Trésor podle Lancôme je Orientální Floral vůně pro ženy. Trésor byl/a uveden/a v roce 1990. "Nosem" za touto vůní je Sophia Grojsman. Vrchní tóny jsou Broskev, Růže, Meruňkový květ, Šeřík, Ananas, Konvalinka a Bergamot; střední tóny jsouRůže, Kosatec, Otočník a Jasmín ; základní tóny jsou Broskev, Meruňka, Vanilka, Santalové dřevo, Jantar (ambra) a Pižmo.

Ikebana v láhvi: Odraz parfémových kompozic v květinové výzdobě
od Anastasia Privalova

mimipari
Tresor by Lancome
V tomto svátečním období s nostalgií vzpomínáme na lidi, které máme rádi, a na jejich parfémy.
Tresor byl parfém mé maminky, který si vybrala přímo ona a který mě příjemně překvapil, protože byl dokonalý a lahodný.
Uchovávala jsem jeho lahvičku v krabičce s jedním z jejích šátků, blížící se svátky mě přiměly znovu si k němu přivonět a na chvíli si vzpomenout na dobu před několika lety, kdy tento parfém koloval po domě, zejména při večeřích a obědech, když jsme se všichni sešli na svátky.
Takové vzpomínky mě dojímají, dívám se na její elegantní flakon a je to, jako bych viděla zarámovanou fotografii, která se na mě usmívá.
Její nádherná vůně, jemná, elegantní a pudrová, s nádechem meruněk a broskví houževnatě ulpívala na kůži a oblečení a často mi připomínala, jak je dobrá a všestranná.
Prakticky slušela téměř každému.
Na mně byl kosatec a růže sotva znatelný, převládal ovocný mastek, velmi ženský a intimní.
Na mé matce byly naopak květinové, pižmové a ovocné tóny velmi patrné, byl to "její" parfém, velmi dobře se jí nosil a vydržel celý den.
Skvělý výtvor Tresoru, slavný, tolika lidem oblíbený, s jemnou růžovou barvou, i nyní se prodává, přestože od jeho uvedení na trh uplynulo několik let a oproti svému předchůdci prošel značnými změnami.
Pořád čichám k uzávěru a poloprázdné lahvičce, neuvěřitelné, ale pořád ji cítím, pořád cítím ten mastek a diskrétní pohlazení, tak známé a drahé.
Dobrý den.

D1921
V době největší popularity mi bylo 25 let a žil jsem v Evropě. To byla moje vůně. Je mi smutno, když lidé říkají, že je staromódní, protože mě vrací do nejlepších let mého mládí. Tato ovocně-růžová vůně sklidila tolik komplimentů a vydrží navždy. Budu ji nosit i nadále a miluji ji.

Salanganna
Už jsem o něm nechal recenzi a je trochu mimo mísu psát další. Ale nemůžu odolat. S Tresorem mám stejné schéma: koupím si tucet forem a vzorků nisha-prenisha, důkladně je prozkoumám a pak se rozběhnu za Lancomovou obrácenou pyramidou. Ne proto, že by to byla špatná nika. Je to dobré, zajímavé, chytlavé, občas závratné. Ale tyhle slunečné broskve a růže a šeříky jsou opravdu moje! Je to jako svléknout drahý oblek a navléknout se do starých džínů, zabalit se do oblíbeného svetru a přitulit se k mamince. Mnoho lidí píše, že Tresor je už retro. No, a co vlastně? Já sám už retro jsem. Mám to dovoleno! Proto jsem na své čtvrté lahvi.

elli
Krásná ovocně-květinová a mastková kompozice: velmi ženský a romantický parfém se složitou pyramidou, kde jednotlivé tóny tvoří harmonickou symfonii.
Mám ji moc ráda, je svědectvím doby, kdy se vyráběly (a nosily) ženské a vytrvalé parfémy bez přílišného množství sladkých vůní.

