými ovocnými akordy malin a svěžími travnatými tóny na hlubokém, přívětivém, kouřovém, koženém a boisovém základu, který je velmi příjemný a uklidňující. Přitažlivá a smyslná siláž.
TheNose618
Shhhhhhh!!!!!
Přestaňte všem říkat, jak moc je to nedoceněný sleeper z řady PDM. Ty i já víme, že je to jedna ze tří nejlepších kůží na trhu, ale nechme si to pro sebe.
Kromě toho je tu už 1310 hlasujících na Fragrantice, kteří pro ni hlasovali a možná tuto vůni vlastní. Poslední věc, kterou potřebujeme, je dalších 1300 lidí, kteří naskočí na vůni a budou soutěžit o poslední zbývající originální flakony vyrobené v Ománu!
Pro mě osobně je to moje nejoblíbenější kožená vůně. Vyzkoušela jsem Tom Fordy, Memos, Designery atd... Tato vůně pro mě splňuje všechny požadavky na koženou vůni.
Ovocná/zvířecí/realistická kůže podobná semišovým botám Puma/do každého počasí a 48+ hodin na mé kůži. 10/10 Mistrovské dílo!
But like I said shhhhhhh!
Landberk70
Po hledání vůně s koženými akordy, která by se lišila od známějších Tom Ford, Acqua di Parma Leather, La Yuqawam, Alexandria Bitter Soft, jsem se rozhodla pro tuto vůni. No jen tak mimochodem prohlašuji, že jsem fanoušek PDM, a mým překvapením bylo nevím, jestli dobře nebo špatně, ale Godolphin voní stejně jako výše uvedené. Co dodat jen to, že ze všech kožených, které mám, je tato s největší projekcí a výdrží, ne něco radikálního, ale víc. Trochu lesklejší a s kvalitou nejvyšší linie.
Jako závěrečné shrnutí je to velmi příjemná vůně, není to nic, co by se vymykalo typickým koženým vůním. Zatím za nejlepší z hlediska vůně považuji Acqua di Parma, ta je jasná, ovocná, citrusová, vyrazí mi dech, ale její provedení je trochu víc než nenápadné, takže v tomto ohledu je Godolphin zdaleka nejlepší alternativou.
Vůně 8/10
Hvězdné 8/10
Dlouhověkost 9/10
Projekce 9/10
Челиос
Nebudu mluvit nahlas, ale za svůj život jsem vyslechla spoustu vůní, a kdyby mi hořel byt a já si mohla vzít jen jednu lahvičku - byl by to on. Desítky, ne-li stovky tisíc rublů, které jsem za parfémy promrhala, a tady je to, bod dokonalosti.
Neuvěřitelně krásná kůže z jemného dresinku, ovoce, které prozradí zakysanou smetanu z mého dětství, a šafrán. Je to velmi jednoduché, ale v tom je to tajemství - velmi krásné. Vůně je velmi univerzální, hodí se pro každé roční období a náladu (i když já ji nosím jen za teplého slunečného počasí, v zimě dávám přednost tabákovým a medovým vůním).
Koupila jsem ji jako slepou náhradu za toskánskou kůži. Z jakého důvodu - nepamatuji si, možná finančního. Tehdy byla poměrně levná, ne jako teď. Každopádně bych si ji koupil za jakékoli peníze.
Mám tu chuť. Po pár dnech jsem už prodal plnou láhev Toskánské a ani jednou jsem toho nelitoval. Zatímco existují kirzaky, které zkysnou po hodině a jsou s vámi celý den, tady je to jemná a neuvěřitelně drahá kůže. Vždycky. Jestliže existují maliny, které po pár hodinách nezanechají nic, tady je ovoce, které hraje do vítězného konce, obalené trpkým šafránem.
Nechápu komentáře, které tvrdí, že jde o klon Toma Forda. Lidi, upřímně řečeno, když mám v ruce obě lahve, závěr je učiněn okamžitě - tenhle tom ford je zlevněná hrubá kopie godolphinu. Godolphin je hezčí a zní desetkrát dráž. Vůně je čistě unisexová, vidím ji na sobě i na ženě.
Už dva roky je to moje nejoblíbenější vůně. Panebože, podívejte se na ten flakon, mohli byste si s ním rozbít hlavu. Ani nevím, co dodat, je to dokonalost sama. Takových parfémů je jen hrstka.
Vytrvalost - stabilně pracující den. Stopa je první hodiny hlasitá, pak střední.
e4167561
Rozhodně lepší než TL. Mnohem komplexnější a vývojovější. Je to poutavější a tak trochu návykové... nevím proč.
Když jsem měla na sobě dva spreje, moje holky mi nemohly přestat čichat ke krku.
Provedení je také velmi dobré. Ale TL má podle mě větší siláž.
