Sonia ConstantHodnocení parfému 4.32 z 5 s 3,969 hlasy
Ombré Leather Parfum podle Tom Ford je Leather vůně pro ženy a muže. Ombré Leather Parfum byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Sonia Constant. Vrchní tóny jsou Fialkový list a Cedr; střední tóny jsouJasmín Sambac a Orris ; základní tóny jsou Kůže, Dřevité tóny a Tabák.
FRAGRANTICA NEJLEPŠÍ PARFÉMY 2024 – Svetlana Lozovaya & Zoran Knezevic
od Svetlana Lozovaya, Zoran Knezevic
Hudba, kde které si přivoníte: redaktoři Fragrantica se podělili o své oblíbence. Část I
od Dariia Fessalonika, Jernê Knowles, Anastasia Privalova, John Biebel, Iulia Halatz
Martï Rosé
Parfém Ombré Leather od Toma Forda je překvapivým a zajímavým čichovým zážitkem. Tato vůně umocňuje smyslnost původní vůně a uchvacuje svou obklopující vášní a luxusní bohatostí. Tóny lístků fialky a cedrového dřeva vytvářejí silnou a sofistikovanou směs, zatímco jasmín sambac dodává intenzivní květinový nádech, který vyvolává představu parfémovaného ráje. Dvojitá koncentrace kosatce mě pak zcela uchvátí svou magnetickou, krémovou přitažlivostí a zahalí mě do hřejivého smyslného objetí. Nakonec kůže, dřevo a tabák iniciují tanec svádění, díky němuž se Ombré Leather Parfum stává olfaktorickou cestou, která zachycuje divokou smyslnost amerického Západu. Nastříkám ji na sebe a okamžitě se cítím jako hlavní hrdina vzrušujícího dobrodružství na Divokém západě.
MustafaJ
Tento nosím na levé ruce a originál (2018) na pravé ruce.
Velmi podobné, ale řekla bych, že pokud chcete Ombre Leather divočejší, mužnější a in your face, zvolte originál, a pokud chcete Ombre Leather rafinovanější, elegantnější a gentlemanštější, zvolte tuto parfémovanou verzi.
rafahead
Čistá vůně bohatství, hahaha. Nedávno jsem byla v Sephoře a "vyděsila" jsem se, když jsem k ní přičichla, měla jsem dojem, že jsem vstoupila do špičkové mechanické dílny s velmi luxusními vozy s koženými sedačkami, jako Lamborghini, Ferrari? Zní to hloupě, ale přesně tam mě ta vůně hned přenesla! Neznám vůně, které by tolik připomínaly kůži, ale v tomto parfému mohu říci, že tento tón byl krásně zpracován. Proto jsem se zmínila o odstrašení, neuvědomila jsem si, že tak výrazná a silná vůně, jako je kůže, může být tak elegantní a příjemná. Koupila jsem si 10ml karafu a stále jsem zamilovaná.
Gonzalo46
Po dokončení edp verze jsem šla (několikrát) do parfumerie vyzkoušet tuto, a protože jsem si mohla koupit tu, kterou jsem už dobře znala (a zaplatit méně), beru tisíckrát víc tuto.
Nebudu mluvit o tónech, protože je to zbytečné, ale pro mě je tahle verze dokonalá, nepotřebuju k ní zvláštní příležitosti ani sluníčko, abych si ji užila, nastříkám ji a jdu spokojená do práce (pracuju s klimatizací, takže ji používám i teď, když se blíží léto a je horko).
Osobně si tuto verzi nechám tisíckrát, protože tento typ vůně miluji a nemusím její používání tolik omezovat jako u staré verze, někdo si možná rozdílů nevšimne, ale rozdíly tam jsou, a edp je na práci příliš křiklavý, abych uvedla příklad.
Nakonec, abych to shrnula, když se mi vůně líbí, chci ji používat pravidelně.
A abych pravdu řekla, opravdu mě překvapuje, že některým lidem nevydrží nebo se nepromítá tak dlouho jako mně (mám suchou pokožku), která vydrží minimálně 10 hodin, promítá se maximálně 3 hodiny, a to pro pořádek jezdím do práce na motorce.
Je mi 47 let a v této fázi života mám pocit, že mě tento parfém fantasticky reprezentuje, aniž bych chodila rozdávat kožené "stelasos" všude, kam přijdu. Zamiloval jsem se do něj.
