Soleil Blanc podle Tom Ford je Orientální Floral vůně pro ženy a muže. Soleil Blanc byl/a uveden/a v roce 2016. "Nosem" za touto vůní je Natalie Gracia-Cetto. Vrchní tóny jsou Pistácie, Bergamot, Kardamom a Růžový pepř; střední tóny jsouTuberóza, Ylang-Ylang a Jasmín ; základní tóny jsou Kokos, Jantar (ambra), Fazole tonka a Benzoin.

Ikebana v láhvi: Odraz parfémových kompozic v květinové výzdobě
od Anastasia Privalova

MellyHelly
Řeknu to: u Toma Forda se téměř vždy cítím jako... můj nos! Když se zamyslím nad cenami, mohu také s klidem říct VŽDY.
Vyzkoušela jsem sprej Soleil Blanc a byla jsem v mdlobách, ale pak jsem si řekla, že vyzkouším i třpytivý olej, takže mě možná právě ty třpytky přitahují jako straku. Vůně oleje je pokud možno horší, ale třpytky jsou fantastické a nerozmazávají se. Je to olej, který poměrně rychle zasychá a dělá pěkný vizuální efekt, aniž by to přeháněl.
Měla bych podotknout, že nejsem příznivcem tropických vůní, natož kokosových v parfémech, ale ty opravdu nesnáším. Zkrátka se mi občas v létě stane, že si na sebe vezmu nějaký parfém, opalovací krém nebo olej s tou lehce páchnoucí, ale zároveň veselou a svobodnou monoi vůní, která vám okamžitě vyvolá myšlenky na moře, pláž, slunce a dovolenou!
I u Soleil Blanc Tom Ford opakuje svůj mně známý, jiným možná méně známý mechanismus: amplifikace.
Pokud se vám líbí kolínská 4711, napumpuje ji do objemu a trvání, pokud si pamatujete první lektvary s jasmínovými oleji trochu volně v bylinářství, udělá Jasmin Rouge...
A pokud jste si oblíbili superopalovací olej Ambre Solaire v hnědé plastové lahvičce, dělá vám Soleil Blanc.
Samozřejmě v luxusní verzi.
Soleil Blanc není špatný, ale na mé kůži se z něj stává mastná věc, která mi jen připomíná vůni starého Ambre Solaire (není špatný) a trochu Bilboa (špatný).
Upřímně řečeno, celou tu složitost tónů s kardamomem a růžovým pepřem necítím. Možná trochu v úvodu.
Jinak cítím kokos a ylang-ylang těžké, tropické ano, ale bez vánku.
Tady ten olej, jak jsem říkala, je pro mě jako vůně horší, protože k té jednolité tropické tíži se přidává něco, co voní jako plast nebo dokonce vůně dětského oleje, který mi voní jako domopak nebo role nových pytlů na odpadky. Působení oleje na pokožku samo o sobě není špatné jako textura, ale vůně je opravdu intenzivní a vlastně pro ty, kteří mají rádi tuto vůni, musí být hračka se natřít a lesknout!
Na mně voní jako levný monoi olej říznutý parafínem.
Chtěla jsem si také udělat muillettes z obou a musím říct, že olej vydržel déle jako parfém!
Na papíře se olej stává stejně těžkým opalovacím krémem s kokosovou příchutí a pár hodin je dokonce cítit plastický efekt, skoro se mi z toho dělá špatně, ale po dobrých 8 hodinách... plast zmizel a muillette stále velmi silně voní po kokosu a ylang-ylang. Stává se také vzdušnější tropickou a nakonec by nebyla špatná ani na aperitiv u moře.
Za tyto ceny však ne.

