Rodrigo Flores-RouxHodnocení parfému 3.95 z 5 s 8,363 hlasy
Neroli Portofino podle Tom Ford je Citrus Aromatic vůně pro ženy a muže. Neroli Portofino byl/a uveden/a v roce 2011. "Nosem" za touto vůní je Rodrigo Flores-Roux. Vrchní tóny jsou Bergamot, Mandarinka, Citrón, Hořký pomeranč, Levandule, Rozmarýn a Myrta; střední tóny jsouKvět afrického pomeranče, Neroli, Jasmín a Slizoplod ; základní tóny jsou Jantar (ambra), Ambrette (přírodní pižmo) a Andělika.
Novinka pro vás? Seznamte se s Xinú: Nejžádanější parfumérský dům v Mexico City zvládá vetiver naprosto dokonale.
od Patric Rhys
Parfémoví přátelé (Frag Friends) mluví o "zimním sluníčku" – vůně, které v zimě zahřejí svět
od Adam Forziati, Nicola Thomis, John Biebel
gianfy70
Neroli Portofino od Toma Forda - Nádherná... Vrací mě to do dětství, mohlo mi být 13/14 let, Sicílie, uprostřed léta, úmorná vedra, můj otec měl pomerančový háj, hodně velký, kam jsme v létě chodili od odpoledne do pozdního večera, protože v té době se přidělovala voda na zavlažování na určitou dobu, a v té době jste měli, zavlažovat každý pomerančovník ručně, prakticky každý pomerančovník měl 4 břehy, které ho uzavíraly, a když přišla voda, otevřel jsi břeh, abys ji pustil dovnitř, a když dosáhla určité úrovně, zavřel jsi břeh a přešel k dalšímu, 6/7 hodin jsi dělal to samé... Při těchto příležitostech jsme pořádali pěkné večery, každý pomerančový háj měl malý domek s venkovní pecí na dřevo a při těchto večerech jsme vařili cokoli a cokoli, skupina 15 až 20 přátel, rozestavěná podél dřevěného stolu a lavic, jedli jsme, pili, zpívali a ti starší vyprávěli příběhy, které prožili, nikdy na to nezapomenu, myslím, že to byla jedna z nejhezčích vzpomínek na mé dětství... Tím chci říct, že jsme byli ponořeni do prostoru pomerančových hájů, opuncií, fíkovníků, citronů, mandarinek a mnoha dalších, a tento parfém mi všechny tyto vůně vrací do mysli, zejména odpoledne, když jsme tam přijeli na katanský venkov, kde jste mohli vychutnávat všechny ty vůně, které do vzduchu uvolňovaly různé rostliny, a Neroli di Portofino mi tento pocit dává a je krásné Parfém je intenzivní, hýčká vás a zcela zahalí, kvalita ingrediencí je mimořádně realistická, je návykový... Elegantní a moderní, vytrvalá s nenápadnou stopou, čistá a elegantní, absolutní unisex, svěží a především letní... Vysoká cena, ale spravedlivá pro parfém této velikosti...
Andrew00
Pouze kvalita. Letní elegance. Vodopád čistoty. Jakmile ji jednou vyzkoušíte, už se bez ní neobejdete. Zdá se, že dlouho nevydrží (jako mnoho svěžích parfémů), ale ve skutečnosti vydrží; to váš nos si na tóny zvykne. Svěží, dynamická a líbí se každému. V létě s pěkným polo tričkem nebo lehkou košilí je to smrt.
Clos2
Tady je Nenuco. Tečka. Jenže tohle stojí 250€/50ml a Nenuco 3€/1L.
Rozdíl je v tom, že ta od Toma Forda vydrží mnohem déle a má více evolucí, které mě vůbec neoslovují. Protože to, co dělá dojem, je krásná svěžest vůně.
No a pokud chcete ušetřit, stačí nalít iso e super a pak Nenuco a máte vystaráno.
Závěr: Nenuco forever.
MellyHelly
Velmi příjemný parfém, citrusový, typicky letní, čistý, s tónem neroli, který je pravděpodobně chemický, ale přiměřeně věrohodný. Je to skutečně velmi Portofino, ale také jakékoli přímořské letovisko charakterizované kvetoucí středomořskou vegetací. Je to parfém podle mého názoru elegantní a unisex, ne příliš jednoduchý, ne lehká akveta a je to...4711!!!
Omlouvám se, že zraňuji sny o slávě těch, kteří utratili $$$$$, ale tak to prostě je a mnozí si to zřejmě myslí.
