Cherry Smoke Tom Ford pro ženy a muže

kůže
ořechový
mandle
živočišný

Cherry Smoke podle Tom Ford je Orientální Spicy vůně pro ženy a muže. Toto je nová vůně. Cherry Smoke byl/a uveden/a v roce 2022. Vrchní tóny jsou Kyselá třešeň a Šafrán; střední tóny jsouKůže, Oliva, Vonokvětka čínská a Meruňka ; základní tóny jsou Kouř, Dřevité tóny a Cypriolový olej.

Kyselá třešeň

Kouř
Dřevité tóny
Cypriolový olej

Nishivano

Dobrý den! Po 6 měsících jsem si koupila 50 ml lahvičku v ZYA s 20% slevou. Nechala jsem ji tři dny odstát, včera jsem ji nosila celý den. Vůně, na začátku zkvašené třešně nebo dokonce višně, pak se objeví kouřovost, nebo spíše se dá říct zahalí, čím je teplejší tím zní vůně intenzivněji, na ulici je velmi krásná s odlesky kožených akordů a tak až do večera. Já sám jsem večer třešně necítil, ale manželka a dcera říkaly, že voní přesně po třešních podobnost s Lost Cherry jsem necítil a spolubydlící také říkaly, že to není podobné, tato vůně je brutálnější, takže Lost Cherry dala manželka. Ano, myslím, že je podobná "Cherry Oud" od Guerlainu, minimálně téma je stejné....

EGA452

Četla jsem a viděla mnoho kritik této vůně, které se týkaly její neoriginality a poměrně malé komplexnosti ve srovnání s jinými vůněmi Tom Ford. Musím však říct, že tón kritiky se mi zdá přehnaný. Na můj vkus je to zdaleka nejlepší vůně z řady Tom Ford Cherry a připadá mi dost výrazná oproti ostatním na trhu. Má sice velmi charakteristickou a přítomnou třešňovou vůni s její sladkostí a kyselostí, ale velmi dobře ji doplňuje kůže, dřevo a velmi silná vůně kouře nebo kadidla. Díky tomu má temný, mužný charakter a je ideální pro chladnější podnebí a večerní počasí. Co je však určitě problém, je extrémně drahá povaha vůně. Pokud se vám podaří sehnat pár dekantérů, myslím, že je to lepší řešení, protože koupit ji .... nevím.

Caballero

V podstatě je to spíše kouřová koženo-dřevitá vůně; úvod charakterizuje tón višní, navíc vynikající kvality, který rychle vyprchá.
Je to suchá, mužná, řekl bych noční vůně. Nijak zvlášť originální, ale s velmi dobrým trváním (relativně, na druhou stranu, projekce).

Ragnar

Nic mimořádného. V poslední době se zdá, že Tomu Fordovi docházejí nápady.

V úvodu mohou být jen třešně. Sladká třešeň, teplá a alkoholická, zabalená do kouřových tónů a spočívající na vrstvě kůže. Vnímám broskev, ale není dominantní; je zralá a kompozici zahřívá.
Nepřesvědčuje mě však.
Myslím, že je lepší než její předchůdkyně Lost Cherry, ale nic originálního.
Akord vytvářený kouřem, kůží a dřevem je stejného typu jako v Gucci Intense Oud. Velmi podobná, jen zde jsou černé třešně a broskve jako protiváha dřevité kouřovosti.
V závěru vůně se více rozehřívá. Kůže se ztrácí a zůstává teplá, jantarová sladkost s nádechem kouřovosti, až se objeví vůně kůže, která voní po kadidle nag champa.

Na kůži vydrží dlouho a přijde mi dokonale unisexová.

Myslím, že teď už se budu muset smířit; Tom Ford už nebude vydávat mistrovská díla minulosti, jako je Tobacco Oud, Amber Absolute, Plum Japonais, Champaca Absolute, Noir....
Škoda.

