FragranceNet.com 2 items for 21.69 - 189.69 USD
FragranceX.com 2 items for 186.05 - 186.99 USD
Beau De Jour Eau de Parfum podle Tom Ford je Aromatic Fougere vůně pro muže. Beau De Jour Eau de Parfum byl/a uveden/a v roce 2020. Vrchní tóny jsou Levandulový extrakt a Levandule; střední tóny jsouDubový mech, Rozmarýn, Máta, Bazalka a Pelargónie ; základní tóny jsou Pačuli a Jantar (ambra).

Brioni Eau De Parfum Essentiel: Rajčatový list ukrytý v jemné dětské fougère vůni
od Eddie Bulliqi

SilasSMB
Na začátku jsem byla trochu zaskočená, protože levandule je drsná a sladkost základu ji nedělá tak příjemnou, jak jsem zvyklá. To není na škodu, jen je jiná než levandule, které jsem zažila.
Brzy začínám cítit trochu špínu, charakteristickou pro fougére ze staré školy, hodně dubového mechu a pačuli.
Dlouho se tento špinavý tón drží v blízkosti kůže a ve vzduchu vůně zní zeleně a svěže. Jak se vyvíjí, ročníky jsou zkroceny jantarem a zůstává super příjemný fougere akord.
Jednoduše ji miluji a považuji ji za svou charakteristickou vůni. Někomu může znít staromódně, ale myslím, že tato struktura se vrací do módy mezi mladými lidmi, zatímco kůže a jantar se stávají novými "chlapáckými" parfémy.

One million Dreams
Baví mě recenze lidí, kteří jsou v obchodě - šťouchnou do blotteru nebo do zápěstí a běží napsat recenzi. Takhle se to nedělá. Není to objektivní, a to ani jednou, ať už na kus papíru napráskáte kolik chcete. Počkejte alespoň, až se vůně usadí, na vaší kůži i na oblečení. Noste ji několikrát v různých ročních obdobích. Pak teprve přijde na řadu recenze. Počkáme si na začátek (ano, je opravdu trochu chemická, ale to snad každý pochopí, kvůli další vytrvalosti) a poté, co se usadí na kůži, osobně slyším poměrně vyváženou a ušlechtilou kombinaci středních tónů uvedených v pyramidě. Žádná chemóza podobná "Antimolu a sáčku na moly". To snad ani nemá cenu srovnávat. Myslím, že mnozí na začátku poslouchali z fleku a vzpomínali na antimol ve skříni. Nestrašte lidi. Zní to slušně. Vytrvalost je záviděníhodná. Stopáž je nadprůměrná. Ale nedusí. Vůně pohodlí, čistoty a péče. Pro mě spíše mužská péče. Nedokážu si ji představit na dívce/ženě. Po opláchnutí v místě aplikace příjemná kombinace pačuli a jantaru.
PS: Sáček s antimolem? Říkáte fuj?
Já jsem naopak v dětství miloval plastovou vůni rozbitých míčků na stolní tenis. A tady ji slyším na dálku. Ale nikomu o tom neříkám. Takže... klidně ano) užíváme si každý svého, bez přesvědčení a fanatismu.

Dom Anton
Klasické a moderní! Beau de Jour posouvá parfémy Fougère nebo barbershop na jinou úroveň.
Kombinace máty + bazalky + levandule je prostě ohromující. Během schnutí jsou tyto tóny zahaleny sladkostí jantaru a dřevitým nádechem pačuli, díky čemuž je parfém velmi současný! Je sofistikovaný a moderní, ale stále klasický. Na mé kůži vydrží přibližně 10 hodin, přičemž při teplotách mezi 25 °C a 29 °C vystupuje mírně, ale poutá pozornost po dobu 2-3 hodin.
Jedna z věcí, která mě na tomto parfému fascinuje nejvíce, je máta v úvodu. Je aromatická, inspirativní a synestetická! Stejně přirozená, jako kdybych měla v ruce snítku této byliny! Až se vám z toho sbíhají sliny! Směs s bazalkou je pro mě velmi příjemným a uklidňujícím dotekem! Možná proto, že mi to připomíná kuchyni mé maminky, která všechny tyto bylinky používala k přípravě čaje nebo k dochucení jídla. Jak Ivan zmiňuje níže, bylinky jsou zde zpracovány velmi přirozeným a syrovým způsobem. Jednoduše krásné, což ilustruje i samotný název.
Pokud máte rádi nebo milujete parfémy Fougère/Barbershop, jsem si jistá, že vás Beau de Jour okouzlí. Troufám si tvrdit, že Beau de Jour by mohla potěšit i některé lidi, kteří tento typ vůní příliš nemusí. Co se týče její ceny, zda by se vyplatila, nebo ne, to je velmi osobní a záleží na mnoha faktorech! Já jsem si svou pořídila v nepřehlédnutelné akci Black Friday, a i když mě stále vyšla na cenu, kterou považuji za vysokou, pro mě stojí za každý cent i bez slevy! Čichová vzpomínka, kterou ve mně tento parfém oživuje, je k nezaplacení!

