L’Homme Idéal Cologne Guerlain pro muže

L’Homme Idéal Cologne Guerlain pro muže

mandle
ořechový

L’Homme Idéal Cologne podle Guerlain je Woody Aromatic vůně pro muže. L’Homme Idéal Cologne byl/a uveden/a v roce 2015. "Nosem" za touto vůní je Thierry Wasser. Vrchní tóny jsou Grapefruit, Pomeranč, Bergamot a Růžový pepř; střední tóny jsouMandle a Neroli ; základní tóny jsou Vetiver a Bílé pižmo.

Grapefruit
Pomeranč
Růžový pepř

Mandle
Neroli

Vetiver
Bílé pižmo

Zaurizio90

V době, kdy ji prodávala Sephora, nebyla skladem; 150 realů za 50ml lahvičku. Koupila jsem si ji naslepo a nelitovala jsem.

Je to krémová citrusová barva, velmi odlišná. Musím se přiznat, že mi nevoněla při velmi vysokých teplotách, protože hořkost mandlového tónu byla na mé kůži trochu moc. Když však teplota trochu klesla, byla zářivá.

Je velmi zajímavá, protože je to odklon od standardních citrusově-šťavnatých nebo aromatických fougere vůní dnešní doby. Došla mi lahvička a už není tak snadno k sehnání. Někdy mi chybí...

Dodi

Klasická kolínská voda s přídavkem vanilkové mandle. Ta je sice přítomna, ale nevyčnívá natolik, aby z ní dělala příležitostný parfém. Hodí se i pro mladého člověka, ale nejlépe se nosí s košilí. Jednoduchý přídavek mandle (povinný, protože doprovodný "homme ideal") k ostatním kolínským tónům stačí k tomu, aby se z ní stala jedinečná kolínská voda a abyste ji museli mít.

Abry_81

Guerlain pro mě znamená parfumérské mistrovství a dobrý vkus.Poté, co Jean Paul Guerlain odešel v roce 2010 do důchodu a vybral si jako svého nástupce Thierryho Wassera, měl těžký úkol, protože laťka byla velmi vysoko.
V roce 2014 se zrodil L'Homme ideální mužský gurmánský parfém (Guerlain new era), který byl velmi dobře přijat tím, že vykouzlil onen akord mandlí s intenzivní svěžestí, o rok později uvedl na trh svého prvního flanďáka "Cologne" zázrak parfému z těch ideálních na léto a troufám si říct, že téměř na celý rok (kromě extrémních mrazů), protože při zachování stejné pečeti mandlí je tento zázrak tento zázrak nabitý citrusy (grapefruit, Nejneuvěřitelnější je, že citrusy jsou cítit po celou dobu životnosti této vůně, což není příliš obvyklé, protože tyto tóny bývají velmi těkavé, ačkoli na začátku jsou silnější (ale nikdy ne ostré nebo prudké), spojují se v dokonalé harmonii s mandlovými akordy a zůstávají dokonale vnímatelné až do posledních hodin sušení, kdy je doprovází pižmo a vetiver, který vůbec není zemitý nebo zelený.
Na trhu přeplněném modrými vůněmi a plném ambroxamu se Wasser s touto bohužel ukončenou vůní velmi vydařil, a i když nehraje v jiskřivé linii mnoha kolínských, plní svou funkci osvěžení svým způsobem v teplejším ročním období, výdrž je naštěstí na mé kůži velmi dobrá (slyšela jsem na ni poměrně dost recenzí), projekce pokud je střední až nízká a i když se v celé linii nemá moc promítat, cítíte, že každou chvíli praskne, stejně jako nám dělá osobní bublinu.

quinn_delnero

Podle mých - zatím - omezených čichových zkušeností je to dokonalý letní parfém: citrusový, čistý a energizující, ale s mandlemi, které mu dodávají ten nádech originality a krémovosti, který se u parfémů tohoto typu objevuje jen zřídka.

Skutečně originální, stále si nedokážu vysvětlit, jak ji mohli poslat z výroby.