JayReze
Tom Ford Ombre Leather Parfum!! Úžasná vůně. Velmi silná, ale zároveň jemná. Ta charakteristická kožená/dřevitá vůně je úžasná. Na kůži mi vydrží věčnost a na oblečení týdny. Rozhodně dobře funguje. Jen si dávejte pozor směrem k počtu stříknutí. Tato vůně zasáhla silně a těžce a může ostatní dusit. Rozhodně je to jedna z mých vůní, kdykoli se snažím zaujmout nebo udělat dojem. Tom Ombre Leather Parfum is fire 🔥!!!👍
Dandeathayde
Parfém se ukázal být pro můj čich mnohem přijatelnější než tradiční parfém. Nevzbuzuje ve mně myšlenky na amébu nebo lepidlo. Zasychá měkce, hřejivě, s "přírodní" kůží a příjemnou, tlumenou květinovou vůní. Vydrží dlouho a je příjemná, velmi dobře propracovaná, ale nepřipadá mi nijak výjimečná, jako mnoha lidem.
Jernê Knowles
1. Suchý, kouřový parfém, který vyžaduje přinejmenším mírné teploty, aby se dal s potěšením nosit. Je velmi odlišný od toho, co najdete venku, s tónem kůže, a přestože ji neobsahuje, cítím náznak oudu, začátek, prostředek i konec, což je to, v co jsem doufala, že se rozroste a převládne, ale nestalo se tak, sakra!
2. Úvod je křečovitý a čistě suchý, dokonce nabývá temnějšího nádechu a ukazuje, že je to mužná vůně a pro mnohem zralejší muže; nedokážu si představit, že by Ombre Leather Parfum nosili mladí lidé, i když jsem vůni příliš obdivovala a stále se snažím, aby mě přijala (lol).
3. V srdci vůně cítím Iris se vzhledem barevných tužek, rozkoš, mezi notou teplého vzduchu smíšenou se zemitější a stále zastřenou notou, která za sebou nese velmi živý, suchý Leather truck, který pohlcuje vše a všechny kolem sebe. Přestože jde o parfém, má značnou projekci a utkví v paměti; netrvá dlouho a rozvine se.
5. Na závěr je to krásné, suché Tabacão, připomínající rituály zahrnující kouření, ale zároveň neškodné, díky krátké suchosti, která z něj dělá jeho identitu, finalizující toto atypické dílo, které se nebude líbit každému, to je jisté! Než si ho koupíte, několikrát ho vyzkoušejte; ničemu jinému se nepodobá, alespoň mně ne.
Eucalipto
V jakém okamžiku začal Tom Ford vypouštět nesmyslné křídla? Nevím kdy, ale tohle by určitě mohl být jeden z těch případů.
S vědomím, že složení původní Ombre Leather, dříve Ombre Leather 16 v Private Blend, je úspěšné a že je to skvělý parfém, si pospíšili s uvedením parfémové verze, přičemž využili nejen toho, že je to výjimečná vůně, ale také toho, že je módní, protože všude, kde se konzumuje obsah parfémů, do Ombre Leather buší do sytosti.
U parfémové verze bychom mohli očekávat změnu nebo výrazný zvrat ve vůni a složení, ale tady přichází první překvapení, vcelku se bude cítit a vonět identicky každý, kdo na vůně není.
Ale dobře, pokud jsme s parfémy strávili nějaký čas, můžeme najít některé odlišné nuance, pokud si přivoníme k jedné a druhé ruku v ruce, a jak oznamuje její čichová pyramida, je více květinová než verze EDP, s fialkovým listem, který trochu tlumí kůži. Celkově, jak říkám, voní stejně, nenacházím v ní žádnou stopu po deklarovaném tabáku a necítím ji tak dřevitou, jak by tóny měly být, ale rozhodně je tato nová verze vnímána poněkud lehčeji aromaticky, s méně hlubokou a živočišnou kůží a více nositelná, i když to není samo o sobě nic pozitivního, protože se najdou tací, kterým se tato drobná změna nelíbí a dávají přednost hutnější vůni a výraznější kůži, tedy charakteristikám, které najdete ve verzi EDP.