Bellatrix76

Možná ji mám raději než jejího bratra Lost Cherry... 🤔
Tahle vůně je jí hodně podobná, jen udělali třešňovou 🍒 méně sladkou s přidáním dávky kadidla, které ji dělá temnější... Řekněme, že v Cherry Smoke přejdete od černého třešňového nanuku Lost Cherry ke skleničce sherry popíjené v pánském salónku při klábosení na kožených křeslech a kouření, jako by nebylo zítřka.
Dobré trvání a pozoruhodná stopa.
Propagováno s vyznamenáním! 👍🏼

Dama Incognita

Z "třešní" Toma Forda se mi líbila právě tato, protože ztracená třešeň mi přišla příliš sladká a likérová a elektrická třešeň příliš vodová. Tady si všimnete třešně, která není ani sladká, ani syntetická, doprovází ji kouřová dřevitost a na rozdíl od Cherry Oud od Guerlain (kterou zkouším ve stejnou dobu) si tady všimnete spíš té ovocné části a šafrán jí dodává zvláštní kombinaci. Její délka a stopa na mé pleti je střední. Tuto třešňovou jsem si zařadila na svůj seznam přání.

Megatron9000

Drahý, jako vše zahraniční v dnešní době, parfém s nepochopitelně slabou výdrží, ale s mnohem příznivějším vyzněním v porovnání se svými příbuznými v třešňové řadě parfumerie Tom Ford.
Včera jsem na tento parfém narazila v místním obchodě. Z nějakého důvodu hustě pomalovaní poradci s nefalšovanou hrdostí s úsměvem ukazovali vzácné flakony Cherry Smoke a Electric Cherry, které se neznámo jak dostaly do našeho okresního města a které byly uloženy ve stylu pozdní perestrojky - na zámek, pod pult.
Samotná vůně připomíná koncentrovanější verzi Lost Cherry a podle názoru majitelky obchodu se na ženské kůži otevírá spíše dřevitě-dýmovou vůní, kterou třešeň pouze rámuje.
Na mně Cherry Smoke voní od prvního stříknutí jako třešňová pecka, která se zhruba po hodině promění v dýmku z třešní, v níž je stále cítit pachuť virginského tabáku s příchutí třešní. Na rozdíl od vůně dýmky však vůně parfému ke konci druhé hodiny začne pohasínat jako hvězda, hrající občasnými záblesky jasných neonově růžových výčnělků do ohlušujícího basového zpracování hudby Hanse Zimmera, odkazující na Interstellar.
Celkově se jedná o zajímavou, dobře zpracovanou unisexovou nadsázku, středně sytou, krátkou co do trvání zvuku. Bylo mi potěšením se s vámi setkat.

giparisan

Nemůžu vystát Lost Cherry, ale přesto jsem byla opravdu zvědavá na nové verze. Zatímco Electric Cherry pro mě byla nesnesitelná, Cherry Smoke jsem si zamilovala. Dokonce jsem sama sebe zpochybňovala, jestli mi opravdu chutná, protože obvykle nesnáším i kožené tóny. Ale nějak to funguje. Není uřvaná jako ty dvě předchozí, pro mě je tahle opravdu dobře vyvážená. Hluboká a hladká. Cena v selfridges mě odradila (260 liber, tuším), ale když jsem odlétala z Británie, měli ji v Heathrow Duty Free asi za 210 liber a měli slevový kupon, který ji srazil na 199 liber, takže jsem si nakonec jednu vzala domů. Zatím toho ani trochu nelituji.

Scentsibility85

Mnoho youtuberů se objevuje s videorecenzemi této a dalších nových třešňových vůní. Mnozí tvrdí, že parfémy byly zaplaceny z jejich vlastních peněz, což je lež! Jak je možné, že všichni recenzují obě vůně najednou??? Byly rozeslány společností Tom Ford za účelem recenze. Cena a kvalita v poslední době u vůní Tom Ford rozhodně neodpovídá. Dlouhověkost.... Kde? Cena? Nestojí za to.

17seyed

Dobré:

- Třešněmi nasáklá suchá živočišná kůže, která připomíná zlaté časy klasických privátních směsí Tom Ford, kdy se vydávaly klasické vůně jako Tobacco Oud, Tuscan Leather, Plum Japonais, Oud Wood Intense a Noir de Noir.

