Chandlery podle Pineward Perfumes je Aromatic Spicy vůně pro ženy a muže. Chandlery byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Nicholas Nilsson.

karlovonamesti
Chandlery je lahodná anýzová fougére se svěžími poupaty levandule ala Caron pour un Homme na pozadí jemné skořice a vanilky. Zachycuje onen ztracený reliktní pocit mužných vintage sedmdesátých let a zároveň zahrnuje předválečnou dandyovskou škálu periferních bílých květin. Vysoce kvalitní materiály a uvážlivě vytvořené proporce z ní dělají nádheru a to nejlepší, s čím jsem se od tohoto domu setkal. Doporučujeme.

ChocoboTX
Jsem ráda, že je tento parfém přidán do databáze. Chandlery je jednou z mých nejoblíbenějších "nelesních" vůní od Pinewardu, který je možná mým nejoblíbenějším domem dodnes. Krásně napsanou recenzi tónů a prezentace bych přenechala TheSuperSniffer a místo toho bych popsala, jak na mě osobně Chandlery působí.
Jednoduše řečeno, Chandlery je lahodně uklidňující a uzemňující. Další Pinewardův výtvor, se kterým si tento pocit spojuji, je Eldritch, ačkoli si nejsou příliš podobné. Chandlery je jemná a sladká květinová atmosféra ze včelího vosku, která je hodna slova krásná. Nemyslím si, že krásná je povinný opis pro vynikající vůně, a ochutnala jsem několik skutečně krásných vůní, které mě nijak zvlášť nepřitahují. Chandlery je však pro mě osobně obojí, protože mi připadá stejnou měrou krásná i uklidňující. Tuto vůni bych si vzala na sebe, když se při západu slunce chystáte na odpočinek a přemýšlíte o dobře stráveném dni.

TheSuperSniffer
Chandlery je novinkou z roku 2021 a je jednou z prvních, které skutečně ukazují rozsah tohoto domu. Zatímco mnohé z nabídek pro roky 2020 a 2021 zdůrazňují jehličnany, lesní vůně, podzimní, pastorální, idylické a agrestické obrazy, Chandlery přišla a zamíchala kartami - hodně.
Do jisté míry ano, je to jistě květinová kompozice a tuberóza a karafiát přispívají jemným, suchým, pudrovým charakterem květinových lístků a určitě je tu tuna champaca, ale není to květinový parfém. Je neuvěřitelně vosková. Velký podíl na tom má včelí vosk, který je zde rozhodně použit tak, aby zprostředkoval vůni voskových ztvrdlých svíček ze včelího vosku. Je tu také levandulová absolue - nikoliv levandulový esenciální olej. Ten se vyhýbá jakýmkoli léčivým, stahujícím, podivným stonkovým druhům levandule a místo toho volí čistou, sladkou, voňavou vůni fialové levandule - jako když mezi prsty rozdrtíte sušené levandulové poupě. Je velmi uklidňující a klidná. Je v ní cítit anýzový charakter, který dodává vůni jedinečnou sladkost, kterou posiluje zdravá dávka jakékoliv jedinečné skořice, kterou Nick používá. Je to těžká skořice, přesto nic jako koření na jablečný koláč nebo Red Hots. Sladká, hřejivá, zemitá a kořeněná. Uprostřed se objevuje stejný plyšový, kumarinový tón Jeleního jazyka z vůně Autumnal, ukrytý uprostřed, a všechno se spojuje dohromady, aby vytvořilo tento teplý, měkký, sladký vonný parfém, který je docela voskový, téměř lehce indolický, a ukazuje uklidňující pohodu francouzské levandulové absolue na pozadí měkké, voskové sladkosti včelího vosku.
Chandlery je možná nejvíce "parfémová" z celé řady Pineward, díky známým inkluzím tuberózy, karafiátu a anýzu, a díky tomu má vedle Alfiryn nejvíce "ženské" trendy. Není ženská, ale myslím, že ženy by se v její vonné bublině cítily nejlépe.
Nick ji nazývá "parfémem vintage citlivosti" a já tomu rozumím. Tuberóza a karafiát mohou někomu připadat trochu zastaralé a strukturálně by to možná mohlo mít trochu společného se staršími příklady - nicméně díky tomu, že je složená z absurdní míry přírodních látek, opravdu není cítit zastaralost. Je to nadčasové. Jistě, je vintage, ale je stejně "moderní" jako kterýkoli jiný parfém Pineward.
Dlouhá výdrž je snadných 16 hodin, přičemž prvních 8 je poměrně silných a pěkně se promítají zhruba první 3 hodiny. Neexistuje nic, k čemu bych ji mohla přirovnat, protože je prostě tak jedinečná. Klíčová ukázka schopností Nicholase Nilssona jako parfuméra a krásný parfém.
Chandlery je vlastně jedna z mých osobních nejoblíbenějších, protože je tak neuvěřitelně jiná a jedinečná, a jedna z nejlepších asimilací tak netušených ingrediencí. Podle mě opravdu vystihuje Nickovu představu staré chalupy pro šenkýře, plné svíček ze včelího vosku a rustikálních sbírek ze statku. Zachycuje ten útulný, podzimní pocit, který má tolik Pinewardů, a je v ní prostě takový uklidňující, útulný, pastorální klid, který ji dělá neuvěřitelně příjemnou na nošení. Mně připadá velmi "zlatá" - jako zlatohnědé až hnědé odstíny listopadu - poté, co vrcholné podzimní listí uschlo a opadalo - stromy jsou nyní většinou holé a odhalují své kostry. Venkovské prostředí, obklopené těmito kosterními stromy, a to hned na okraji hlubokého, temného lesa. Starý statek - možná stejný jako ze Steadingu nebo Podzimu, se rozprostírá až k okraji lesa, kde jsou stále patrné řádky obilí. Tam, kde se zastavují, leží stará kamenná chalupa - starobylá a rustikální. Oknem je vidět mihotavé světlo svíček. Přiblížíš se k ní, otevřeš dveře a odhalíš přátelskou lesní čarodějnici, která pilně pracuje a míchá voňavý kotlík s lesními surovinami na kouzelné elixíry. Dvě hrsti francouzské levandule, pytlík žampionu, tři skořicové tyčinky, anýz, jedna tuberóza a několik tajemných větviček. Svíčky ze včelího vosku, které hoří a osvětlují chalupu, naplňují vzduch a nasycují starý proutěný nábytek hustou, tlumenou, voskově medovou sladkostí. Obrátí se k tobě, odloží chrlič a řekne: "Pojď, milé dítě. Dovol, abych ti ukázala, jaká je tvá budoucnost," a ukáže přitom na křišťálovou kouli na svém oltáři.
To je Chandlery.