Nilla Rain
Pro mě existují tři parfémové loterie - citrusová, kokosová a bílá květinová. Nikdy nedokážu odhadnout, jak na mně bude znít, ale většinou vždycky vyhraje "kasino": ty bílo-květinové na mně vyplavou, citrusové vesele rozdávají "Fairey" a kokosové mě, když ne uškrtí, tak pošlou do knockoutu svým prudkým tlakem. Takže vzít si parfém s takovým souborem tónů bylo jako nasadit si "nulu". A co si myslíte vy? Takové štěstí jako Erastus Fandorin měl v hazardu jen Erastus Fandorin! Pro mě je to pina colada na břehu moře na rozpálené písečné pláži, pečující kosmetika s efektní kokosovou vůní a šálek sladkého čaje s bergamotem, sáček slaných pistácií.... Dokonalá rovnováha ingrediencí.

isabelacinthia21
Hledala jsem světlý/slunečný parfém, bez cukru, s vůní opalovacího krému, svěží, ale zároveň příjemný. No, našla jsem ji! Tohle je parfém.
Představte si slunečný den, máte na sobě bílé oblečení, na obličej jste si nanesli velmi drahý opalovací krém a na tělo opalovací mléko, opalujete se u bazénu v přímořském letovisku, cítíte vánek a vůni moře a přitom si vychutnáváte nápoj z kokosové vody, sicilského citronu a růžového pepře. Přesně takový pocit vám zprostředkuje tento parfém.
Pro mě parfémy zdaleka přesahují marnivost. Mám ráda vůně, které mi přinášejí dobré pocity, a tento parfém mi přináší štěstí a naplnění.
Škoda, že je velmi drahý kkkk
Poznámka: Parfém Bossa od Granada jsem již měla, ale přišel mi velmi mazlavý. Ty slané a kokosové tóny z ní přímo křičely. Tady je kokos svěžejší.

SeekerofHugs
Tato vůně vyvolává vzpomínky na bezstarostné léto.
Soleil Blanc má velmi svěží vrchní tóny bergamotu a velmi pikantní díky kardamonu a růžovému pepři. Pokračuje velmi květinovou částí, jasmínem a krémovou tuberózou, ne příliš sladkou díky růžovému pepři a s dokonalým kokosovým základem. Zasychá lehce pižmově a s velmi hřejivým pocitem sluncem políbené opečené kůže omývané oceánem.
Pro mě je to ranní čtení na pláži, poté co jsem strávila klidnou noc schoulená v bílém povlečení a cítila vůni jasmínu pronikajícího balkonem. První hodina a první čára na pláži, příjemné slunce, které neobtěžuje, žádní lidé, žádné rozptýlení... jen já, pocit svobody, hedvábný a ještě čerstvý písek, jemný mořský vánek a zářivý den, který právě začal.
Kdyby bílá a světlá měla vůni, pro mě by to byla právě tato.
Elegantní, vyvážená, univerzální, jemná a velmi jemná.
Spíše ženská unisexová.
Střední délka a nízká stopa.
Kvůli ceně bych si ji jako obvykle nekoupila, ale líbí se mi. Miluji léto a pláž. Je to jedna z mých nejoblíbenějších věcí. Když k ní cítím vůni, jsem šťastná a smutná zároveň. Šťastná, protože mi to přináší tolik vzpomínek, a smutná, protože žiju na chladném místě bez pláže. Právě teď bych se šla projít podél pobřeží. Závidím každému, kdo má takové štěstí. Udělej to pro mě. Dám si parfém a zavřu oči.

