Gozo Jeroboam pro ženy a muže

tuberóza
pačuli
zemitý
ozonický

Gozo podle Jeroboam je Orientální Floral vůně pro ženy a muže. Gozo byl/a uveden/a v roce 2020. "Nosem" za touto vůní je Vanina Muracciole. Vrchní tóny jsou Tuberóza, Šafrán a Bergamot; střední tóny jsouCedr, Fialkové listy a Pelargónie ; základní tóny jsou Pačuli, Bílé pižmo a Ambroxan.

Tuberóza

Bílé pižmo
Ambroxan

Frabra88

To je nektar bohů!
Tohle je víc než dar od bohů, tohle vytvořil sám Pán, jeho drahocenné ruce musely vybírat květy jeden po druhém!
Voní jako píseň Davida Bowieho! Stejně jako jeho výběr líčidel a jako jeho oblečení v plné éře Ziggyho Stardusta ze 70. let!
Nemůžu ani racionálně jít do hloubky a napsat svou obvyklou dlouhou, podrobnou a nudnou třístránkovou recenzi, protože jediné, co mi po přivonění zůstalo, je radost a třpytivá rozkoš! Zanechává mě to v euforii!!!

Přesto chci být komunitě prospěšná, takže to zkusím: úvod mi voní ovocně, konkrétně jako uzený ananas udušený zemitou pačuli, ale bez čehokoli špinavého. Je cítit nádech bergamotu, ale opravdu dobře namíchaný a nikdy neoddělený od zbytku. Necítím žádnou pikantnost ze šafránu ani kožené nuance, je prostě sladká!
Tuberóza je kandovaná, ne bublinková, ale kandovaná určitě. Jako ty želé medvídky kandys smíšených chutí, když se přičichne ke všem najednou.
Vzniká plastický akord, jestli to byl záměr, nebo ne, to si nejsem jistá, ale mně to přijde tak krásné! Je to tak trochu jako efekt hlavy panenky, ale ne v obvyklém smyslu (obecně je to výsledek tónů, jako jsou mandle, heliotrop, květy jestřábu, peruánský balzám, vanilka a dokonce i některé pižmo), tady je to víc plastické a kulaté než to, vůbec si to nehraje na doh-y a dokonce to není ani gumové, také to není sladké samo o sobě; je to návykové, věřte mi! A vůbec to neubírá vůni na eleganci, vlastně jí to naopak přidává.
Fialkový list a pelargonie dodávají svěží kořenitost a zelený rozměr, čímž podtrhují efekt *svěžího rajského lesa*, který tato vůně má. Ano, taky tak voní!!! Dokonce si dokážu představit pestrobarevné exotické ptáky, kteří hlídkují na obloze... Asi jsem v tom podmíněna jejím názvem, protože Gozo je název středomořského ostrova na území Malty.
Cedr a pačuli dávají velmi silný základ, na kterém to celé spočívá, ale vůbec mi to nepřipadá moc dřevité; je to určitě krémový cedr a asi je tam i nějaké santalové dřevo, pačuli převládá a je v něm hodně těla a zemitosti, ale ne příliš klasické (jako v té, která se používala v 70. letech), určitě zklidňuje sladkost vůně, které popravdě řečeno na začátku nebylo moc... není v ní nic vyloženě gurmánského, jak naznačují ostatní. Pižmo a ambroxan jsou vynikající a dokonale ji zpečeťují.
Musím také dodat, že si myslím, že je v ní mnohem víc než jen deklarované tóny... určitě nějaký pomerančový květ, neroli a osmanthus, také nějaký balzám, možná olibanum a styrax? Je v ní cítit svěží kadidlo a gumovost. A něco balzamického, ambrového a pudrového. Dřevitý aspekt je také komplexnější než jen samotný cedr, takže, jak jsem říkal předtím, je tam pravděpodobně nějaké santalové dřevo spolu s dalšími molekulárními dřevitými tóny.