Minotavrius
Vždycky je zábavné číst od žen o "unisexu" pánských parfémů. Milé dámy, pokud nosíte pánskou vůni, nestává se unisexovou. Stejně jako když si vezmete pánské hodinky, pánskou košili, pánské spodní prádlo atd. atd - neznamenalo by to, že se to všechno najednou stalo "unisex". Chanel mademoiselle by se nestaly "unisex" jen proto, že je nosí muž. Neničte už tak křehké rozdělení mezi pohlavími v dnešní době. Být mužem i ženou je krásné. Právě tato odlišnost nás tolik spojuje. )

ivanantoniazzi
Když se podíváme na tóny tohoto parfému, můžeme snadno odvodit lehkou, svěží, otevřenou vůni s příjemnými nuancemi; jsme zvyklí, že parfumerie obecně zachází s aromaty tímto způsobem, ale zde máme příklad, který se zcela vymyká z kolejí.
Levandule, rozmarýn, máta a pačuli jsou čerstvě macerovány a zpracovány zcela přírodním, syrovým způsobem, čímž vzniká silný, suchý, kafrový, svíravý nálev. Je to vůně, která mi připomíná ledové skleněné prostředí se sterilizovanou epoxidovou podlahou - vůně, která odkazuje k místům a situacím ve stylu Toma Forda - intenzivní od samého začátku, cítím každý tón zvlášť, přestože konstrukce je záměrně lineární. Zajímavý zážitek.
O kvalitě svědčí i výkon, s výdrží přes 10 hodin, bez vyblednutí, aniž by byla cítit něčím hloupým.
Beau de Jour je ten nejhezčí, nejsofistikovanější a nejčistší chlapík, jakého jsme kdy my dva potkali.

RobCranford
TOM FORD BEAU DE JOUR
2/13/22
Takhle touží pravidelně vonět VĚTŠINA MUŽŮ starších 35 let!
Proč? Protože evokuje vzpomínky na dětství našich otců a dědečků... a to vynikajícím, MODERNÍM způsobem. A hluboko uvnitř nás... chceme tento tradiční, mužský rámec/názor udržet naživu, abychom ho jednou mohli předat i svým synům. Mám sedmnáctiletého syna... a tohle je PŘESNĚ ten voňavý odkaz, který chci, aby si mě pamatoval.
TF BdJ patří ke KLASIKÁM, jako jsou... Guerlain Vetiver, Guerlain Habit Rouge, Lapidus PH, JPG Le Male, Terre d'Hermes, Polo Green, Dior Fahrenheit, Bleu de Chanel, Aventus a Tobacco Vanille. Vlastním 100 ml a brzy si koupím záložní lahvičku, než ji přeformulují. Na mé pleti vydrží solidních 9 hodin.
BRAVO pane Tom Ford!! Děkuji, že jste ji přinesl masám v řadě signature.