malescent
Vydal jsem se na misi najít "rafinovanou kokosovou letní vůni" pro mou ženu, na její žádost, protože "věří mému nosu"..takže po vyhledávání filtru zde na fragrantice jsem navštívil mého známého prodejce Toma Forda, abych ochutnal oba soleil blancs, protože již předpokládám, na základě čichové paměti a jejích preferencí na vůně, že obvyklý podezřelý panenský ostrovní voda není něco, co by se rozhodla..takže tato srovnávací recenze je založena na jednom nošení na mě a vezměte to v úvahu, než se rozhodnete sami. Vezměte také v úvahu, že testování probíhalo v den, kdy bylo 26 stupňů Celsia..
Eau de soleil blanc začíná citrusy, než přejde do kokosově krémové bílé květinové vůně.
Soleil blanc naopak tento citrus postrádá, má krásný skromný mandlový pocit(možná zde uvedená pistácie?).
Projekce byla lepší na eau de soleil, aniž by to znamenalo, že nebyla decentní ze soleil blanc. Z obou paží jsem měla po celý den neustálé šumění.
Nemohu se vyjádřit k siláži obou, protože to byl jeden bodový sprej-jednorázové nošení, ale ten, který jsem nakonec koupil pro svou ženu, má skvělou siláž!
Výdrž minimálně 8 hodin (na 8 hodin jsem se osprchoval), přičemž soleil blanc mi na kůži přetrvával i po osprchování, ať to stojí, co to stojí.
Zde si všimněte, že navzdory "eau" v názvu lahvičky jednoho, oba jsou edp koncentrace.
Chápu, že na průměrný nos, a přiznejme si, že to je drtivá většina vašich setkání, bude tato vůně působit dojmem opalovacího krému. Ale abych byl upřímný, není tomu tak. Je to luxusní pocitový kokosový tón, krémový, mléčný, mohu-li to tak říci, téměř gurmánský, uvolňující, krásně tančící s pistácií, zejména ve flakonu soleil blanc.
Hlavní rozdíly mezi nimi?
Pocit "písku" (nevím, která nota v parfému tuto vibraci vyzařuje, ale určitě tam je) je podle mě přítomen pouze v eau de soleil blanc a ve variantě soleil blanc chybí. Působí dojmem, že na kůži cítíte tenký světle hnědý písek, rozehřátý po pobytu na slunci.
Dalším rozdílem je skutečnost, že citrusy jsou více přítomny po celou dobu trvání eau de soleil blanc, výrazné v úvodu a v závěru zaujímají pozadí. tato přítomnost citrusů není snadno zjistitelná v závěru soleil blanc, která je pro mě naopak celkově lepší směsí.
Mužná, nebo ženská?
A abychom se věnovali slonovi v porcelánu, jsou obě vůně spíše mužské, nebo ženské? Než napíšu svůj názor, je zajímavé říct vám toto: když jsem přišla za prodavačkou, která už z mnoha předchozích setkání poměrně dobře zná mé preference, a požádala ji o ochutnávku těchto vůní, její první reakce byla: "Nevěřím, že by se vám to hodilo... tyhle dvě vůně by mohly být na váš vkus spíše ženského střihu". Než začnete její komentář odsuzovat, osobně chápu, odkud pochází, když vezmu v úvahu její předsudky o mně na základě mých předchozích nákupů, a to se mi na ní líbí, protože