Christian ProvenzanoJomashop.com 1 product for 210.99 USD
FragranceNet.com 1 product for 250.89 USD
Hodnocení parfému 4.19 z 5 s 860 hlasy
Halfeti Cedar podle Penhaligon's je Woody Spicy vůně pro ženy a muže. Halfeti Cedar byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Christian Provenzano. Vrchní tóny jsou Rum, Šafrán, Broskev a Kardamom; střední tóny jsouVirginský cedr, Sušené ovoce, Skořice, Minerální tóny a Slaměnka ; základní tóny jsou Atlasový cedr, Vanilka, Fazole tonka, Labdanum a Pačuli.
Ragnar
Halfeiti cedr, křídlatka, která mě vůbec nezklamala, naopak, okamžitě mě donutila říct wow.
A ano, protože už od úvodu můžete vnímat, jak krásná je tato vůně, která si klade za cíl oslavit komplexnost a rozmanitost cedrového dřeva, konkrétně toho virginského a atlaského.
Citrusové vrchní tóny se často kombinují s cedrovým dřevem, zatímco v této se objevuje ovocný tón broskve, který vůni okamžitě zjemní, nasladí a dodá jí orientální rysy.
Tyto orientální vibrace se zvýrazní, jakmile se k broskvi přidá alkoholická část rumu, kořeněné tóny a sušené ovoce.
Vůně se stává sladkou a kořeněnou s kardamonem v popředí. Ze sušeného ovoce vychází lepkavá sladkost, podobná datlím, která působí jako lepidlo mezi rumem a broskví.
Vskutku velmi příjemná kombinace.
Cedrové dřevo samozřejmě nezůstává pozadu.
Virginský cedr se svou typickou tužkovou vůní, čistší a dřevnatější než u Atlasu, se objevuje jako první, ale také jako první odchází.
Pak přichází cedr atlaský, pikantnější a méně čistý, ale stejně dřevitý.
Vůně se rozvíjí přesně v orientálním stylu.
Alkoholická část rumu přetrvává a mezitím vstupují do hry další výrazné prvky, jako je skořice, která jde ruku v ruce s všudypřítomným kardamomem.
V základu se objevuje lehká kouřovost z tonky a labdanum.
Je to vůně, která mě umí přenést do vzdálených krajů, díky níž částečně znovu prožívám některé z vůní, které jsem si užila na cestách tu a tam po světě.
Snad nejvíc Maroko, ale ne přeplněné súky s lidmi, kořením, kůží a argánem tekoucím proudem. Ne, ta pravá část, ta méně turistická, ale neméně rafinovaná; koneckonců mluvím o Penhaligons, který si zachovává veškerou eleganci a anglický styl.
Svahy hory Atlas; zůstaly v mém srdci.
Skutečně krásná vůně se skvělým výkonem.
MattL
Dva dny po obdržení lahvičky jsem si ji okamžitě zamilovala. Cedrová, kořeněná a ovocná - co si nezamilovat? Navíc "kvalita" vůně je rozhodně špičková - voní draze a elegantně.
Projekce i výdrž se zdají být v pořádku - což o mnohém vypovídá vzhledem k tomu, že moje pleť bývá suchá. Tuhle budu v příštích měsících používat hodně. Fantastická!
Dep1967
Připadá mi to dobré, ale nejsem z toho nadšený. I když, možná by to tak mělo být? Jednoduchá, potřebná, dobře udělaná věc nás nenadchne! A tak tady - je to prostě se mnou, na mně (nebo jsem v tom já) Nečekám pochvalu, otázky - co to je? Prostě se v něm cítím dobře a útulně. Co se týče výdrže - no, není to nejlepší, i když možná nejsem objektivní, není to na mně skoro slyšet, ale blízcí říkají, že vůně tam je a stopa není špatná.
Nakonec - nadšená nejsem, ale jsem celkem spokojená. Jen škoda - cena není jako za pouhou věc, je to cena dovolené! .... Která je vždy s vámi!
Vino_Dag
Čerstvě nařezaný cedr. Silný, pryskyřičný, aromatický. Ale bez agresivity.
Po stranách je cítit lehká vůně šafránu a kardamonu, což jí dodává na příjemnosti a komplexnosti.
A také jí dodává nejasně exotický nádech.
