Parfémy: 121K

Hodnocení uživatelů
Hodnocení

Kdy nosit

Hodnocení parfému 3.96 z 5 s 1,653 hlasy

Lolita Lempicka Mon Premier Parfum podle Lolita Lempicka je Floral Fruity Gourmand vůně pro ženy. Lolita Lempicka Mon Premier Parfum byl/a uveden/a v roce 2017. "Nosem" za touto vůní je Annick Menardo. Vrchní tóny jsou Třešeň, Badyán a Břečťan; střední tóny jsouLékořice, Fialka, Orris a Amarylka ; základní tóny jsou Pralinka, Vanilka, Fazole tonka, Pižmo a Vetiver.

Parfumér

Výkon
Demografie a hodnota

Přeložené recenze

Andina

Moc se mi líbí: višeň + lékořice, vypadá tolik jako La Petite Robe Noir (nebo spíš to je LPRN, který vypadá takhle), že pokud máte jeden, podle mého názoru nemá cenu kupovat ten druhý.

Mrzí mě to ze dvou důvodů:
1) nevnímám tu pohádkovou atmosféru, kterou mnozí popisují. 2) nevím, jestli se mi to líbí.
2) nemá výjimečnou trvanlivost

Přitom je to velmi dobrý parfém a myslím, že ho za chvíli dopiju, mám ho dva dny a nosím ho dva dny po sobě (to je u mě divné!).

Ps: neznám původní složení z 90. let, takže nemůžu srovnávat

Gaerys

Tento parfém byl mou první velkou posedlostí, kterou jsem poznala, jakmile jsem se začala zajímat o svět parfémů. Jeho koncept byl vším, čím jsem chtěla, aby parfém byl: magický a éterický. Bohužel provedení není takové, jaké jsem si představovala. Ne že by byl parfém špatný, je příjemný, ale je to moje chyba, že jsem si vytvořila očekávání.
V úvodu cítím tóny anýzu a třešně velmi homogenně a vyniká břečťan. Tento břečťan je překvapivě příjemný.

Po odeznění vrchních tónů začne parfém působit velmi synteticky, což je přesně to, co mě zklamalo. Čekala jsem realistické tóny, ale působí jako parfém pro panenky, což může být příjemné z nostalgie - připomíná mi to jednodušší časy, dětství, kdy jsem si hrála s panenkami na statku a cítila vůni lesa, dřeva a voňavého plastu.
Je to velmi nevinný a mladistvý parfém. Ideální pro dívky, které se o svět parfémů teprve začínají zajímat.

Výdrž parfému je dobrá, na kůži vydrží až 6 hodin a na oblečení je cítit i po několika dnech, ale vystřikování je minimální a parfém je také slabý, je třeba ho bez obav stříkat. Myslím, že se dobře hodí pro každé roční období a také pro každou denní dobu, dovedu si ji představit jako ideální na piknik uprostřed stromů s italským ručníkem rozloženým na zemi a proutěným košem.

Celkově to není špatný parfém, jen není takový, jaký jsem si představovala.

cellardoor

Lolita Lempicka je značka, která vždy přitahuje mou zvědavost. Podařilo se mi sehnat 15 ml formát tohoto parfému za opravdu dobrou cenu.
Co ucítím, jakmile se nastříkám, je lékořice. Lékořice není jednoduchý tón, v parfumerii není příliš častý a není tak snadné si ho oblíbit. Přiznám se, že k ní mám vztah lásky a nenávisti. Nicméně tento lékořicový tón po prvních minutách vyprchá a já silně cítím nádech badyánu, který mám tak ráda. Rozhodně snová, pohádková, zvláštní a jiná vůně. V průběhu schnutí se hodně zjemňuje, ztrácí trochu ze své původní pyramidy a usazuje se jako vanilkový a gurmánský parfém. Doporučuji ji vyzkoušet. Zajímavý fagot.

