MicroPerfumes.com 1 product for 7.97 USD
Jomashop.com 6 items for 12.99 - 229.00 USD
Maxaroma 2 items for 180.00 - 185.00 USD
FragranceX.com 2 items for 199.99 - 260.88 USD
Macy's 6 items for 360.00 - 780.00 USD
Green Irish Tweed podle Creed je Woody Floral Musk vůně pro muže. Green Irish Tweed byl/a uveden/a v roce 1985. Green Irish Tweed byl/a vytvořen/a Olivier Creed a Pierre Bourdon. Vrchní tóny jsou Kosatec a Vervain; střední tón jeFialkový list ; základní tóny jsou Ambra a Santalové dřevo.

Dva druhy feferonkové pizzy (pepperoni): Green Irish Tweed vs Cool Water
od Eddie Bulliqi

Eljefe
Nejlepší!
Ve své práci jsem opravdový přeborník, pomáhá mi, že jsme všichni zavření, protože pracuji v call centru, ale jsou lidé, se kterými jsem se poprvé dala do řeči, protože mě oslovili, aby se mě zeptali, jaký používám parfém, ha, ha, ha... tuto poslední sezónu jsem se stala slavnou.

Douglas Mortimer
Jeden z nejlepších a nejreprezentativnějších parfémů kontroverzního a drahého anglického domu.
GIT je hluboká, komplexní, elegantní a vznešená. Dovedně kombinuje svěží a živé tóny s teplejšími a uklidňujícími. Evokuje mi - a to nejen pouhou sugescí - irský venkov, vlhký a zelený, doutnající rašelinu, čerstvě ostříhanou vlnu, jemný a delikátní déšť. Je pro mě nemožné redukovat ji na pouhé čichové tóny.
Co se týče tolik diskutované podobnosti s Cool Water, pokud skutečně existují společné "genetické" prvky, je srovnání nemilosrdné: vůně Davidoff je jednodušší, syrovější a má více vodně-sportovní nádech. GIT je naopak mnohotvárnější, hlubší a vyzrálejší.
[z roku 2016].

Murena72
Na začátku má velmi vysokou procentuální podobnost s Cool Water. Aby někteří lidé tvrdili, že si nejsou ABSOLUTNĚ podobné, buď mají zkreslené čichové vnímání, nebo jsou uraženi (z nejčistšího třídního přístupu), že si někdo dovolí srovnávat kolínskou za 10 eur s kolínskou za 250 eur. Jiná věc je kvalita ingrediencí, nuance atd..., ale kdo bude číst tyto recenze GIT, neměl by se nechat zmást všemi těmi "uraženými" lidmi, kteří případně ani necítili obě vůně dohromady, jednu na každé ruce.
Jak už bylo řečeno, na začátku jsou minimálně z 80 % totožné, ale je pravda, že zatímco CW rozvíjí slanou mořskou vůni, GIT zasychá do sladší, krémovější vůně. Syntetická nebo přírodní jsou truismy, které ani nebudu rozebírat. Doufám, že tato objektivní recenze byla užitečná, na základě vůní, které většina z nás skromných lidí vnímá, když jdeme po ulici, aniž bychom se dívali nahoru, jestli najdeme kosatec z Toskánska nebo vetiver z Guatemaly, nevím.
PS: GIT v žádném případě nevlastním; nemám 250 € na to, abych utratila za parfém, ale pracuji na místě, kde jsem ho mohla mnohokrát vyzkoušet na kůži. Na zdraví.