JmThms
Beau de Jour je mistrovské dílo 10/10. Nejlepší ve třídě. Nejlepší aromatická fougere v mé "holičské" sbírce fougere, která zahrnuje Penhaligon Sartorial, Tom Ford Fougere D'Argent, MDCI Invasion Barbare, YSL Rive Gauche Pour Homme, At the Barbers, Azzaro Pour Homme, Davidoff Zino atd. Ale zatímco mnohé z ostatních, jako například Rive Gauche, voní jako spojení produktů, které by holič mohl skutečně aplikovat na zátylek, Beau de Jour se zdá být spíše vysoce koncentrovanou, "parfémovou", abstrahovanou Ódou na žánr vintage. Je to krása aromatických látek, bylinných vkladů, mistrně smíchaných s bohatou levandulí a sladkým, sytým, krémovým jantarem, co odlišuje Beau de Jour. Existují dvě odrůdy levandulových tónů, přičemž odrůda lavendin má desetkrát větší kafrovitost než běžná levandule. To jí propůjčuje celkovou lehkou kafrovitost, která v kombinaci s mátovým tónem vytváří mentolový akord. To musí také vytvořit lékořicový nebo anýzový akord, který někteří lidé cítí. Jedná se o moderní interpretaci vintage, přičemž modernost je dána především jantarem. Jak napsal někdo výše, "klasická fougere parfumerie modernizovaná sladkým bohatým jantarem, který posiluje strukturu vůně".
Tato vůně je skutečně povrchně podobná vůni Davidoff Zino, a jak bylo zdůrazněno v nové knize The Ghost Perfumer, Zino byl pro ni inspirací. Ale Zino je srovnatelně jako dvourozměrná vůně, zatímco BdJ ožívá ve třech rozměrech s krásnými aromaty. Tím se BdJ stává mnohem odlišnější vůní. Bazalka, rozmarýn, a zejména sladký mentolový vklad máty se mísí v hustém, bohatém levandulovém lůžku. Tato aromatická fougere je moderní, skvěle zpracovaná, dobře namíchaná krása, která připomíná zářivé časy 90. let 19. století, kdy holičství sloužila jako společenská centra, kde se muži scházeli ke společenským a hudebním aktivitám, přičemž holičové byli tradičně hudebníky. Nanesu Beau de Jour a přenesu se do holičského křesla z roku 1891, opřu se a tvář mi zahalí hustá mátová levandulová pěna, na které sedí městští dandyové a další pánové, čtou si noviny a trpělivě čekají, až na ně přijde řada. Po celou dobu mě bavil holičský kvartet s knírkem na rukojeti. Oblíbený Tom Ford. Jeho vizáží je krk Caryho Granta. Stejně jako on. Elegantní. Elegantní. Sofistikovaný. Vintage. Ty aromatické bylinky a levandule, přátelé. Nádhera. Nejlepší v tomto žánru, možná vůbec. Moderní mistrovské dílo, které mistrovsky zachycuje vintage.

ManfrediGaetano14
Beau de Jour. Totožný s Rive Gauche od Yves Saint Laurent. Otevírá se levandulí z Provence, až příliš klasickým čichovým podpisem s pelargonií a dubovým mechem, vysychá klasickým dřevitým základem fougère. Stručně řečeno, jistě dobrá, ale struktura tohoto parfému se stala téměř banální. Nevidím smysl jeho existence. Snad proto, že L'Oréal přestal vyrábět Rive Gauche a Estée Lauder chce pokrýt jeho podíl na trhu? Nicméně vydrží déle než Rive Gauche a projekce je také mnohem velkorysejší. Vylepšené složení klasického fougére ze 70./80. let? Nevím. Posuďte sami.

TradeShark
Vůně pěny na holení za 16 000₽ 👏 Bravo! Tohle ještě nikoho před Tomem Fordem nenapadlo, prodávat za desítky tisíc něco, co stojí stovky rublů. Klobouk dolů 🎩.
Dubový mech zde jasně vyniká.
Vůně je zastaralá asi o půl století, a la 70. léta.
Teď mi zase začnou mazat příspěvky, ale pravdu neudusíš.

Rembrandt Van Rijn
Láska na první pohled...
Nakupovala jsem v obchodním centru v USA, kde byly všechny ty podivné vůně Tom Ford...
Okamžitě mě okouzlila Beau de Jour.
Žena, která mě obsluhovala, mi rychle řekla, že mi tato vůně vůbec nevoní...
Za tu cenu 185 dolarů.
A jak voní?
Voní jako šťavnatá levandule, zelená a velmi svěží, spíše mrazivá.
Proč zelená? kvůli bazalce?
Proč svěží? kvůli mátě peprné...
Projeví se jakoby prasknutím... na docela dlouhou dobu.
V tu chvíli... ty výbuchy, když se dostanou do mého nosu, mi dávají pocit slaného tónu, který mi vyvolává slzy v ústech...
Rozmarýn dodává velmi zajímavý pryskyřičný, dřevitý, poněkud temný nádech.
Snažila jsem se pochopit, proč mě tato vůně okamžitě zaujala...
Dokud se mi nepodařilo zjistit proč...
Připomíná mi velmi vlhkou zahradu mé prababičky, kde se hojně vyskytoval rozmarýn, máta a bazalka...
Vzpomínám si, jak jsem tam jako dítě běhala a ruce jsem měla provoněné těmito lahodnými rostlinami, pod kterými jsem v té vlhké, lahodné půdě chytala šneky.
Stejně tak levandule vyvolává krásné vzpomínky....
Můj dědeček používal Mun jako deodorant, takový ten, co byl v pastě... byla růžová a fialová... to byla ta s levandulovou vůní... tam jsem poznala tu lahodnou vůni.....
S touto vůní se cítím báječně.
Aplikuji si 3 spreje na hrudník.....
Jeden za každé ucho...
A dva do vousů...teď, když nosíme krytky na ústa, je pro mě tato vůně naprosto omamná.
Většina lidí ji nemá ráda, ale ani ji nesnáší.....
Připomíná mi vůni mýdla Nordiko, které jsem používal před více než 30 lety... a teď jsem se k jeho používání vrátil kvůli této vůni.
Velmi aromatická vůně. Vynikající.
Nemůžu se jí nabažit. Miluji ji.
Zdá se, že esenciální oleje v této vůni jsou získávány přímo z rostliny bez jakýchkoli chemických prostředníků.
Opravdové umělecké dílo, které jen málokdo dokáže ocenit v jeho správném rozměru.