Arethusa

Opravdové kouzlo, fantazijní vůně par excellence.
Vše v tomto parfému, od obalu až po samotnou symboliku fialové barvy, vyzařuje kouzlo.
Jsem nadmíru spokojená, že ji držím v rukou. Na začátku roku 2000 se stará Lolita dala najít všude: tehdy jsem byla ještě dítě, ale fascinovala mě natolik, že jsem snila o tom, že ji jednou budu moci nosit. Jako bych věděla, že parfém o mně může hodně vypovědět. Jakmile jsem vyrostla, už jsem ho nikdy nenašla, ale nikdy jsem na něj nezapomněla.
Teprve loni jsem zjistila, že byl přeformulován a nyní se jmenuje mon premier. Podle toho, co jsem četla a slyšela, se reformulací vůně příliš nezměnila: byla jen odlehčena.
Tato vůně nemá s dnešními parfémy nic společného. Ve světě, kde jsou všechny parfémy, alespoň na papíře, určeny stejnému typu žen (sexy, sexy a zase sexy), je Lolita pro jiný typ lidí. Nebo spíše jiné bytosti. Víly a lesní bytosti, které patří do jiné reality a jiné doby. Je to parfém pro ty, kteří v sobě mají kouzlo a čekají, až budou osvobozeni.
Je pro ty, kteří mají romantickou, idealistickou duši, pro ty, kteří mají bohatý a barevný vnitřní svět. Pro opravdové snílky, pro lidi, kteří mají vždy "hlavu v oblacích". Tohle je jejich manifest a můj.
Možná je trochu předčasné to říkat, ale myslím, že jsem našel svůj podpis. Žádný parfém nemůže vyjádřit mě a celý můj vnitřní svět lépe než tento.

feliny

V porovnání s první Lolitou je nositelnější, jemnější, ale kvůli tomu podle mého názoru ztratila veškerou originalitu a tajemnou pohádkovou atmosféru. Chuť byla zjednodušena, kouřovost odstraněna, lékořice vyhlazena, třešeň v čokoládě zesílena na plné obrátky. Vzala se lesní čarodějnice a upravila se její neposlušná zrzavá hříva vlas k vlasu. Milujte ji, ale pokud znáte starou verzi, bude vás celou dobu pronásledovat pocit, že pohádka se už nekoná. Tohle a tamto. Ale jako samostatná vůně má své místo.

sagasår

*Nyní jsem si přivoněla k původní LL a upřímně řečeno, jsou to podobné vůně. MP opravdu má DNA originálu hlavní rozdíl je v suchém dolů a sladkost. LL je silnější, zatímco MP je mnohem sladší, ty třešňové tóny se projevují silně. Celkově se mi MP stále velmi líbí, i když vím, že LL je pravděpodobně příznivější. Opravdu OPRAVDU bych si přál, aby značka přestala chodit kolem horké kaše a prostě znovu vydala původní recepturu s původní lahvičkou. Musel jsem si koupit použitý 50ml originál za téměř 100 dolarů z ebay. Je to frustrující, protože značka by vydělala majlant, kdyby nám prostě vrátila OG lolita. Lidé na ebayi ji spokojeně prodávají za více než 300 dolarů a to je taková škoda.

RECENZE:
Tyhle věci jsou opravdu kouzelné. Tak moc jsem se těšila, až si ji koupím, že moje očekávání byla tak velká, že jsem doslova neměla ani tušení, jak bude tahle věc vonět, kromě toho, že je tak ÚŽASNÁ. Takže moje první reakce byla "OH WOW", protože jsem nikdy nic takového necítila. Jsem na ní závislá. Okamžitě závislá. Počáteční tóny jsou třešně, fialky a břečťan, skoro jako když vstoupíte do lesa s rosou usazenou na listech. Ten badyán prochází s kořením, Voní jedovatě, ale naprosto svůdně. Vzpomeňte si na roli Umy Thurman v Poison Ivy. Je to takový krásný, ale zároveň jedovatý půvab. Vanilka se objeví později, ale zatraceně. Jsem ohromen. Vážně, pokud jste nezkusili původní LL, nevěřte tomu, co se o ní říká. Vůbec vás nezklame. Totální vibrace lesní nymfy. Zemitá a vlhká, přesto tím nejúžasnějším způsobem. Chce se mi po ní běhat po krásném lese, jíst kandované ovoce a květiny. Moc se mi líbí. TOHLE je moje nová signature vůně. Představte si lesní nymfu, jak běží mezi stromy; éterická, divoká, zvláštní a svůdná. Možná je horší než původní LL, ale zatím, když se mi nedaří sehnat flakonek téhle, mi ÚPLNĚ stačí. Nemůžeš postrádat to, co jsi nikdy předtím neměl. A protože vůni OG neznám, naprosto miluju mon premiéru takovou, jaká je!
10/10