RobinOud
Poklona před historií:
1985, a když si vzpomeneme, že se píše rok 2021, je to opravdu dlouhá doba 😌😊
Upřímně věřím, že před "svatými příšerami" takového rozsahu je na místě minimálně nostalgické poděkování:
Jednoduchá vůně (tím myslím jednoduché akordy/noty), ale tak jednoduchá, že zní dokonale a mimořádně vyváženě. Prakticky metronom!
Nikdy hlasitá, nikdy anonymní, nikdy nesmělá, nikdy agresivní, nikdy tichá, nikdy hrubá.
Prostě dokonalé.
Skutečně perfektní pro všechny věkové kategorie!
Velmi mužný, ale proč ne?
S odvážnou unisexovou fazónou.
Mluvíme tu o jedné z těch perel vzácné krásy, které se "už nevyrábějí"..... Original Santal-Original Vetiver-Erolfa-Green Irish Tweed-Millesimè imperial a další z těch let, to byly milníky, které nás provázejí dodnes, s hrdostí, že jsme si zasloužili PRÁVO POČÍTAT 😎.
Je pravdou, že dnes se urazily tisíce tisíc kilometrů, abychom v roce 2021 přišli s jinými koncepty a mnohem odvážnějšími a neobvyklejšími čichovými tóny než tehdy.
Ale pokud se o takovém parfému dá mluvit i dnes, musí to mít nějaký důvod!
Právě díky takovýmto majestátním výtvorům tu dnes mnozí z nás pravděpodobně diskutují, zajímají se a vrhají se do tak rozsáhlého světa... sdílejí, radí se a někdy i nesouhlasí 😅.
Opravdu bych chtěla doporučit těm, kteří mají možnost,aby se odvážili vyzkoušet qst Green Irish Tweed.
😎🔝 opravdu musíte mít.
Znáte seriál Picky Blinders? Tady je dokonalý vzhled 👌🏾 Nosit tento zázrak,může to být tento styl.... nebo třeba jen nosit jednu z těch čepic, kterými se tento seriál proslavil ☺️😊.
Je to podzimní/zimní, odvážná, bylinná, se svěžím otevřením....jedna z těch povzbuzujících a zároveň mazlivých vůní, za chladných zimních rán...
vynikající pro každou příležitost: pro den v práci, dodávající tóny opravdové prestiže, stejně jako pro eleganci obleku, na galantní večeři ...
"Stará, ale dobrá", kterou stojí za to vyzkoušet, přivonět si, studovat, učit se, chápat, meditovat, hodnotit.
Ale především milovat... 🥰.
Hodnocení: 9,0 / 10
⁝

Zaurizio90
"Ain, vypadá jako Cool Water a jemu podobní..." Omyl. To Cool Water a jemu podobní vypadají jako on. Koneckonců přišel jako první. Nebudu srovnávat kvalitu not a suroviny, protože je to nehumánní. GIT je poetický a nesmírně přirozený, ale většina lidí bohužel nebude schopna rozeznat rozdíl mezi ním a Quasarem. Jeho přirozenost ocení pouze znalci. Přírodní tóny jsou pro většinu lidí nepodstatným faktorem. Ve skutečnosti pro většinu lidí platí, že čím více jsou syntetické, tím více se jim líbí.

ALEXANDRE_TOMAZ
Kvalitu značky a použitých surovin nelze popřít, ale "zhruba řečeno" tady v Brazílii nikdo neuvidí lahvičku, která na vás visí, ani logo "Creed" na vašem testu, a všichni si budou myslet, že máte na sobě Quasar od O Boticário nebo Cool Water od Davidoff, jen vy budete vědět, že máte na krku nanesený parfém za 1500,-.

Wizebag
Hodně se mluví o GIT vs. Cool Water.
Objasním to analogií s hudbou, protože umění zvuku se často odráží v umění vůně.
Obě hrají stejnou píseň ("Greensleeves", že by?) Ale zatímco CW je primitivní výkon středoškoláka na klávesy Casio, GIT hraje pianista světové úrovně na klavír Steinway v koncertním sále.
"Tóny" (kosatec, verbena atd.) jsou stejné, ale v GIT je více jasnosti, hloubky, nuancí, dynamiky a projekce. Je zjevně kvalitnější a tóny spolu rezonují v harmonické blaženosti. Verze CW je nehybná a lineární, zatímco GIT vás nechá uniknout do jiné dimenze; zejména v úvodu.
Voní tedy jako Cool Water (nebo naopak)? Ano, voní. Má tedy stejnou emocionální přitažlivost? Ne.
Pro ty recenzenty, kteří se rozplývají nad tím, že "svět se už posunul za tuhle vůni 80. let blablabla... Je to zastaralé....". Posunul se svět dál od Mozarta? Bacha? Ne, proto je to "klasika".
Co je dobré, je dobré. Jediná otázka zní: "Dokážete to utáhnout?".

lenonOliveira
Niche parfémy jsou v Brazílii málo známé - alespoň v mém okolí nikdo nechápe, co je to niche parfém. Většina Brazilců používá parfémy brazilských značek kvůli vysoké ceně dovážených parfémů v obchodech (kvůli vysokým daním, ale také kvůli tomu, že obchody chtějí na lidech vydělat hodně). Takže na základě toho se nedivím, že si lidé pletou Green Irish Tweed se slavným Quasarem od O Boticário. Nicméně opravdu záleží na příležitosti a společenské třídě. Vsadím se, že kdyby měl Roberto Justus na sobě quasar, lidé by z celého srdce tvrdili, že má na sobě Green Irish Tweed...

