Valentino Uomo Valentino pro muže

ořechový
čokoláda
kůže
káva

Valentino Uomo podle Valentino je Leather vůně pro muže. Valentino Uomo byl/a uveden/a v roce 2014. "Nosem" za touto vůní je Olivier Polge. Vrchní tóny jsou Bergamot a Myrta; střední tóny jsouLískový oříšek, Čokoláda a Pražená kávová zrna ; základní tóny jsou Kůže a Cedr.

Parfumér

Oříškové vůně pro chutnější svátky

od Sandra Raičević Petrović

12/09/22 01:43

Ahmed Zeyneddin

Svěží a čistá, přesto sladká a sexy, nedoceněné mistrovské dílo, vybrala bych si ji před Dior Homme İntense každý den v týdnu a dvakrát v neděli, po celý rok, ležérní i formální, zralá a hluboká, rozhodně ne pro kluky, z hlediska vůně je to protivník Dylan Blue a Dior Sauvage, přesto je to miláček davu, za mě 9/10.

Don Rodrigo

Recenze po dvou letech používání původní verze Polge.
Gurmánská vůně osvěžená myrtou a bergamotem. Sympatičtější verze klasické Dior Homme schopná zapůsobit, aniž by se brala příliš vážně.
Cedrové dřevo se přibíjí na kůži, když ostatní tóny rozkládají; na druhé straně kožené tóny houževnatěji odolávají na oblečení. Kávové tóny vnímám jen v zápětí a jen občas. Nenápadná a znamenitá kombinace kakaa a lískových oříšků ovládne scénu a úspěšně nahradí to, co by bylo nudnou přehlídkou aromatických dřevin.
Další originální a hravé malé mistrovské dílo kandidující na to, aby se stalo klasikou naší doby pro budoucí sběratele.

Eucalipto

Od jejího uvedení na trh neuplynulo mnoho let a brzy se zařadila mezi ta díla současné parfumerie, která stojí za to, a protože vše, co se zdá, že se na tomto světě daří, je zabito, Valentino Uomo nemůže být méně...

Je to pár let zpátky, co jsem se zajímala o Dior Homme, líbila se mi a tohle Valentino Uomo jsem nezkusila, což byla velká chyba, a brzy poté se proslýchalo, že zmizí z trhu v takové míře, že v parfumeriích nebyli testeři, a tak jsem zůstala bez vyzkoušení .... až do dneška.

Shodou okolností jsem si šla pro objednané blotky, když jsem tester uviděla a byla jsem v šoku, je možné, že po více než roce hledání tam je? No ano, a bez váhání dva flusy rovnou na předloktí....výborná, zahalující... jedna z těch vůní, které vás schovají a obléknou, moc se mi líbila, je jako dobrý Dior Homme (před rokem 2020), ale bez kosatce (podle Fragrantica), nicméně dostává pudrovou vůni dost podobnou, asi díky kakau, které je to, co převládá spolu s lískovým oříškem, který můj netrénovaný nos nedokáže rozlišit.

Pro mě je lineární, od pár minut po začátku do konce se příliš nemění a zatím má dobrou délku, ale žádnou stopu, která je spíše umírněná.

Nemyslím si, že by se měla omezovat jen na zimu nebo podzim, protože není pobuřující, a díky tomu je také univerzální, je velmi elegantní, ale jen neformální příležitosti, příliš ležérní nebo hovorové jsou pro ni malé.

Moc se mi líbila a bezpochyby se u mě dříve či později objeví, ale mám pár pochybností, které doufám, že vyřešíte, pokud budete tak laskavá.
Neměla být po změně vlastníka společnosti ukončena? Ve skutečnosti ji v některých parfumeriích prodávají jen ve specifickém 100ml formátu a ve většině z nich nejsou testery.
Myslím, že mi dáte za pravdu, když vám řeknu, že se bojím, že si ji koupím, že si ji zamiluju a nebudu si ji moct užít, až zmizí.