Když jsem ji před lety poprvé ochutnal v Rinascente (při čtení Neroli jsem se už dostával do transu), hned mě napadlo: 4711! Ne že by byla špatná a 4711 není duplikát Neroli Portofino! Podle načasování to ani nemohlo být.
Když už, tak by to mohl být pravý opak, ale taky ne moc, protože nakonec jde o koncept/model parfumerie, který je zavedený už po staletí: citrusová kolínská. Co je na něm nového a především, co je na něm špatného? Každý ať si dělá, co chce, ale z koncepčního hlediska jsme stále u toho.
Mimochodem, mezi oběma údajnými duplikáty se nedá srovnávat doba trvání a částečně ani siláž, a tady má chemie hodně co dělat!
Ze všech Tomů Fordů je tento jeden z těch, které mám nejraději, zatímco TF obecně nemám ráda. Nevím. Necítím je jako své. Příliš načančané, příliš divné, příliš okázalé a je mi líto, že to musím říct, ale také nepříliš elegantní. Obecně mi také připadají jako chemické zesílení známých témat, například toho citrusového kolínského, ale Neroli Portofino zůstává velmi příjemným parfémem.
Krásný malý flakonek!
Argarita
Když jsem chodila do školy, příbuzní mi dali k narozeninám lahvičku parfému. Byl jednoduchý, z řady pro dívky, a když jsem ho otevřela, čekala jsem něco ovocného nebo sladkého, ale rozhodně ne trpkého, zeleného a naprosto nepoznatelného - na etiketě stálo "Neroli".
Vůně byla nepochopitelná, trochu léčivá, trochu citrusová. Odpuzovala mě a zároveň mě nutila znovu se nadechnout. Byla to věc, která následně odstartovala mou velkou lásku k vůním, ale tahle nebyla nikde jinde k nalezení.
V roce 2011 se všude objevila reklama, kde se na pronikavě modrém pozadí myli ve sprše chlapec a dívka s obrovským flakonem Neroli Portofino. Když jsem stála před stánkem s jejich podobiznou, poprvé jsem tuto novou vůni ochutnala a poznání přišlo okamžitě - byly to ty neroli z mého dětství. Bez sladkosti (jakou hřeší neroli od Yves Rocher, neroli od Le Labo), chladivá, miligramově léčivá, povzbuzující. Sakra, a to jsem si je tehdy nikdy nekoupila.
Zůstala jsem bez Portofina, ale vzpomněla jsem si na ně. Poctivě jsem hledala, nechala se rozptylovat vetiverem, pomelem, jasmínem a jejich kolaboracemi. Nakoupila jsem toho spoustu, zamilovala jsem si jiné tóny, šla jsem do avantgardy.
A v roce 2020 jsem šla a koupila si Portofino. O 9 let později - jaká radost, že vůně ještě nebyla stažena z trhu - a jaká radost, že je stále stejně dobrá.
Na závěr.
Estherr
Musím se přiznat, že jsem se trochu lekla, když vyšel, protože jsem si myslela, že je cítit jako jeden z těch deodorantů ve spreji, velmi alkoholický!!! Ale během několika vteřin se promění v explozi bílých květů!!! Čistá krása!!! Podle mého názoru má trochu atmosféru Pure Poison, má společnou nápadnou vůni bílých květin s nádechem luxusního mýdla!!! Jen Portofino je osvěžující, čistší a lépe drží!!! Miluji ji!!! Škoda, že stojí majlant!!!
La DameDeNoir
Upozornění: jedná se o osobní názor na vůni založený na praktických zkušenostech, nikoli o kritiku nositelů nebo jejich vkusu.
Tom Ford Neroli Portofino je srovnáván s proslulou vůní Echt Kölnisch Wasser 4711, ale věřte mi (vůni Müelhens nosím od nejútlejšího dětství): nemají nic společného. Navzdory krátkému trvání a slabému výkonu stojí 4711 desetkrát víc než toto Neroli Portofino. A stojí zlomek toho, co stojí slavný malý modrý flakonek s logem TF. Nenechte se oslnit jménem Tom Ford ani nesmyslně vysokou cenou.
Neroli Portofino začíná velmi tělesným, ale zároveň povzbuzujícím květem neroli, který voní naprosto úžasně několik minut... tak akorát, abyste se dostali k pokladně, zaplatili a odešli z obchodu. Poté... velmi typická a slabá vůně některé z těch dětských kolínských, které se dají koupit ve velkém v místních supermarketech. Nenuco, Denenes, taková kolínská. A nádech kožního pižma, velmi banální a vůbec ne originální. Výdrž a projekce nejsou o moc lepší.