tamarasurenkova
Ukázalo se, že Tresor, stejně jako Chanel č. 5, musíte mít.
A to nemluvím o věku nositelky!
Mluvím o zkušenosti nosu, zformovaném parfémovém vkusu, stylu a jasném pochopení univerzálnosti každé parfémové kreace.
Mám Tresor Novodel, ale ne flakón, nýbrž rovnou Tresor.
A je nádherný.
Je to tuna broskví, šťavnatá, plastická nota, drsnost ylang na začátku a dále - plombový krémový pudr na čerstvě vyrobeném broskvovém pyré.
Přitom vůně není ani v nejmenším o gurmánství.
Je to klasika. Klasika značky Lancôme.
Mimochodem, miluji vůni rtěnek Lancôme.
V Tresoru je hodně rtěnek. Hodně pudru. Krémová.
Její pachuť na oblečení je nepopsatelně krásná.
Mluvilo se o podobnosti s Voluptem. Pro mě ne. Volupte je esencí března v lahvičce. Tresor je koncentrát něhy (ne ženskosti, ne luxusu).
Poukázal na podobnost s Exclamation. S tím souhlasím! Jsou to ty rozpustilé broskve s plastickým povrchem, které jsou v první fázi zvuku Tresoru. Je to nádhera!
Retro? Na začátku sotva znatelné.
V srdci a základu vám to vyrazí dech v každém výklenku. Kilianova děva nervózně pokuřuje stranou a hladí Pantherův kožich.....
Stezka je úžasná.
Pokud máte rádi broskvově-meruňkové, ale neznáte Tresor - utíkejte! Nejspíš jen kvůli obsazení. Už dlouho jsem ho neviděla offline.
A ano. testování mnoha flanďáků na pultech, nikdy jsem si nemyslel, že by byl progenitor tak dobrý!
Ano ano, naslepo jsem ho vzal do ruky). Šťastný!)

Latitude-29
Z mužského pohledu se zastávám Tresora, protože komentáře jako "je to příliš babičkovské", "zastaralé" a "vůně staré ženy" se tolik shodují s (některými) názory vyjádřenými o Aramisovi, Quorumovi a dalších.
Když vyjde vůně, která je natolik ikonická, že si ji lidé zapamatují, pak samozřejmě bude spojována s určitou dobou a érou. Ale to jste tak vyděšení, tak nejistí, že si nepřipouštíte jiné možnosti než být otroky současných, na milisekundu nových "včel"?
Tresor byl kdysi "nový", stejně jako když někdo poprvé vymyslel, že se v těstě upečou ochucená a okořeněná vařená jablka a vznikne jablečný koláč. Jablečný koláč je "starý". Vyhýbáte se jeho vůni a chuti z tohoto důvodu?
Nemohu než souhlasit s komentáři annxyz o Juicy Couture a paní Spearsové.
Miluju vůni Tresoru na dámě a můj názor na něj:
---- odděluje ženy od dívek -----

Angel Boy
Říkejte tomu zastaralé, říkejte tomu vintage, jak chcete... Řeknu jen jedno: je to parfém, který muž rád cítí na ženě. Romantická, smyslná, tělesná, skutečná vůně hebké ženské kůže. Nic karamelizovaného ani červeného ovocného, což - přiznejme si - už dalo (a stále dává!) své poselství... Sophia Grojsman je geniální parfumérka a vytvořila tuto nezapomenutelnou vůni meruněk, bílých růží a pižma. Milovala hospody s Isabellou Rossellini...

floripa
Pro mě je Tresor vůní odkazu mého ženského rodu.
Byl to parfém mé babičky.
Tato vůně mě vrací k jejímu obrazu v 90. letech. A nemyslete si, že moje babička vypadala jako "babička". Naopak, kožená tužková sukně, jehlové podpatky, šifonová halenka, úhledný make-up a jako tečku na závěr její nejlepší doplněk: tento poklad ve flakonu.
Tresor voní nadčasovou noblesou.
Moje babička loni zemřela, ale kromě mnoha jiných nemateriálních věcí mi předala i lásku k tomuto nádhernému parfému.
Teď ji přebírám já, Tresor <3