Vladi TT

Pokud jde o "toho chlapa". jehož recenze byla mínusová, vyjádřil svůj názor, že je pro něj vůně nechutná - ok. Má na to právo, nebo je nutné zde vůně pouze chválit? Také čtu recenze na své oblíbené vůně, že se mnoha lidem nelíbí, ale nespěchám všem a všemu dokazovat, že to není pravda. Je to jen názor, který se neshoduje s mým a má své místo. Zvlášť když jde o tak subjektivní věc, jako je parfém.

alberto89

Stejně upřímná a éterická, jako se chce ukázat krásná bílá láhev. Lahodný úvod s grapefruitem v plné parádě, který zaujímá ústřední místo, na letní kolínskou je to všechno, jen ne jednoduchá, mandle (ochranná známka řady Homme Ideal) dodává charakter a nádech nečekané sladkosti vzhledem k typu vůně. Je ležérně elegantní a pro pracovní prostředí, má trojrozměrnost, která ji vyčleňuje z běžné škatulky letních osvěžovačů, skutečné zjevení vzhledem ke konkurenceschopné ceně a dobrotě ingrediencí. Kdyby dobře fungovala, bylo by to perfektních 7/8 z 10

MrBeaner

Mnozí ji krutě odsuzují a podle toho, co jsem viděla ve videu na oficiálním účtu Guerlain (ukazují všechny flanelky kromě této), se bohužel přestala vyrábět, ale pro mě je to krásná kolínská.
Je součástí současného trendu bezpečných a politicky korektních vůní? Samozřejmě že je. Přesto ji považuji za sofistikovanou, elegantní a vynikající oproti podobným možnostem jiných značek.
Citrusové, osvěžující a oživující vrchní tóny díky jiskřivým citrusům (hlavně grapefruitům) v kombinaci s pepřem. Pak je tu mandle v kombinaci s velmi nesmělým vetiverem (spíše čistým, bylinným než zemitým), který dodává tělu vývoj, jenž je vždy čistý a průzračný, podpořený bílým pižmem. Tu a tam se objeví dotek Guerlinade, který dodává eleganci a charakter.
Ideální volba pro jaro a léto. Na mé kůži pohodlně dosahuje 8 hodin trvání, s mírnou projekcí během prvních 3 hodin a poté pomalu přechází na úroveň pokožky.
Žádná "citronová voda s medem", jak se říká, stačí si ji vychutnat a nechat se okouzlit její elegantní chůzí.

Nikolas77

Nádherná chuť!

Dlouho jsem něco takového hledala, ale mnohokrát jsem to minula. Ani přemlouvání mé ženy, abych si tuto vůni poslechl, na mě nezabralo. Jednou jsem však dostal vzorek jako dárek, nasadil si ho na zápěstí a ... Zázrak!!! Tohle není vůně, ale prostě píseň! Je ohromující a ohromující! Na samém začátku citrusová exploze, takže, znáte to, od Gerlenes krásné. Jasná, hřejivá, ne pichlavá, ale jiskřivá..... Po malé chvíli tento ohňostroj odezní, vůně se zklidní. Citrusy jsou stále přítomné, ale přidávají se k nim mandle a lehce nakyslý vetiver.... Jak krásně zde hrají základní tóny!!!.... Citrusy, mandle, vetiver.... Velmi příjemná aura. A co je nejdůležitější, není vtíravá. Je trochu sladká, ale s kyselinkou. Přesně to, co potřebujete, miluju ji!

Obecně se má za to (a stává se to často), že kolínské vody nemají výdrž, ale tato mě překvapila. Po vyzkoušení jsem se večer před spaním osprchovala. A jaké bylo mé překvapení, když ráno ze zápěstí jasně pronikala vůně této kolonie ..... Tato takzvaná kolonie dá náskok mnoha parfémovaným vodám. A někteří pod vlivem mylné představy považují tento parfém za "letní fresh". Nenechte se mýlit. Tato svěžest je určena pro chladné období. Velmi hřejivá a příjemná.

P.S. Koupila jsem si lahvičku. Líbí se mi i celá domácnost).

Haziel

Kolínská voda L'Homme Ideal je opravdu klenot! Zářivý klenot! ... Krásná

A když říkám třpytivý, myslím tím v tom zářivém slova smyslu. LHIC je opravdu zářivá a výrazná.

Flakon je nádherný. Rovné linie, bílá barva na bocích lahvičky, drobné detaily, které jí dodávají ještě více krásy a zároveň popisu, jako je symbol Guerlain na uzávěru (uvnitř i vně) a na rozprašovači, dvojitá nálepka? Nádhera!

Vůně je další krásná věc (já vím, já vím ... Zdá se mi, že neznám žádné jiné přídavné jméno, ale všechno, co se týká tohoto LHIC, mi připomíná ... "krásu" lol

No, vůně začíná lehce nasládlou citrusovou příchutí. Přirozená sladkost, sladká z ovoce. Ta se rychle dostaví. Pak už vládnou tóny srdce.
Neroli září a rozjasňuje! Tento tón je nádherný! Živá, čistá, jasná. Svou jemnou krásou a rafinovaností změní vaši náladu.