PiccoloAlbero
Trvalo mi dlouho, než jsem tuto vůni docenila po prvním velmi neuspokojivém dojmu, kdy jsem ji po vyzkoušení na mušličkách (a za úmorného počasí) asi po 30 vteřinách vyhodila do koše a říkala si, jak může taková blbost tolik stát. Zřejmě jsem se mýlila, zkoušela jsem ji ve špatném ročním období a v neposlední řadě můj nos nebyl vůbec zvyklý pracovat s takovými přírodními tóny. Ostrý úvod přinejmenším s explozí kyselé a nazelenalé verbeny, o pár chvil později přichází ona, velká protagonistka: velmi silný šedý jantar, přítomný od začátku do konce (navíc velmi vzdálený, protože vydrží klidně 12 hodin na kůži a nekonečně dlouho na oblečení). Nemám žádné velké zkušenosti, ale takovou ambru jsem nikde jinde neslyšela. Zdá se, že s sebou skutečně nese ozvěnu oceánů s tónem, který není jednoduše mořský, je... jedinečný. Je to šikovný souzvuk mezi ambrou a zelenými bylinnými tóny, které se navzájem honí, takže nejdřív trochu víc vynikne jeden, pak druhý. Člověk si nevyhnutelně vzpomene na oceánské šlehy na útesech Moheru, kde se tráva koupe v rose i mořských molekulách nesených silnými větry. Celé to však tvoří i další efekt a myslím, že to už někdo zmínil přede mnou: tvíd, vlna. Jsou chvíle, kdy toto kouzlo zavání, díky čemuž vše ožívá. Nadčasový ročník, velmi komplexní čichová fotografie.

JepGambardella
Na motivy Franka Sinatry (část písně je v ruštině, protože .ru)
Když mi bylo sedmnáct, nosil jsem masově prodávaný zelený irský tvíd.
(bla, bla, bla, bla, bla)
Když mi bylo jednadvacet, koupil jsem si Cool Water, protože vypadala ještě víc jako Green Irish Tweed.
(bla, bla, bla, bla)
Když mi bylo pětatřicet, konečně jsem si pořídil Green Irish Tweed.
(bla, bla, bla, bla)
Ale teď už jsou dny krátké a já jsem skončil se sněním a půjdu do hrobu se Green Irish Tweed.

OKcololo
Na Creedu mě štve tohle: všechny ty jejich příšerné triky.
1) Tvrzení, že jde o rodinnou parfumerii a že všechny parfémy skládají Creedovi: FALEŠNÉ.
Například tuhle ve skutečnosti složil skvělý Pierre Bourdon, který pak složil Cool Water, jíž se tahle silně podobá.
Samozřejmě zůstává bez uvedení jména.
2) Předstírání, že všechny jejich vůně obsahují ty nejvybranější, ručně vybrané materiály: FALEŠNÉ.
Ačkoli je dobrá, Green Irish Tweed je zjevně složena převážně ze syntetických složek, jako je bílé pižmo, dihydromyrcenol, ambroxan, estery octynu atd.
Jejich tvrzení o čistém neomezeném luxusu je tak trapné a směšné.
3) Tvrzení, že tyto vůně jsou stovky let staré a že je nosili princové a princezny: FALEŠNÉ.
Většina materiálů v Green Irish Tweed neexistovala ani před 100 lety.
Proto marnivá okázalost řady Creed kazí radost z jejich několika dobrých parfémů (případ za všechny: Green Irish Tweed).
Creed by měl přestat s těmi nesmyslnými kostýmními nesmysly a začít uznávat své parfuméry, vyrábět nové zajímavé vůně a používat více přírodních ingrediencí. Tečka.