Tento druh ovocné kožené vůně nesmí chybět ve sbírce žádného pána. Pokud si musíte vybrat jen jednu, tak si vyberte Godolphin (ale TL je také velmi dobrá).
Ragnar
O tomto parfému se dá říct jen to, že je nestydatým plagiátem klenotu domu Toma Forda Tuscan Leather.
Jako hrdá majitelka privátní směsi parfémů Tom Ford bych ji nikdy nevyměnila za tento.
Přesto, že je velmi podobná, nemohu říct, že by se mi nelíbila. V úvodu je o něco méně kožená a je v ní o něco více cítit šafrán. Ve vysychání se objevuje sladkost díky ovocným tónům, díky kterým je tato vůně jemnější než Tuscan Leather.
Pokud je TL mimo váš rozpočet, pak doporučuji Godolphin.
Pokud již TL vlastníte, pak si buďte jisti... koupě Godolphinu by byla zbytečná.
arp
Nejvíce jsem vnímal ovocné tóny, následované kůží a trochou šafránu, rovněž ve stejném pořadí intenzity. Ze všech, které jsem vyzkoušela a které se točí kolem kůže (toskánská kůže, La Yuqawam, Gucci Guilty Absolute, cuir de mugler a ADP kožená kolínská), je tato nejlepší, podle mě má nejblíže k vůni pravé kůže, aniž by měla ten otravný "ALQUITRAN", "GASOLINE" nebo "AUTOMOTIVE OIL" zápach.
Z těch předchozích zmíněných, které se nejvíce podobají TL, má tato od marly mnohem přirozenější vůni, bez toho dehtového pocitu a s ovocným tónem, který mírně vyčnívá nad tím koženým, což se mi alespoň zdá docela dobré. Nejsem velkou fanynkou kožených vůní, ale musím přiznat, že se mi líbila, a kdybych někdy uvažovala o koupi nějaké z nich, bez rozmýšlení bych si vybrala tuhle od Marly oproti všem výše zmíněným.
Co se týče její ceny, není sice levná, ale je jedna z nejdostupnějších v niche segmentu, ta 125 ml se pohybuje od 120 do 150 usd, zatímco TL v 50 ml podání je kolem 150 usd a výše, navíc obě mají dost podobné vlastnosti, takže tato od marly je lepší volbou.
Podle mého názoru měla první 3 hodiny střední vůni, pak další 3 hodiny slabou vůni a pak ještě asi 2 hodiny splývala s pokožkou, než zmizela. Formální střih a pro chladné nebo chladné roční období velmi reálná kožená vůně, pro milovníky tohoto typu vůní je to možnost ke zvážení.

Omarabsaouilopez
Tohle je moje první recenze na Fragantica.... Doufám, že se mi podaří dokonale vyjádřit svůj nos a myšlenky o této vůni. Jelikož jsem 21letá začátečnice, která našla jeden z nejlepších koníčků a potěšení, které Bůh člověku dal.
Godolphin... jemná, elegantní, vznešená vůně, která se těžko nosí, protože její tóny z ní dělají velmi komplikovaný parfém. Neříkám, že je to špatná vůně, se složením bez hlavy a nohou. Je prostě obtížná na nošení.
Když vidíte flakon Godolphin celý zlatý, vybaví se vám vůně milovaná i nenáviděná komunitou ..... milion sr Rabanne. Osobně, když jsem byla v obchodě v Barceloně, kde ji prodávají, nikdy bych jí nevěnovala pozornost, protože mi připomínala, že to bude morbidní, bujarý a těžký milion, ale ahiiiiiiii.... přátelé.... jak bolestné je uvědomit si, že v parfumerii je nejdůležitější vnitřek a ne vnějšek (samozřejmě i v reálném životě), ale rozhodně se mé vnímání mělo změnit, když mi náhodou po koupi krále Aventa dali vzorek této vůně.
Když jsem si k ní přivoněla, uvědomila jsem si, že jsem k podobnému parfému už předtím čichala a že má velmi podobnou vrchní notu jako Tuscan Leather od TF, a pravda je, že když si k ní přivoníte, je tato kůže taková jemná, sladká díky ovocným a květinovým tónům, aniž by byla bujná, vždy zůstává v pozadí, kůže je pak vždy lineární a nechává ostatní tóny tančit kolem ní. Krásná.
Co se týče jejího trvání, je to jeden z nejdéle trvajících parfémů, které jsem zkoušela, mám právě teď hodinky, kde jsem si před dvěma dny hodila na zápěstí a ani Aventus ji dnes nepotlačil. Neuvěřitelné, prostě neuvěřitelné.
Splněno, ne, musím si koupit celou lahvičku za 130 eur, abych ji otestovala na 100 %.
