Poison Girl podle Dior je Orientální Vanilla vůně pro ženy. Poison Girl byl/a uveden/a v roce 2016. "Nosem" za touto vůní je François Demachy. Vrchní tóny jsou Hořký pomeranč a Citrón; střední tóny jsouDamašská růže, Travní růže a Pomerančový květ ; základní tóny jsou Vanilka, Mandle, Fazole tonka, Balzám Tolu, Santalové dřevo, Kašmír a Otočník.

FRAGRANTICA NEJLEPŠÍ PARFÉMY 2024 – Elena Vosnaki & Edie Smith
od Elena Vosnaki, Edie Smith

Best in Show: Barbie parfémy (2023)
od Ítalo Pereira, Elena Vosnaki, Yi Shang (怡 商), Markéta Rybínová, John Biebel, Iulia Halatz, Jernê Knowles, Miguel Matos, Edie Smith, Lucia Remigi, Dariia Fessalonika, Beth Butterfield, Stefanie Jähn

Gyps
Je mi špatně z komentářů, které se týkají věku lidí v souvislosti s parfémy. Jsem starší, mám vnoučata, a pokud jde o to, že je to jen pro mladé lidi, říkám, že je to nesmysl. Parfém je osobní volba a jde o to, co se vám líbí, co vám voní - nikomu jinému. Přesto je to krásná vůně. Mám EDP a EDT. Obě jsou nádherné.

toshynchik
Zajímalo by mě, jak "špatně" může "slušná společnost" chápat tuto vůni? Řekněme, že dokážu vyjmenovat pár příležitostí, kdy tento (a jakýkoli jiný) parfém vyvolá zmatek. Rituální události, smutné události. Ale není možné vůni špatně pochopit. Pokud je žena slušná, pak jakákoli vůně na ní - slušná) A že je v 21. století pojem "slušná žena" a "slušná společnost" obecně snobský a zastaralý, se ani říct nedá a nemá smysl. "To, co Susie říká o Sally, vypovídá mnohem víc o Susie než o Sally." Tohle se mi líbí. A pokud vám některé vůně asociují udržované ženy, možná o nich jen příliš fantazírujete, ale vůně v očích ostatních stejně nikoho nepřiblíží k (ne)žádoucímu obrazu, vše je jen v hlavě nositele. A nevěřím ani v existenci lidí, kteří si po ucítění oparu vůně budou šeptat pod nos: "ach, někdo si přišel hledat tatínka, svůdce slušných manželů!".

pisbri
Miluji mnoho hyperglykemických parfémů, ale tady se podle mého velmi skromného názoru nejedná o hyperglykemické parfémy. Vůně je hypersladká, to ano, ale to je opravdu všechno. Má v sobě nepříjemnou plastičnost, jinak je to hustá cukrová voda. Nevýrazná vanilka a další tóny, které mi připadají jen jako nahodile nahozené harampádí. Působí jako pozadí jiných obzvlášť známých a komerčních gurmánských vůní, které nevynikají osobitostí a šmrncem. Moc toho nepoznávám, dokonce i mandle se stávají těžko rozpoznatelnými. Je to tak nasládlá mandle, až je to neskutečné. Člověk ani nepozná, že se jedná o mandli kandovanou nebo karamelizovanou. Rozpoznat růži nebo pomerančový květ je přelud. Nazval bych ji "gumovou vanilkou". Jediná vůně, jejíž všechny duplikáty, které jsem v okolí našla (a našla jsem jich docela dost), jsou podle mého nosu skutečně identické s originálem. Nepřiměřená sladkost, která nic nesděluje. Blahoslaveny jsou nosy, které ji naopak dokážou ocenit, rozlišit jednotlivé tóny, zachytit něco alespoň trochu nevídaného a vyváženého. Mně se to nepodařilo.

