Aqua Allegoria Mandarine Basilic Guerlain pro ženy

Aqua Allegoria Mandarine Basilic Guerlain pro ženy

zelený
svěží

Aqua Allegoria Mandarine Basilic podle Guerlain je Citrus Aromatic vůně pro ženy. Aqua Allegoria Mandarine Basilic byl/a uveden/a v roce 2007. "Nosem" za touto vůní je Marie Salamagne. Vrchní tóny jsou Mandarinka klementina, Hořký pomeranč, Pomerančový květ, Zelený čaj a Břečťan; střední tóny jsouMandarinka, Bazalka, Heřmánek a Pivoňka ; základní tóny jsou Santalové dřevo a Jantar (ambra).

Mandarinka klementina

Pivoňka

Jantar (ambra)

Kolekce Aqua Allegoria

TheOutsider

No nazdar! Obdržel jsem jeden z nich a byl jsem ohromen. Vždycky jsem si myslela, že flakon této řady je úžasný, ale bála jsem se do něj investovat kvůli pověsti, jak jsou vůně slabé. To se ale netýkalo mé zkušenosti s Mandarine!
O vystřikování nemůžu říct nic, koneckonců... k miniatuře se nedodává ani flakonek s rozprašovačem. Ale mám pocit, že musím mluvit o tom, jak dlouho vydrží! Přátelé... na svém těle ji cítím ještě 12 hodin po aplikaci! Já vím, zní to, jako bych si brala servítky, vždyť mluvíme o citrusové toaletní vodě. Ale ne. Cítím ji na svém zápěstí právě teď! Super blízko, ale je to tady!
A ano, jak už řeklo mnoho lidí... Také mám pocit, že loupu mandarinku na cestě ven, energizující a ne tak kyselou, ale mírně sladkou. Ale tenhle parfém se tolik vyvinul! Cítím přechod k bazalce a heřmánku a na konci silné santalové dřevo, které vůni zanechává s vážnějším nádechem. Navzdory změnám jsem si zamilovala každou vteřinu! Je citrusová, ale má hloubku, víte? Něco navíc.
Myslím, že na mně vydržela tak dlouho, protože jsem se zdržovala doma a dny jsou chladnější. Každopádně jsem nečekala nic podobného. Někdy si hodlám koupit plnou velikost. Myslím, že se stane jednou z mých nejoblíbenějších. Uvidíme! :D

arlinda leite

Příjemná, univerzální vůně, ideální pro ty, kteří mají rádi sladké parfémy.
Guerlain vždy představuje úžasné parfémy <3, Aqua Allegoria Mandarina Basilic je na mé kůži sladká, citrusová, šťavnatá, vnímám hodně pomerančů, mandarinek, pomerančových květů; na mé kůži vynikají, pak (ke konci vývoje) vnímám jemné zelené nuance.
Parfém s pětihodinovou výdrží a mírnou projekcí...

OhJuliet

Jednu dobu jsem byla posedlá hledáním dokonalé citrusové vůně.
Často jsem si kupoval kolínské vody v místech, kde jsem byl na dovolené: Agua de Sevilla, Hierbas de Ibiza a podobně. Ale také jsem si kupovala Santa Maria della Novella, když jsem byla ve Florencii.
Všechno to byly svěží, mladistvé vůně, které byly pryč během dvou minut. Škoda, že jsem neznala tuhle kolínskou vodu od Guerlaina. Je citrusová, ale má svěží bylinkové pozadí (snad bazalka?), které její vůni neutralizuje. Je stejně jednoduchá jako znamenitá. Naznačuje sluneční paprsky za oknem, procházky po venkově a pěkné počasí, ale také vyžehlené košile a upravenost. Má v sobě něco tonizujícího, oživujícího a je velmi jemná. Vůně mandarinek není tak hrubá a zjevná jako ty kolínské vody, které jsem si kupoval na letištích.
Myslím, že je to kolínská voda pro každého, pro mladou dívku, která si chce dodat svěžest před odchodem z domu, ale i pro milou a elegantní babičku, nebo dokonce pro upraveného muže, který chce udělat dobrý dojem.
Takové jsou dobře udělané věci.
Dnes jsem ji viděla v Druni za 60 eur, (to, co mám, je vzorek, který tímto tempem rychle utratím), a nepřipadá mi drahá. Samozřejmě, že tahle Agua de Naranja y Albahaca je mnohem lepší než některé vlezlé a nevkusné značkové parfémy, které kolují kolem.
Je jednoduchá, ale ve své skromné vůni domácí zahrady tak neokázalá a umíněná, že nemůže neoslnit každého, kdo k ní přivoní.

