O Oui! podle Lancôme je Floral Aquatic vůně pro ženy. O Oui! byl/a uveden/a v roce 1999. "Nosem" za touto vůní je Harry Fremont. Vrchní tóny jsou Vodní hyacint, Vodka, Bergamot, Mandarinka klementina, Nektarinka, Mandarinka a Petitgrain; střední tóny jsouBílé květy, Zelené jablko, Konvalinka, Frézie, Hruška, Zimolez, Ananas a Růže ; základní tóny jsou Leknín, Pižmo, Cedr, Dřevité tóny a Jantar (ambra).
Parfumér
Značka Lancôme
O Oui! Zprávy
Kolekce O de Lancome
Lidem, kteří mají rádi toto, se také líbí
RGrCz 11/26/23 08:05
I've had it for years, I had no idea it was discontinued - and now I see it is extremely expensive if you manage to find it. I still have half a bottle, so happy with that and sad to think I need to find a new fragrance (yet again!).
When I put it on in the morning after a shower, it just puts me in a good mood! It lifts my spirits, makes me feel I will have a great day! It is strong at first, a bit spicy (vodka tones!), and after it feels more sweet and flowery and clean. I prefer it in spring or during a rainy wet day and it just makes me feel "sunny".
Přeložené recenze
Sian02/23/22 15:03
Vzpomínám si, že jsem si ji koupila, protože se mi líbila reklama s Marií Gillain, jak se vrhá z útesu a drží se za ruku s tím hezounem, a dokonce se mi líbila i ta písnička: Všechno bude v pořádku.....
Mám strach z letních parfémů s příliš mnoha tóny, ale tento je velmi dobře vyvážený.
Hyacint, koktejl hruškovice s citrusy, jablko, ambra, cedr, možná hodně pižma a nějaké květiny, které nedokážu rozeznat. Je to Lancôme, pokud máte rádi tento dům, tato sladká, ale zelená letní vodička vás nezklame.
Typický starý flakon Ô de Lancôme se mi líbil víc, protože bych si ho nenechala :-{
MellyHelly05/26/21 19:46
O Oui! by Lancome! Jaký malý čichový zázrak!
Dostala jsem ji a zamilovala si ji před mnoha lety, v období mého života, které bylo trochu těžké, ale stále plné naděje.
Té naděje mládí, o které si myslíte, že nikdy neskončí a že máte všechen čas na světě.
O Oui! byl krásný letní zážitek především pro mě a myslím, že i pro ostatní. Dostala jsem tehdy mnoho komplimentů, protože to bylo svěží a čisté. Přesto to není tak jednoduchý parfém.
Mezitím měl neobyčejnou houževnatost. Vydržel hodiny a hodiny, a to i v klimatizovaných kancelářích, které jsem nesnášela už tehdy, ale které teď prostě nesnesu. Oui! jela na plný plyn, nejspíš proto, že v té době na mě klimatizace působila tak, jak působí téměř na všechny mladé a zdravé lidi s kotlem, který ještě drží minimum: horká reakce s relativním potem.
Naštěstí jsem byla čistá, nesmrděla jsem (podle mého tehdejšího bf jsem smrděla jako kytky, bach) a O Oui! mi sedlo, květinově-ovocně-citrusové s jistou vervou, a taky to byla příjemná výjimka ze stagnující akvatiky.
NIKDY nestagnovala!
Vůně je natolik komplexní, že i tóny, které mi v celku vadily, mi opravdu sedly: vodka, hruška, zelené jablko, ananas.
Naštěstí jsem se v té době na poznámky nedívala! Kdysi jsem si takhle zkoušela vybírat.
Chtěla jsem alternativu ke klasické O de Lancome (v posledních letech velmi špatně přeformulované) a Lancome ji vytvořilo!
Frézie, konvalinka, kyselé ovoce, ale s něčím, co mi připadalo jako pomerančový meloun, a velmi příjemná směs základních tónů, prostě jemně dřevitá a měkká, ale naprosto čistá, houževnatá a slušivá, svěží a sofistikovaná.
Výsledný efekt působil jako velmi lineární parfém, ale lépe řečeno soudržný.
Přeformulování... mah, už nekomentuji. Pokaždé jsem nucena říct: OK, není to špatné, ale není to on.
Domnívám se, že ani z hlediska samotných značek nejsou některé parfémy považovány za natolik důležité, aby je nezkreslovaly, zaneprázdněné tím, že prodávají novinky, které často nesou "starobylé" názvy, ale ani s nimi nesouvisejí. Viz případ Trèsor...
Nikdy jsem nenašla pravou napodobeninu O Oui!