je to skutečně individuální a na míru šitá služba od zaměstnance, který svou práci miluje. Dále mi vysvětlila, že demografická skupina zákazníků těchto dvou, co se týče prodeje, jsou převážně ženy. Aby bylo jasno, vůně nemají pohlaví a já nesoudím lidi podle toho, co mají rádi za vůně. Na základě rozpisu poznámek by se dalo odhadnout, že možná přítomnost citrusů v eau de soleil blanc je něco, co by mohlo "usnadnit" její nošení mužům, a to je pochopitelné. Možná je eau de soleil tou vůní z obou, kterou by muži upřednostnili už jen kvůli těm citrusům, které vytvářejí vzdušnější pocit.
Pro mě jediný scénář, kdy bych některou z nich nosila, by byl na pláži, na dovolené a ta, kterou bych si vybrala, věřte nebo ne, je soleil blanc. Podle mého nosu je elegantnější než jeho sourozenec, a pokud se rozhodnete jít cestou kokosu, pak to rozjeďte naplno. Opravdu věřím, že tato vůně by na sebevědomém muži, který relaxuje na pláži, byla na místě a poněkud odlišná od všech obvyklých citrusových vůní. A pokud je vám přes třicet (mně je víc!), může pro vás přilákat nějaké nové známosti, protože ženám se tato vůně líbí! Když ji ucítíte na muži například při večeři v restauraci, může vám to připadat, alespoň mně, poněkud nepatřičné. Naopak když ji cítím na ženě, zejména v létě, bez ohledu na scénář, myslím si, že je to žena s vkusem a elegancí.
Závěrečné myšlenky:
Moje žena se do ní zamilovala, když jsem jí ji koupil... v létě ji často nosila... miloval jsem, když jsem ji na ní cítil... myslím, že v této vůni voní elegantně, sexy, svůdně... ona, v letních šatech, teplý vánek, který z ní dýchá, způsobuje, že doslova toužím po tom, abych se na ni vynadíval... tato vůně na ní, tato krémová mandlová kombinace pistácií, bílých květin a kokosu je opravdu neviditelný magnet...
Je univerzální? Pro ženu ano, pro muže možná ne. Jediný scénář, kdy bych s ní mohla zazářit, je na pláži, a možná bych si ji dokonce užila jako Virgin Island Water, vůni, kterou obvykle volím, když jsem na letní dovolené.
Ale už teď je vůně soleil blanc pro mou mysl čichovou představou jí, elegantně oblečené v bílém, v letní noci, usmívající se na mě svýma černýma pronikavýma očima....
Je to celoročně? Ne... ledaže by si člověk chtěl udělat čichový výlet, když je doma, během zimního dne, v očekávání letních prázdnin snad?
Je hodna podpisu? ne... ani pro ženu si ji nedokážu představit jako každodenní podpisovou vůni... opravdu nevím proč...
Stojí za požadovanou cenu? Nakonec to není univerzální celoroční vůně a v tomto rozsahu pro někoho nemusí stát za tu cenu. Ale pro scénáře, do kterých se tato vůně hodí, kvalita této vůně pro mě cenu ospravedlňuje.
Důvěřujte jen svému nosu..pro mě to bylo jednorázové nošení, ale zažila jsem ji dost na své drahé polovičce po celé loňské léto.
Pěkně voní a usmívá se!!