ManfrediGaetano14

Mandarine Basilic. Bazalkové vůně mají vznešenou tradici. Guerlain je touto super citrusovou, šťavnatou a aromatickou verzí nezklamal. Pro parfuméry totiž mandarinka znamená mnoho věcí: hořký pomeranč, sladký pomeranč, pomerančový květ, olibanum (olibanum má nevysvětlitelně "pomerančový" nádech, ale pokud si myslíte, že Palo Santo a Guaiaco Wood v některých variantách chutnají jako kokos, nemůže vás nic překvapit!) V suchém tónu však ucítíte také bazalku spolu s dalšími neutrálními dřevy, silně zatlačenými citrusovými složkami úvodu. Velmi dobré. Pozoruhodná doba trvání na letní kolínskou a také poměrně intenzivní projekce. Vidím ji jako velmi vhodnou pro letní vedra: může se proměnit ve všelék proti těm náhlým návalům horka. Guerlain nikdy nezklame. Když se snažíte najít nějaký neblahý parfém, který by zotročil Maison, neslavně přešel do spárů Luise Vuittona, okamžitě se vám záměr vymstí. Dokonalost!

luna_xane

Nikdy jsem neobjevil okouzlující vůni, jako je tato alegorie. Když jsem tuto vůni testovala v obchodě, málem jsem se rozplakala z přemíry pocitů a dlouho jsem nemohla pochopit, proč je mi tato vůně tak blízká. Pro mě tato alegorie voní jako zeleninová zahrada a skleník na dače, taková vzdálená vzpomínka z mého dětství. Škoda jen, že vůně není vůbec vytrvalá, ale proto jsou to alegorie :).

mishina_julia

Parádní příběh o citrusových plodech s výmluvným názvem.
Energický, šťavnatý, svěží, trochu pichlavý. Zní přirozeně. Mezi sladkými mandarinkami a hořkou zelení je příjemná rovnováha - zdá se, že právě díky bazalkovému (a heřmánkovému) tónu se kompozice nepřehoupne do citronových bonbonů a chemózy.

Vůně je velmi letní, taková kapka chladu v horkém dni.

Není hlasitá, nedráždí a nedusí, ani když za oknem pálí.

Veronika0407

Mandarín a Bazilišek jsem si koupila ještě za studentských let, když právě vyšel, líbil se mi víc než ostatní akva alegorie (myslím, že tehdy byly jen tři). Svěží, letní, povznášející, mandarinky mi připomínají Nový rok a zachraňují mě před největším vedrem.
Manžel mi ji teď dal jako dárek, sám ji miluje a po 12 letech mi stále okamžitě zlepšuje náladu)))))).
Pokud máte rádi bazalku a italskou kuchyni, stejně jako mandarinky na Nový rok, pak ji určitě vyzkoušejte!

P.S. Při výběru kolínské vody (něco svěžího a nevtíravého, co za pár hodin zmizí) dám přednost něčemu od Aqua Allegory, protože voní hezky a má více přírodních složek než mnohé popové osvěžovače.

tutipillix

představte si (nebo to udělejte), že rukama loupete mandarinku, vůně šťávy ze slupky se vznáší vzduchem a proniká do vašich prstů, pak sníte sladké a lehce kyselé mandarinkové segmenty..... takhle to voní, je to velmi příjemná vůně, pokud máte rádi citrusové plody (já je miluji), voní jen po sladkokyselé mandarince s hořkým nádechem slupky, vnímáte i bylinnou zeleň, ke které jistě přispívá čaj, bazalka a heřmánek, příjemná pro ty, kteří mají rádi citrusy, ale její trvání a stopa jsou velmi nízké, je to jen pro osobní potěšení ...