Mati1206/15/18 05:48
Je škoda, že současná verze (čtvercový průhledný flakon) je jen vzdálenou vzpomínkou na tu předchozí (saténový skleněný flakon jako klasický O de Lancome). Byl to parfém, který jsem si užívala a používala s velkým potěšením, často jsem za něj dostávala komplimenty. Chtěla jsem si ho znovu koupit, ale bohužel jsem ho v současné verzi, která byla zcela znetvořena, nepoznala. Naštěstí jsem ji znovu našla v zapomenutém koutě staré parfumerie a už jsem ji nepustila! Teď ji žárlivě opatruji!
Abby Normal10/15/17 09:23
Poprvé jsem tuto vůni ochutnala v obchodním centru v roce jejího debutu, vlastně koncem roku 1999, a okamžitě jsem si ji zamilovala, ale až do začátku tohoto týdne jsem nikdy nevlastnila žádný flakon. Při pohledu na seznam parfémů vytvořených společností Lancome jsem ji tam uviděla, okamžitě jsem si ji zapamatovala a krátce nato jsem si ji objednala.
Je zřejmé, že vzhledem k tomu, že uplynulo tolik času, nemohu potvrdit žádnou nuanci rozdílu mezi kompozicí, kterou mám v držení, a tou, kterou jsem cítila před téměř 20 lety, ale mohu říci, že ji dnes miluji stejně jako tehdy.
Každá z těchto vůní patří k mým nejoblíbenějším, dobře působí na mé pokožce a posílá mě do dočasné nirvány. Je to vše, co si člověk může od vůně přát, a já jsem nadmíru spokojená.
O Oui! je současně zelená, ale čistá, květinová, ale průzračná a éterická, vodní, aniž by působila synteticky.
Vůně: 10/10 snadno.
Vůně: Perfektní (středně silná).
Dlouhá výdrž: 8/10, rozhodně lepší výkon než u mnoha jiných EDT.
Navždy zůstane základem mého šatníku vůní.
Le_Coeur_Gothique04/17/16 12:28
V roce 1969 se Lancôme rozhodl, že svět není tak krásný, jak by měl být. A tak vytvořila Ô a nasytila vzduch kolem nás letkou dehtových citrusů. Byly to však jen stíhačky doprovázející těžké bombardéry s honosnými jmény jako "Vetiver Raider", "Rosemary Bandit", "Coriander Brigand" a "Oakmoss Corsair" namalovanými pod jejich kokpity. Ale tato flotila poznámek působila spíše jako rozptýlení než jako ničení. To, co Lancôme ve skutečnosti uvedl na trh, byl neologismus podobný "heterogenitě". Víte, ještě se musím rozhodnout, zda je její vintage složení skotačivé, nebo pekelně sexy. Možná je to obojí. Možná by Ô mohlo nahradit svého neokrouhlého [sic] bratrance v "Histoire d'O".
O nějakých 30 let později si Lancôme usmyslel, že je čas modernizovat svůj vozový park blaženosti. Vytvořila tedy ještě plavnější a pocitově příjemnější vůni, ačkoli se takový počin zdál být téměř nemožný. Novinka dokázala nechat veškerou číhající prostopášnost za sebou a nastavit zcela nové standardy blaženosti. A jak by to mohlo být jinak, když je její odpovědí na každou položenou otázku, ať už v jakémkoli jazyce, vykřičené nadšené potvrzení ve francouzštině?
Sind Sie der ewige glückselig Königin? Ô Oui!
Vezmeš si mě, ó má bonnie lass? Ô Oui!
Θα μ'αγαπάς για πάντα ηλιαχτίδα μου; Ô Oui!
Могу ли я остаться в вашем космосе? Ô Oui!
Někdy si myslím, že u některých vůní je přítomnost překladatele zcela zbytečná, neboť se domnívám, že vůně je vlastně jakýmsi druhem komunikace beze slov, a to docela výstižným. A co víc, vždycky vystihuje své poselství, přestože není vyřčeno ani slovo. Uši si s vámi totiž někdy pohrávají, ale nos má vždycky naprostou pravdu. Jsem si jistý, že každý z vás někdy něco přeslechl. Už někdo z vás někdy něco "přeslechl"? Jo, to jsem si myslel.
Takže vzhledem k tomu, že vůně Ô Oui! je zelená jako jarní louka, pikantní jako ranní bergamot a rozverná jako opilý sprite, jaká je šance, že nějaká dívka nebo žena, která ji nosí, bude lugubriózního typu? Pokud se váš parfém usmívá, pak se usmíváte i vy, to je jednoduché.
Jako muž spíše střízlivého ražení prostě miluji způsob, jakým dokáže i ponuré zimní večery proměnit v předzvěst slunečných a bezstarostných dnů, kdy jedinou mou starostí bude, jak se příliš nezamilovat. Jestliže Ô byl lascivní skotačivec a/nebo rozevlátý milovník, pak Ô Oui! je rozevlátý skotačivec, který nikdy neřekne ne čemukoli, co byť jen náznakem připomíná veselí, lehkost a vervu. A není ztělesnění samotné podstaty těchto věcí beze slov zatraceně dobrý počin? Ô Oui!...
