Terre D'Hermes Eau Intense Vetiver podle Hermès je Woody Aromatic vůně pro muže. Terre D'Hermes Eau Intense Vetiver byl/a uveden/a v roce 2018. "Nosem" za touto vůní je Christine Nagel. Vrchní tóny jsou Bergamot, Grapefruit a Citrón; střední tóny jsouSečuánský pepř a Pelargónie ; základní tóny jsou Vetiver, Olibanum, Pačuli a Jantarové dřevo.

Káva, lékořice a vzduch: Jaké tajemství se skrývá za novou Terre d’Hermès Eau de Parfum Intense
od Igor Masyukov

RenataCT
Pravdou je, že mám raději originál, ale tenhle mě nikdy nepřestane okouzlovat. Čím častěji ji nosím, tím víc se mi líbí. Je zcela jedinečná, dává o sobě vědět, ale co jsem si všimla, je, že v závislosti na chemii pokožky se projevuje více tónů... na mně má citrusový a ovocný začátek (pomeranč a citron?) a pak je tu SUCHÁ vůně se sladkými nuancemi, která je nádherná.

marmotmarmot
Předpokládám, že tento parfém nebyl navržen s ohledem na dvacetileté ženy, ale je to jediný parfém, který nosím, a těch pár lidí, kteří se k němu dostanou tak blízko, aby si k němu přivoněli, říká, že je krásný. Měla jsem 3ml vzorek zdarma, který mi kdysi poslali, a pečlivě jsem si ho rozdělila. Pokaždé, když jsem se s maminkou objala, když jsem ho měla na sobě, řekla, že krásně voním, a poprvé se mě zeptala, co jsem dělala nebo kde jsem byla, že tak voním. Řekla jsem jí, co to je, a asi o rok později mi k osmnáctým narozeninám koupila lahvičku se slovy, že jsem našla svou vůni.
Myslím, že k tomu, aby voněla tak nádherně, je potřeba teplo, kůže a trocha potu - samotná vůně mě neoslovuje tolik jako ta na mně. Nejsem dobrá v popisování parfémů, ale tak nějak voní, jako když jste šli do hor, lesem, který nedávno hořel, a teď je vám horko a potili jste se, ale vzduch je suchý, takže už nejste úplně zpocení, a ležíte v téměř suché trávě. Je cítit nejednoznačně vlhké teplo - nejste si úplně jistí, jestli je vlhké a trochu zatuchlé, nebo vyprahlé a dřevité - je to trochu jako být v citrusovém skleníku v botanické zahradě. Prostě to hodně voní člověkem a konglomerátem vůní, které můžete zachytit jen tak, když se pohybujete životem - nutí mě to nosit bavlnu, zout si boty a projít se po rozpáleném chodníku, zvednout si vlasy a cítit slunce na zátylku, obejmout někoho holýma rukama a cítit jeho kůži na své, sníst lžíci dobrého medu, ležet na dřevěné podlaze. Je to smyslné spíš v tom, že je to čistý požitek z toho, že mám fyzické tělo, než v čemkoli jiném.

Ия*
Je to děsivé přiznat, ale opravdu to miluji. Je umístěna jako mužská, a já jsem žena s chladnou pletí) Na mé pleti je bylinná, citrusová. Působí velmi draze, krásně. Když vůni vdechnete, máte pocit, že jste mezi nebem a zemí...... Horká jako spálená země a volná jako vítr! Charakteristické je, že vetiver od TF je pro mě více mužný. Vůně zní draze, je mi blízká, příliš mě neokouzluje. Nosím ji v kanceláři, na obchodních schůzkách, a také když jedu na kole) Rychlost, vítr ve tváři a tato vůně.......