mebi

Nevím, jestli je to přesně ten parfém, který jsem si koupila, ale vím, že sklenice je mnohotvárná jako tato. Znala jsem první Lolitu Lempickou. Tahle není stejná, má stejnou DNA, připomíná tu první, ale jsou trochu jiné. Chyběla mi tam ta lékořice nahoře, ale myslím, že je to lepší bez ní. Pořád je to trochu trpké, ale mnohem jemnější než ta předchozí. Měla jsem dojem, že se firma možná snažila zlevnit výrobu, nebo dokonce zvěčnit parfém, i když některé ingredience byly vzácné. Nepostradatelný parfém ve sbírce parfuméra, jako jsem já. Parfém Lolita Lempicka je parfémářská klasika a neměl by být podceňován. Drží se při těle, vydrží celý den a vyzařuje jako druhá kůže.

Yadorán d'Vinea

O Lolitě Lempické (ne zrovna na této platformě) se hodně mluví poněkud poplašně, o tom, zda obchod zkrachoval, zda je to důsledek nových omezení IFRA nebo zda se jedná o flanďáka či readaptaci.

Mon Premier Parfum je, jak upozornily předchozí recenze, novou "definitivní" verzí původní Lolity Lempické (na webu značky se však o ní hovoří jako o "limitované edici", což by dávalo smysl vzhledem k jejímu poslednímu uvedení na trh v roce 2020), stalo se to, že pro rok 2017 Lolita Lempicka učinila nová rozhodnutí týkající se etiky, s níž jsou její vůně vyráběny, zjednodušeně řečeno, nyní se při výrobě parfémů řídí veganskou iniciativou a byl změněn design flakonů, které jsou nyní vyrobeny z recyklovaného materiálu, jinými slovy, Lempicka je šetrnější k životnímu prostředí než kdykoli předtím, což znamená vizuální změnu a také okamžité přeformulování jejich parfémů.

Mon Premier Parfum byla podle mého názoru hodnocena s jistou dávkou nedůvěry kvůli odkazu původní vůně, vůně se jistě změnila, ale neřekla bych, že je tak "znetvořená, zmrzačená a k nepoznání", jak naznačovaly některé poněkud apokalyptické komentáře. Mon Premier Parfum má prakticky všechny tóny původní vůně, je však sladší, kyselejší a mnohem lehčí než její původní podoba (skutečně, je v ní více třešní a více pralinek, ubylo anýzu a břečťanu, vůně působí více "mokře", jak už bylo naznačeno dříve), na jednu stranu je vůně univerzálnější a dokonce bych si troufla říci letní, ale působí o něco méně "jedinečně" než původní vůně. Pojďme k tomu dobrému, co bych vytkla, je její provedení, které je oproti předchůdkyni poměrně průměrné, flakon, ačkoliv se přidávám k davu, který bude toužit po originálu, je poměrně pohodlný a snadno se nosí a pokud se hodnotí individuálně, je na něj stále krásný pohled.

Řekla bych, že toto nové podání může být pro milovníky původní Lolity Lempické jistě poněkud frustrující (zejména pro ty, kteří neradi shánějí starší a zjevně limitované lahvičky), zároveň bych upozornila, že téměř vše, co bylo řečeno o Mon Premier Parfum, platí i pro novou interpretaci Au Masculin. Myslím, že této vůni bude časem jistě učiněno zadost více.