Jaký by to byl krásný svět, kdyby parfém vydržel déle než 20 let a oni ho neupravovali,
Samozřejmě je to velké riziko rozhodnout se pro parfém, protože než dopijete lahvičku, přestanou ho vyrábět, už to vidíte? ......

Ještě bych ráda dodala, že podle vlastních webových stránek Valentina má tento parfém, Valentino Uomo EDT, mezi tóny Lily, takže skutečně je v jeho složení přítomen slavný kosatec.

alberto89

Gurmánská, ale ne příliš, v tom je její síla, není tak drzá jako intenzivní verze, lze ji ocenit i na jaře, což je nemožné žádat od jejího silného soka. Velmi dobrá výdrž a jemné hedvábí, má stejné vlastnosti jako prada l'homme, tj. každý si ji oblíbí a je vhodná pro každou příležitost, přirozeně méně svěží a více gurmánská. 8/10

N.B. Pro ty, kteří mají omezený rozpočet, doporučuji vzít Zara 9.0 , velmi podobná a stejně ocenitelná.

Bofifa

Valentino Uomo považuji za mimořádně rafinovaný parfém. Nepovažuji ji za gurmánskou, tuto představu si spojuji spíše s velmi sladkými a mazlavými parfémy, což tento v žádném případě není. Ve skutečnosti začíná bergamotem a zelenými tóny, které udávají svěží, jemný tón, který bude po celou dobu.

Z tohoto osvěžujícího pláště se postupně vynořuje sladší stránka. Pro mě tu vůbec není čokoláda, ale spíše káva - vůně kaváren - nebo moka, nebo něco podobného, spolu s jiskřičkami lískových oříšků. Tato svěže sladká kombinace je jemná, vkusně provedená a myslím, že ji odlišuje od ostatních parfémů tohoto žánru. Kruh znamenitosti se uzavírá jejím neustálým vývojem směrem ke kůži.

I když si myslím, že sdílí styl s Dior Homme, nepovažuji ji za kopii, i když autor je stejný. Absence kosatce a kakaa a kontrast se zelenými tóny mi připadají dostatečně důležité na to, abych je považoval za zcela odlišné vůně, i když jsou ve stejném stylu.

Valentino Uomo není vůbec mazlivá, je sofistikovaná, elegantní, romantická, svůdná a navíc zatraceně univerzální díky celkově jemnému tónu. Myslím, že by se dala nosit v létě i v zimě.

Na druhou stranu je jednou z těch, které přímo volají po tom, aby se přehnaně nanášela. Její projekce není ani vtíravá, ani ohromující, ale vytváří efekt bubliny, aury, která vás doprovází všude, kam se vydáte. A její trvání se mi zdá více než správné.

Velmi dobré.

mauriciolacruz

Naprosto úžasné! vynikající!!! Poznámky podle popisu. Sladká, aniž by byla příliš sladká. Perfektně smíšené.

Uomo je více gurmánská (čokoláda / muškátový oříšek / káva), zatímco Uomo Intense je více "vážná" a "suchá" (kožená / kosatec, ale ne tolik kosatce jako v příšerném Dior Homme, tady jen dotek, aby to bylo tak elegantní).

Miluju obě!!!

100% doporučuji.

Mimochodem, NENÍ ani podobná Dior Homme. Dior Homme voní jako dámský make up (hrůza! držte se dál!). Tato však voní mužně, znamenitě, lahodně! Možná spíš srovnatelná s Dior Homme Intense, která je více gurmánská než její původní verze.

12/10 ve všech ohledech. Cum Laude.

EDIT: Už jsem říkala, že ji miluju? Ne???
I LOOOOOOOOOOOOOVE IT!!!!!

