Vanilla podle Tom Ford je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Vanilla byl/a uveden/a v roce 2023. Vrchní tón je Hořká mandle ; střední tóny jsouVanilka a Květinové tóny ; základní tóny jsou Vanilka, Ultravanil™, Fazole tonka a Santalové dřevo.
FRAGRANTICA NEJLEPŠÍ PARFÉMY 2024 – Iulia Halatz & Jernê Knowles
od Iulia Halatz, Jernê Knowles
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Yi Shang, Italo a Anastasia
od Yi Shang (怡 商), Ítalo Pereira, Anastasia Privalova
Vanilla Sex: Milostný dopis pro něžné masáže, pomalé potěšení a klasickou romantiku
od Eddie Bulliqi
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Nicola a Dariia
od Nicola Thomis, Dariia Fessalonika
Wooster
Navzdory "lepkavému" názvu je to skvělá vůně, která nepotřebuje erotiku TF.
Pro mě je to parfém na úrovni klasického Guerlainu, slyším v něm všechno, co jsem slyšela v Shalimar Tonka Millésime - na začátku je cítit marcipán (nebo spíš jako marcipán, hodně mandlí), pak se vůně posune směrem k rozpuštěné zmrzlině (typické účinky vanilky a pižma) a v základu vám zůstane tonka fazole se smetanovou příchutí, jakoby s příchutí kondenzovaného mléka (připomíná základ Lavender Extreme od Toma Forda, ale bez kokosu, jen se smetanovou příchutí). A přesto je to všechno vzdušné a kvalitní. V samotném základu slyším špetku živočišnosti, která slouží jako most od vůně k lidské kůži (bez ní vůně často vyznívají jako pouhé interiérové vůně). Není v ní žádná chemičnost ani nesourodost. Naprostá komilho a nezaměnitelná cvilha.
Vůně není o vanilce, respektive je zde, ale ve středních rolích, hvězdami jsou zde marcipán a fazole tonka. Jestliže Tonka Millésime je poměrně kouřová a hutná, zde kouř téměř není a vůně je průzračnější. Vůně je sladká, útulná, příjemná, hřejivá i chladivá zároveň, což vypovídá o pečlivě propracované rovnováze tónů.
Karina Epp
Nesouhlasím s jednoduchostí kompozice: Yves Rocher Vanille byla jednoduchá, ale zároveň velmi příjemná, a tady jsou odkazy na rozpálenou kůži v podobě slaných vanilkových aspektů, a všelijaké vulgarity, jen pan Ford ví jaké, v podobě hořkých mandlí, a objetí v podobě pudrových vanilkových a tonkových aspektů, a samozřejmě, jaký s*x bez lásky 😅 objemný květinový blok jasmínu nebo narcisů to přímo dává najevo :) Vůně se mi líbí, ale je to tak.
Atypická, naprosto nesladká kulinářská vanilka, která zde zároveň není hvězdou programu, ale neustále zůstává v záloze marcipánově hořkého bonbonu, případně velmi velmi voňavých květin - no, jak to nazvat jednoduchou kompozicí :).
Velmi, velmi se mi líbilo
P.S. Opravdu v základu zachytíte tón moči :D
Spidey_Scentses
Není to ani sex. Je to objímání a nesmělé polibky na lavičce po školní diskotéce. Vaše (s prominutím) školní láska nebo spolužák vám ze zásob rodičů vytrhl láhev amaretta. Tu samou, která byla uložena k otevření na váš školní ples. A jde o to být víc cool a odvážný, aby ta trapná objetí měla pokračování. Jenže v jedenáct hodin musíš být doma, jakmile se něco přihodí.
Takový obrázek si o tomto parfému vytváří moje představivost. Mandlový pudr, vanilková zmrzlina a pocit bílého nadýchaného svetru z měkkého kašmíru, ve kterém se chcete usadit navždy. Kromě toho všeho Vanilla Sex voní také jako tělo člověka po probuzení.
Tato vůně se mi velmi líbila pro svou lehkost a dokonale zprostředkovanou intimitu a útulnost.
Sladká, čokoládově labradorská vůně, co víc říct! Ale přece jen, požitek z mazlení a vůně kůže oblíbené osoby v neděli ráno by byl mnohem levnější.
LadyDionysius
Tolik hlasů "hate" a přitom tak málo negativních recenzí na právě vydanou vůni.
Přivoněli jste si k ní? Pokud se vám zdála tak nevábná, možná by někdo z vás mohl vyjádřit svůj názor.
Nepřivoněli jste si k ní? Pak přestaňte chytat perly a hlasovat o něčem, co vás uráží. Svůj čas byste mohli lépe věnovat jiným věcem. Například na to, abyste si vrzli.