ludobene1
Zamilovala jsem se do něj v letištním duty free shopu a jen při těchto příležitostech si ho mohu dovolit nosit. Parfém je vynikající, je to léto na exkluzivním místě, tóny jsou pečlivě a umně zkombinované a dokonale vyvážené: kokos, ylang ylang, ale také svěží bergamot (který miluji) a krémové pistácie. Škoda, že stojí přemrštěné peníze, už z principu nechci utrácet takové množství peněz za parfém, který je proboha velmi dobrý, ale vydrží velmi málo. Více než pomíjivé potěšení.

fedina
Soleil blanc je elegantní, dokáže být letním parfémem, který evokuje pláž, dovolenou, bezstarostnost, ale zároveň je elegantní a rafinovaný. Zachycuje veškerou atmosféru tropického ostrova (luxusního letoviska) v lahvičce, mnohým může připomínat opalovací krém, ano, může, mně opalovací krémy nevadí, byly věrnými spojenci mé mozzarellové pleti a v tomto případě by to byl ještě velmi kvalitní krém.
Čichová kompozice začíná kořeněnými akordy kardamomu a růžových pepřů, které se snoubí s citrusovou vůní bergamotu. Květinové srdce vyzařuje smyslnou a přepychovou směs ylang ylang, egyptského jasmínu, neroli a jemné tuberózy. A nakonec, v základních tónech, hřejivost jantaru, vanilky (naštěstí jen velmi málo) a fazole Tonka rozehřívají celý soubor, zatímco kokos uzavírá čichový zážitek dotekem lahodné smetanovosti. Kokos je velmi výrazný, ale dobře se mísí s bílými květy a Ylang Ylang, stává se krémovým a téměř se rozplývá na naší kůži. Navíc cítím slané tóny, které působí jako mořská kontura, vše v naprosté, dokonalé rovnováze.
Škoda jen, že pistácie deklarovaná v čichové pyramidě není téměř vnímatelná.
Kdybych chtěla riskovat divoké přirovnání, nazvala bych ji "narkotickou Venuší" léta, s onou smyslnou tuberózou, která odhazuje zimní šat a obléká si svěží prádlo, tuberózou, která dýchá s přepychovou intenzitou někoho, kdo bujně roste na slunci.
Připadá mi elegantně smyslná, neřvavá, nenápadná, rozhodně spíše ženská, ale myslím, že by slušela i muži v dobře střižené bílé košili a správných doplňcích.
"Soleil Blanc" patří do rodiny teplých orientálních jantarů, což by mělo zaručit větší vytrvalost i neuchopitelným tónům, jako jsou citrusy a kokos, a nutno uznat, že se jí tento cíl docela daří.
Doba trvání se pohybuje kolem 5/6 hodin, ale na kůži zůstává i 8 hodin.
Je ideální na léto přes den, ale i na večer, je to vůně typu "když se ke mně přiblížíš, chytím tě, aniž by sis toho všiml".
Neodolatelně slunečná, květinově-jantarová vůně s nádechem nostalgie, luxusní a opulentní zároveň.
Dnes již ikonickým obalem je těžká kazeta, která obléká všechny vůně z této řady; tentokrát je v ledově bílém křišťálu se zlatými nápisy a zlatou šňůrkou.
Soleil blanc je návyková a bohužel nejsmutnější na takovém druhu závislosti je cena.

sonico87
Málem jsem umřel.
Koupila jsem si ho naslepo a hledala vůni kokosu a tón opalovacího krému, který mám ráda.
Zpočátku jsou cítit jen květiny, květiny, květiny, květiny, spousta květin, skoro jako básnický deodorant do koupelny, a tak po celou dobu nástupu (který bohužel trvá poměrně dlouho) nastává fáze, která je (nerada něco kvalifikuji jako masc nebo fem, ale dělám to obrazně) mnohem více ženská než unisex.
Po 1 hodině přichází to dobré, ty laciné a špinavé květiny mizí a je cítit požehnaný kokos a další tóny, které dohromady voní jako kvalitní opalovací krém.
Podle mého názoru za tu cenu nestojí, ani pokud jste fanoušky květin, zejména proto, že délka, vůně a projekce jsou vzhledem k ceně ošizené.

Kon-nos91
Jak to voní? Jako léto v Řecku. Neodsuzujte ji hned po nastříkání, nechte ji zaschnout alespoň 30' a pak... voní jako pocit.
Ne, od TF nemám nic vyhraného, většinou od Private Collection, která je tak drahá (70% nestojí za to), ale, tento parfém se povedl. Probudíte se na řeckém ostrově, ranní mořský vánek probudí vaši duši, jasné slunce vám dá potřebu jít na pláž. Natřete se krémem na opalování, bez ohledu na to, zda je "okouzlující", nebo ne. Po opalování je vaše pokožka opálená a ošetřená mořskou solí. Přesně to mi Soleil Blanc připomíná. Tuto věc je třeba zažít, abyste pochopili, o co mi jde. Jediné tóny, které lze jasně rozpoznat, jsou: Kardamon, tuberóza TF, dotek jantaru a benzoinu a šepot pravých kokosových/pistáciových lístků.

