Aurélien GuichardHodnocení parfému 3.90 z 5 s 9,778 hlasy
Gucci Guilty podle Gucci je Orientální Floral vůně pro ženy. Gucci Guilty byl/a uveden/a v roce 2010. "Nosem" za touto vůní je Aurélien Guichard. Vrchní tóny jsou Růžový pepř, Mandarinka a Bergamot; střední tóny jsouŠeřík, Broskev, Pelargónie, Jasmín a Černý rybíz ; základní tóny jsou Pačuli, Jantar (ambra), Bílé pižmo a Vanilka.
Chaotické, ale dobré: Gucci Guilty Elixir de Parfum Pour Homme a Pour Femme
od Anastasia Privalova
Fragonardovou květinou roku 2024 je šeřík. Vychutnejme si jeho jemnou vůni!
od Anastasia Privalova
tfek
Mám pocit, že recenzenti Fragrantica mají tendenci dívat se dolů na parfém, který je snadno pochopitelný a masově příjemný. Snižují vůni do kategorie "generických". A na vůně, které jsou složité na pochopení, napíšou dlouhé eseje a chválu. Já se budu držet reality. Gucci Guilty je krásná vůně. Pokud hledáte flexibilní vůni, která je dostatečně neškodná na to, abyste ji mohli nosit v práci, a dostatečně zábavná na to, abyste ji mohli nosit po pracovní době; je to vůně pro vás. Dodává čistou, neobtěžující, ale vonící atmosféru pro pracovní prostředí, ale stále dostatečně chladivou pro večerní zábavu.
Pokud nehledáte výzvu v parfému zejména do práce, jen se snažíte být korektní, bude to skvělá volba. A ouha, lidem kolem vás se bude líbit, ignorujte těch 0,001 % populace, snobů vůní.
marianareis
Můj charakteristický parfém! Z mnoha parfémů, které mám ve své sbírce, je to můj nejoblíbenější. Seznámila mě s ním kamarádka ze školy, vždycky jsem chtěla vědět, jaký parfém nosí, jednou jsem šla k ní domů a zjistila jsem, že je to tenhle, měla ho snad 6 lahviček! Po změně školy jsem si ho koupila (nechtěla jsem narušovat její prostor a nosit stejný parfém) a zůstal mi od mých 16 let, než jsem ho začala sbírat. Dnes, ve 23 letech a se sbírkou více než 30 parfémů, je to stále moje velká vášeň a nosím ji jen při velmi výjimečných příležitostech. Hodí se za každého počasí, ve dne i v noci, voní jako jemná, elegantní, bohatá, extrovertní, veselá žena! Tak popisuji svou milovanou edt Gucci guilty. Vydrží na mně celou věčnost, ale je intimnější, cítí ji moji blízcí a ti, kteří vás objímají, ji cítí na nose. Je dokonalá!
natialves
Před deseti lety jsem slyšela, jak jedna známá "youtuberka" říká, že se vdávala s tímto parfémem. Takže vlivná, jak jsem "byla", jsem si hned řekla: "Páni, to musí být dobrý!" ... A byla to opravdová vášeň. Tehdy jsem 100 ml spotřebovala během mrknutí oka (to je pro mě v dnešní době prakticky nepředstavitelné). Ale už je to nějaký čas, co jsem s Gucci Guilty přišla do styku, takže nemám všechny detailní čichové vzpomínky na tuto ultraženskou a rafinovanou květinovou vůni. Stále si však pamatuji, jak moc jsem si její nošení oblíbila a jak ohromně rychle jsem celý flakonek vysušila.
tenten
Je to dokonalý parfém. Je ženský, ale ne květinový nebo ovocný. Navozuje ve mně pocit, který jsem jako dítě mívala, když jsem si na Vánoce rozbalovala novou hračku... tu vůni novoty. Nebo pocit, který máte, když sedíte v novém autě (doufám, že to říkám správně lol). Tohle voní jako peníze. Představte si, že jdete na drink v upnutých džínách a na vysokých podpatcích... takhle chcete vonět. Bez námahy a bohatě. Kdybych mohla mít jen jeden parfém až do konce světa, byl by to tenhle.