*OldWestCowgirl* Adri
💚Terre d'Hermès Intense Vetiver
Shrnuto: citron + pepř + samozřejmě spousta vetiveru...lol.
Je to podobné jako Terre EDT, co se na mé kůži změnilo, je hlavně vrchní nóta. Zatímco v EDT cítím hodně pepře a hořkého pomeranče, Intense Vetiver je méně kořeněná, pomeranč vůbec necítím, zato hodně citronu a vetiveru kraluje navždy.
Moje mamka k ní přičichla, když jsme spolu obědvaly, a měla velmi neobvyklou reakci, naprosto ji nesnášela 🤬 zaútočila na parfém a ptala se mě, jak můžu mít na sobě takovou smradlavou věc, vonící po levném parfému, jako Tabu Dana (stará žlutá), parfém pro chudé ženy! Umřela jsem...🤭🤣. Detail: Říkal jsem ti, že se k ní dneska nemáš přibližovat, dokud ten zápach nevyprchá. 😢
Bylo to velmi vtipné, říkala jsem si, co ve mně vzbudilo takovou averzi 🤔 Každopádně jsem se zeptala ostatních u stolu (syna, synovce a sestry), jestli opravdu smrdím a jestli se jim ten zápach nelíbí. Odpovědi byly následující:
Syn: "Hele, mami, mně to nepřišlo nijak silné, přišlo mi to normální/lehké, taková vůně citronu. Nemyslel jsem si, že by to bylo špatné."
Synovec: "Voní to jako něco, co znáš, není to špatné, voní to trochu jako keř a vypadá to jako jeden, který mám a který také voní jako keř."
Sestra: "Není to cítit, ani nemám pocit, že by to bylo silné. Rozhodně je to mnohem lepší než ten pach pilin, ten tvůj nesnesitelný parfém (🥺 naráží na můj Versace Crystal Noir EDP)."
Máma se rozhořčila, že to není parfém, i kdyby stál milion, nechtěla by ho zadarmo... kkk.
Když se vrátím... velký rozdíl je v úvodu Intense Vetiver, který je extrémně zelený🪴🌿, voní po trávě/vlhkém porostu a citronu, zejména citronové kůře. Jinými slovy, je to náročnější parfém než ten tradiční.
💚"Bojíš-li se vlků, nechoď do lesa!" (Dostojevskij).
Připomněla mi také Guerlain Vetiver Eau Glacee, ale Guerlain je klidnější, s menším množstvím citronu, Hermès těžší vetiver a ovocnost je zřetelnější.
Stejně jako EDT, jak se vyvíjí, získává teplý, lehce jantarový aspekt.
Těm, kterým se líbí Terre EDT, se bude líbit i Intense Vetiver, ale nevidím velký smysl v tom mít obě pro ty, kteří nemají rádi tuto rodinu, nebo kteří sbírají několik vůní z jedné řady. Pro zdrženlivé sběratele je to nakonec nelogická investice, protože by mohli investovat do jiné vůně.
Terre EDT 🧡 vidím otevřenější a veselejší, více pomerančově-ovocnou, slunečnou, nadšenou, 🤎patchouli více zemitou. Intense Vetiver je naopak uzavřenější, vážná a těžká, hodně zelená, 💚 více citronová a málo pomerančová, méně zemitá pačuli, spíše dešťová/mokrá vůně. Co se týče výdrže a projekce, jdou ruku v ruce, u obou průměrné. Terre EDT mi přišla sdílná, zatímco Vetiver, který je zelenější a těžší, ve mně vyvolává představu mužské vůně. Vůni druhé jmenované jsem si dokonce spojila se staršími muži a připomněla mi manýry George Clooneyho jako Dannyho Oceana ve filmu Jedenáct mužů a tajemství, mazaného, soustředěného a inteligentního 😉.
Co se mě týče, George Clooneyho (Intense Vetiver) nechám stranou, mé srdce stále patří Terre EDT 🥰 její hořký pomeranč a svítivost si mě získaly...lol.
Tuto recenzi věnuji své kamarádce Elenildě Ribeiro 🤗 jakmile se dozvěděla, že mě tato verze zaujala, okamžitě mi poslala svůj vzorek jako dárek, což je milý čin 🥰 se vší pro ni typickou něhou a laskavostí.

gera81
K dnešnímu dni můj nejoblíbenější parfém.
Koncept, který se odchyluje od EDT, získává větší univerzálnost a rozšiřuje, podle mého skromného názoru, věkovou skupinu, u níž lze očekávat, že se jí bude líbit nejvíce. Ale bez ztráty elegance. Elegance, která není tak formální jako v původní Terre, ale je velmi sofistikovaná.
Vetiver od začátku do konce, na začátku velmi intenzivní a s tendencí působit spíše citrusově. Na rozdíl od originálu zde není žádný pomeranč a mimo uvedené tóny vnímám velmi příjemný grapefruit doprovázený pepřem (velmi jemným), který začíná poznamenávat cestu k sušení, vždy s přispěním ostrého vetiveru, protagonisty, vznešeného.
Téměř po celou dobu je vnímána lehce kouřová aura, pravděpodobně za přispění olibanum kadidla, ale je velmi jemná, nic, co by ukradlo pozornost DNA této linie.
Již v sušení lze ocenit DNA klasické a báječné Terre EDT, s variantou, že protagonisty nejsou těžká dřeva, ale všudypřítomný vetiver, který je nadále vnímán jako citrusový a zemitý. Dřeviny tu jsou, ale nejsou cítit se stejnou hustotou jako v EDT.
Úderná projekce na začátku, která se drží ve střední vzdálenosti první dvě hodiny a pak zůstává v kratším okruhu snadno 6-8 hodin. Doba nošení na kůži je působivá. Pokud si ji vezmete na noc, bude tam ještě druhý den, když se probudíte.
Pokud se vám původní Terre líbí, ale působí příliš formálně, doporučuji vyzkoušet. Pokud jste fanoušky vetiveru, je to nutnost, alespoň vyzkoušet.