Pokud se vám Neroli Portofino opravdu líbí a vaše kapsa vám dovolí zaplatit za obyčejnou kolínskou do koupele cenu, kterou byste zaplatili za vzácný aromatický elixír ze slz jednorožce a andělského spermatu, klidně to udělejte, ale myslím, že za tu cenu jsou lepší vůně a ještě méně. Pokud chcete opravdu zažít dobrou vůni pomerančových květů, mnohem zajímavější, cenově dostupnější a s lepší výdrží a projekcí, radím vám zapomenout na Portofino Neroli od Toma Forda a zkusit Agua de Naranjos de Sevilla od Agua de Sevilla.
hab
Opravdu nechápu, když lidé říkají, že tato vůně (stejně jako letní svěžest obecně) není hodna zařazení do řady Fordových vůní. Pro mě je naopak více než důstojná. Protože pokud vyjdeme z Tomova vkusu, je velmi snadné z jeho rozhovorů vysledovat, jaké kompozice má rád. A určitě tam budou klasické pánské vůně od Penhaligon's, Caron, Guerlain. A tady je třeba se podívat ani ne tak na pyramidy oblíbených, ale na roky vzniku a na to, jakou epochu reprezentují. Jsou postaveny na několika dominantních prvcích a častěji záleží na tom, jak jsou rozehrány. Také Neroli Portofino, to je špičkové, vezměte si variaci na klasickou kolínskou 4711 a co? Prostě ji zařadit do své řady? Chanel a Dior taky mají své kolínské, které vydrží asi 3 hodiny. To tady vůbec není ten případ. Vůně žije jako skutečná EDP, na sobě slyším základ až 10 hodin ze dvou fouknutí.
Není to nádherný kousek? Právě její výdrž, schopnost přilnout k lehkému základu z ambry a neroli, je na ní to nejlepší. Tato dlouhá výdrž v průběhu času je hlavním tahákem. Základ vás osloví na dlouhou dobu. Ano, na současné poměry je poměrně netypicky svěží, Neroli Portofino je záměrně staromódní, ale to je její trumf, i když je to zároveň slabina. Je to její původní pojetí, ještě z dob, kdy byla vyrobena pro úplně první řadu a nenalévala se do barevné lahvičky, ale do standardní tmavě hnědé. Je to vůně svěžesti ve všech fázích života, která jako baterie jedné slavné firmy funguje, funguje a funguje i tehdy, když už to její blízcí vzdali. Oldschoolově, ale poctivě udělaná, pokud vám záleží na koloniích na bázi neroli, vše ostatní z velkorysé pyramidy jen odstíní. Možná existují i jemnější, s menším množstvím pižma, ale ty také méně vydrží. A mimochodem, oproti samotnému modernímu prototypu 4711 nemá ten divný sladký a květinový základ, který mi v originále není blízký. Proto ji rozhodně nelze označit za úplnou kopii.
CokeChile
Moje matka říká: "Řekni mi, co si myslíš, a já ti řeknu, co ti chybí."
... užívejte si své parfémy, kritizujte je nebo kolem nich vytvářejte krásné recenze. Ale neodbíhejte od tématu; nejde o to, zda "si můžete koupit tu či onu vůni", jde o to, abyste svými názory pomohli potenciálním uživatelům.
Vyjadřovat se tímto způsobem považuji za neuctivé; nejen pro vás, ale pro nás všechny, kteří máme rádi vůně a chceme číst "názory" a ne imbecility.
kateapple
Zaprvé, nechápu, jak tato vůně může stát za svou cenu. Je přinejlepším průměrná, s nevýraznou výdrží a siláží, a navíc ta vůně není nijak fantastická. Na mně voní jako nějaký drahý čisticí prostředek. Hezká a dobře namíchaná, ale neodmyslitelně jako něco, co by bohatý člověk použil na čištění své pracovní desky. Za ten humbuk ani za tu cenu mi to nestojí. Zjistila jsem, že je pro mě docela zklamáním.

NeoXerxes
Přestože jsem si právě zakoupila 100 ml této úžasné vůně, chápu srovnání s vůní 4711.