MellyHelly

Mandarine Basilic je letní potěšení, které je pro mě nyní téměř synonymem dovolené na řeckých ostrovech, moře, tepla, slunce a čerstvých rybích večeří!
Objevila jsem ji před mnoha lety, kdy jsem používala hlavně původní Samsara divine, ale na léto jsem chtěla něco svěžejšího.
Mandarin Basilic, Fragonardova Fleurs d'Oranger a vznešeně vyhaslá Jasminora byly mými letními favority.
Mandarin Basilic je zdánlivě jednoduchá, ale zároveň velmi houževnatá, jasná, poměrně silážní a aromatická.
Nevnímám ji ani tak jako parfémovanou vodu, ale jako parfém vytvořený a dotvořený, jen odlišný od květinově-orientálních vln.
Bazalka je na mně velmi výrazná. Spolu s mandarinkou tvoří opravdu svěží, sladkou a vyladěnou kombinaci. Vade retro cukr, vítejte ovocná sladkost!
Málokdy se v moderní parfumerii najde něco, co má skutečný bylinný aromatický dopad. Všechno mi připadá velmi ploché, a pokud hledáte něco svěžího a lehkého, často nakonec najdete vodové, lepkavé a bez těla.
V některých Aqua Allegoriích si Guerlain dal hodně záležet, v jiných mnohem méně...
Mandarin Basilic stále patří k tomu nejlepšímu, co je na trhu, i když když jsem k ní naposledy po letech přivoněla z testeru, zdála se mi trochu ostřejší a agresivnější.
Výdrž, bez rozkladu, na mně přesahuje 3 hodiny, ale není to žádný večerní parfém s dvacetistupňovou stopou!
To by ani nemělo smysl.
Mému nosu zůstává jako spíše ženský parfém a připomíná mi verzi s mandarinkou místo citronu staré milované (nepřeformulované) O de Lancome, která měla vlastně ještě aromatičtější a bylinnější charakter.
S méně pompézním provedením je i levnější a stejně příjemný parfém Mandarin&Basilicum od Apiarium.

Rabbette

To je moje současná hlavní láska. Je to sluníčko v láhvi. Nevydrží na mně déle než 2-3 hodiny, ale zjistila jsem, že mi to vůbec nevadí. Dává mi to záminku, abych se vrátila ke své toaletní vodě a zopakovala si svou malou sbírku. Můj nos není dostatečně vycvičený na to, aby rozeznal něco víc než mandarinku a bazalku. Mám přátele, kteří přísahají, že voní po všem možném, od citronového čaje po borovice. Bez výjimky je však jejich dojem vždy pozitivní. Tato vůně kolem vás poskakuje jako nadšená border kolie, která si chce jít hrát, a vy si nemůžete pomoct, ale usmíváte se.

g0h4eun

Parfém můžete kritizovat, jak chcete.
Ale vysmívat se lidem, kteří parfém používají, je dětinské.
Nevadí mi, když někdo nesnáší můj oblíbený parfém. Ale lidi by měli přestat psát "voní jako -- typ lidí, kteří by ho používali", je to prostě urážlivé a ignorantské. Může se vám nelíbit cokoli, ale proč máte pocit, že musíte urážet každého, kdo to používá ?

Pokud ten parfém milujete, prostě ho používejte. Nezasloužíte si od nikoho žádné urážky.

Já osobně jsem si tento parfém zamilovala na kamarádce a pořídila jsem si ho i pro sebe.
Vždycky mě uvede do dobrého rozpoložení. Výdrž 3~5 hodin

jillian.brown

Obvykle podporuji všechny recenze, jak pozitivní, tak negativní. Souhlasím s tím, že negativní recenze by měly být povoleny, a obvykle je nesnižuju, pokud jsou uctivé... Co downvotuju: recenze, které nevysvětlují, proč se jim vůně nelíbí, recenze, které se vysmívají ostatním za to, že se jim vůně líbí nebo nelíbí, recenze, které jsou bigotní nebo sexistické, recenze, které trvají na tom, že vůni může nosit jen určité pohlaví (vidím hodně recenzí typu "tohle je jen pro muže a neříkejte mi opak!"), a konečně recenze, které působí ageisticky ("tohle je parfém pro staré dámy!" " tohle je pro nedospělé holčičky!").