Tento parfém je střídmější, a přestože jeho trvání je stejně dobré jako u verze, kterou doplňuje, jeho stopa a projekce je poměrně umírněná, v souladu s jeho cílem zprostředkovat vůni lehčí kůže. Nová verze je pravděpodobně více unisexová než ta předchozí, protože v ní více převládají květinové tóny.
Vůně je v podstatě stejná, rozdíly se téměř nevyskytují, až na nuance, které budete vnímat pouze v případě, že Ombre Leather EDP nosíte velmi často a dlouho, nebo pokud je máte v ruce, ale jinak vám bude připadat jako identická vůně.
Podle mého názoru je to zbytečný parfém, který se mohl zachránit, nechápu toto vydání, protože nerozeznatelně můžete mít jednu nebo druhou, ale ne obě, nestojí za to, protože jsou si příliš podobné, a také jeho cena je o něco vyšší.
Absolutní vůně, kterou musíte mít, nebýt toho, že už byla vymyšlena a prodávána od roku 2018, i tak si myslím, že si zaslouží test spolu s původní verzí, protože ty drobné nuance mohou způsobit, že ti, kteří mají raději něco ještě o něco lehčího, se rozhodnou pro tuto verzi místo té předchozí a naopak.
Giuseppevi88
Velmi dobré. Ale ne pro mě.
Připomíná mi starou vůni Serge Lutense, kterou jsem zkoušela před mnoha a mnoha lety (santal blanche?), nebo možná nějakou Artisan Parfumer.....
Zvláštní, protože Constantovy výtvory se mi obvykle docela líbí.
Je velmi "kožená", ale na můj vkus je velmi, příliš ženská. Příliš květinová.
Každopádně na ženě by to byla bomba, pokud jde o mě.....
Pokud jste naopak muž a chcete vůni tohoto typu, ale spíše pro muže, pořiďte si pěknou Tuscan Leather.
Delis
Láska na první nadechnutí. Byl zaslán jako vzorek pro jinou objednávku. Hned jsem si objednala lahvičku.
Violet! Moje oblíbená fialová. Jestli má Rodriguez listy, tahle má květy. Kůže, voní jako interiér nového auta, kožená taška při vybalování, dýmka s drahým tabákem.
Stopa je velmi chutná a krásná.
Výdrž 5-6 hodin. Pak sedí blízko kůže. Ale co aaah!
Vikkinca
Je to úžasné💖 Ombre Leather EDP je moje nejoblíbenější kožená vůně všech dob a parfémová edice je také potěšením pro smysly. Ano, nepromítá se tolik jako EDP, ale někdy je to tak potřeba - zůstává blízko, intimnější. Asi po půlhodině stříkaní na mě dýchne krásná čajová atmosféra, pak se ustálí do jemnější kožené vůně.
Mám pocit, že se vyplatí vlastnit jak EDP, tak parfém, protože jsou mezi nimi jemné rozdíly, a navíc budete mít dvě krásné kožené vůně😉 Dalo by se říct, že parfém je univerzálnější nebo nositelnější. Je z nich lehčí.
Přeji vám krásný den😎
Алексей Мосин
Parfém Ombre leather je jednou z mých dlouho očekávaných vůní tohoto roku. O verzi Ombre leather jsem už psala, že je to nejoblíbenější kožená vůně Toma Forda, takže nemůžu nenapsat o parfémové verzi)))
Parfém se zakulatil a zjemnil. V parfémové verzi ji potkal stejný osud jako Black Orchid - ostré kontrasty toaletní vody byly odstraněny a střed byl posílen. V jazyce hudby můžeme říci, že kontrast vysokých a nízkých rejstříků byl saturován středem, čímž se přechody staly měkčími a plynulejšími.
Parfém Ombre leather byl na začátku obohacen o fialku, která dodává sametový zvuk, květinový akord byl obohacen o podmanivý kosatec, který v tandemu s jasmínem završuje silný akord kůže, čímž se stává dražším a elegantnějším, a v základu byl redukován dubový mech a přidán tabák, který dodává větší hloubku a podtóny v úvodu.
Výsledkem je vůně, která je rozpoznatelná a oblíbená mnoha lidmi, ale hlubší, jemnější, podmanivější a elegantnější. Ostrý chyprový rámec tradiční verze se stal plastickým a není tak tuhý.
Komplementární vůně, vyvolávající bouři emocí, nenechává ostatní lhostejnými. Během pár dní nošení se na ni ptalo více lidí než za rok nošení jiných vůní z kolekce.