Марьяна Рыжаускас06/11/15 09:01
Oui Oui! Lancome je ta nejnymfičtější vůně, jakou znám. Je v ní všechno, co může ze spořádaného rodinného muže udělat zvrhlého úchyla.
O Oui! voní po vlhkých vlasech, z nichž stékají průzračné kapky vody a rozbíjejí se o kachličkovou podlahu, po kůži otřené do ruda tuhým ručníkem po sprše, po jemných květinách právě utržených na poli a po ovocné vodce v zamlženém flakonu.
Alkohol nezletilým neprodáváme. Je ti už opravdu šestnáct? Tak se posaďte!
azuriiita03/14/14 08:09
Na můj vkus dobrý Ô flanker. Svěží, jemná, ženská... dobře kombinuje citrusově-šťavnaté ovoce s nádechem sladkosti a jemné květinové tóny s dřevitým nádechem. Je lehká, středně výrazná a nositelná pro denní použití, zejména pro tropické podnebí; nebo od jara do podzimu. V době svého uvedení na trh vynikala mezi ostatními "vodovkami".
Pokud se používá v mimoměstském nebo prázdninovém prostředí (jak naznačuje její reklama), vede si dobře, a pokud se používá i v městském prostředí (do této perspektivy ji řadím spíše pro každodenní použití)... Řekla bych, že její ideální prostředí je v teplých městech u vody (opravdu si na ni vzpomenete, když ji ucítíte). Když ji budete mít na sobě, je téměř jisté, že si spousta lidí všeho druhu pomyslí "ty voníš dobře".
Jak by řekl Shiseido, je to to, co chtěl Hugo Boss udělat s Jour Pour Femme, ale nepovedlo se mu to haha.
melanie05/19/12 13:33
Páni, to je dobré! Stejně elegantní letní osvěžení jako Aqua di Gio, kterou mám moc ráda. Ačkoli nemám ráda skupinu acquatic, O Oui je pro mě výjimečná. Vodka je prostě dokonalá, vrchní tóny jsou fantastické, tak svěží a jiskřivé, a přitom dlouho vydrží... je to rozhodně nadčasová vůně. Lancome je se svými edicemi O de Lancome a O Oui opravdu originální.
Yula09/27/11 19:26
Teď už přesně vím, co ráno potřebuji, abych překonala podzimní letargii. Vodka pro mě! A mandarinku k zakousnutí!.... Ještě že moje máma nečte moje komentáře, jinak by si myslela, že piju potichu..... Holky, proč žádná z vás nenapsala o vodce?! Tady je to jasně cítit! Ale ne jen tak ledajaká vodka, ale nějaká dámská vodka, speciální, s příchutí zelených jablek. Krásné! Ráno jsem se jí postříkala a šla..... Po vodce cítím mandarinku, pak zelené jablko, pak se otevře hyacint a pak začne vonět lilie. A hlavně - vůně není studená! Vytváří pocit tepla a pohody. Ale zároveň je taková podzimní! A co je to podzim?!...? Je to především nové oblečení, procházky na čerstvém vzduchu, "poslední chvíle" v letních kavárnách a první rodičovské schůzky ve školách. A všude bude tato vůně tím pravým, protože vám hravě nedá zapomenout na sebe a na radosti života! ...... Zastavte se, děvčata! Zapomněla jsem na babí léto! Pojďme ho oslavit s tímto nádherným parfémem... Číšníku, vodku pro nás!.... No, děvčata, pro nás!
Paparazzigirl01/09/11 05:17
Tuto vůni vnímám jako nejvhodnější k bílému oblečení. Na léto, jaro i zimu. Ideální parfém pro ráno 1. ledna, kdy vše začíná od začátku, s bílým prostěradlem. Pro první snídani v roce u stolu pokrytého novým bílým ubrusem s bílými talíři a příbory. Nebo pro ten zvláštní, okouzlující, jediný den v roce, kdy napadne první sníh a položí na zem nadýchanou bílou peřinu.
Vůně je bílá, čistá, jemná, lehká, velmi příjemná. Vůbec ne svěží, spíše se blíží směrem k Premier Jour a Lauře. Jemná, přirozená, ženská a velmi osobní. Parfém bílých šatů - ne pro nevěstu, to ne, jen pro krásnou upravenou ženu v létě, kdy je velmi dobrá nálada a chcete si užívat života, obyčejného, jaký je. I když, pokud si ho někdo vybere na svatební den nebo líbánky, bude to dobrá volba.
A dalším plusem je její nízká rozšířenost.
Room 1015
Jeroboam
Kun Amo
Silence of the Lakes od Aura of Kazakhstan: Tajemství pěti jezer
Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta
Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)
Šťastné a veselé Vánoce 2023!
20. narozeniny ELNINO
DS & Durga Deep Dark Vanilla: Vanilka opěvovaná grilem