Tento parfém mi na kůži vydrží celý den a působí jako blázen, zůstává na oblečení i po vyprání. Působí jako výtažek a tak, jak by luxusní výrobek měl, díky čemuž ho miluji ještě víc. I balení je na značce, barevné jako vůně!
Myslím, že na jaro je prostě ideální.
V Itálii se stala docela populární poté, co se o ní pochvalně vyjádřil známý recenzent vůní Tik Tok, ale mně je to prostě jedno... muži, přála bych si, aby celý svět voněl jako Gozo! Jeroboam by mohl provonět mé sny, jak moc jsem si jejich dům zamilovala.
Budu vyhlížet všechno, co parfumérka Vanina Muraccioliová vytvoří.

Chápu, proč někdo v sekci remainds me of navrhl Joop! Homme edp (Joop! Homme edp byl jednou z mých prvních lásek, pokud jde o mužské vůně); mají neurčitou podobnost pravděpodobně díky květinovým tónům a kandysovému efektu, který vytvářejí, ale jsou si podobné spíše konstrukcí a stylem než na čistě olfaktorické úrovni. Totéž se dá říct o Karmě od Lush, která je pikantnější, ale hodně založená na pačuli, a speciálně o Calacas také od Lush ( známé jako Zesty nebo Dia de Los Muertos/Day of the Dead, další moje oblíbená), a to natolik, že jsem vlastně tušil, že by v Gozo mohlo být nějaké staré dobré olibanum, jako je v Calacas.. pravděpodobně dává ten kouřový efekt, který cítím u ananasové (nebo ovocné) nóty, protože je kadidlová, ale zároveň čistá a svěží balzamická, nebo se možná mýlím a je to nóta pelargonie, která může mít ananasový efekt a nějaké svěží, zelené a čerstvé kořeněné nuance.
Obě vůně Lush Calacas a Gozo mají společnou sugestivní vlastnost, která ve mně vyvolává představu uhrančivé atmosféry Halloweenu... těch šumivých a limetkových pestrobarevných bonbónů, které si děti mezi sebou rozdělují při koledování v ulicích, a ovocného a štiplavého koktejlu, který dospělí pijí při oslavách ve stejných ulicích!!!!.

Pokud jde o atmosféru, kterou Gozo vyvolává, řekla bych, že působí hravě, ale zároveň draze a vznešeně, a je skutečně jedinečná a unisex.
Na druhou stranu... všechny výtvory Jeroboam na mě působí draze a luxusně. Také moderní a osobité. Jsou vším, co jsem si představovala, že by dnešní parfumerie měla být, a voní tak, jak by podle mého názoru měly vonět niky.
Všechny jejich vůně mi připadají tak návykové!!!
Mají na mě docela účinek... jak už jsem psala v recenzi na Floro, při jejich používání se celý den očichávám, jako bych se v nich ztrácela, snažím se je zachytit, ale znovu a znovu mi něco uniká... když už jsem si myslela, že jsem konečně zachytila podstatu vůně a všechny její aspekty, buď se změní, nebo představí nové akordy, každý z nich je pomíjivý, takže tam začínám znovu... snažím se znovu zachytit ten "pocit"!
Pravděpodobně je tento efekt ve všech jejich parfémech umocněn jedinečným (a komplexně vonícím) výběrem a směsí pižma a dřevin; tak jemné pižmo, čisté a zahalující, s mechovým podtónem, vzdušnou a obláčkovou strukturou, tak vzdálené obvyklým čistým "bílým pižmovým" materiálům používaným v kompozicích, jako je tato. A návyková. Velmi výstižně označené Jeroboamem jako "enigmatické" pižmo.
Totéž platí o dřevitých tónech, jsou výjimečně kvalitní, jak ty "molekulární", tak ty "klasické", velmi nuancované a použité prozíravým způsobem.