Technické vlastnosti jsou vynikající!
Podle mého názoru je to nejlepší verze Ombre leather ze tří v současnosti dostupných.
9piece
Moc se mi to líbilo. Jsem velkým fanouškem původní receptury a tato iterace je skutečně mnohem jemnější a vyváženější. V úvodu je vůně kůže přítomná, ale nesóluje, naopak ji doplňují pudrově květinové (nikoliv vypouklé) akordy svěžesti a čistoty. V této fázi zní vůně obzvlášť unisexově, dokonce bych řekla, že spíše na ženské straně. Zní vyzrále, decentně a dámě by slušela. Flakon s bílým prvkem odpovídá obsahu. Jestliže obraz původní kompozice vnímáme jako černý rolák s velbloudím kabátem na muži, asociace s touto vůní je žena v tenkém kašmírovém svetru kávově mléčně béžové barvy s výstřihem. Působí vznešeně, ale bez oficiality.
ManfrediGaetano14
Parfém Ombre Leather. Chtěla bych poděkovat jedné z mých důvěryhodných parfumerií za poskytnutí náhledu na tuto novou vůni od Toma Forda a také za to, že mi věnovala 10 ml jako dárek. Faktem je, že každý, kdo mě zná nebo se mnou prohodil pár slov, ví, že mám slabost pro Estée Lauder. Líbí se mi všechno, co vyrábí, nic nevyjímaje. Přesto má Ombre Leather Parfum hned méně pochmurný tón než jeho předchůdce. Fialkový list je ve složení silně rozlišitelnou nótou, a to natolik, že ačkoli vůně ve skutečnosti představuje kožený akord Ombre Leather, svěží, ozónová likérová složka fialkového listu zůstává houževnatá a vytrvalá. A to mi nejenže nevadí, ale vůbec mi to nevadí. Naopak, tento parfém mi připadá méně monolitický než originál a rozhodně univerzálnější v různých ročních obdobích. Výdrž je na mně vynikající. Dokážu ji vnímat 9 hodin, stačí mi několik aplikací na krk. Projekce je lepší než u originálu. Lze ji vnímat na vzdálenost půl metru. Zkrátka pro mě je to rozhodně dobrý parfém a cena se mi také zdá odpovídající. Zpočátku nepředpokládám velký úspěch, ale postupně ti, kteří nosí Ombre Leather, budou chtít přejít na tento parfém nebo ho střídat s originálem. Myslím, že Sonia Constant to zdůvodnila: větší těkavost, větší pohyb, větší univerzálnost.
LGR1905
Dostal jsem ho před několika dny a testoval jsem ho. Z marketingového hlediska: DEKLAMACE. Ne proto, že by to byla špatná vůně, ale kvůli marketingu slova "parfém". Dovolte mi to vysvětlit.
Z logického hlediska by si člověk myslel, že to bude verze s větší razancí než původní OL, což, když se nad tím zamyslím, by znělo hloupě, mít Toskánskou kůži, která už měla ten problém s kanibalizací ve značce, a proto se rozhodli vyřadit OL z privátní řady. Odpověď zní: NENÍ to výkonnější verze Ombre Leather. Ve skutečnosti je to její verze bez osobnosti, která se snaží oslovit širší publikum.
V původní OL, kde vnímáte velmi realistickou kůži a do jisté míry i trochu květinovou s kardamomem a nádechem sladkosti, se zde kůže mísí s kosatcem. Vnímám ji flexibilněji, nyní vypadá spíše pro denní použití, zatímco v předchozí verzi byla doporučována spíše na noc v teplém podnebí, nyní by se dala přizpůsobit i pro vyšší teploty. Pokud budeme vůni dále interpretovat, možná bych v ní zaznamenala trochu deklarovaných lístků fialky, ale ne příliš.
Myslím, že tímto flakónem vůni zničili. Výrobek není špatný, problém je v marketingu, který zvolili. Nyní je cítit kůže možná čistší, intimnější, bez takové projekce a síly, v osobnější bublině, méně sladká, "originálnější" kůže, méně květinová, ale rozhodně ne intenzivnější.
Měl bych ji používat více dní a při více příležitostech, abych mohl vyvodit ještě více závěrů, ale podle mého názoru nebude mít takový úspěch, jaký měl/má originál.