Vanagloria Laboratorio Olfattivo pro ženy a muže

Vanagloria Laboratorio Olfattivo pro ženy a muže

balsamico
kouřový

Vanagloria podle Laboratorio Olfattivo je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Vanagloria byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Dominique Ropion. Vrchní tóny jsou Šafrán a Ananas; střední tóny jsouKadidlo, Fazole tonka a Olibanum ; základní tóny jsou Bourbonská vanilka a Pižmo.

Šafrán
Ananas

Kadidlo
Fazole tonka
Olibanum

Bourbonská vanilka

HueloBien

Úžasná vanilka.
Mistr parfémář Dominique Ropion vytvořil obě vůně jako Ódu na vanilku: Vanagloria.

U Vanaglorie si v první minutě možná pomyslíte: je příliš sladká, ale hned v zápětí se promění v kouřový/ kadidlový tón, který smíchaný s vanilkou vyváží sladkost úvodu.

Pokud nemůžete sehnat Babycat, nestresujte se tím a pořiďte si Vanaglorii.
Jednoduše řečeno. Zobrazení obou, Babycat i Vanagloria jsou ze stejného domu. Vanagloria by byla parfémová voda a Babycat parfém.

Stejný profil vůně, stejný parfumér, stejná výdrž. Rozdíl vidím v projekci.
Vanagloria má skvělou výdrž a projekci.
4-5 stříknutí
Dlouhá výdrž: 8-10 hodin.
Projekce: 2-3 metry po dobu 1,5-2 hodin, pak se stáhne do osobní bubliny. V 6.-7. hodině je blíže ke kůži.
Pokud sprej nastříkáte na oblečení, žije zdarma ad několik dní nebo dokud oblečení nevyperete.

Babycat je o něco odvážnější a jde přímo do kadidla.
4 střiky
Dlouhá životnost: Vůně se rozprašuje na všechny strany, ale v případě, že je to nutné, je třeba ji vyčistit: +10 hodin.
Projekce: Vůně se promítají do prostoru, kde se nachází, a do prostoru, kde se nachází: Po 2-3 hodinách se stáhne na 2 metry, po 3. hodině osobní bublina. Po 8.-9. hodině je blíže k pokožce.

Kvalita: Obě jsou v kvalitě na jedničku s hvězdičkou.

Proč platit ruku a nohu nebo sledovat hype Babycat, když můžete mít Vanaglorii za polovinu ceny?

Vlastním obě a toto byl můj skromný názor.

vitodito

Pokud znáte Rosendo Mateu N5, představte si ji s menším množstvím květin a přidejte kadidlo.

Pro ty, kdo ještě necítili RM5, Vanagloria je pro mě futuristický parfém...
Je to 50 % moderní molekulární sladkosti a 50 % kadidla. Ta kombinace je prostě dokonalá a je v ní něco návykového, co ji dělá opravdu jinou a moderní. Zkuste si představit, že namočíte vonnou tyčinku do cukru a přidáte do ní vzácné molekuly z roku 2056.

Velmi dobré provedení. Nádherné balení, lahvička je velmi velká a rozprašovač je špičkový.
Sexy a hravé.

Pak asi po roce YSL tekutinu stáhla do lahvičky, dala na ni nálepku "babycat" a dražší cenu a lidem najednou došly zásoby ;-) Vůně se mi líbila.
Miao

Cherry

Marná sláva.
Když je sama, sedí před zrcadlem,
pozoruje se a nevidí se.
Marná sláva.
Když nese tíhu své vlastní role, aniž by ji dokázala na chvíli přenést na bedra druhých.
Marná je sláva.
Když znovu pozná, že v její existenci není místo pro prožitek lásky, přátelství a mateřství.
Marná sláva.
Když její lidé mají přednost před jejími potřebami jako ženy.
Marná sláva.

"Říkají mi panenská královna.
Nejsem vdaná.
Nemám žádné pány.
Nemám žádné děti.
Jsem matkou svého lidu....
Kéž mi Bůh dá sílu vydržet tuto obrovskou svobodu!"