Dario40

Z nových vůní se mi líbí nejvíc, protože evokuje historické vůně, které jsou mi blízké, ale má svůj vlastní geniální nádech.
Z technického hlediska si myslím, že opečené tóny vytvářejí pozoruhodný kontrast s cedrem, a právě tento prvek mě fascinuje nejvíce. Bergamot pak působí jako lepidlo optimálním způsobem, namleté s mimořádnou zručností a mistrovstvím.
Máme co do činění s opravdu chytrým synem umění, otcem některých klíčových vůní nových trendů...
A samozřejmě si tento parfém budu muset dříve či později koupit, touha je obrovská!

Andreza.Arias

Nebudu používat Boží jméno nadarmo, ale právě to se mi chce vykřiknout, když ucítím čichovou stuhu tohoto uměleckého díla, které jsem včera poprvé ochutnala.
D E L I C I O S O.
Jak je možné, že jsem se s tebou nesetkal už dřív?

Děvčata opravdu šílí.
Těm, které mě doprovázely do parfumerie, spadla čelist, když přivoněly k parfému, který představil přítel, jenž zaručuje, že kamkoli přijde, sklízí komplimenty od mužů i žen. Teď už každá chce, aby její kluk měl tuhle chutnou, omamnou, žhavou vůni.
Pro ty na tanečním parketu je to klasické "Huuuum, ta vůně mi zničí život". Hahaha. Tuto čokoládu s mandlemi nemůžete vdechnout, aniž byste chtěli jít NHAC.

Vůně pohledného muže, dobře oblečeného, s upravenými vlasy a sexy vousy. Narcis, který ví, že je v jednom ohni.
Nedám si pokoj, dokud na sobě neucítím tuto vůni!
Pokud jste na špatné cestě, tady je jistá volba!

WhiteSugarBoss

Nemám ráda muže, kteří takříkajíc smrdí jako muži. Šviháky, trpké bylinky, mořský vánek a všechny ostatní "variace na téma". Pro mě je to všechno vůně gelu na holení :)

Tenhle Valentino je pro mě vysoký svalnatý muž sedící v černém sedanu Panamera. Alfa sám o sobě, jehož síla a moc nepotřebuje být podpořena tradiční vůní. A sladkost jen říká, že je stále milý, sladký a kašle na stereotypy.

N.B.: Tato vůně má jednu zvláštnost. Muž by měl mít horkou kůži a vlastní silnou testosteronovou příchuť. Pak nevydává "bonbónky", ale hutnou, těžkou notu, ve které se můžete jednou či dvakrát splést. Tehdy vám prostě vyrazí dech.

Haziel

Za prvé, UOMO vytvořil Olivier Polge, což si samo o sobě zaslouží určitý respekt!

Parfém je velkolepý! "Stejně jako Dior Homme. Ano, dámy a pánové, jsou si podobné (koneckonců pocházejí od stejného otce, lol). Ale Uomo vnímám jako mladistvější "verzi" (úžasného) Diora.

Blankova slova byla na místě. Valentino Uomo skutečně přepisuje ve vůni toho "...narcistického mladého muže, toho, kterého nikdy neuvidíte s pomačkanou košilí, toho, který má bezvadnou pleť". Možná ne tak narcistická, ale rozhodně nesmírně slušivá, vkusná a pohledná. Dobře, dobře... dobře, "krása není zásadní", ale pořád je to podstatné. A právě takový je Valentino Uomo... krásné!

Ale pro mě je Valentino Uomo pro Dior Homme/Intense jako Givenchy Play Intense pro Valentino Uomo.
Každá z nich má svou specifičnost, příležitost a účel, ale všechny tři mají stejnou "identitu". (Mám, miluji a doporučuji všechny tři!)

Vynikající projekce a držení. Luxusní flakon. Komplimenty jsou jisté! Bude skvělým společníkem letošního podzimu.

azuriiita

Měla jsem možnost přivonět si k ní na mužské kůži a moc se mi líbila, takže sdílím názor těch, kteří ji mohli hodnotit kladně. Darovala bych ji jako dárek muži, který ji má rád nebo ji ocení, protože, aniž by byla parfémovým všelékem, má příjemnou vůni, která se ženám líbí. Její stopa je střední a výdrž by mohla přesáhnout 6 hodin.