cocolover56
Trvalo mi docela dlouho, než jsem se k tomu dostal. Nespravedlivě jsem očekával, že bude lepší nebo stejně dobrý jako některé jiné moderní Diory.
Teď se na něj dívám tak trochu jako na součást rodiny Poison. Tohle je mileniál.
Jak to vidím já, takhle to u Poisonů chodí -
Poison Original: Původní bohyně, ta, která dala vzniknout ostatním. Žehná lidskému druhu svým omamným polibkem a dechem, udržuje vás při životě tím, že se vám dává. Bez ní byste jistě zahynuli.
Hypnotický jed: Vampýrská bohyně, kterou byste nejspíš potkali v nějakém luxusním koktejlovém baru. Přinesla by čokoládu, jednu by ti nabídla a ty by ses probudil vedle ní. Oba byste byli vyčerpaní ze svého "rendez-vous", ona by odešla a ty bys ji cítil po celém těle. Potřebuješ ji, ale nenechala ti na sebe číslo. Prohledáváš kvůli ní všechny bary, občas ji potkáš, ale těch zážitků je málo.
Tendre Poison: Najdeš ji ve skleníku s jejími rostlinami. Stejně jako Poison Ivy a původní Poison vás dokáže omámit svým dechem a polibkem. Přitiskne se k tobě a ty si nebudeš stěžovat. Tahle chce, abys byl jejím ochotným otrokem, a ty nebudeš mít jinou možnost než se jí oddat.
Čistý jed: Okouzlující a klamná bohyně, potkáte ji na svatbě nebo na ulici za chladného večera. Bude sladká, půvabná a nesmělá. Jed přichází díky vaší neschopnosti odhalit v ní jed. Nebudete moci spát a nebudete schopni myslet na nikoho jiného než na ni. Má tě ve svých čistých, krásných rukou.
Půlnoční jed: Bohyně, kterou jsi potkal na plese, vypil jsi její kouzelný lektvar a nyní přebýváš v jejím cukrářském domě.
Jedovatá dívka: Je to bohyně v klubu. Pravděpodobně má MDMA nebo něco podobného.

Catana
Páni, to je argumentů a debat!
A já, blázen (dospělá teta "po čtyřicítce" s třicetiletou parfumérskou praxí) si ten růžový jed užívám už měsíc a ani ve snu mě nenapadne, že jsem si koupila nějakou blbost pro "holky".
I když se někomu můj parfém zdá nedůstojný, "plivnu a potřu":)))))).
Tady v Sovětském svazu se vyráběly halířové parfémy Šahrazáda (kdo si to možná pamatuje?) a já si je kupovala od 14 let. Parfémovala jsem se podle všech pravidel - namazom, kapka za uši. A bylo mi jedno, že cena je 80 kopějek, že flakonek je "hrozný, hrozný", že to není "francouzský". Šahrazáda byla pro mě sladká a chutná.
Tak to cítím s tímto Jadem - pro mě osobně je sladký a chutný, a ostatní ať si hledají něco svého!!!!.

luizadb
Máma mi koupila Dior a k němu byla přiložena roztomilá miniatura Poison Girl, kterou jsem nakonec dostala jako dárek. V době, kdy byla uvedena na trh v Brazílii, jsem na Fragrantice četla velmi negativní recenze v angličtině a nakonec jsem před touto vůní raději vyzkoušela jiné. Ale mé dojmy nebyly negativní a jsem ráda, že jsem ji poznala. Nikdy nebude takovým mýtem jako Poison, který nemám nijak zvlášť ráda a dokonce mu dávám přednost před PGirl, ale uznávám velikost a inovativnost prvního člena rodiny. Každopádně si tento nový návrh dokážu představit jako nejnovějšího člena, který tvoří další ženskou tvář této rozmanité a silné linie. V tomto případě představuje nové trendy v parfumerii. Je v souladu s některými nedávnými hity, jako jsou La Vie est Belle, La Nuit Trésor, Sì a Pour Femme. Sladká s jedovatostí sobě vlastní, v PG cítím krémovou vanilku, podtrženou spoustou mandlí. Možná právě tyto tóny jsou tou podobností, kterou, jak zde mnozí poznamenali, cítím s Hypnotic. V pozadí velmi lehká a příjemná atalická a květinová příchuť růže. Ačkoli jsem v některých recenzích četla zprávy o hořkém pomeranči, na mně se neobjevuje. Dlouhá výdrž, více než 12 hodin, a dobrá projekce. Pro je lahodně krémová vanilka s mandlemi. Máte rádi vanilkové gurmánské vůně? Nenechte si ji ujít. Nevýhodou je cena. Začínala velmi vysoko a nyní klesá.