Yadorán d'Vinea
Tresor je milníkem v parfumerii devadesátých let a také milníkem v historii značky Lancome: vysoké prodeje a neuvěřitelná kvalita, na kterou se bohužel poněkud zapomíná v honbě za takovými zapomenutelnými řadami, jako jsou La Nuit Tresor nebo Tresor in Love.
Ačkoli je v současnosti spojována s Kate Winslet nebo Ines Sastre, pravdou je, že první ženou, která vůni reprezentovala, byla italská herečka Isabella Rossellini, a to je relevantní vzhledem k tomu, že hrála zásadní roli při výběru konečného produktu.
Do roku 1990 bylo obvyklé, že velké kampaně na vůně dělaly domy haute couture (Chanel, Dior, Yves Saint Laurent), ale nebylo tak běžné, aby je dělaly kosmetické firmy, takže sázka se zdála být poněkud riskantní. Na základě obrázků a motivů Lancome přišlo několik vzorků vůní od parfumérů ze společností jako Firmenich a Givaudan, průzkum trhu zjistil, že spotřebitelé se zdají být vnímaví k několika vzorkům, takže Rossellini byl požádán, aby si vybral ten, který se mu líbí nejvíce, a vybraným vzorkem byla silná vůně broskví a růží, kořeněná a teplá.
Po výběru se Rossellini setkával s parfumérkou Sophií Grojsmanovou, která mu sdělovala, že k vytvoření vůně Tresor, romantické vůně inspirované neuctivým milostným příběhem, ji inspirovala role Ingrid Bergmanové (Rosselliniho matky) ve filmu Casablanca (plus detail, že původní vzorec byl vytvořen již před lety a Grojsmanová si jej nechala pro "dokonalého klienta").
Rossellini se rozhodl pro nejklasičtější tradici, pokud jde o nošení parfémů, tedy pro předpoklad, že žena by si měla pořídit jediný parfém a že by mu měla být věrná, jako by to byl aspekt její osobnosti. Ingrid Bergmanová byla uživatelkou L'Air du Temps od Niny Ricci, zatímco Rossellini si "vzal" Tresor (flakon evokuje obrácenou pyramidu Louvru).
Říci, že Tresor je romantická vůně, je trochu zastaralý popis, dnes se zdá, že jde o melancholickou vůni, řekněme si jasně, že vůně je zajímavým projektem, jak udělat dospělou ovocnou vůni, a chlapci se to daří, Tresor je broskvovo-meruňková bomba, velmi svěží a s fotorealistickou ovocnou sladkostí, ale má také trpký růžový akord, který jí dodává dojem kořeněnosti, někteří lidé (ne nutně na této platformě) si s potěšením všímají zařazení ananasové nóty, já osobně ji vůbec nevnímám, stejně jako vanilku nebo santalové dřevo, ale trochu jantaru v závěrečné fázi schnutí (i když upřímně, podle mých zkušeností Tresor není propastně evoluční vůně).
Sophia Grojsmanová zvolila tón růže kvůli tradici romantiky, podle ní: "Růže je první květina, kterou muži dávají ženám." Chtěla, aby Tresor byl "sexy", ale ne "smyslný", a aby muži cítili nutkání nositelku obejmout, podle Grojsmanové by Tresor měl křičet "Obejmi mě".
Snad nejzvláštnější na Tresoru je jednoduchost formátu jeho reklamní prezentace, původně Rosselliniová procházela různými místy s jasně žlutým světlem a velmi klasickou downtempovou melodií, slogan zněl jednoduše "Parfém vzácných okamžiků", což je zarážející zejména v kontrastu s dnešním hojným používáním blábolů o ničem hmatatelném, které neříkají nic konkrétního, pokud jde o komerční prezentaci parfému (v tomto ohledu se zdá, že koncepty jsou dnes velmi vágní, ne-li zcela neexistující). Tresor se prezentoval jako společník a tím také je, byl "při zemi", jak by se dalo říci. Zestárla docela dobře, trvanlivost a siláž jsou stále vynikající, jako zajímavost: Prý se dají sehnat lahvičky před reformulací, protože nové lahvičky mají rozdíly v krabičkách (staré krabičky by měly mít kratší seznam ingrediencí).

Lyn
Můj poklad! Silná, aniž by byla agresivní, vlezlá nebo zastaralá. Když si tento parfém vezmu na sebe, je to exploze pocitů, člověk se v něm ztrácí, naskakuje mu husí kůže, je jako dobře umístěný polibek, rozhodný a ohromující zároveň. Růže, broskve, meruňkový květ, kosatec a nádech jantaru.
Pro elegantní, dobře rozvážnou a smyslnou ženu.
Vymyká se "současným standardům" parfémářství.

Dario40
Zůstává téměř beze změny, protože se zaměřuje především na tóny, které jsou stále povolené a ne příliš syntetické.
Nádherná evoluce historické žluté ovocnosti 80. let, Femme to name, ale s "novými" krásnými mastkovými vůněmi a sladkostí podobnou heliotropu, která předznamenává modernost.
HISTORICKÁ vůně, troufám si říct, další vzácný rubín zasazený do přechodu mezi dvěma impozantními epochami dějin parfémů.
Růže a broskev téměř absolutní protagonisté, vskutku vznešené retro kouzlo, které zůstává neměnné v čase, to se nezdá být pravda!
TREASURE

Rizaldo Góes
Vůně, pod níž je podepsán specialista na ženské vůně, božsky kombinuje svůj rozsáhlý květinový buket kolem růže, která je ústředním a dominantním prvkem.
Skutečný milník parfémů 90. let.
Upřímně řečeno, nemyslím si, že by se tento parfém měl srovnávat s nešťastnou a syntetickou Florattou Gold.
Omlouvám se za zmatený čich.