Redwolf

Nádherný parfém.
Původní verzi neznám, protože ji nemohu nikde najít, ale bez ohledu na původní parfém si myslím, že je krásná.
Navíc má skvělý poměr cena/výkon, je lepší než spousta drahých gurmánských parfémů na trhu, které vůbec nevydrží.
Koupila jsem ji v primoru za cca 40 eur a tato vůně je malý klenot, který vám nabídne kvalitní vůni za skvělou cenu.
Vydržela mi 6 až 7 hodin.
Je to příjemná, smyslná a mladistvá vůně, ve které se objevuje třešeň, lékořice a anýz.
Hodí se pro podzim, zimu a chladné jarní dny.
Je to vůně, kterou lidé zasypávají komplimenty a pochvalami, když ji na vás ucítí, bezpochyby má něco magnetického, co vás zaháčkuje.
Skvěle se hodí jako dárek, pokud má obdarovaná osoba sklony k teplým a sladkým chutím.
Teď, když jsem se zamilovala do této vůně, chci ještě víc přivonět k originálu.

Punkrockbebop

Kdyby byl Mon Premier z jiného domu a neměl žádnou spojitost s původním LL, měl by téměř jistě lepší hodnocení a lidé by ho s LL srovnávali a navrhovali ho na fóru jako do jisté míry vhodnou náhradu. Ale bohužel, tato skvěle vypadající (ano), moderně umělecky ztvárněná interpretace původní láhve se nemůže chytit za nos.

Mon Premier je krásné, lahodné a jedlé. Cítím čokoládově-pralinkové máčené třešně s tonkou, anýzem, pudrovým orrisem a fialkou a trochu dřevitého santalového dřeva pod nimi, které vše krásně ukotvuje. Je to jemný parfém, který by se hodil pro více příležitostí, a věřím, že by zazářil a rozkvetl v teplejším počasí. Přála bych si, aby byla o něco silnější, to je pravda.

Ne, není to původní mistrovské dílo Lolity Lempické a ano, nemá takovou hloubku, kořenitost, komplexnost a sílu jako originál, ale přesto je to dobrý parfém a pěkná práce původní tvůrkyně Lolity Lempické, Annick Menardo. A nesouhlasíte s tím, že bylo chytré a úctyhodné, že dům Lolita Lempicka měl dost rozumu na to, aby změnil flakon a název parfému, místo aby spotřebitele zmátl další reformulací pod stejným názvem?

Agnes

Opravdu se mi líbí stará verze s jablkem. Posledních několik let jsem používala téměř výhradně tento parfém, takže jsem si ho objednala naslepo a ani jsem nepochybovala, že se mi bude líbit. Zjednodušili flakon a zjednodušili i samotnou vůni. Je to škoda, opravdu škoda. Jako by ztratila část své chladivé bobulově-irisové něhy a nahradila ji sladkost. Teď je sladká nejen na začátku, ale po celou dobu otevření.
Třešeň v prvních tónech je velmi podobná sladkému jablku, ale postupně se začala podobat sladké třešni, v srdci jsou stále pomádově-pudrové tóny, ale anýzu, a co je nejhorší, fialek a kosatců znatelně ubylo. Ve staré verzi byly cítit tóny chladivých malin - nyní jsou pryč. Také základ je nyní sladší. Vůně je jistě podobná, ale jemnost a elegance se zřetelně snížila, něco individuálního bylo odstraněno, jemnost a aristokratičnost se změnila v něco jednoduchého, sladkého a útulného - tak, aby se to líbilo každému. Vypadá jako Black Dress, Meteorites, Idyl, Belle a všechny moderní parfémy.
Budu ji nosit, je pořád dobrá. Zda budu opakovat - nevím, takových sladkých kompotů jsou miliony. Základ není vůbec stejný, je prostě sladký.