MariaVilxn
Gucci Guilty jsem léta ignoroval kvůli některým videím a recenzím, které jsem četl. Čekal jsem něco velmi důrazného až dusivého a byl jsem překvapen k lepšímu.
Svrchní tóny mě nijak zvlášť nezaujaly, ale když se objeví šeřík a smísí se s růžovým pepřem, zjistila jsem, že je to elegantní a dokonce nositelná vůně, která je stejně doma při romantických příležitostech jako pro každodenní zimní nošení. V druhém případě si myslím, že klíčem je velmi kontrolované rozprašování, protože rozhodně nejde o svěží vůni a přílišné nanášení tohoto parfému by mohlo druhou nositelku obtěžovat kvůli mastkovému nádechu, který mu předpokládám dodává pižmo.
Ostatně v předchozí recenzi se mluví o dětském mastku a já si té podobnosti také všimla. Není to sice mastek ve stylu Chanelu, ale rozhodně mi přijde mastkový v lehčím, jemnějším (a příjemnějším) provedení.
Zvláštní je, že mi tahle vůně přijde trochu vintage. Není to v žádném případě starožitná vůně, ale dokázala bych si představit starší ženu, která by tuto vůni nosila. Vlastně si pořád vzpomínám na 20. léta minulého století. Už vidím, jak ji nosí nějaká klapka XD
Každopádně zpět ke Gucci Guilty a fantazie stranou, délka a siláž na mě působí velmi dobře. Překvapuje mě, když čtu, že ji lidé nosí jen asi tři hodiny.
Podle mě je to kvalitní vůně, šeřík je lahodný a velmi jemný, ale nedoporučuji ji kupovat naslepo. Je to jedna z těch vůní, které musíte vyzkoušet.
Upravím a upřesním: když říkám, že se dá nosit, nemyslím tím, že se dá nosit v den, kdy máte na sobě tepláky. Myslím, že je nositelná, pokud jste člověk, který se obvykle denně hodně obléká.
solomeea
Vůně je bohatá, hutná, sexy, teskná, věřím, že patří k tomu nejlepšímu od Gucci! Pravděpodobně dívka, která zanechala předchozí recenzi, dostala padělek( Zrůdy falzifikátorky se mistrovsky naučily flakónky Gucci vyrábět v Turecku, ale tady je v nich voda...mizerná parodie na parfém. Protože Gilti je prostě ouvej velmi přilnavý parfém a není to jen můj osobní názor. Muži se vždycky ptají, co je to za vůni, ženy žádají napsat název. Nedávno jsem si zopakovala flakonek, který skončil, což je pro mě rarita, protože parfumovek přetékalo a ty nekončí..hmm Ale Gilty je pohádka, kterou nosím, když chci být odvážná sexy a nespoutaná)))) Hodí se ke každému oblečení a jediné, co si žádá ve společnosti, jsou drahé boty, i když žabky, ale dobré, stylová kabelka a zářivý make-up. To je ta asociace. Sexy, velmi sexy ... a drahá, to ano.
Camila Massucato dos Sant
Koupila jsem si Gucci Guilty EDT kvůli prvnímu dojmu. Měla jsem nejdřív použít vzorek nebo si ji ráno nastříkat na zápěstí a sledovat, jak se v průběhu hodin vyvíjí. Kdybych to udělala, ušetřila bych 459 rupií. Špatně drží a vystupuje. Když ji nastříkáte, vyjde vám příjemně chutnající, ale po pár minutách je z ní cítit starý horký mastek, který je dusivý. Vím, že je to velmi osobní vůně, záleží na individuálním vkusu každého. Ale minimálně fixace a projekce by měla odpovídat vysoké ceně. Na mně vydržela jen 2 hodiny a cítila jsem ji jen tak, že jsem se dotkla nosem zápěstí. Tento parfém si už nikdy nekoupím. Nedoporučuji ho.