Vanagloria je
Královna Alžběta I.
Cate Blanchett,
Ve filmu "Alžběta: Zlatý věk"

Poslechněte si: Vanilka tak silně procítěná, že to není běžná věc.
Není divu, že je dílem posvátného monstra, jakým je Dominique Ropion.
Tato vůně je pláčem ze zaťatých pěstí a vynuceného mlčení, z vnitřních výkřiků, které nikdy nepřekročily těsnou hranici chvějících se úst.
Slzy pýchy, hněvu a disciplíny lemují vážnou tvář.
Vlhké oči a ostrý pohled.
Má intenzitu nikdy nevyřčených věcí a kouřovou kvalitu na přesné hranici mezi posvátným a zuřivým.
Zbožná duše, která se chystá vzplanout.
Temperament osamělé ženy, ať už z vlastního rozhodnutí, nebo osudu.
Ženskost vanilky ukrytá za neprostupnými mřížemi kouře a kadidla.
Mistrovské dílo.

monsieurleather

Už je to nějaký čas, co jsem ji recenzovala, protože mám parfémů na rozdávání a rozdávám je, ale tady se hodně skloňuje Babycat od YSL, a protože se někteří odkazují na Vanaglorii v její podobnosti, zašla jsem do niche parfumerie v mém městě, abych ji vyzkoušela, a to jak na kůži, tak na vysušení. Slouží pak jako první dojem, i když jsem se více než 6 hodin věnovala výhradně jejímu přivonění.
Na začátku se šafrán mísí s kadidlem a kouřovou vůní a dává pocit, že v pozadí je oud podobný Ropionu (Promise), spíše tlumený. Tato první fáze dokonce vyvolává vzdálené ozvěny mnohem levnějších parfémů, jako je Oud Pour Lui od Alyssy Ashley, s nímž sdílí kadidlo kadidlovníku a kadidlo, které jsou v obou stejně výrazné. Odtud však vystupuje špinavé pižmo, které velmi a nebezpečně připomíná parfém, jenž zažil mimořádný boom zejména v posledních dvou letech: Rosendo Mateu nº5.
Na rozdíl od RM 5, která je silná a velmi dlouhotrvající (alespoň dřívější šarže), Vanagloria mi dává 6h, přičemž jen dvě hodiny je jemná projekce.
Ještě musím otestovat zmíněný Babycat, ale tato Vanagloria neodpovídá svému jménu. Zkrátka mě nechala lhostejným.
PS: na mé pleti, pokud tam vanilka je, vůbec nevynikne.
Au revoir!

FuNnyDaY

Suchá vanilka s lehkým nádechem jantaru, spálené pryskyřice nebo kouřového kadidla. Pocit je opravdu jako by na pozadí krásné drsné suché vanilky (ne cukrářské, ale přesto chutné) hořel... gumové pneumatiky! A to ne současně, ale ve vlnách. Pak suchá chutná vanilka, pak ta guma. Chladně provedené.
Na jedné straně přitahuje chuť, na druhé straně se tyto pneumatiky objevují ve vlnách a budu upřímný, trochu odpuzují. To je na startu. Ta guma netrvá dlouho, možná 20-30 minut, a po ní se začne objevovat jasně jen suchá drsná vanilka s pudrem a pižmem a kouř gumy ustupuje a mění se v klidný pryskyřičný ještě hořký, ale už příjemnější kouř, a právě toto uspořádání se mi začíná líbit. Je to velmi neobvyklé. Je to krásné. Není to pro každého. Mně se to líbí moc. Vidím ji spíše na muži, i když je samozřejmě unisex.
Výdrž je výborná, 6 hodin po aplikaci a vydrží perfektně.

To je 5 hvězdiček!