Představuji si tuto vůni na mužích s vyhraněným vkusem, podnikavých, rozhodných, vždy dobře oblečených bez ohledu na to, jak jsou prostí, nebo i když jdou cvičit... neschopných vyjít z domu bez umytí, oholení nebo učesání vlasů (podle svého stylu)... Muži, kteří chtějí opravdu hezky vonět, bez větších nároků.

Muži, kteří vám vždy umí zalichotit a potěšit vřelým, spontánním úsměvem, kteří vám otevřou dveře od auta (které je vždy čisté a uklizené, stejně jako jejich peněženka nebo kufřík) a často mají po ruce nějakou dobrotu, kterou vám mohou nabídnout (čokoládu, sladkosti, kávu... pozvání na oběd nebo jiný zábavný plán) ;) Zralí muži, bez ohledu na jejich věk.

Dotek moka kávy, případně macchiata s dortíkem nebo čokoládovo-oříškového bonbonu, na základu kůže a dřevitého základu voní prostě nádherně :) Ať už je to jakkoli, je to pro ně příjemné. Všem mužům, kteří ji nosí v prostředí, kde musí sdílet mnoho hodin se ženami, patří můj dík! :D

Poznámka: Nevidím to jako vůni, která by se měla používat v nočních klubech a podobně... Dokonce bych si troufla říct, že zatímco "bimbas" jsou venku v podniku a koukají, co se dá ulovit, Valentino "uomo" už je doma v dobré společnosti :)

варвара_орелкина

V ruské kultuře je již dlouho známo, že láska ke sladkostem je pro muže něco ostudného. "Mám rád maso! Mám rád všechny druhy masa! Hovězí, vepřové, jehněčí! Šišky, kotlety, guláš," říká, když včera snědl 19 sladkostí z krabice. Dvacátý, poslední, nesnědl jen proto, že spadl na zem a očichala ho kočka a pak ho spolkl smutný baset nebo rychlý labrador. nezabývají se pohlavím bonbonu/sebe navzájem, ale jednají podle zásady "kdo je rychlejší".

není špatný mužský gurmán s přední čokoládou (50 %), cedrem (30 %) a oříšky a kávou (po 15 %). kůži v něm nehledejte, to už je lepší koupit brutální Bandit Robert Piguet, nebo Cabochard Gres, nebo Tomford crimson leather, nebo Harley Davidson a kožené kalhoty. V popisech parfémů je sice uvedeno "dámské", ale zkrátka a dobře - jaký je v tom rozdíl? To vše je výmysl marketérů, kteří v našem vědomí zafixují požadovaný obraz pomocí slovních háčků.

Srovnání čokolády a cedru na mé bledé a studené kůži mě nutí přemýšlet, jestli jsem dnes náhodou nespolkla vidličku, takže si ji sama na sebe nevezmu. Ale na mužské kůži je to radost cítit, žádné ostré rohy ani příbory: plyn pod konvicí je vypnutý, žehlička schovaná, postel ustlaná a do svítání je ještě daleko.

Jess, the only

Jaký úžasný parfém!
Má všechno, co na pánských parfémech miluji: kávu, kterou miluji v čemkoli, k jídlu, k pití, k vůni...
Čokoláda, která z ní dělá vynikající gurmánskou vůni.
Cedr, který jí dodává určitou váhu a hloubku.
A kůže, kterou MILUJU, dodává jí mužný tón. Miluji vůni kůže a tahle je dokonalá!
Lidi, jak dobře udělaný parfém, příliš komplexní, sladký, sladký, sladký, intenzivní, hluboký....
Připomíná muže, který je romantický, ale při zemi, rafinovaný, elegantní, odvážný, který rozumí umění, který se dokáže toulat světem fantazie i světem reálným a ve všem kolem sebe vidí krásu... Umí ocenit památku nebo obyčejný šálek kávy, a především ví, jak se dobře chovat k ženě!