Po chvíli se objeví broskev a rum, díky nimž podle mě vůně doslova exploduje. Ta první svou rozplývající se ovocnou krémovostí, ta druhá temnou likérovou hřejivostí, která se dokonale snoubí se zbytkem.
V závěru se sotva vynoří vanilka s aromatickou, zaoblenou sladkostí, která vyjadřuje jemnost a radost.
Podle mého názoru to nejlepší z Halfeti: nejvýraznější, výkonné a s charakterem.
Nutno vyzkoušet.
Djchildress
Užívám si své první nošení. Dostala jsem ho dnes ráno a od této chvíle nemám slov. Je opravdu úžasné zažít tuto vůni! Je to tak naprosto nádherná vůně. Od této chvíle je to zdaleka absolutní vrchol zážitku z dřevité/kořeněné vůně!!! Prostě nádherná a úžasně přirozeně vonící až k neuvěření. Tuto recenzi doplním, až s ní budu mít více zkušeností a budu mít možnost si ji užít v pěkném podzimním a zimním počasí, na které je rozhodně zaměřená. Ale už teď vím, že jsem od této věci měla velmi, VELMI VYSOKÁ očekávání a i tak je lehce předčila. Nenechte si ujít příležitost dostat se k němu všichni!!! To prostě nemůžu dostatečně zdůraznit.
Ricky74
Nedávno dorazila z Anglie, toužila jsem po ní už od loňského léta. Konečně ji mám v rukou a mohu se těšit z tohoto zázraku, který doplňuje mou stáj. Předesílám, že podle mého názoru je to nejlepší ze tří Halfeti (podotýkám, že všechny tři jsou úžasné). Chuťově je někde na pomezí unisexu a mužnosti. Otevírá se příjemnou rumovou impregnací v lese. Vývoj se hodně mění a je báječný. Střídají se v ní úseky, kde se objevují kořeněné/sladké tóny, s jinými úseky, kde cítím převahu obou cedrových dřev (Virginia, vzácnější a jemnější, s nádechem grafitu, a Atlas, intenzivnější, dřevitý, téměř kouřový). Hned poté následuje ovocná sladkost daná broskvovými a ovocnými tóny (nikdy, a to zdůrazňuji, NIKDY příliš sladkými). Pak opět dvě cedrová dřeva, která se vynořují a jsou doprovázena kořením, které se objevuje. Hra střídání pokračuje s oběma cedry a zde se objevuje jak balzamická a ambrová/tekutá krása labdanum, tak (zde jemnější) krása vanilky. Teprve v závěru (ale mnohem dále) cítím také příjemné pačuli. Dva cedry (oslazené ovocem, vanilkou a labdanum a okořeněné šafránem a skořicí) stále dominují. Je to přinejmenším velkolepý vývoj. Krok za krokem se mění, objevují se tóny a omamuje jako málokterá jiná. Nutí hlavu cestovat, přenáší mysl z jednoho kontinentu na druhý, a to díky tónům Blízkého východu a Severní a Střední Ameriky. Nos ji nemůže sundat ze zápěstí, když k ní přičichnu, opojení je jisté. Provedení je super, výborná výdrž a projekce i na mé kůži. ÚŽASNÉ!
Bottledbull
Myslím, že za posledních 20 let by to mohlo být nejlepší vydání vůně Penhaligons, vím, že vůně není o prezentaci, ale moje slovo, celé balení je prostě ohromující se zlatým lanem , těžkým flakonem a tvrdou lesklou krabičkou, vnitřní plstí, umělecké dílo. A teď k vůni , vezměte původní složení halfeti s jeho dřevitě kořeněným pocitem a přidejte příval rumu a sušeného ovoce , je to jako vánoční verze halfeti s hřejivým téměř bohatým gurmánským podtónem , skoro by se dalo říct, že je to jako vánoční pudink s rumem navrch, který byl zapálen spolu s původní DNA halfeti, výkon je fantastický, projektuje se tak dobře po mnoho hodin a zůstává na kůži asi 9/10 hodin , celkově je každá kolonka zaškrtnuta a Penhaligons by se měl cítit velmi pyšný na sebe, že se mu toho tady tolik povedlo, a pro jednou řeknu, že to stojí za tu cenu. Jediné negativum bych viděla v tom, že jsem ji nemohla nosit v létě, ale v chladnějším období je to paráda..vznešené uvolnění.