XxFatalstrifexX
Jsem ten nejvytříbenější nos v Severní Americe a nikdy bych se nesnížil k tomu, abych se stýkal s obyčejnou chátrou, jako jsi ty, pokud by nešlo o něco výjimečného. Kolínskou sbírám od svých šestnácti let, zatímco ty jsi používal svůj komerční levný repelent proti hmyzu, já jsem si brousil nos na Geoffrey Beane Bowling Green a další alfské klasiky, jako je Burberry London. Jinými slovy, jsem kultivovaný až za hrob, moje vytříbenost nosu je na tak vysoké úrovni, že i ti nejlepší mají ve srovnání se mnou prasečí rypáky.
Pro tohle chodím mezi vás obyčejné lidi, konečně jsem se rozhodl pro vítěze ceny "Korunovační klenot". Nejlepší kolínská voda z osobní sbírky XxFatalstrifexX. Trvalo to mnoho let a ze všech dnů, kdy jsem se rozhodoval, je to právě v okamžiku, kdy čtete tento článek. Šance na takové štěstí jsou mimo vaše chápání. V nejlepším případě jsi při hodnocení kolínské ve srovnání se mnou křivý koksový vysavač. Modlete se k Bohu jako poděkování za šanci jedna ku milionu, která vás potkala.
Ohromující, odvážná a mocná, korunovační klenot kolínské je Beau De Jour od Toma Forda. Génius, který za ní stojí, je Antoine Maisondieu. Je určena jen pro ty nejlepší muže a kombinuje jen ty nejlepší ingredience, aby vytvořila explozi levandule, pačuli, máty a jantaru, jaká tu ještě nebyla. Jestli se zlobí, tak na muže, kteří ji nosí. Chromí kalifornští sójoví chlapci zabalení do bety a holky, které si myslí, že jsou chlapi uvěznění v ženském těle, se nemusí hlásit, tohle je pro skutečné MUŽE. Takhle muži získávají sexy kočky, které si chtějí užít. Pokud je to sexy tamale, tohle je to, co ji přiměje skákat.
Stačí 3 stříknutí, neurážejte lidi, tahle věc je silná. Byl navržen se záměrem, aby byl nastříkán jeden na krk, jeden na hruď a jeden na zápěstí vaší slabé ruky, která se pak lehce poklepává o protilehlé zápěstí. To znamená, že už nestříkejte, abyste si kompenzovali nedostatek pochopení, vy mozkově postižení invalidé.
Vše, co lze říci o mém závěru, by se dalo shrnout těmito moudrými slovy. Tohle mistrovské dílo zavání tím, co dostalo tvého otce do kalhot tvé matky, aby se ti to stalo. Všude se rozlévá levandule, v četných vlnách exploduje máta a bazalka. Když už si myslela, že to nemůže vydržet, objeví se Patchouli a Amber, aby ji vystřídaly a dorazily. Určitě překvapivý konec, ale naprosto dokonalý ve svém podání, který vás ve výsledku vytvoří. Tato kolínská voda svými tóny doslova prolomila časoprostorové kontinuum a vůlí vás přivedla k existenci. Její absolutní "Výbuch z minulosti", abych tak řekl.