Jen nevím, jestli se mi víc líbí neroli, nebo mandle... Zelené, svěží, lahodné mandle! Úžasné mandle!
Vetiver je také čistý a je v něm hodně bílého pižma, které dodává pocit klidu. Jemného, klidného, nezkaženého klidu.

Tato kolínská verze L'Homme Ideal se mi zalíbila natolik, že i když můj 100ml flakon nebyl ani v polovině, koupila jsem si další 50ml flakon (i když to odporuje mé "tezi", že si vždy kupuji větší flakony lol).

I když je to kolínská voda, vydrží mi na těle 8-10 hodin. Podstatně se promítá asi na 3 hodiny... jinými slovy "krása" haha.

Nepřijde mi až tak letní (alespoň v Brazílii), takže se bude dobře vyjímat i na podzim.

A nakonec pro ty, které tato verze okouzlila, stojí za to (velmi) poznat tu první, L'Homme Ideal z roku 2014, další zázrak (sladké mandle s koženým pozadím...).

beto_ruiz

Kolínská voda L'Homme ideal je dřevitá, citrusová, aromatická a pudrová vůně. V prvních 30 minutách je citrusová vůně velmi příjemná, ale poté se výrazně zredukuje a zůstane vůně, kterou má původní nebo běžná verze, s výrazným mandlovým a pižmovým základem, který dodává pudrový pocit podobný Iris. Chvílemi mi připomínala kolínskou Dior Homme Cologne 2013 pro její citrusový a pižmový charakter, ale Ideal Cologne od Guerlainu je sladší.

Vůně je příjemná, ale ne dost svěží, jak naznačuje název kolínské, i když není ani generická nebo nudná.

Mohla by se používat na jaře, v létě i na podzim.

AJ73

...co je to s lidmi, kteří očekávají hodiny a hodiny plnohodnotného parfémového zážitku... oklamáni některými dnešními levnými syntetickými vůněmi, které nejsou schopny rozpoznat skutečnou kvalitu, L'homme Ideal Cologne není hlasitá ani naprosto chlípná, ale poskytuje dovedně zkonstruovanou okouzlující vůni. Křupavá, lehká a příjemně štiplavá. Patří do mé top pětky a upřímně řečeno, často je to vše, co opravdu potřebuji.

rob2b

Už mě nebaví ti zahořklí, staří, zpátečničtí "milovníci vůní", kteří pomocí recenzí kritizují Guerlain a Thierryho Wassera.

Přestaňte lhát o vůních a dejte recenzi, která je upřímná a odráží realitu!!!

Tuto vůni jsem si nasadila v 11 hodin dopoledne, než jsem šla v horku na grilování. Na grilovačce jsem dostala kompliment od jedné ženy, která se mě zeptala, jakou mám vůni, a okomentovala, jak moc se jí líbí.

Teď ležím na gauči o 7 hodin později a stále cítím silné závany nádherné, jemné decentní vůně, která má charakter grapefruitu, vanilky a tabáku. Vím, že v pyramidě není tabák, ale něco na těch citrusech s vetiverem a mandlemi jako by vytvářelo sladký tabákový akord.

Myslím, že tato vůně je naprosté mistrovské dílo. Je krásná a docela návyková. Má v sobě lehkost a svěžest, díky nimž je ideální pro suché australské horko.

A všem níže uvedeným nenávistníkům Guerlainu vzkazuji, aby si proboha našli jinou značku a nechali ji těm z nás, kteří tento dům milují!

hab

Flanďák se povedl, líbí se mi ještě víc než titulní vůně. Pokud se mi ta aktivně nelíbila, tato se mi líbí víc. I její design se mi líbí mnohem víc, v bílé barvě je tak nějak slavnostnější.

Co se týče tónů. Grapefruit a bergamot vládnou kouli, neroli jako takové neslyším. Ale srdce je velmi rozpoznatelné, pokračování z L'Homme Ideal, vetiver-mandle, s trochu drsnými odstíny. Ale tentokrát mi svou drsností vůbec netrhá nos. Vyváženost přirozenosti je v tomto případě lepší, i když přístup je rozpoznatelný. Ale tuhle bych teoreticky už mohla nosit.

Na druhou stranu. Poprvé jsem ji vyzkoušela na papíře a rovnou vám řeknu, že mě okouzlila. Na papíře zní mnohem lépe než na mé kůži. Jasná, hluboká směs grapefruitu s hořkými mandlemi, ostrá, mužná. Trochu připomíná přírodní zázvor. Vůbec ne letně svěží na horko, ale osvěžující. Od stejnojmenné vůně od Diora se dost liší. Ta je asketičtější, jako čistá bílá košile. Tato je hlubší, se zajímavou kombinací citrusových a sladkých tónů. Zklamala mě však její křiklavost. Blotter velmi silně provoněl místnost, ale na ruce seděl těsně u kůže, po 1,5 hodině přešel do základu a vůbec nechtěl zapůsobit. Výdrž je normální, cca 10 hodin seděla.

