Agua Fresca podle Adolfo Dominguez je Aromatic Fougere vůně pro muže. Agua Fresca byl/a uveden/a v roce 1993. "Nosem" za touto vůní je Ramon Monegal. Vrchní tóny jsou Petitgrain, Bergamot, Mandarinka, Majoránka a Pelyněk; střední tóny jsouLevandule, Rozmarýn, Jalovcové bobulky, Šalvěj muškátová, Pepř a Koriandr ; základní tóny jsou Vetiver, Borovice, Dubový mech, Santalové dřevo, Pižmo a Pačuli.

RUTTIS
Pokud si chcete připadat jak v době Oldřicha Nového,kdy jdete ve společenském oděvu k holiči si upravit svůj zevnějšek,pak věřte že toto je to pravé.Usednete,jste obsloužen oholením a pak následuje vstup tohoto parfému, který v podobě rozprašovací ho flakonku je na vás nanesen.Prichazi krásná, jemná a čistá vůně, která může směle podtrhnout tu dobu.

molletmod.73
Opravdový zázrak od katalánského mistra parfuméra Ramóna Monegala. Uplynou léta a desetiletí a Agua fresca od Adolfa Domíngueze se stane klasikou. Jedna z nejlepších směsí klasické kolínské vody italského typu, jako je Acqua di Parma, a nejlepší bylinné fougereové toaletní vody v historii. Extrémní svěžest, nádherná vůně, kvalita a přirozenost ve složkách (ekologové před módou ekologismu), správný design, praktická a funkční, balzamické tóny, povzbuzující, celková univerzálnost, lidová cena. Nezbytná součást každé parfumérské sbírky.

et-go-homme
Vůně, kterých je mnoho, bylinná s nádechem citrusů. Je lehčí než například Puig Agua Brava, není tak dřevitá. Dědeček tam není, je poměrně moderní. Je spojena s ranním holením na jaře nebo v létě. Rozhodně se bez ní neobejde žádná sbírka, i když si ji určitě můžete vychutnat, je příjemně svěží. Parametry spíše kolínské.

HidingSun
Když jsem si ji pořídil poprvé, byla to jen další jemná kolínská voda do kanceláře, do teplého počasí a do holičství v mé sbírce.
Teď je lahvička poloprázdná a já jsem si najednou uvědomila, že ji miluju takovou, jaká je... jemná, kancelářská, holičská kolínská na teplé počasí. Miluji ji každým dnem víc a víc.
U této vůně jsem si všimla, že lidé spíš říkají "co to tak hezky voní?", než že by řekli, že tvůj parfém hezky voní.

RAPetrov
Kolínská voda v nejlepších tradicích zlatého věku 70.-80. let. Výhradně mužná a zároveň velmi nevtíravá, citrusově zelená, osvěžující, lehká. Z nějakého důvodu se mi vybavil Balafre, ačkoli ten má mnohem drsnější zvuk.
Můj flakon má jiný uzávěr, šarže je čerstvá, možná byla vůně upravena.
Rozhodně doporučuji.

Zaca
Vesnice v Andalusii obklopená suchými borovicovými lesy. V krovu chalupy se suší bylinky ze zahrádky šťastné mladé hospodyně - rozmarýn, majoránka, levandule, artemisie. Neprší tu často, ale nedaleko vesnice protéká průzračný, studený potok - splachy z nedalekých hor - a udržuje lidi i dobytek napojené.
Projekce je jemná - slušný venkovský muž neútočí na ostatní svou vůní - a dlouhověkost dobrá. Mužná - trocha citrusů, ale hlavně bylin a dřeva - ale je to méně Antonio Banderas nebo Don Juan a více rytířský, venkovský callabero. Dobrý muž. Ti, kdo se bojí dubového mechu a jeho asociace s mužnými siláky 80. let, nemusí mít obavy: pokud se něco děje, jde tato vůně úplně jiným směrem než vůně jako Tsar a Polo.
Rustikální, bukolická, nostalgická a jedinečná, Agua Fresca se mi líbí.