Miss X
ČASU JEHO UMĚNÍ, UMĚNÍ JEHO SVOBODU
Abychom pochopili život filtrovaný Tresorem, je třeba vyměnit čip. Parfémy, jako je tento, s darem všudypřítomnosti ve své pětadvacetileté historii (i když vypadá starší), nejsou zbaveny nálepek a archetypů spojených s koncentrovanou, pudrovou, živočišnou vůní.
Pařížský parfém par excellence, jehož flakon simuluje obrácenou pyramidu Louvru, by mohl shrnout bohatou muzejní sbírku "pokladů" různých kultur, civilizací a stylů, od renesance přes rokoko a romantismus s orientálními a islámskými akcenty. Velmi exotická a orientální směsice, velmi odpovídající francouzskému (napoleonskému imperialistickému) vkusu.
Jeho zdobné a nadčasové tóny, které v sobě nesou všechny výše zmíněné styly, vás přivítají ve velkém stylu. Zpočátku velmi ohromujícím způsobem, kdy se snažím myslet na to, že velmi hřejivé tóny, které cítím mezi šeříky, jež se snaží trochu maskovat, nejsou živočišné hormony, ale sametová směs broskve a meruňky. Na chvíli se zděsím při představě, že někdo vyndává srnce vnitřnosti, aby z ní vytáhl hormony - vykřiknu -, ale naštěstí se to šťastně vyvíjí, jak se tyto tóny zjemňují a skrze santalové dřevo je vnímána dřevitá vanilka, vůně, která mi připomíná lahodný arganový olej. Květiny jsou sotva znatelné, i když je možné, že tvoří základ, který všechny výše uvedené tóny, zejména růži, sladí a zjemňuje, dodává jim krémovost a hloubku.
Na kůži vypadá lépe než na oblečení; pokožka ji zjemňuje a rozpouští, ačkoli je nekonečně dlouhotrvající. Je velmi hřejivá a krémová a dnes je to neobvyklý styl s exotickým sexy faktorem, v době, kdy jsou smysly vychovávány k oceňování jiných, levnějších, sladších, lehčích tónů... tato je překvapivě bohatá a smyslná, aniž by se uchylovala k ostré sladkosti.
POUŽITÍ: Pokud se osoba cítí s tímto parfémem velmi ztotožněna, lze jej používat denně ve velmi mírných dávkách a vždy na kůži. Pokud sepětí s parfémem není takové, lze jej používat sporadicky na formální večerní události, ale se stejnou technikou použití.

risarii
Jsem tak překvapen negativními recenzemi/hodnocením!
Tresor je krásný parfém - skutečný parfém, ne oslavný tělový sprej nebo bonbón v lahvičce jako většina dnešních populárních vůní.
Možná je negativní hodnocení způsobeno tím, že je populární už dlouho, takže se k němu zřejmě vážou vzpomínky, z nichž některé musí být negativní. Nicméně tvrdit, že Tresor je hnusný, protože voní jako stará dáma, je vedle urážlivosti a ageismu prostě směšné a nebylo by mi to proti srsti, kdybych tvrdil, že rtěnku nebo diamanty by měly nosit jen staré dámy - což je sice názor některých lidí, ale nemám výčitky svědomí, že se prostě mýlí. Proč je Tresor cítit "staře"? To, že nevoní jako Light Blue nebo Flowerbomb? Ha! To je kompliment. Tresor nevoní jako většina vůní na trhu, a proto je výjimečný.
Tresor je broskvový sen; voní jako čistá pleť krásné ženy. Voní šťastně, romanticky, klasicky, nadčasově, nestárnoucí. Je mi sotva 21 let a miluji ji; miluje ji i moje maminka. Říkat, že parfém má věkovou hranici, je ignorantské a směšné. Množství nenávisti vrhané na starší ženy je ostudné a ubohé. Nelíbí se vám parfém? Naprosto v pořádku, máte právo na to, aby se vám něco nelíbilo. Ale říkat, že se vám nelíbí, protože je odporně cítit jako stará osoba (protože fuj staří lidé, že? Vždyť kvůli nim tu přece nejsi nebo tak něco...) je hloupé.
Každopádně, abych shrnula parfém samotný. Je to mistrovské dílo Lancome. Flakon je krásný, siláž je přesně taková, jakou ji mám ráda (výrazná, ale ne přehnaná), a výdrž je skvělá. Chci se také zmínit o reklamě: je nádherná. Penelope Cruz je tak krásná.