Felipe Lima
Podle mého názoru by definice tohoto parfému zněla: ÚCHVATNÝ, EXTASIASTICKÝ A FASCINUJÍCÍ. Objevila jsem ji na vrcholu evropského léta v červenci 2018, v téměř čtyřicetistupňovém vedru na jižním pobřeží Francie (Nice, Cannes, Monako, Saint Tropez).
Připomíná tuto opalovací řadu, s kokosem, květinovou, velmi smyslnou a velmi dobře udělanou. Tvář brazilského pobřeží od severu k jihu.
Představte si, že jste v domku na pláži s přáteli nebo rodinou, všichni si velmi příjemně povídáte a někdo zvenčí prochází kolem a dívá se na vás, když vidí, jak jste jako skupina uvolnění. Věřím, že právě to je účelem tohoto parfému. Je navržen tak, aby vzbuzoval zvědavost, abyste při jeho nošení otáčeli hlavu a kroutili krkem.
Připomíná mi to dva lidi, kteří do sebe nedobrovolně vrazí na večírku u moře nebo na lodi a jejich oči se setkají. V tu chvíli parfém bez dovolení vnikne do čichu někoho jiného a ZABIJÁCKÝ VÝSTŘEL: FATÁL.
Upřímně řečeno, je tam nějaká nezveřejněná poznámka, která vás donutí přemýšlet. Vůně je ryzí sofistikovanost, rafinovanost a připomínka luxusu, stejně jako vynikající držení.
POZNÁMKA: NESOUHLASÍM S HODNOTOU, KTEROU ZNAČKA UVAŽUJE, i když ji považuji za krásnou konstrukci. Z tohoto důvodu je na tom podobně jako Armani Code - je drahá, ale existují možnosti se stejnou atmosférou za mnohem nižší ceny.
Podle mého čichu:
fixace: 10/10 (více než 10 hodin);
Věk: > 16 let a
Náklady x přínos: 07/10.

bcarr
Je to opravdu jedna z nejzajímavějších vůní. Stala se jednou z mých nejoblíbenějších od Toma Forda.
Tento parfém je součástí nového konceptu. Je to "nahý" parfém, jinými slovy zdůrazňuje přirozenou vůni pokožky. Tento typ vůně se snaží navodit pocit, že jste nazí. Parfém vydechuje pot, takže je ideální pro teplejší dny a léto. Bohužel jsem ji nezkoušela ve dnech, kdy je teplota příliš vysoká, protože právě pro takové příležitosti byla navržena. Na její nošení si počkám na léto.
Tom Ford je ve své tvorbě velmi odvážný a s každým uvedením na trh znovu objevuje pojmy z oblasti parfémů.
Je to parfém, který evokuje sofistikovanost. Vůně mi velmi připomínala směs opalovacích krémů, jak uvedla uživatelka v první recenzi, velmi připomíná sofistikovanější produkty tohoto druhu. Je to něco opravdu exkluzivního, což se ne všem vůním Tom Ford daří. Pro mě je to jedna z nejlepších, možná dokonce moje nejoblíbenější, v rámci Private Blend na nošení v horkých dnech. Lze ji sdílet, ale podle mého názoru osloví mnohem více ženy, případně muže, kteří dávají přednost něčemu, co není tak "výrazně" mužské.
Hodnocení vůně: 8,5/10

Ivixperfume
Působivé . Jemnost je vůně. Krémový a svěží kokos, který dává vyniknout vlhké tuberóze oslazené jantarem.
Dotek růžového pepře v kombinaci se základem z fazolí Tonka jí dodává smyslnost. Jak se procházet při západu slunce, kdy slunce postupně zapadá se svěžím vánkem ve skvělé krajině s květy tuberózy a jasmínu.
Doba trvání +8
Projekce +2
Kvalita 10/10
Vidím ji na podzim, jaro a léto bez přebytku tepla . Pro denní dobu . Venkovní procházky, obědy a snídaně, romantické schůzky .
Hodnocení 9/10