Josesan
AGUA FRESCA PARA HOMBRE, Další ze vzácných produktů ADOLFO DOMÍNGUEZ, na který široká veřejnost a většina fanoušků parfémů zapomněla.
ACQUA DI PARMA by ji ráda měla ve svém katalogu! A říkám ACQUA DI PARMA, protože AGUA FRESCA má mnoho společného s mnoha dalšími vodami této italské firmy. Samozřejmě v kvalitě vůně, i když je zdaleka předčí ve výkonu a poměru cena/výkon.
Bohužel Adolfo Dominguez uvedl na trh také UNICA -která mi nechutnala- a AGUA FRESCA CITRUS, jejíž vůně se mi líbí, ale jejíž výkon je nízký.
Ale nezapomeňme na mé milované BAMBOO a AGUA DE BAMBÚ pro muže; další dva cenově dostupné zázraky.
ADOLFO DOMÍNGUEZ spolu s ANTONIEM BANDERASEM převzali od Parera a Myrurgia štafetu pro dlouho trpící španělské kapsy. Kvalitní vody, dobrý výkon a bezkonkurenční ceny.
Lekce poctivosti a dobré práce pro niky a designové firmy, které nás znovu a znovu šidí svými drahými výrobky, z nichž se často vyklube blaf.
AGUA FRESCA je stoprocentní parfém z rodiny AROMATIC UNISEX. Navíc bych řekla, že se přiklání spíše na ženskou stranu, což vítám.
Skutečnost, že značná část španělských machirulos hojně používala kolínskou, která je spíše ženská než mužská, aniž by o tom sami věděli, mě rozesmívá tváří v tvář tolika zatuchlým a kobercovým mozkům, které ještě dnes existují. Včetně mnoha žen, které jsou samy více macho než muži.
Je zvláštní, že ČERSTVÁ VODA mi voní lépe než ostatním. Měl jsem v práci kolegu, který ji používal, a mně se z ní dělalo trochu špatně od žaludku. Ale bylo to směsí jeho přirozené vůně s FRESH WATER. A neříkám, že nebyl hygienik, což byl, ale nebyla to pro něj ta správná vůně. Špatně reagovala na jeho kůži a byla těžká a neodbytná. Totéž se stalo mému příteli, který před lety nosil VETIVER HOMBRE DE ADOLFO DOMÍNGUEZ, na němž tato krásná vůně vyvolala neuspokojivý výsledek.
A je ještě zajímavější, když se při přemýšlení o vůni téže vůně na různých lidech vždy vybaví tyto mnou zmíněné parfémy ADOLFO DOMÍNGUEZ, a ne jiné parfémy. Možná proto, že jsou to vůně, které byly Španěly hojně používány, a že jsem proto měla více příležitostí cítit je na mnoha různých lidech, což se mi u POUR MONSIEUR DE CHANEL nebo KOUROS nestává.
Právě teď mě napadají ONE MILLION a INVICTUS, které se mi v mysli spojují s vůněmi potu z posilovny, protože to byly parfémy, které si malí svalovci s radostí brali do posilovny na trénink, a dovedete si představit tu směs potu, testosteronu, anabolik, paco rabanne a nabité atmosféry. V posilovnách také zneužívali například FANTASY, ale ty alespoň méně páchly smíšeným potem, buď proto, že se méně potí, nebo proto, že jsou obecně čistší.
FRESH WATER je aromatická, květinová, bylinná a lehce dřevitá. Je v ní cítit vůně bylin a keřů, vycházející z petrklíče, majoránky, artemisie, rozmarýnu a vetiveru, které jí dodávají nazelenalý, křídový, jemný, ale velmi přítomný tón. Citrusové plody nijak zvlášť nevynikají, ani ten pepř, ani ty koriandr a sclarea v jeho znaku. Je tu ale typické jalovcové aroma ginu s tonikem, někde mezi hořkým a aromatickým, které mu dodává velmi určující nádech. Květy pocházejí z levandule, nedeklarovaného drozdí a náznaku lipového květu, rovněž nedeklarovaného na etiketě. Dřevitý nádech pochází ze santalového dřeva a jemného, lehkého pačuli, které tentokrát voní spíše po dřevě než po vlhké půdě.
Je to lineární vůně, ale s určitou komplexností různých vůní.
Její stopa a výkon jsou na vysoké úrovni, což je urážka například pro Guerlain, jehož Allegorie jsou stejně krásné jako těkavé.
Určitě tomu hodně napomohlo i to, že jde o výtvor RAMONA MONEGALA. Klíčový parfumér španělské parfumerie, vyškolený v Myrurgii, Grasse, Paříži a Švýcarsku: skutečný génius.

naipe
Tato vůně je ve Španělsku velmi oblíbená od 90. let, kdy byla uvedena na trh, a najdete ji dokonce i v supermarketech. Už dávno jsem k ní necítila vůni, i když myslím, že ji v minulosti používali někteří příbuzní, ale dnes jsem se zastavila před testerem a znovu ji nastříkala a... jak je dobrá!!!! Vůbec nevoní zastarale, křiklavě ani lacině.
Vetiver a levandule vynikají, ale myslím, že jsou to jejich okolní tóny, co dělá rozdíl. Agua Fresca je poměrně aromatická a dřevitá, ale zdaleka není agresivní, takže působí svěže a něžně, s určitou sladkostí... naprosto svěží a lahodná!
Je zvláštní, že jsem tento malý klenot ocenil až po tak dlouhé době. Síla parfémů mě nikdy nepřestane udivovat.

Amalita Amalfi
Byl koupen náhodou na Kanárských ostrovech, 230 ml najednou, velmi krásná láhev, dobře provedené. Samotná vůně je také krásná, změť koření + trochu citrusů, na oblečení nezůstává, to je fakt, ale při aplikaci zcela zaplní místnost, ale rychle vyprchá. Obzvlášť příjemná je absence kyselých, nos rozežírajících, chemotických tónů, typických pro moderní parfumerii pro muže. Podotýkám, že v teplém, přímořském podnebí.
se vůně hodně mění.

Ramaska
Svěží a kořeněná vůně zeleně, + vůně drahého mýdla, příjemná, ne chemická. Směrem k základu ztěžkne, pak náhle zmizí a zanechá v místě aplikace lehký opar. Na oblečení se nedrží, závěr - pro okamžité osvěžení, ale není jasné, jak se bude chovat v létě.
Tester 120 ml bez víčka, ve velmi kvalitním balení, se všemi kódy, složením, adresou výrobce atd.
Zcela odpovídá své cenové kategorii.

priethcallas
Svým pojetím je to velmi středomořská vůně. Má velmi příjemný začátek s jemnými citrusy, zvýrazňujícími trochu petit grain a s bylinami nebo zelenými tóny, jako je šalvěj, majoránka, rozmarýn.
Ve středu jsem snad cítila trochu pepře a jalovcových bobulí.
Po pěti hodinách aplikace se dostavuje jemný vetiverový pižmový závěr.
Je to jedna z těch vůní, které zanechávají velmi čistý dojem a opravdu je to "toaletní voda" na léto a jaro, středně silná až slabá vůně, která na mně vydrží více než osm hodin, ale polovinu i více času na úrovni kůže.
Doporučuji k naprosto pohodovému použití v letním nebo jarním dni, na procházce v přírodě, protože evokuje klid a svěžest potoka.