lushnight
Přiznávám, že je ve mně malá snobská část, která se vždy brání tomu, aby se mi líbil populární parfém. Za vůně jsem utratila malé jmění. Na jedno přičichnutí dokážu určit žánr parfému a dokonce i jednotlivé tóny. Myslím tím, že pravidelně trávím čas na webových stránkách věnovaných detailům parfémů. Jinými slovy, když se to líbí neškoleným, nemytým masám, tak to z definice nemůže být kvalitní, že?!? A popravdě řečeno, často se ukáže, že to tak je. Když jsem poprvé začala být posedlá parfémy, koupila jsem si několik sad vzorků od Sephory, abych si s hrůzou uvědomila, že se mi žádný z deseti nebo dvanácti vzorků nelíbí natolik, abych se vůbec obtěžovala jít uplatnit kupon na plnou lahvičku.
Ale jednou za čas, ať už se mi to líbí, nebo ne, mi nějaká mainstreamová vůně prostě sedí na zápěstí a voní tak důsledně, že už ji nedokážu popřít. Tohle je jedna z takových vůní.
Vnímám jednotlivé tóny, zejména šeřík a pepř, a zřejmě na rozdíl od většiny zdejších recenzentů cítím i poměrně intenzivní jantar. Když se nad tím zamyslím, chápu, proč to podle některých voní po dětském pudru. Ale když jen zavřu oči a přičichnu, celkový dojem, který mám, je něco tmavého, lepkavého a sladkého, jako švestka nebo fík s tělesným nádechem z jantaru. Není to vysloveně sexy, ale ta konotace tam je. Jako když si do práce vezmete oblečení, které se nedá označit za nevhodné v žádném hmatatelném smyslu, ale kvůli kterému vaši konzervativnější spolupracovníci nesouhlasně tisknou rty a vaši liberálnější kolegové se diví, co to dnes večer děláte.
Chápu to, Gucci. Chápu "Guilty". Zatraceně, ale stejně ti žeru, co prodáváš.
Полина_Polly
O Gucci Guilty jsem chtěl napsat už dlouho..... Tuto vůni mám už dlouho. Dostala jsem se k ní náhodou - dostala jsem ji jako dárek. Hned jsem si ji velmi oblíbila!
Častěji používám verzi Intens.
Mnohokrát jsem byla dotázána "jaký je váš parfém?". Jednou se mě zeptal taxikář, jestli jsem se hodně opozdila)) běžel se mnou do obchodu, aby ho koupil pro svou paní!
Mademoiselle
Také jsem měla pocit, že voní jako dětský pudr, jen trochu, pepř mi vůbec nevadil, broskev, mandarinka a jantar vytvářejí jemnou sladkost, jemnou, ženskou a vůbec ne vtíravou.
Působí na mě elegantně a sofistikovaně, myslela jsem, že bude ležérnější, ale to na mě nefungovalo, nemá to se mnou nic společného, měla jsem pocit, jako by mě parfém nosil! Prostě jsme si nesedly. Lahvičku jsem dala mamince jako dárek a voní na ní nádherně, krásně vynikne. A tím nemyslím, že je to parfém pro dámy, to ne! Parfémy mají co do činění s osobností, ne s věkem.
Na mé kůži byla výdrž a projekce velmi mizivá, byla velmi blízko k pokožce a nevydržela déle než 3 hodiny, dokonce jsem měla problém vůni najít. Ale na mé mamince fungovala velmi dobře. Problémy s PH.
Annabel Lee
Guilty je příjemná a nenáročná vůně. Líbí se mi směs sladkosti broskve a jantaru a pikantnosti růžového pepře. Pelargonie a šeřík jí dodávají určitou květinovou svěžest. Mandarinku jsem zaznamenala jen velmi brzy, zatímco pačuli jsem, alespoň na své kůži, nezaznamenala.
Navzdory "sexy" reklamě je pravda, že mi vůně nepřipadala příliš smyslná. Myslím, že Guilty je spíše ležérní, na každodenní nošení.
Výdrž a projekce jsou průměrné.
Osobně jsem se nedávno rozhodla těsně před Guilty použít tělový krém a střik v čokoládové vůni a výsledek se mi velmi líbil, protože parfém se stává sladším a tmavším, ale není to nic těžkého.