jerry drake
Jedná se o parfém, který si může získat nejen muže s klasičtějším stylem, ale zároveň i ty nekonformní.
Jako by Tom Ford kouzelným proutkem dokázal zmodernizovat složení vůně pěny na holení z holičství d'antan do té míry, že ji lze bez problémů nosit do klubu, na rande a vonět opravdu působivě elegantně, šik a mužně.
K dobře dosažené svěžesti francouzské levandule, která vytváří i dráždivé fasety, se připojují tóny bylin (zejména rozmarýnu a pelargonie), kombinované s jemnou, v mém nose mátovou vůní. To vše kontrastuje s teplejšími tóny dubového mechu a vytváří kompozici, která harmonicky plyne až do setkání se závěrečnými tóny pačuli a jantaru, které dodávají zemitý základ s příjemnou hřejivostí a krémovostí.
Díky tomu všemu je tato krásná vůně stále poměrně zahalující se středně dlouhou stopou a trváním na mé kůži.
Pokud vůně dokáže vytvořit auru, která dokáže i ponurý den proměnit v něco krásného, pak mě přesvědčuje na celé čáře.
Přesně to Beau De Jour vytváří svou bezstarostnou lehkostí bytí, kterou je v dnešní době sužované stresem, strachem a obavami z budoucnosti často velmi těžké najít.
(se svolením Sejano 77)

Sarracino5
Zelený úvod, štiplavý s rozmarýnem, levandulí a pižmem. Parfém, jaké se už nevyrábějí, pro opravdové muže, nelze ho považovat za unisex. Pocta TF velkým klasikům minulosti, a vzdala jim hold podle mého názoru dobře.
Ti, kteří říkají, že za 1/3 ceny se dají koupit podobné vůně, mají pravdu, ale nemají takovou účinnost, detail a kouzlo, srovnávat je s příslušnými Vintage verzemi by bylo překonané, ale se stejným rokem výroby, pro mě není historie

Dario40
Zbožňuji tento parfém, zbožňuji ho pro použití některých "klasických" tónů, které neuvěřitelným způsobem evokují vůně monumentálního Rive Gauche, zejména verzi Intense, kterou mnoho lidí šíleně miluje, já jsem tam samozřejmě také, a to na jednom z prvních míst.
Originalita zde, nutno říci, není a divím se, že tento parfém může dobře rozesmát mnoho nostalgických fanoušků, ale určitě rozpláče mnoho peněženek!
Rive Gauche de Le Collezioni se mi zdá, že se stále vyrábí a za peníze utracené za tuto TF si koupím 3 a dost...
Kdo je nositelem této vůně?
Moje poklona!
Hodnocení, 9,5/10

drakecito
Zajímavý parfém od Toma Forda. Na začátku mi přišel trochu složitý a potřebovala jsem několik použití, abych ho lépe ocenila.
Je to velmi klasický a bylinný parfém, kde vyniká levandule. Skvělá vrchní nóta s nedeklarovaným tónem bergamotu, který mu spolu s rozmarýnem a mátou dodává svěžest a hořký a svíravý pocit. Tato část se mi velmi líbila a je velmi dobře zpracovaná.
Jakmile zaschne, objeví se tón, který pro mě dominuje zbytku vůně, a tím je bazalka. Tato nóta jí dodává zelený a suchý, téměř pryskyřičný nádech, který mi připomínal ten, který byl cítit ve starých formulacích (ne v současných katastrofách) vůní jako Santos de Cartier nebo Versace L'Homme.
Cítím poměrně hodně labdana, nedeklarovaného, které dominuje celému sušení, a zemitý pačuliový tón spolu s lehkým dotekem ambry a vetiveru, ty jsou méně výrazné, aby vůni zakončily.
Co bych u tohoto parfému ráda vyzdvihla, je kvalita tónů. Vše obecně, ale zejména tóny levandule, bazalky a labdanum působí místy až organicky, spolu se zemitým dotekem pačuli. Celkový pocit z parfému je, že je velmi kvalitní, ve smyslu nepříliš syntetické vůně. Takový pocit jsem už dlouho neměla a v tomto ohledu ji vnímám jako výrazně převyšující většinu nabídky na trhu, mnohé nicky nevyjímaje.
Chápu, že je to klasická vůně, daleko od vanilky, tonkových bobů a módnějších "moderních molekul", ale no tak, není cítit starší než Antaeus, Pour Monsieur, Terre de Hermés nebo Arabian Nights, abych uvedla několik příkladů... XD A taky není snadné v dnešní době najít levandulový parfém, který je opravdu dobře udělaný.
Co se týče provedení, vůně je vždy umírněná, voní čistě, s výbornou výdrží více než 12 hodin, ale vůbec není výrazná a rozbíhá se spíše v nárazech. V tomto ohledu není co vytknout.
Cena naprosto přemrštěná a nesmyslná, ostatně jako vše od této značky...
Dobrý parfém od Toma Forda, nebo alespoň zajímavý, ale ne vhodný pro všechnu veřejnost, natož pro děti, chudáky kluky, kteří potřebují použít několik nik atd.... ;)