Za tu cenu si myslím, že je to jeden z nejlepších parfémů, co se týče kvality složek, výdrže a ceny.
Nezapomeňte si jeho název neplést a říkat Goldphin a říkat Godolphin.
Ramzes82
Láhev mám. Co na to říct? Toskánská kůže, která byla vybroušena do nuly a poté vyleštěna filcem do zrcadlového lesku. Odstranil všechny otřepy a nerovnosti, vyhladil nerovnosti. Jestliže TC nemohu nosit kvůli příliš tvrdé a drsné kůži, až suchosti v nose, tady je vše hladké a znatelně měkčí a místo malin cítím broskev. Slyším hodně tabáku, mám z toho velkou radost. Nejvíc se mi líbí na prvních tónech, kdy je cítit ovocná kyselost a svěžest, a pak teprve vystupuje kůže a tabák. V základu je trochu sladkosti, a pokud zapojím fantazii, je slyšet vychlazený silný nálev černého čaje. Vůně není nijak obrněná, není ostrá, ale velmi vytrvalá a neuvěřitelně opalizující. Obecně platí, že pokud byla Tuscan Leather čistě mužskou vůní, toto je její ženská verze. Zaslouží si být ve sbírce.
Aktualizováno. Základ je překvapivě podobný vůni Creed Aventus, kdy vám zůstane mokrý popelník postříkaný ananasem. Nádhera.
Туда-сюда
Tereshchenko.dv, zřejmě jste nezkusil 1740 Marquis de Sade nebo alespoň Chambre Noir...zkuste to).
A ještě jedna věc, ne konkrétně k tobě, ale obecně...jak je možné, že si lidé spojují sex s punčochami, kirzacem, malinovkou nebo šafránem a tak dále?!!!?!?!?!?!? No, jen jestli záleží na prostředí, kde se sex odehrává (třeba kasárna nebo obchod s kořením... nebo maliník v lese... to druhé je mimochodem nejreálnější), ale sex sám o sobě tak vonět z definice nemůže) Možná parfém voní vzrušivě, vzrušující... ale aby voněl jako sex - to nebude pro lidi kolem tebe moc příjemné a krásné... zvlášť pro stejné pohlaví jako ty).
Nechápu, co je to za útok takové přirovnání všude cpát a všude.....
DoraRoxx
MASTERPIECE!
Toto je moje upřímná recenze hluboko od srdce. Můžu říct, že jsem ve svém mladém životě, kdy je mi už 30 let, vyzkoušela hodně parfémů. Také jsem krátce pracovala v senzorické laboratoři a můj nos je většinou velmi citlivý na některé vůně a pachy.
Hledat měsíce parfém s kůží a šafránem moje dlouhé putování, zdá se, už končí. Našla jsem výklenek Masterpiece. Vyzkoušela jsem 7 různých kožených parfémů na trhu a jen Tom Fords Tuscan Leather jsem si zamilovala nejvíce, dokud jsem nenašla toto zlaté mistrovské dílo. Obě mi připadaly stoprocentně stejné. Byredo má také něco blízkého. Otevírá se jako Byredo - Black Saffron. Ovocná a svěží. Šafrán a pižmové květiny způsobí, že budete závislí čichat k ní znovu a znovu. Po hodině začne přibývat kůže. Vůně se stává tmavší a tmavší, ale stále není tak kožená, prašná a lineární jako kouřová kůže Tuscsn. toskánská kůže je pro můj nos více svědivá a incensová. Godolphin je jemnější a unisex. Trochu vanilky, jantaru a malin ve směsi dostávám. obě se po 6 hodinách těsně shodují. Přesto Tom Ford vydrží o něco déle, protože je to EDP. Godolphin je EDT! Ale těžká! Vůně je velmi dobrá. Stejně jako TL. Montales - Aoud leather je jiný druh. Nechci ji srovnávat, protože je úplně jiná a myslím, že je spíše vytvořena pro muže. Má pepř a oud, který dominuje.
Každopádně. To, co náš nos dostane, je imitace kůže dobře vytvořenými směsmi ve vůni a ne kůže mrtvého zvířete, jak ji známe. Kůže se těžko definuje. Zde je jeden způsob, jak mi připomínat krásnou kůži:
Godolphin. Můj nový podpis. Po týdnech srovnávání jsem se zamilovala. 125 ml za 120 € bylo opravdu levné. TL je asi 170 € za 50 ml. Vřele doporučuji všem milovníkům kůže/šafránu. Myslím, že je to nejlepší ve své kategorii do teď. Druhý je TL od Fordu a třetí Byredo - Black Saffron, který nepromítá kůži tak silně a zdá se, že vydrží méně než ostatní dva. Vyzkoušejte ji. Uvidíte!
vůně: 9,5/10
výdrž: 7,0/10