Jako flakón je to úspěch, má více ducha Guerlainu, než měla původní vůně. Nikoho nekopíruje, dokonce bych vůni nazvala docela charismatickou. Nemám k této Vasserově tvorbě žádné negativní výhrady, ale sama jsem ji přesto nechtěla dostat do rukou. Kéž by zněla tak jako na papíře..... Trochu lehčí a vzdušnější, trochu hlasitější. Ale gratuluji Vasserovi a Guerlainu, je to krok správným směrem. Pravda možná nerozumím ničemu, co trh chce a chce jen první vůni a její ostrost. Opatrně přeji dobré prodeje.

Davidson de Souza da Silv

Dnes jsem obdržela tento "klenot" od Maison Guerlain!

"Velký parfém", který si zaslouží úctu...

Doporučila mi ho kamarádka RTerror a musím se přiznat, že jsem se ho bála koupit, když jsem slyšela, že je "sladký".

Tehdy jsem si vzpomněla na trauma, které jsem z této "sladké" vůně měla kvůli "jedovaté" a "osudové" "Black XS" od Paco Rabanne.

To jsem se "krutě" spletla

Tento parfém je příjemnou explozí právě utržených "čerstvých mandlí", osvěžující a příznivou profouknutostí, a to říkám proto, že se podle mého názoru dá perfektně nosit v každém ročním období.

Počáteční tón je "kafrový" díky výrazné přítomnosti bergamotu smíšeného s tradiční kyselostí pomerančů.

Po 20 minutách po nastříkání se objeví tento pocit "čerstvých mandlí" a díky přítomnosti pepře ve střední a velmi dobře vyvážené míře se v pozadí vynoří chuť "rumu", ale nemyslete si, že vám přijde zatížená vůní "rumu", naopak, tento pocit je velmi, velmi decentní, což z něj dělá podnětný, smyslný parfém, který byl vytvořen právě pro náročné muže, kteří si kladou eleganci jako životní cíl.

Kolínská voda L'Homme Ideal je všestranná, lze ji nosit jak přes den, tak večer na večírcích či setkáních, a pokud si ji přejete, skvěle se hodí i na rande ve dvou!

Projekce: 9,0
Výdrž: 10

Buysblind

Jen pro upřesnění a vyjasnění pro všechny, kteří se možná diví - tato vůně se vůbec nepodobá kolínské vodě Dior Homme, která je poměrně jednoduchá a svěží grapefruitová vůně, pravděpodobně nejpodobnější původní Dior Homme Sport z roku 2008.

L'Homme Ideal Colognel od Guerlainu je věrná svému konceptu a působí jako lehčí, svěžejší verze originálu pro teplé počasí. Mandlové a tonkové tóny jsou stále přítomné a snadno rozpoznatelné, ale byly obohaceny o svěží, vzdušnou kvalitu a spojeny s uvolněnými citrusovými tóny, především pomerančem a jemným, květinovým neroli. Pokud jste fanoušky původní vůně, je tato vůně dobrou alternativou na léto, protože se nikdy příliš neokouká, ale přesto se může pochlubit nadprůměrnou výdrží. Projekce je také solidní, ačkoli snadno vystačíte se třemi nebo čtyřmi střiky, aniž byste to přehnali. Kolínská voda L'Homme Ideal má tendenci mezi jednou a dvěma hodinami poměrně zesílit.

Celkově ji považuji za dobře zvládnutou v tom smyslu, že má hladkou, jemnou konstrukci, která spojuje její jednotlivé prvky bez jakýchkoli neobratných nebo trapných přešlapů. Je nastavena na správnou hustotu a zanechává za sebou měkké, uklidňující siláž. Tato vůně je zjevně určena k tomu, aby se líbila davům nebo se přinejmenším snadno nosila, a v tomto směru se jí to docela daří. Pokud se vám však nelíbí, jak voní originál, je pravděpodobné, že se vám nebude líbit ani flanďák.

Rozhodně si ke kolínské L'Homme Ideal Cologne přičichněte, pokud se vám myšlenka letní alternativy k originálu zamlouvá - pochybuji, že budete zklamáni. Souhlasím s těmi, kteří naznačují, že je ve skutečnosti lepší než originál. Palec nahoru.

Versace
Eros Flame