MarcusRS
Zelený irský tvíd
Díky své dobré genetice se jí daří zůstat v chuti mnoha lidí již od roku 1985 a není divu, že pokud analyzujeme její složení, zjistíme, že je v ní přítomna nóta ambry (pro obecnou chuť téměř neomylná), která tento aromatický mrakodrap podpírá svými základy, dovolíte-li mi tu metaforu.
Nejde o to, že je to formule, která zaručuje úspěch a dělá z GIT krásku, ale o to, jak zaobleně a krásně poskládaná podporuje ostatní tóny...
Tvůrčí nos nepochybně dokonale znal každou z nich...
GIT se zdá být výsledkem hlubokého snu, v němž zjevením nebo naléháním nacházíme řešení problému, který je třeba vyřešit, jeho vzorec je tak zaoblený, že se zdá, jako by byl počat v hlubokém nevědomí;
Fialkové lístky a kosatec jako by byly prošpikovány jemným sloupcem santalového dřeva, který je v nejvyšší části korunován verbínou, jež dodává onen "zelený" nádech od středu až ke špičce.
GIT však není nutností, láhev z roku 2007, která se mi dostala do rukou, byla jakýmsi kosmickým darem, který jsem mohl porovnat se vzorcem z roku 2015 téhož, aniž bych skutečně našel nějaké zásadní rozdíly, byť jen soubor s tendencí k atalcementu ve vzorci 2007 a větší nervozitou ve vzorci 15. Vůně se mi líbila, protože jsem ji měl rád.
Stručně řečeno, Green Irish Tweed je kulatá, krásná a úhledná konstrukce.
Nadčasovost díky dědictví a dobrému bytí, stoprocentní mužnost, nositelná téměř ve všech možných scénářích, možná příliš chladná na zimu a stále velmi výnosná.
GIT, krása.

Thane
Až umřu, nechci mít honosný pohřeb, ale chci, aby mi někdo vyprázdnil do rakve celou láhev téhle vůně, protože je to ta nejlepší věc, jakou jsem kdy cítil. Voní to jako andělské prdy. Je to jako dovolená v láhvi. Je to na krátkém seznamu věcí, které si vezmu, kdyby mi hořel dům. Chci si ji nastříkat přímo do nosu na mozek, abych ji cítila pořád.

Bazz
GIT se jen tradičně přirovnává k Cool Water a tím uvádí lidi v omyl, protože Cool Water už není to, co bývala. Nyní je takové srovnání výsměchem. Green Irish Tweed je nádherný, všestranný a harmonický parfém. Kdybych byla do konce života vyslána na misi na Mars a mohla si s sebou vzít jen jednu vůni, vybrala bych si Green Irish Tweed, protože má všechno, co potřebuji, přirozenost i uměřenost, nebude mi překážet v práci a může mi ozdobit dovolenou. Pro nezasvěcené, kteří mají k parfumerii daleko, nezní GIT nijak okázale ani nabubřele - pro ně je stejně jednoduchá jako tráva nebo neoznačená košile Toma Forda, ale vytříbený nos, parfémový estét, dokáže dobrou volbu ocenit a schválit. Green Irish Tweed je jako hudba, umělecké dílo, které se dá s potěšením poslouchat samo o sobě a které se zároveň skvěle hodí do jakéhokoli prostředí.

Lark123sib
Pokud chcete vůni tohoto parfému vytvořit na dálku z improvizovaných materiálů, postupujte následovně: čistým železným nožem nakrájejte vápno na skleněnou plochu navlhčenou vodou (tak, aby sklo mírně vonělo alkálií). Vedle něj položte po špetce cedrového, santalového a vetiverového dřeva a vše posypte čerstvými květy fialky a kosatce. Vyjde to nějak takto....
Kovově limetková svěžest je velmi vytrvalá a vtíravě silná. Když ráno otevřu parfumerii, první, co uslyším, je Green Irish Tweed, a to mám různé parfémy, některé jsou jako brnění ;).
Když nebudeme rozebírat nuance - obecně je to pro každého velmi známá vůně. Doslova od dětství ;) Je milionkrát replikovaná v jiných vůních, parfémech atd. V souladu s tím, pokud používáte parfémy pro ostatní, ale ne pro sebe - lidé ve vašem okolí nemusí ocenit epičnost nápadu ;).
Já osobně, poté, co jsem se opila whisky skřítkům do očí, si ji vezmu na sebe 17. března a poté, co jsem se natřela na červeno, budu stepovat na ulici..... a na holky, na ty hezčí, budu křičet: "Polib mě, jsem Ir.".
Jestli budu mít golfové hřiště, nebo ne, je to poslední, na co myslím.