Recenzi Jezebel jsem downvotovala, protože patřila do poslední kategorie, přičemž některá z nich byla druhá. Můžete říct, že vůně nemá žádnou výdrž. Můžete říct, že je příliš sladká nebo plastická. Můžete dokonce říct, že je příliš předražená; bůh ví, že přesně takhle Flowerbomb vnímám já. Ale když začnete říkat, že je to jen levný tělový sprej pro puberťačky, znamená to pro mě, že si myslíte, že každý, kdo si tuto vůni užívá a vlastní ji, hloupě nakládá s penězi a má rafinovanost desetileté holčičky. Proto ten downvote.

Osobně mám ráda velmi lehké a letmé vůně ve velmi horkém počasí. V mé části světa se v létě pravidelně objevují teploty až 115 F, tedy hodně přes 40 C. Je příjemné mít v těchto chvílích k dispozici lehkou, ale (myslím) dobře udělanou citrusovou vůni. A citrusy na mně kupodivu dlouho vydrží. Takže každý je jiný. Neznamená to, že jsou nesympatičtí, protože utratili dobré peníze za vůni, která vydržela necelou hodinu na někom, jehož pokožka citrusové tóny žere a žije v chladnějším podnebí.

Dario40

Mandarinka a bazalka v hlavní roli v podání originální a velmi omamné vůně!
Jejím cílem je ohromit a podmanit si, přimět mysl cestovat na vzdálená a okouzlující místa.
Vůně jihu, zahrad plných citrusových plodů dolní Kalábrie a květinami zaplněných balkonů u moře.
Příjemný pocit chladu v odlehlém středomořském stínu.
To všechno tam je!
...ale chtělo by to i trochu koření... s mou představivostí...
...možná trochu přehnané...?;-)
MASTERPIECE u Guerlaina!

VainillaDulce

Miluji Mandarine Basilic z řady Aqua Allegoria od Guerlainu (moje nejoblíbenější z této řady), je to krásná vůně, která vám vlije energii, která vyzařuje světlo, život, svěžest, je to parfém bez složitostí, ale úžasně dobře udělaný, s tóny, které se navzájem dokonale vyvažují, že alespoň já mám pocit, že všechny její složky jsou velmi přirozené, je to jednoduchá vůně, která má život, nádech venkova se všemi slunečními paprsky, ženskost na povrch a velmi jemné koketování. V jejích svrchních tónech vnímám dokonale jen tón čerstvé mandarinky, které právě odstraňujete slupku, abyste si ji vychutnali, svěží, šťavnatá, naprosto aromatická, když se trochu zklidní její nejvýraznější tón na mé kůži (mandarinka), cítím pomerančový květ s trochou pivoňky, pak rozeznám něco, co považuji za příjemný vanilkový tón, který se snoubí s mandarinkou (což nevidím popsané ve vývoji tónů), ale mohla bych přísahat, že v jeho složení je vanilka, a na závěr vnímám lehký dotek santalového dřeva s jantarem, který dodává parfému krásnou krémovost. Je to jedna z mála citrusových vůní, které mám šíleně ráda, má velmi dobrou stopu a výdrž na kůži, je to parfém do každého terénu, i když na slavnostní příležitosti ho nevidím příliš vhodný.

Hodnocení:

9/10

Appledri

Lahvičky Guerlain jsou krásné, a proto si je každý koupí nebo chce koupit.
Tato mandarinka je tak šťavnatá, že ji chcete vypít!
A citrusové tóny jemně konverzují se zeleným čajem a bazalkou, které mě nutí vzdychat.
Skvělá vůně pro horké dny a noci.