Мелифаро

Paralelní test novinky Mon Premier Parfum 2017 a první edp verze v "jablku" z roku 2009.
Vůně se změnila, a to podle mého názoru výrazně. Ta nová byla velkoryse naplněna třešňovým džemem, pižmem a celou krabičkou pralinek. Zároveň vyhodili všechny vrcholky a kořínky kosatce a prořídli břečťan.
Celkově byl vykácen kouzelný les a postavena továrna na cukrovinky. Čarodějnice si sundaly břečťanové věnce: vydaly se do města lákat bohaté nápadníky na sladkosti a propagovat účinné lektvary na sociálních sítích.
Jedinečnost chuti je bohužel minulostí, nyní se podobá tolika "módním novinkám".

Violet_Musk995

Na začátku recenze potvrdím, že ANO, toto je definitivní nová verze původní vůně. Škoda hlavně flakonku, který nemá s úžasem klasiky nic společného.
Co se týče vůně: není úplně odlišná od Le Premier Parfum, vlastně je podle mého názoru téměř totožná. Jsou tu však určité rozdíly:

Zatímco LPP byla zelená, vlhká, anýzová a vanilková vůně; MPP má blíže k ovocné a sladké lékořici. Myslím si, že díky tomu se tento parfém může lépe hodit do dnešní doby, protože je jemnější a méně vtíravý a může mít širší věkové rozpětí.
Je to špatná vůně? Vůbec ne, kvalita značky je na místě. Jen když ji srovnáte s klasikou, je trochu slabší.
Pro představu si porovnejte reklamu na LPP a MPP. LPP je tmavší a hlubší, zatímco MPP je světlejší a jasnější.

jcgally

Mon premier parfum přišel v době oslav pro značku, ale také v době problémů, kdy Pacific Creations (jihokorejská společnost, která vlastní patent na design flakonu, krabičky, vůně atd.) odstoupila od spolupráce kvůli ztrátám, které dům v průběhu let již nějakou dobu vykazuje. V důsledku toho se změnila lahvička, krabička a samozřejmě i vůně.
Ačkoli je pyramida totožná s předchůdci, Mon Premier přišla o lékořici a anýz, takže pokud vám tyto tóny vadily, možná vás tato Lolita potěší, protože pro mě se tyto dvě složky staly téměř nepostřehnutelnými.
Parfém má velmi sladkou, lehce syntetickou vrchní nótu, velmi nevinnou třešeň, připomínající lízátko (takové ty srdíčkové, víte?), a přízračnou jahodovou nótu, která je také velmi sladká. Pak cítím lehkou trpkost, jako by tam byl kosatec, smíchaný s vanilkou, pralinkou a... To je všechno! Parfém se rozplyne! Tenhle zanechal ten pocit mokré země, lesa a teď mi připomíná dospívající dívku (13 let) v květovaných šatech za slunečného jarního dne. Pokud si chcete udělat představu o vůni, vezměte Sweet a kápněte na ni jen jednu kapku Lolita EDP a je to! Máte Mon premier Parfum! Flakon je trochu zvláštní, super těžký (hlavně uzávěr), ale je krásný. Doporučuji ji lidem, kteří se nepřizpůsobili tradičnímu způsobu nebo sběratelům.

heathcliff77

Jedná se o definitivní novou verzi. Nejedná se o žádný flanker nebo něco podobného.
Změnilo se složení: méně lékořice, méně fialové... Je to jako vymazlená verze té první.
A lahvička je v porovnání s krásným původním designem odporná.
Jaká neúcta k věrným uživatelům. Taková škoda.
Pro mě ten krásný výrobek zabili a s ním i značku. Býval jsem fanouškem značky a několik let jsem nosil původní maskulinní. Teď už bych si od nich nikdy nic nekoupil.

Parfémy 121K

Co nosí Fragrantica redaktoři letos na podzim? Iulia a Markéta

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

Kayali Vacay v setu miniaturních lahviček

od Voňavé čtení Voňavé čtení
Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

Commodity: Chvíli trvá, než se vymačká ta správná šťáva (Juice)

od Xeryuz Xeryuz
Šťastné a veselé Vánoce 2023!

Šťastné a veselé Vánoce 2023!

20. narozeniny ELNINO

20. narozeniny ELNINO