"Nemohl by někdo PROSÍM myslet na děti?" 😱
MellyHelly
Nevím, jestli jste si toho všimli, ale ve strip Mi ricorda je několik Avonů, které se od sebe velmi liší a jsou vloženy na c..
Ještě před dvěma dny byly všechny se 4 palci nahoru a 0 palci dolů.
Dnes si někdo dal tu práci a dal na Avony palce dolů.
Parfémová školka.
Vanilkový sex už je (chudý) mediální cirkus.
paul_sauvage
odpověď na Andrea1301
Bohužel tato praxe negativního hodnocení parfému ještě předtím, než je na pultech, je na Fragrantice dobře známá.
Manažeři by měli dočasně deaktivovat možnost recenzovat parfémy, které byly právě uvedeny na trh a které ještě nikdo (kromě zasvěcených) neměl možnost očichat a tedy ani recenzovat.

Idealauras
Krémová, mandlová, santalová vůně orientovaná na VANILLA.
Tóny mandlí a tonky ve mně vyvolávají vibrace hladkého amoretta.
Také / kontrastně, ale zároveň- možná ještě více jako vanilková zmrzlina v kořeněném pivu, ale jaksi izolovaně a bez kořeněného piva.
Zdá se, že na mé kůži vyzařuje krémové "teplo" dospělé (opět) vanilkové zmrzliny s příchutí amoretta.
Je to překvapivě neobvyklé (imo) a jeden z lidí v mém životě, který obvykle nemá rád sladké vůně, mi řekl, že je v šoku, že se mu to líbí, a pochválil mi to a požádal, aby si k tomu mohl přivonět znovu a znovu.
Není to jediný člověk v mém životě, který mi ji pochválil během prvních dvou dnů, co ji mám, a který se o tento druh vůní obvykle také nezajímá.
Není SUPER sladká, ale přesto je MĚKCE sladká a velmi krémová a oříšková.
Předvídatelně; je to úžasná vůně na vrstvení!
Jeden nástřik ztracené třešně se dvěma nástřiky této vůně voní jako ten nejúžasnější teplý třešňový koláč s fantastickou zmrzlinou!
Vyzkoušela jsem ji také s Eben Fume a vznikla sladší vanilkově dřevitá vůně, kterou miluji!
Opravdu příjemná extra krémovost w Plum Japonais a Cafe Rose také.
Vidím neomezený potenciál pro vrstvení, jako je tento, a tato všestrannost je pro mě vzrušující.
Není to náročná na nošení ani intelektuální vůně (samozřejmě). Je jednoduchá, ale krásně udělaná a opravdu nádherná.
Flakon a barva jsou v mé sbírce TF super roztomilé , a můžu říct, že po ní budu sahat často - je to bez debat. Snadno nositelná vůně s hloupoučkým názvem - která bude mít z těchto důvodů asi docela úspěch.
Z novějších verzí TF je to rozhodně moje nejoblíbenější z poslední zhruba půl dekády.
ALE - mám ráda jednoduché vanilkové vůně.
(Tihota je moje #1 a btw tohle není nic podobného, to je benzoinová /musc/ vanilka).
Rozhodně nechápu srovnání s Babycat...
Celkově moc pěkné!
Ale já jsem to publikum, které miluje Toma Forda a gourmandy / vanilky.
Bezpečné.
laidback4sho
Dobře, beru si mandlovou a krémovou vanilkovou. Nic květinového jsem nezaznamenala. Také se mi nezdá santalové dřevo ani fazole Tonka, ale to jsem se nastříkala teprve před 10 minutami. Uvidíme, jak se bude chovat sušení.
Zatím mám s absencí květin na kůži pocit, že by to byla dobrá unisex vanilková vůně. Ale jako muž bych ji rozhodně vrstvila s dobrou santalovou vůní.
Celkově je to velmi příjemná vanilka. Líbí se mi. Možná ji budete muset trochu přestříkat, protože je pro můj nos poměrně slabá. Například Ebene Fume byla síla.
Tuhle si dokážu bezpečně představit na nošení v kancelářském prostředí.

Andrea1301
Promiňte, ale kdo to byl, kdo 22krát uvedl "špatný" poměr cena/výkon, "špatná" životnost a "nenávist"? Opravdu existují lidé, kteří si v okamžiku, kdy vyjde nějaký parfém (zatím nedostupný v parfumeriích), dávají tu práci s těmito zlomyslnostmi, za jakým účelem tedy? Doufám, že jsou to boti, jinak je tu zásadní problém 😂.