Vetiver Java podle Perris Monte Carlo je Woody Spicy vůně pro ženy a muže. Vetiver Java byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Gian Luca Perris. Vrchní tóny jsou Timur, Kalábrijský bergamot a Grapefruit; střední tóny jsouJava vetiverový olej a Pelargónie ; základní tóny jsou Jantar (ambra) a Pižmo.

Cherry_Darling
Ořechové, kořeněné, trochu dubové, kouřové. Skloňuje se k mužnosti, skvělá kvalita, kdyby byly tóny dubu, kouře, arašídů a citrusů, věřil bych tomu. Není to můj žánr, ale respekt za kvalitu. Krásný dřevotřískový drydown, který si opravdu užívám. Vetyver typicky nevysychá způsobem, který se mi líbí - obvykle je trpký a svým způsobem bylinný, ale tento je velmi dřevitý (suchý, ale svěží woodchip).

moyta
Tato vůně je čichovým zážitkem. Je to jako procházka slunečným ránem po rozbahněném poli po včerejší bouřce, kde se vůně bláta a organických látek mísí s vlhkou zelenou trávou.
Síla je kolem 8 hodin snadná s dvoumetrovým probuzením na začátku a docela znatelná první čtyři hodiny. Pro milovníky vetiveru "must have".

MaxFragrance_99
Tato vůně mě ohromila. Suroviny obrovské kvality, vetiver, ten z Jávy, neobvyklý ve srovnání s nejčastěji používanými, rozhodně silnější, štiplavý, spálený, ale ne z tohoto důvodu ne elegantní. V prvních minutách jiskřivý výbuch grapefruitu a pepře činí vůni ještě ostřejší, možná až příliš, ale když pak odezní a vnímáme syrový vetiver, je to podívaná. V základu se dějí kouzla: vůně se zcela promění a díky pižmu se stane ambrovou a zahalující čistší pro celkové trvání a více než uspokojivou siláž!
Závěrem ji doporučuji milovníkům vetiveru v jeho čistotě, s vědomím, že java vetiver je "drzejší" než haitský vetiver, a s vědomím toho, že pak odhaluje sladkou duši (ne každý ji ocení), čímž je méně vhodná v létě. Poslední poznámka, kterou není radno podceňovat: hodí se obzvlášť dobře k vrstvení.

elgranpol69
O tomto parfému se málo mluví a zdá se mi, že je jasným příkladem dělící čáry mezi útesem, který odděluje komerční a niche, znamenité, přirozené, elegantní a sofistikované vůně, nepochybuji o tom, že se brzy dostane do top 10 nejznámějších parfémů.Má zemitou, temnou, vetiverovou vůni, zjemněnou citrusovými tóny v horní části, a pozadí arašídových tónů. je to jako potírat si kůži čerstvě utrženými kořeny z deštěm zvlhlého lesa. má mírnou výdrž a stopu, možná jeho nejslabší místo. před koupí jsem tento parfém několikrát testovala na kůži a porovnávala s jinými, než jsem se rozhodla.Při posledním testu jsem ho zkoušela s iberskou kůží od memo a pocit byl stejný jako u ostatních; když jsem ho testovala od zápěstí k zápěstí, přišel mi vetiver tak přirozený, že ostatní mi připadaly syntetické a těžké, přála jsem si, aby ostatní parfémy zmizely.Nakonec jsem si ji pořídila, a i když jsem s ní spokojená, jsem trochu zklamaná, protože tester byl koncentrovanější než parfém a ztrácí část toho temného a gotického nádechu (jak správně říká kolegyně), který jí dodává charakteristické kouzlo.

drakvapor
V tomto díle se projevuje zemitý, temný, hluboký až ponurý vetiver. Všestrannost není jeho největší předností, ale v situacích, kdy se onen téměř gotický nádech v parfému "cítí", ho více než dosahuje. Kvalita složek De Perris se předpokládá, ale v tomto výtvoru se více než potvrzuje; dobrá siláž a mírná projekce dotvářejí tento kus lesa na kůži.

Damu
Je to odvážný a romantický vetiver, velmi dřevitý s koženými a téměř kořalkovými aspekty. Pro mě žádná půda, ale pryskyřičný suchý kouř. Velmi temný a, opakuji se, romantický! Žádný ohňostroj, žádné dějové zvraty, jen velmi dobré a solidní vetiverové vydání se zaměřením na materiál. Když jsem ji nastříkala a ucítila, jak je tato kompozice plná, připravila jsem se na smradlavý dryown, který častěji než jindy kazí večírek s vetiverovými vůněmi (Vetiver a Encre Noir od Guerlaina jsou pro mě no go zónou a NĚKDY se mi to stane i s ultra rafinovaným Vetiver Extraordinaire od Frederica Malleho). Člověče, byla jsem překvapená, když se tato vůně nesla temně a hrdě, ale bez smradlavých příhod.
Jsem ráda, že ji dům zařadil do mé objednávky: kdyby to bylo na mně, nikdy bych si vetiver v tuto chvíli nevybrala po tolika neúspěších. Tohle bylo příjemné překvapení!