Když jsem popsala muže Valentino, zajímalo by mě, co by s touto vůní udělal můj manžel, který byl obdařen pokožkou, jež přijímá parfémy a pozvedá je na maximální sílu, čímž vyniknou jejich nejlepší tóny.
Bude to dobrý příští dárek! A já ji samozřejmě budu používat a zneužívat také, protože je neodolatelná...

Cassiano

Opět jsem se seznámila s vůní, která už na trh přichází plná srovnání a hodně toho napovídá. První, co se dočtete v okolí, je, že "Valentino Uomo se vyrovná Dior Homme". A já opět otevírám prostor pro kritiku zobecnění ze strany lidí, kteří zapomínají, že jakmile jednou umístí svůj názor, ovlivní názor druhého člověka. Proto jsem s těmito výrazy vždy opatrný, protože je velký rozdíl mezi tvrzením "je to stejné" a "je to podobné".

Je velmi časté, když značka požádá svého parfuméra, aby vytvořil něco "velmi podobného" konkrétní vůni od konkurenční značky, jen trochu změní složení a snaží se zaujmout publikum pro svůj vlastní výrobek. V případě Valentino Uomo je však důležitější věnovat pozornost detailu, který dělá rozdíl: parfumér obou výtvorů je stejný: Olivier Polge. Bylo by tedy příliš velkou hloupostí ze strany tvůrce, kdyby reprodukcí velkého úspěchu pro konkurenční značku vystavil své jméno a/nebo pověst v parfumérském kruhu špatné pozici s rizikem, že bude označen za "nekreativního" nebo "neetického". Samozřejmě věřím, že mohlo být zadáno něco ve stejném "stylu" Dior Homme, ale vydávat prohlášení, že jsou stejné, rozhodně, to je chyba.

Zatímco Dior Homme má jako větší odlišnost kromě kakaa a kardamonu přítomnost IRIS a slavné vůně make-upu, Valentino Uomo nás překvapí tóny kalábrijského bergamotu a myrtového likéru, v horní části, následované tóny krému gianduja (směs čokolády a lískových oříšků) a pikantními tóny kávy, v srdci, zakončené intenzitou cedru a bílé kůže v základu.

Výsledkem je velmi podobná výstupní vůně jako vůně Dior Homme, dobře rozvinutá, tj. přibližně 5 hodin po aplikaci, kdy krémovost promlouvá hlasitěji. Raději bych řekl, že mi připomíná spíše kolínskou Dior Homme (verze z roku 2007). Ale to je jen výstup, prvotní dojem. Před sebou máme ještě celý vývoj, který je třeba objevit.

Valentino se tedy projevuje více gurmánsky, s hutnější a krémovější vůní, při které se sbíhají sliny, s něčím, co mi připomíná onen dezert zvaný Tiramisu, který je mimochodem také italského původu. Káva je docela lehká, ale objevuje se, lehce opečená. A kůže zakončuje cestu elegantním a smyslným způsobem, ne suchým nebo rašplí, ale útulným.

Nakonec se dodává v krásné láhvi, jako ty nejšikovnější láhve na likéry, které v sobě drží tu jantarově zbarvenou tekutinu, připravenou k ochutnání.

Valentino je krásný parfém italské charakteristiky, u něhož hrozí, že bude kvůli zobecnění nepochopen. Pro někoho bude zbytečné ho mít, pokud má některou z vůní Dior Homme (EDT nebo Intense). Pro jiné bude odlišujícím prvkem. Kam se zařadíte vy?