★★★★★

Ragnar

Vanagloria se otevírá směsí kouřových, kožených a suchých akordů.
Cítím také alkoholový nádech, který mi připomíná gin s příchutí šafránu. Mám ji, pije se naprosto příjemně a v prvních minutách se objevuje akord, který mi díky počáteční aromatické suchosti opravdu připomíná gin.
Pak se objeví ananas. Ne ta sladká šťáva, ale prostě ovoce s podílem kyselosti.
Odhalí se fazole tonka a po ní nesměle vanilka.
Objevuje se také suchá a dřevitá. Není krémová, ale je zahalena do kouřové aury. Vanilkový lusk. Opět žádná dávka cukru a různé sladkosti.
Druhá část vývoje, jakmile se odhalí vanilka, je mnohem lepší. Velmi ji oceňuji, protože víceméně odráží typ vanilky, který mám rád. Dřevitou, aromatickou vanilku s alkoholickými tóny v pozadí.
První část se mi naopak nelíbila a stále ji vnímám v dálce, působí jako pozadí ke krásné dřevité vanilce sušení.

SirCharlie

Vanagloria od Laboratorio Olfattivo mi otevřela nový pohled na vanilku a myslím, že stojí za to se s ní seznámit. Na rozdíl od Vanhery nabývá tento parfém díky šafránu a ananasu svěžejšího aspektu vanilky, protože ta je "vykouřena" kadidlem, což dává velmi zvláštní akord, někde mezi karamelem a spáleninou, který ale jako celek funguje velmi dobře. Další dva rozdíly oproti Vanheře jsou v tom, že zde je cítit více pižma, a protože není tak hutná, lze ji použít v trochu teplejším klimatu, a nepůsobí tak dřevitě ani krémově, ale více kořeněně, přičemž šafrán je dokonce velmi přítomný v drydownu.

Celkově se mi líbila její originalita a výsledná vůně je bohatá. Je bezpochyby unisexová, do chladného i poněkud teplejšího klimatu, pro poloformální i formální příležitosti, i když ji nevidím tolik jako vůni na rande jako jiné vanilky. Doporučuji ji vyzkoušet, pokud máte rádi pikantnější vanilky.

Hodnocení: 8/10

Mona Tarsi

Ne všechny Ropionovy výtvory v luxusním segmentu mi vyhovují, protože jsou pro mě v kategorii "umírají všechny živé věci", ale miluji jeho niku a zejména Mal, a vždy se snažím koupit/vyzkoušet, pokud je to možné, aniž bych věnoval pozornost pyramidě a popisu.
Na tento parfém jsem se těšila. Dostala jsem ho v létě, zadýchala se a odložila.
Ale v sychravém podzimu seděl tak chladivě na kašmírových šatech. Zároveň si myslím, že stejně dobře doplní i večerní oblečení, ať už elegantní nebo strohé, až brutální, a byznys oblek. Na pěknou image to podle mě není. V této vanilce není žádná vulgarita ani frivolnost. Je suchá hořká se sladkostí třtinového cukru v srdci. Často je ve vanilkových vůních, zejména s levandulí, cítit jakoby spálený bílý cukr (ne kohouty z bakaratu), ale tady je to právě třtinový cukr s kouřem, ale kouř je od něj oddělený. Kouř není nasládlý tabák, není kyselý, ale přesně hořký. Občas proklouznou i tóny rozehřáté gumy v druhé hodině otevření, ale jen nuance. Pálené pneumatiky cítit nebudete. Nenašel jsem ani žádnou kůži. Kadidlo mi také nevoní jako kadidlo.
Po Kirke a ženském Aventu se bojím jakéhokoli tropického ovoce ve vrchních tónech, ale tady se ananas vůbec minul účinkem.
Výdrž je pro tuto značku dobrá, ale asi se nebude moc rozplývat. Mléčnost, obvykle často sousedící s vanilkou, není ani blíže základu. Působí klidnějším dojmem, kouř se rozptyluje.
Parádní věc. A příznivci lahodných vanilkových vůní si rozhodně nepřijdou na své. Někde níže bylo zmíněno, že vanilka zde není vděčná. I když "marnivou" ji také nazvat nemohu. Možná klidná nebo soběstačná....

