Terracota Musk podle Adolfo Dominguez je Floral vůně pro ženy. Terracota Musk byl/a uveden/a v roce 2021. Vrchní tóny jsou Bergamot, Liči a Frézie; střední tóny jsouPomerančový květ, Jasmín a Květ tiare ; základní tóny jsou Pižmo, Kosatec, Ambrette (přírodní pižmo) a Vanilka.
anamaestracorreo
Už nějakou dobu používám Prada Candy Kiss a tato varianta je velmi podobná. Je to "levná" alternativa (i když je pravda, že tyhle od Adolfa Domíngueze taky nejsou zrovna levné). Až se Prada opotřebuje, nechám si jen Terracottu. V současné době mám obě a mohu říct, že Terracotta má delší životnost a delší stopu. Malý trik, jak vůni rozproudit: odšroubujte rozprašovač, aby se dovnitř dostal kyslík, a nechte ho 1 měsíc odstát.
Manuelita16
Právě dorazila jako dárek od mé drahé přítelkyně, která mě slyšela, že se mi velmi líbila, když jsem ji zkoušela v parfumerii.
A když zjistila, že mám hodně parfémů, byla ráda, že mi může dát dárek.
Balení je velmi pěkné, flakon je v degradované nude barvě s dřevěnou zátkou ve stejné nude/starorůžové barvě.
Vůně se otevírá svěže a hned je cítit bergamot a liči, které jí dodávají určitou sladkost spolu s frézií, která jí dodává lehký, téměř nepostřehnutelný nádech, ale jen ji doprovází.
Pomerančový květ a tiaré jsou cítit až po chvíli, ale jasmín už tolik nevnímám.
Když zaschne na kůži, jsou stále cítit květiny a svěží sladkost liči s vanilkou, která sladkost trochu umocňuje, ale stále je velmi vyvážená (ne gurmánská).
V pozadí vůně je nezaměnitelné pižmo, které je však přepudrováno kosatcem.
Celkově se jedná o ženskou, koketní vůni, která vám dodá pocit upravenosti a čistoty.
Má také určitou čistotu, ale zároveň nádech smyslnosti, který jí dodává pižmo, vanilka a kosatec.
Vůně se mi opravdu líbí a příjemně mě překvapila.
První dvě a půl hodiny o sobě dává vědět stopou na délku paže, pak se stává intimnější, hodně si jí všimnete na krátkou vzdálenost nebo když jste v pohybu.
Celkem 5 hodin, pak ještě trochu na úrovni kůže.
V denní parfém, velmi dobře nositelný při každé příležitosti i na večeři a proč ne, také na večírek, i když to není parfém, který by říkal "Tady jsem", je vnímatelný a příjemný z těch, které nemohou nikomu vadit.
Je to první vůně Adolfo Dominguez, kterou jsem zařadila do své sbírky, a má zůstat jako malý parfém, který se rozhodnete nosit, když nevíte, co na sebe, a když si myslíte, že ostatní možnosti jsou možná pro určitou příležitost příliš zdrcující.
Ke kvalitě parfémů Adolfo Dominguez jsem byla vždy velmi nedůvěřivá, co se týče výdrže a vůní, ale tato vůně mě překvapila.
Za tu cenu, kterou má, s výdrží není problém, znovu se nanese a je to.
elm0505
Je to jako parfémová obdoba šálku horkého mléka s příměsí vanilky. Mohlo by to být chai latte, kdyby mělo kořeněné tóny. Vůbec nevoní po mléce, ale zůstává v blízkosti pokožky a navozuje pocit tepla a útulnosti, jako šálek horkého mléka pozdě večer. Tóny pomerančového květu a bergamotu na začátku dodávají svěží nádech. Květinové tóny jsou IMO slabé, ale pomáhají vůni vyvážit. Ve fázi vysychání se vanilka a pižmo příjemně snoubí a jsou dostatečně sladké (naštěstí ne nechutně), abyste se cítili hřejivě a útulně, jak jsem již zmínila. Vždycky si při nošení této vůně připadám, jako bych měla na sobě angorský svetr. Dala jsem ji také své kamarádce jako dárek a nejenže se jí líbí, ale dostává za ni i mnoho komplimentů ohledně vůně.
Jediná nevýhoda: její výdrž není tak velká.
Ladywood
Tento parfém jsem si koupila naslepo, jen na základě jeho tónů.
Předtím jsem na své kůži vyzkoušela vůni Nude Musk, a i když se mi líbila, úplně mě nepřesvědčila. U tohoto jsem byla příjemně překvapená, i když na mé pleti naštěstí nemá NIC z Gourmandu (který vůbec nemám ráda).
Cítím ji velmi jemně, v kůži je cítit ten živočišný nádech, smíšený s čistou vůní, na které se, předpokládám, budou podílet pomerančový květ a kosatec.
Opravdu velmi bohatá, uvidíme, jak dlouho vydrží, ale za tu vůni to stojí, i kdyby to nakonec bylo pro osobní potěšení.
Edit: Měla jsem ji a naprosto jsem si ji zamilovala, znovu si ji kupovat nebudu, protože jejího trvání S DOSTATEČNÝM ŠTĚSTÍM A VELKOU POMOCÍ dobrého hydratačního krému dosáhla do hodiny. Škoda, protože krásná vůně.