Gozo, stejně jako ostatní Jeroboam, působí magicky, třpytivě! Nemohu ji přestat cítit... dokonce jsem s ní nastříkal několik velkých muillet a vložil je mezi své peníze, doklady a kreditní karty... pokaždé, když je někomu předávám, cítí vůni Gozo a já rád pozoruji jeho potěšenou reakci!
Jsou to docela zážitky, ty Jeroboam!

ismellsomething

Vrchní tóny:
Bergamot, mandarinka, černý pepř, zázvor, růžový pepř, muškátový oříšek, skořice, kardamom, hřebíček.

Srdcové tóny:
Vůně: turecká růže, jasmín, osmantus, karafiát, fialka, orris, styrax, labdanum, opoponax

Základní tóny:
Vetiver, pačuli, cedrové dřevo, santalové dřevo, cistus, jantar, benzoin, fazole tonka, vanilka, pižmo

Dmitry_Nvrsk

Také jsem si ho koupil naslepo, i když to dělám stále méně často. Ale jeden bloger Vadim ho tak krásně popsal a nazval ho nejlepším antidepresivem, že jsem neodolala.
První den aplikace mi z nějakého důvodu připadala jako blízká příbuzná mého oblíbeného Edenu Cacharel.
Rozhodla jsem se, že ještě den počkám. A ano, druhý den večer, zřejmě proto, že tuba od pulviku byla vyčištěná od první aplikace - jsem ji slyšela v celé její kráse. Stala se jemnou a dráždivou, na pozadí se přidalo šťavnaté pravé ovoce. Fialka je nesrovnatelná. Pokud neznáte pyramidu, je poměrně obtížné vybírat jednotlivé tóny - velmi jemná práce.
O antidepresivech zatím nevím, ale rozhodně nejsou zanedbatelná a velmi ráda tuto vůni označím za moderní, kvalitní, krásné, draze znějící a příjemné dílo. Jsem ráda, že mám takovou akvizici.

gunvaldina

Posledních deset let je tradicí, že si na cesty do zahraničí neberu žádné parfémy. Nezáleží na tom, zda jde o letní dovolenou, víkend nebo služební cestu. Místo toho si během pobytu udělám čas na návštěvu parfumerie. To vše proto, že si nechci plést vzpomínky z různých míst. Každé místo znamená jeden další parfém do sbírky, jen aby vzpomínky zůstaly živé i mimo videa a fotografie.

Takže... loni v listopadu jsem se vydala na služební cestu do Paříže. Deštivé, nudné počasí. Nekonečné hodiny schůzek. Ale pak jsem měla hodinu volna. Vydala jsem se na svou misi, abych našla svou vůni d'Paris. Náhodou to bylo Gozo. Obvykle tuberózu nesnáším, ale Gozo mě odrovnala. Díky výrazné vůni cedru navrstvené na pačuli a šafránu je tak velmi dobře namíchaná. Dostávám za ni spoustu komplimentů. A samozřejmě... Vzpomínám na Paříž v celé její kráse. Splendide!

Whiteken79

Mezi supersponzorstvím a nevyhnutelnými tirádami na adresu doporučené osoby ve službě se pokusme vrátit Gozo do reality.

Gozo je dobrý parfém; velmi dobrý.
Vzpoura kadidla a bílých květů, která se zdá být plodem spojení toho nejlepšího z Le Male a Reflection Man od Amuage.
Vydrží dlouho, nenechá vás lhostejnými.

A tím dobré věci končí.

Její hlavní chybou je neoriginalita. Zná mnoho parfémů, které jsou slavnější než on a stojí méně než on.
Je to vynikající návrhář, a kdyby stál 50 eur, nebylo by o něm pochyb a byl by absolutní koupí naslepo.
Takže se dostává úplně mimo mísu v poměru cena/výkon.
Škoda.
Přesto zůstává dobrým parfémem.
Ale tam

ivanscent

Pokud je pravda, že "niche" parfémy se tak nazývají proto, že musí oslovit omezenou kategorii lidí, pak Gozo je výjimkou, která potvrzuje pravidlo, protože nám přináší vůni, která je sice velmi specifická, ale ve skutečnosti velmi příjemná a věřím, že může oslovit každého.
Na jedné straně citrusové a tropické tóny, na druhé květinové tóny, mezi nimiž vyniká krásná tuberóza, v základu pačuli ambroxan umocňují eleganci a výkonnost parfému.
Nesmírně smyslný a znepokojivý, kdyby měl ráj vůni, voněl by jako Gozo ❤️.