jerry drake
Obecně mám ráda vetiverové parfémy, vůni, kterou mám velmi ráda pro její elegantní a nadčasový čichový nádech, svěží a zemitý.
Omamná, protože evokuje vůni vlhké země, lze ocenit lehce dřevitou, ale velmi intenzivní vůni, díky níž se prakticky dokonale hodí k mužské pokožce.
Díky velmi oceňovanému Rafasantu se mohu těšit z velkorysého vzorku Eau Intense Vetiver, který mě příjemně překvapil.
Zjistil jsem, že je to vynikající všestranná, zdařilá a především velmi mužná vůně s dobrým výkonem, přičemž se drží základní DNA své slavnější sestry.
Líbil se mi pocit velmi příjemné svěžesti, který dokonale ladí se zemitými a dřevitými tóny přítomnými v tomto výtvoru.
Jemná a vyvážená vůně vyzařuje eleganci.
Schváleno.

Agente0
Nechápu, proč má tento parfém tak nízké hodnocení.
Je cítit, že je to kvalitní vůně, je to v podstatě DNA Terre d'Hermes s intenzivní vůní vetiveru, to je vše. Není na ní nic odporného ani nepříjemného.
Výkon je také dobrý a je to dlouhotrvající parfém.
Pro mě je to naprosto nedoceněný parfém, zasloužil by si daleko vyšší hodnocení.

Naty_sinfoniaagridoce
Vyzkoušela jsem tento parfém v obchodě a zamilovala jsem se do něj! Vkus je vkus, ne? ale pro mě je to jeden z nejlepších pánských parfémů, které jsem kdy cítil, a v den, kdy jsem cítil tradiční Terre a Platinum Egoiste. Má trpkou chuť, která se pro mě spolu s pomerančem stala návykovou, až narkotickou. Nanesla jsem ji na přítelovu pleť a on ji nemohl přestat cítit. Ze všech výrobků, které ten den vyzkoušel, mu na pleti vydržela nejdéle. Škoda, že je tak drahý, v obchodě stál 855,- za 100 ml. Možná je levnější na facebookových skupinách. Doufám, že to není limitovaná edice, protože mi přišla mnohem lepší než ta tradiční.

jimblue
Sláva! tekutý expresionismus! Skutečná čichová příroda !
Intenzivní, vlhké, dřevité a citronové kořeny tmavého vetiveru.
Pepř s podpalovaným vzduchem koupajícím se v kořenech... Květinový mech (neexistuje, jen v mé fantazii) a jemné mentolové pačuli odněkud ze země.
Živá příroda.
Zralá mužnost.
Klasicismus a pulzující elegance.
Hermès v celé své nádheře.

sshashin
Nikdy od slova SOVEREIGNLY nečtu ani nemám v úmyslu číst recenze parfémů jiných lidí))) - vždy jen jděte a vyzkoušejte.
Narazila jsem na něj náhodou - sháněla jsem dárky na Nový rok, chtěla jsem vzít jednomu z kamarádů.
Při rozhovoru s konzultantkou jsem si uvědomila, že si ji beru pro sebe: znamenitý vetiver s obrovským množstvím citrusů a pačuli. A trochu pepře a pelargónie.
Na rozdíl od Terre d'Herme v ní není žádná tíha: jen potěšení a sofistikovanost!
Cena, jako u všeho na tomto světě - není dražší než peníze)))).

Sergei_L_1005
Důstojný představitel moderní molekulární parfumerie. Vývoj verze Fraiche do ještě lehčího a svěžejšího složení. V pozadí je slyšet původní verze.
Nemám k ní žádný odpor. Asi proto, že si pamatuji první verzi Real Terra, která byla změněna tuším v roce 2009. Moderní náhražka, která následovala, ji pouze napodobuje a silně se mi nelíbí. Ale verze Vetiver je docela dobrá - lehká, svěží, dělaná na "půltóny".

ILikePeeps
Kriste, lidi, můžete přestat psát KOMENTÁŘE na stránce RECENZE, když jste ani nezkusili tu zatracenou věc?!
STOP. DĚLAT. TO. Nezajímá nás, jestli jste nadšení nebo ne, to si nechte na fórum.
Všichni, kdo je vidí, prosím, snižte hlasy všem komentářům, aby zmizely ze stránek s recenzemi. Nejsou potřeba.
U každé stránky s recenzí, na kterou přijdete, jděte úplně dolů a podívejte se, jestli tam nejsou zbytečné komentáře, a prostě je downvoteujte.
Snižte hlas i tomuto komentáři - doufejme, že bude dostatečně vystaven, než zmizí, aby se to dozvěděli i ostatní.
Otravné, člověče.