BZ

Valentino Uomo je novinkou sezóny a prvním parfémem Valentino v mé sbírce. Tato vůně ve mně vyvolala mnoho příjemných pocitů: od radosti z rozpoznání dřevitě-pudrově-gurmánských akordů, které jsem milovala v původní, přeformulované verzi Dior Homme (2004, parfémář Olivier Polge), až po uspokojivé závěry o koncepci, designu a složení parfému. Valentino Uomo krásně voní a je oděn do nádherného flakonu a pouzdra, jejichž design mistrně a moderně reinterpretuje téma Art Deco. Celkový závěr byl samozřejmě přirozený - kupujte a užívejte si!

Tato kompozice se mi líbí více než současný Dior Homme, neboť se jí podařilo rozvinout úspěšné téma parfému. Potěšilo mě, že Valentino Uomo vytvořil stejný autor jako původní Dior Homme, ale voní mnohem lépe než současný Dior Homme, zkažený parfumérem LVMH Françoisem Demachym, který v podstatě už několik let nemá morální právo nést toto slavné jméno. Známý akord ve Valentino Uomo je obohacen o nové odstíny, které elegantně zdobí kompozici květinovými a hřejivými dřevitě-lihkovými nuancemi. Deklarovaná myrta a káva tvoří dobrý odstín a lískooříšková nóta mě konečně nezklamala, na rozdíl od dříve vydaných nepovedených Very Irresistible for men Givenchy a Habit Rouge L`Eau Guerlain. Všechny výrobcem uváděné tóny samozřejmě najdete, ale nekladla bych důraz na moderní vonné pyramidy, které nemají se skutečným složením nic společného a většinou je nepíší parfuméři, ale marketéři. Hlavní je něco jiného - chuť, vyváženost, styl, rozptyl, stopa, dojem.

Ale samostatně bych se přesto rád vyjádřil k tónu kůže. Jako vždy je s ní veřejnost zmatená. Je zvláštní pozorovat bitvy o vůni kůže, vezmeme-li v úvahu prostý fakt, že kůže vždy a za všech dob voněla a voní tím, čím byla navoněna. Sama o sobě totiž voní jako... rozřezané zvířecí mrtvoly. Tedy kůže, která byla namočena, vyčištěna, vyčiněna, napnuta a vysušena. V závislosti na tom, jak se měnila technologie výroby kůže, jaké oleje, dehty, extrakty nebo chemické parfémy se k jejímu ochucení používaly, měnilo se i to, čemu říkáme tón kůže. Vůně kůže je výsledkem smíšení živočišného tónu samotné kůže a použitého parfému. A proto se objevují kůže s vůní dehtu a šalvěje, pelyňku a fialky atd. i moderní kůže jako Valentino Uomo. Tedy měkké semišové, lycrové, sladce pižmové. Muž, na kterého je tato vůně zaměřena, nosí moderní, nikoli staré kůže, jsou nejkvalitnější - tenké, lehké a voní právě tak, nikoli kurtyak, pel drsné kůže. V každém koženém tónu je krása, styl a poezie. A ta nová rozhodně také.

Samozřejmě mě zaujalo srovnání nové Valentino Uomo Polge, která poněkud tíhne ke skupině společenských vůní na ven, s podobně umístěnou Dior Homme Intense od Demachy. Můj závěr je následující: Polge se vrátil ke svému tématu (má na to právo) a vyhrál, protože Demachy v roce 2011 nahradil vše krásné v Dior Homme Intense z roku 2007 vůní otevřené krabice od tužek - tou zatuchlou, suchou, nudnou, syntetickou cedrovou nótou, která se už dávno replikuje v tisících vůní různých cenových kategorií až po bazarové kopie.

Překvapilo mě a pobavilo, že Valentino Uomo lze považovat za klon. Právě opak je pravdou - reedice Dior Homme jsou levné klony. Zábavné jsou také hádky (pardon pardon) o pižma (kdo z těch, kteří se hádají, je přičichl, všechny zná a je schopen je ve složení rozpoznat?) a další podobné věci. Tady je to ještě jeden důkaz: "Tak dobré boty - měli byste si je vzít!". ))

Jsem ráda, že mám na sobě opět svou oblíbenou vůni a že je teď přesně taková.