Цветок апельсина

Rozkošný, ženský, ženský, protože je okouzlující! Nádherná tuberóza, zbavená všech jedovatých vlastností! Člověk ji hned tak nepozná))) Cítím jemné, sametové pačuli, drahé dřevo, jemné pižmo, malinovou pelargonii; vůbec krásnou jednotu tónů. Ale abych ji popsala stručně, řekla bych, že je to jemná tuberóza v objetí hedvábného pačuli. Tyto dva tóny jsou v parfému nejvýraznější.

Ragnar

Gozo, ostrov v maltském souostroví, místo, kde se setkávají dva kontinenty, různé kultury i vůně.
Úkolem Vaniny Muracciole je právě vytvořit parfém připomínající tuto zemi.
Po návštěvě ostrova Gozo jsem proto byla opravdu zvědavá, zda tento parfém vyzkouším s očekáváním, že mě čichová vzpomínka katapultuje zpět na tento ostrov; nic takového se však nestalo.

Gozo je opravdu příliš sladká vůně a chápu, proč si ji někteří lidé spojují s Joop homme, i když jsou stejně odlišné.
Úvod se vyznačuje nádechem žvýkačky podobně jako big babol. Připomíná mi její růžovou barvu a kýčovitou chuť, kterou jsem jako dítě milovala. Myslím, že za tento akord může směs ambroxanu a bílého pižma, které, ačkoli jsou v základu, dávají o sobě přehnaně vědět už od prvních okamžiků parfému.
Pak ucítím tuberózu. Jemnou tuberózu, která je v kombinaci s fialkou položena na srdci z cedrového dřeva.
Celá kompozice je zahalena do lehké kořeněné aury, která přetrvává po celou dobu trvání parfému.
Představení je dobré, parfém o něco méně.
Vůbec není unisexová a tíhne k ženskosti.

Vrchní tóny: šafrán, tuberóza, bergamot

Srdce: pelargonie, lístky fialky, cedr

Základní tóny: bílé pižmo, pačuli, ambroxan

Napoleone

Novinka doma. Barva lahvičky je nádherná, veselá oranžová.
Samotná vůně je horká, kořeněná, jantarová, teskná s již známou, průzračnou a nevtíravou tuberózou, nejjemnějším pačuli, šafránem.
Jak se mi zdálo, vzala si to nejlepší z ostatních kompozic domu Jeroboam, ale je orientovaná na východ.
Uprostřed zní přímo orientálně orientální v objetí tuberózy, jistý bezvadný unisex.
Blíže k základu se však stává vážnější, mužnější, dřevitě-pižmová a dokonce pačuli.

Můj mozek mi neustále dával signál "tohle už jsme slyšeli" ..... a toto svědění pominulo právě ve chvíli, kdy jsem si vzpomněla, koho mi Gozo připomíná, a to Joop! Homme.

Starý dobrý Joop! Také bílo-květinový, kořeněný, orientální fougère.
Kompozici Joop! zase ukradla značka Creed pod názvem Original Santal a vložila ji do ...... buben... do oranžové lahvičky! Ba-dum-ššš!

Nepřísluší mi hodnotit, kdo koho v této situaci rabuje.
Gozo je krásný, velmi vytrvalý, plíživý, orientálně-květinový parfém, který, pokud je vyroben na formě výše zmíněných soudruhů, je rozhodně o několik hlav kvalitativně výš.

Závěr: Vytrvalost 12 z 10, stopa 10 z 10, složení 10 z 10.