hab
Myslel jsem, že jsem viděl příspěvek popisující správnou prehistorii chuti, ale zdá se, že se někam ztratil. Aha, no. Takže nejprve o tom, jak Guerlain a Estee Lauder byly průkopníky řady vůní pro péči o tělo. Začalo to vůní Azuree Soleil Eau Fraiche Skinscent pro Estee Lauder, která byla vydána po odchodu od Gucciho a YSL a předtím, než Ford založil svou značku. Byla také podepsána jeho jménem. Právě tato vůně připravila půdu pro každoroční letní limitované edice značky Estee Lauder. A stala se žádanou. Příběh by však nebyl úplný, kdybychom nevyprávěli o tělovém oleji Tom Ford Soleil Blanc Shimmering Body Oil, který byl vydán o několik let dříve, stal se hitem a získal dobré recenze v tisku. Právě kolem něj byla postavena letní kolekce dekorativní kosmetiky Soleil Blanc. A vůně je jen jejím doplňkem. Není tím, co uvedlo řadu v život, ale naopak. To, že vypadá jako opalovací krém-olej, je její podstatou. O to tu jde především. A samozřejmě můžete vůni vnímat samostatně a požadovat od ní něco přehnaného, ale její myšlenka je velmi jednoduchá a jasná. Poněkud se uplatňuje, ale je dobře udělaná. Shoda čichové barvy s flakonem je naprostá.
Tato vůně tedy sleduje kosmetickou linii, nikoliv naopak. A je velmi zdařilá. A právě v tomto svazku by měla být vnímána, a ne od ní vyžadovat sošku Noir de Noir. O to tu přece vůbec nejde. Je o jemném jantaru, na němž se rozplývá kokos, lehké pistácie, nejlehčí tuberóza s ylang. To vše je velmi jemně podáno, nikde se nehrne a je bezchybné jako dámská tunika ve spojení s pěkným plážovým kloboukem a drahými slunečními brýlemi. Je to pro ně dokonalý parťák. A na prvních pár hodin je to docela slivovice. Vytrvalost je dobrá, sedí na mně velmi dlouho. Vážně, přes 12 hodin. To mě ohromilo. Nečekala jsem, že to tak pěkně naběhne. Takže to není vůně pro mě, je specifická, ale no tak, co se nepovedlo. Snížit cenu? No jo, to je časté přání skoro všech značek))))

RubyBirdy
Tohle je jeden z parfémů, které řadím do kategorie "pěkné, ale ne za tu cenu". Soleil Blanc je zábavná, příjemná vůně ve stylu opalovacího krému, krémově kokosově-květinová s dobrou výdrží, která prostě křičí léto. Je přímočará a není to zrovna mozková vůně, ale to je někdy fajn. Za 60 dolarů bych si ji koupila. Za více než 200 dolarů? Ne, ne, ne, ne. Příliš jednoduchá na to, aby vyžadovala takovou částku. To si snad děláte legraci.

Matisse
Vždycky mě zklame, když si recenzenti vytvoří názor na základě pár střiků v nákupním centru na posledním volném místě. Z toho se obvykle rodí povrchní hodnocení, zavádějící analogie s jinými vůněmi a směšné recenze.
Budu mluvit jako majitelka a kamarádka jiných majitelů, která měla to štěstí přivonět si k tomuto zázraku jak na sobě, tak zvenčí. Ano, i já bych o ní, byť stručně, řekla, že je to vůně opalovacího krému. Ale v tom je právě to tajemství. Parfuméři zřejmě učinili nemálo pokusů něco takového zprostředkovat, ale celé je to pro mě málo nositelné, dusné, monotónní atd. atd. Vůně tohoto směru jsou pro mě tabu a všechny tyhle tiare-kokosy nemůžu v duchu vystát. Ale tohle je úplně jiný případ. Vůně je tak mnohotvárná a vibrující, a to dokonce ve spojení s tak ostrou bergamotovou vůní, že výstupem není další upocený opalovací krém, ale neuvěřitelně krásná, osvěžující (ano, ano!) vůně rozkvetlého pobřeží. To je pro mě osobně záhada, jak může vůně takového plánu vyvolat pocit svěžesti a čistoty. Výdrž vůně je fantastická, stopa je neslušně dlouhá. Pouze v létě a určitě si ji vezměte k moři.