- Zachovává si hravou ovocnost Lost Cherry, ale aniž by se na mé kůži stala nechutnou a kyselou, což byla nevýhoda originálu, která mi bránila vlastnit plnou lahvičku.

- Podle mého názoru nejlepší vydání Private Blend od změny směru značky Tom Ford, kterou v roce 2017 odstartovala Fucking Fabulous.

- Skvělá výdrž. Snadno 12 hodin

Špatné: Vůně se mi líbila, ale byla to skvělá volba:

- Neprojeví se daleko, přestože vydrží dlouho. Může snadno fungovat jako vůně na rande, ale není příliš použitelná na formální události a do exteriéru, pokud si nedáte záležet na rozprašovači, což by vzhledem k dalšímu bodu nebylo radno...

Škaredé:

- 480 kanadských dolarů za 50 ml.

Seznam vůní, které bych si raději koupila za nižší nebo srovnatelnou cenu, je nekonečný. Myslím, že jen Roja Dove a Clive Christian mají vyšší MSRP cenu/ml než tato, ani Creed není tak nehorázný.

Spidey_Scentses

Třešně jsou na začátku příkladné, pak se objeví oud. Oud není kyselý, ani posraný, spíše evropsky skromný. Asi v 15. minutě se objevila jakási mazlavost, možná je to kožený akord, který se takto projevuje.
Třešeň se vlastně po celou dobu nošení nikam neposouvá, ale vůně je stále spíše o semiši a oudu než o třešních.

MakeupNeverSleeps

Cítila jsem ji jen matně nastříkanou na kartě, protože pracovnice Nordstromu dostala pokyn, aby lahvičku hlídala jako pes. Kůže, kouř a dřevo uzurpují třešňový tón a jako takový je to výrazný odklon od Lost Cherry. Představte si něco jako Ombre Leather nastříkanou na Lost Cherry, v podstatě.

josenajas

Je to krásná vůně... asi na 5 minut. Pak se rychle usadí do velmi příjemné dřevité vůně bez třešní, která se příliš nepromítá. Podle mého názoru není tak dobrá jako Lost Cherry a domnívám se, že obě jsou vzhledem k jejich nevýrazné výdrži značně předražené. Vine in Estee Lauder... dejte nám více dlouhověkosti ve svých verzích. Za vaše vůně platíme nejvyšší ceny. Eben Fume byl úžasný ve všech ohledech. Toto vydání by mělo mít alespoň podobnou projekci a životnost. S vůní jsem spokojená, ale nejsem spokojená. Čekal jsem víc.

fragrance_girl

Celkově se jedná o pěkné vydání.
Cherry Smoke je dobrá vůně pro zvláštní příležitosti, kdy jste oblečeni (myslím oblek) a chcete se cítit sebevědomě, mocně a sexy. Je to unisexové pojetí třešně, které se přiklání k mírně mužskému stylu (hlavně v úvodu).

Procházela jsem kolem pultu Tom Ford v obchodním domě, abych se podívala, jestli jsou tam nějaké novinky, a málem jsem tuto vůni a Electric Cherry přehlédla, protože nebyly vystaveny na typickém místě pro nové vůně. Musela jsem je hledat mezi starými vůněmi.

Soudě podle úvodu, byla to moje nejméně oblíbená z třešňových vůní Toma Forda, protože byla spíše mužná a kožená. Nicméně po několika hodinách, kdy vůně zaschla, se mi začala líbit víc. Zaschnutí mi přijde dokonale unisexové a příjemné.

Jak voní?
Aniž bych se dívala na poznámky, popsala bych ji jako svěží dřevitou vůni, trochu koženou, s nádechem kouře a trochou třešní v pozadí. Třešeň není příliš sladká ani dominantní, díky čemuž je ideální pro muže. Také není příliš kouřová, což je pozitivní překvapení a dělá ji nositelnou pro více příležitostí.

Ironií je, že Cherry Smoke vlastně není ani třešňová, ani kouřová dominantní 🙂 což je v pořádku.

Doufám, že Tom Ford vydá objevnou sadu se všemi třešňovými vůněmi nebo cestovní trio třešňových vůní.