Ještě dodám k tomu parfému. Mám skoro každý den jiný parfém, jako mnoho parfémem posedlých lidí. Za poslední rok jsem se neokoukala.
Takže s vanilkou jsem už potřetí za rok slyšela od neinformovaných lidí: jééé, ty máš nový parfém (s pozitivní intonací), sice jako by byl každý den nový, ale nezačala jsem se nudit )))). Předtím nikdo nic konkrétního nevyzdvihl, jen lidé, kteří znají mé záliby, občas schválně přičichnou a mrknou mým směrem, když někdo řekne něco jako "voní to jarem, kouří někdo marihuanu?", nebo se spálil ten pomerančový dezert v kavárně". Ten den jsem si na vlasy nanesla dva střiky, stopa byla znatelná, obvykle nosím všechno na zápěstí nebo na oblečení, protože si vlasy kvůli jejich délce nemyji každý den. Oblečení se dá snadno vyměnit, pokud něco přetrvává, ale vlasy už tolik ne. Vanilka přežila mytí a voněla silněji než šampon ještě tři dny. Když vám vlasy takhle voní i delší dobu, neomrzí vás to. A z vlasů se vůně line silněji a zůstává patrná celý den bez obnovy.
Vanilkové dřevo od Lutense ze seznamu "podobných" mi takovou radost nezpůsobilo, přijde mi jednodušší, používám ho jako akcent, když chci něco zjemnit. Tato vanilka je dobrá sama o sobě a nepotřebuje nic dalšího.

Mr. Boston

Jedná se o následnou recenzi. Tuto vůni mám už asi 6 týdnů a mám za sebou asi tucet plných nošení. Poté, co jsem s ní nějakou dobu žila, mohu potvrdit svůj původní dojem, že tato vůně je především o kadidle a kouři, přičemž vanilka hraje vedlejší roli. Je suchá a vanilka jí dodává jen nepatrný dotek sladkosti. Považovala bych ji za temnou vůni, její je velmi vaše kožená bunda a cigaretová vanilka. Působí jako zlé dvojče MMM By the Fireplace.

hab

O Ropionovi jsem moc nepochyboval, ale dodal velmi dobrou dřevitou vanilku se zdrženlivým kouřem pryskyřic. Vše velmi jemné, se správnou hloubkou, velmi příjemné, ale ne vtíravé, což se u kompozic s vanilkovou tematikou stává. Ropion realizoval jednu z nejlepších dřevitých vanilkových vůní s jemným kouřem. Nejdůležitější je její dlouhý a plný úvod. Takové kompozice mohou často dát skvělých pár hodin a pak se výrazně zjednodušit, stát se příliš sladkými nebo naopak dřevitými. Zde je vše dokonale propočítáno. Ne ve smyslu monotónnosti vůně, tak to prostě není. Na začátku bude hlubší, kouřová, a v průběhu vývoje se zjemní, z dřevnatí. Výdrž je vynikající, stopa je velmi jemná a nevtíravá. Vydrží až do základu. Velmi slušná a profesionální práce. Možná vás neohromí, je postavena čistě na vůdčím materiálu, kterému je vše podřízeno - ale myslím, že to byl záměr. Neohromit atypickými tahy, ale vzít již známé tahy, zkřížit je a dovést k dokonalosti. To se Ropionovi podařilo. Je velmi příjemné sledovat, jak se značka po zdánlivé stagnaci v posledních letech rozvíjí. To si pište, že s takovými parfuméry. Je to vůbec legální?

Shanomy

Vanagloria od Laboratorio Olfattivo.
Vzal jsem si ji hned, jak jsem ji ucítil, aniž bych o tom přemýšlel, aniž bych věděl proč, jako každý úder blesku. Pak jsem si to uvědomila: připomíná mi Magnificent Gold Ysl, která sama byla bleskem z čistého nebe a stala se na dlouhá léta jedním z mých topů (a to je nás asi málo, kdo ji nosí...) Mají společný šafrán, vanilku a pižmo: to vysvětluje to kouzlo.
Vanagloria je však mnohem komplexnější a hlubší, méně sladká a pudrová; na začátku občas cítím i hořký tón, který překvapí, ale není v rozporu.
Pak se v ní hodiny a hodiny nepřetržitě proplétá kadidlo a vanilka a vytváří obklopující atmosféru, hřejivou, mystickou a posvátnou zároveň. Právě to ji podle mého názoru činí jedinečnou a velmi smyslnou, trochu zakázanou, naprosto unisexovou.
Nádhera.

Nusuk