Obě vůně jsou založeny na neroli a tradiční struktuře kolínské vody. Obě jsou osvěžující, krásné vůně, které voní čistě a energicky. Nakonec však zůstane stát jen jedna. 4711 je prchavá, voní poměrně levně a ve všech kategoriích si vede špatně. Naproti tomu horké počasí promění Neroli Portofino v absolutní bestii vůně.
Neroli Portofino není originální kompozicí právě proto, že je strukturována podle velmi tradičního vzorce. Přesto je ve své třídě nejlepší, dokonale vyvážená, s velmi kvalitními ingrediencemi. Kromě toho, že má tendenci sklízet mimořádné množství komplimentů, je Neroli Portofino velmi univerzální. Dobře se kombinuje s džínami a tričkem, ale hodí se i k elegantnějšímu oblečení.
Neroli Portofino má navíc téměř magickou kvalitu, která se projeví v horku. Stejně jako několik vůní Acqua di Parma, které jsem recenzovala dříve, i Neroli Portofino zazáří, když se počasí oteplí, a zvýší se tak její projekce, síla a doba trvání. Kupodivu, když se člověk začne potit mnoho hodin po aplikaci, vůně jako by se na kůži znovu aktivovala a znovu se silně promítá. Jednoduše řečeno, pro ty, kteří žijí v horkém podnebí, je Neroli Portofino dokonalou vůní. V horku voní vodově (nikoliv vodově), svěže a čistě - nikdy není přeplácaná, nikdy neuráží. Jako bonus si dobře pohrává s potem.
Někdy chce člověk prostě vonět čistě, svěže a plný energie. V této oblasti je Neroli Portofino mistrem. Kombinujte ji s košilí, pohodlně rozepnutou u límce, a svým nejmilejším a nejupřímnějším úsměvem.
Vůně: 10/10
Výdrž: 8-12 hodin
Projekce: 2-4 hodiny
Vůně: Vůně: středně silná
Komplimentační faktor: Vůně je velmi příjemná: Vysoký
Kdyby Neroli Portofino byla písnička, byla by to "Knee Deep" od Zac Brown Band.
leancardbr
Skvělá jarní/letní vůně, svěží, čistá, cítím pomerančový květ, bergamot, lineární vůně, s velmi dobrým jantarem v pozadí. Čistá, osvěžující, veselá a super univerzální vůně.
Připomíná 4711, ale s vynikající kvalitou, výdrží a projekcí.
výdrž 7,5/10
Výraznost 6,5/10
vůně 10/10
Reddanger
Každý má jiný nos.
Dnes jsem si to uvědomila jasněji než kdy jindy, když jsem testovala Tom Ford na své a maminčině pleti.
Neroli Portofino je moje pohádka a moje píseň. Je to závan čerstvého vzduchu, nasáklý mořem a ovocem, čerstvě uvařeným Teguanyin oolongem, teplem a trochou sušeného kumquatu. Pak se tato vůně změní v něco tak neuchopitelného, že se mě chce dotýkat, a dokonce i lidé, kteří nejsou příliš pronikaví vůněmi, si se mnou chtějí povídat)))).
K této vůni chci nosit světle modré džíny a bílou košili od Desigualu a také - šátek v barvě flakonu,
A nejlépe na Kypru))))))
______________
P.s.: Kouřím (kdo po mně jako první hodí kamenem? )))). ), takže tato vůně se dobře mísí s tabákovou příchutí. Je tak lahodná)
Mar
Když jsem k této vůni přivoněla a vzpomněla si na její cenu, chtělo se mi smát tak, že jsem Toma Forda skutečně slyšela. Aniž bych to přeháněla, Neroli Portofino voní po čisté pokožce, jako běžný sprchový gel, jednoduše, jemně. Připomínala mi vůni dětského pudru, Johnson's a pěnových bublinek. Ano, je to zábava, ale protože trvá 30 minut, myslím, že za 300 eur ( 960 brazilských R ) se můžeme bavit lépe!
karlovonamesti
To není výtka proti Neroli Portofino. Tak to prostě je: vezměte 4711, odstraňte citrony, byliny a růžové tóny, zjemněte neroli a bergamot, přidejte trochu kvalitnějšího stromového mechu a dubového mechu, abyste si udrželi sílu, vyhlaďte sladkost o pár chloupků a voilá! TOM FORD dělá MÄURER & WIRTZ.
Jak voní? No, 4711 voní krásně. Neroli Portofino voní božsky. Zda tato zjednodušená kolínská stojí za vysokou cenovku, záleží čistě na velikosti vašeho letního bonusu.