Elizabeth Arden Ladies Green Tea Cit... (13.99 USD)
Hodnocení parfému 3.76 z 5 s 160 hlasy
Green Tea Citron Freesia podle Elizabeth Arden je Citrus Aromatic vůně pro ženy a muže. Green Tea Citron Freesia byl/a uveden/a v roce 2023. Vrchní tóny jsou Bergamot, Zelený čaj, Mandarinka a Citronová tráva; střední tóny jsouRýt, Frézie, Brambořík, Jasmín Sambac a Černý pepř ; základní tóny jsou Pižmo, Bříza a Maté.
MinchyMinchy
Sasvim je kompetentní parfémovaná voda pro léto a letní dny.
Trochu svěžích citrusů, trochu zeleně, trochu jasmínu a na samém konci velmi málo pudrových tónů.
Za tu cenu si myslím, že je solidní pro každodenní použití v opuštěných variantách, ale je to spíš taková ženská myrha, než že bych si ji dokázala představit na pižmu, nebo když to tak znám - možná by byla zajímavá na pižmové pleti.
Trvanlivost pár sati mi nevadí.
Přemýšlím, jestli bych nebojovala znovu a znovu o to, co chci, ale stejně ty peníze utratím.
Lux
Oblíbený základ zeleného čaje Arden podbarvený květinami a velmi lehkým citrusovým nádechem. Citron je jemný a velmi lehký, vůbec ne perlivý. Evokuje svěžest vzdáleného citrusu, nic víc, hlavní postavou je frézie a onen kouzelný čajový základ domu. Příjemně ochladí v létě a příjemně provoní. Pokud chcete, aby vydržela, aplikujte ji opakovaně.
meliecat
Jedná se o původní zelený čaj s přídavkem citrusů a citronové trávy a možná i nějaké nepopsatelné květiny. Je tam také bříza a černý pepř, ale celkově je to letní čajová vůně. Dlouhodobost je o něco lepší než u původní. Podle mě se přiklání k ženskosti, ale mohli by ji nosit i muži. Mohla by to být dobrá cenově dostupná vůně na letošní léto.
aurora_ru
Líbilo se mi to, zvedlo mi to náladu.
Trochu rozpitvala klasiku a tentokrát dala hlavní roli bříze. Nic zbytečného nepřidávala, žádné zbytečné květy, ovoce, jen takovou slunečnou barvu.
Vůně je lehká, čistá, průzračná, ne zatuchlá. Spíš pro sebe, pro náladu - ráno nebo odpoledne v horku - doušek březové šťávy s extraktem z maté a plátkem mandarinky.
Vlastně je to MATÉ A BŘÍZA, ale LEMON AND FRESIA zní romantičtěji. Citron a frézii jako samostatnou ingredienci se mi nepodařilo najít, ale budiž, ještě to není daleko.
ElleZ
Konečně se mi to dostalo do rukou. Zatím jen první myšlenky.
Otevírá se docela trpká a citrusová, což by mohlo představovat citronovou (cédrat?) notu, také s dobře známým zeleným čajem. Pojmenování je trochu matoucí, protože citron není v poznámkách zmíněn a frézie mi přijde nulová. O resedě se nemohu vyjádřit, protože netuším, jak voní. Možná by se měla jmenovat "Citrus a bříza", i když to asi nebude tak chytlavé. 😅
Po chvilce se ozve kožený tón, což je podle mě ta bříza. Také se mi ozve maté a přijde mi, že je těžké na čajové a citrusové tóny. Připomíná mi OG a jeden nebo více flankerů, ale nemůžu si vzpomenout, které to jsou. Možná Yuzu, protože je také poněkud aromatický.
Bude potřeba ji ještě vyzkoušet, zejména v teplejším počasí (tady skandinávská zima 🥶), než budu moct říct něco víc.
Možná bych měla zmínit, že OG Green Tea a všechny flankery, které jsem zkoušela, mám ráda a nemám problém s výdrží (používám jako tělový sprej hned ráno po sprše a vydrží celý den!).