euca76
Považuji za neseriózní označit vůni za hroznou na základě toho, že nemá nic společného se svými předchůdci v rámci řady..... Vlastním téměř všechny Poison a s opravdovým vědomím mohu říct, že žádná z nich není jako ostatní, jsou tu čisté květinové jako Pure Poison, kořeněné květinové jako klasická a nesrovnatelná edt Poison, kořeněné orientální jako moje zbožňovaná a téměř mužná Midnight Poison a gurmánské jako edt Hypnotic Poison, všechny jsou jiné a krásné. Řada Poison od CD vždy přináší kvalitu a ani tato není jiná. Může se vám líbit, nebo ne (osobní vkus), ale neospravedlňujte se, aniž byste ji znali. Souhlasím s tím, že ta druhá reprezentuje mladší demografickou skupinu a není inovativní, vzhledem k tomu, že je velmi podobná Black Opium od YSL, La Vie Est Belle a La Nuit Trèsor od Lancome atd, ale po vyzkoušení nacházím v Poison Girl více kvality než v té druhé a její stopa a trvání jsou také delší. Určitě bude dalším přírůstkem do mé sbírky Poison.

smoke,the
A ten případ vypadal takto... ))))
Poté, co jsem si zde přečetl krvavé hádky o tom, zda je nový Poison ošklivý nebo roztomilý, a protože jsem byl náhodou poblíž IDB, rozhodl jsem se ho poslechnout.
No, strašný, samozřejmě. Prostě hrůza. Tak sladké, až je to hořké. Musela jsem schovat blotku do přihrádky, protože Diora miluju míň než dýchání. No, schovala jsem ho a zapomněla na něj. Co je na něm k diskuzi?
A v pondělí přišel do práce šéf. Nebo spíš do kanceláře nejdřív vstoupila její nová vůně a pak ona. Šéfová je úžasně chytrá, vysoce profesionální, inteligentní, inteligentní, s velmi pevnou povahou, žena ve velmi neduživém věku. Minimum make-upu, minimum šperků, jednoduchá spíše přísná klasika v oblékání, vysoká, štíhlá, v případě potřeby se dokáže stát ladným asfaltovým válcem, který smete jakýkoli odpor))) No, zkrátka vůbec ne nafoukaně sladká. A najednou tak lahodná, hmatatelně gurmánská, ale jaksi vzdušná, létající. Něco tak úžasně květinového a čokoládového, oříškového a jedlého, kouřového a lahodného! Neměla jsem slov, když jsem zjistila, že je to "jedovatá dívka", prostě jsem opravdu neměla slov. Za žádných okolností bych v tom ohromujícím oparu nepoznala svou v přihrádce zahrabanou ošklivost. V době oběda jsem si šla k přihrádce přičichnout)) otevřela jsem ji a odtud - ..... Mmmm. Čokoláda, čokoláda, čokoláda.
Teď brečím - chci ji až k neslušnosti, ale už jsem si koupila nádherné pérka "Shalimar Initial" a "beautiful life", jsem šťastnou majitelkou obou, ale nemůžu je vůbec nosit..... Teď o tom přemýšlím :)
Hodně bukaffa, ale to je z přebytku dojmů)))).

ArantxA87
Dior vytvořil parfém, který je v souladu s módou parfémů posledních let, parfém, který může konkurovat LVEB od Lancome, Blanck Opium od YSL nebo L'extasse od Niny Ricci (abychom uvedli několik příkladů). Uvědomili si, že tyto parfémy (ať už se nám líbí, nebo ne) jsou skutečnými bestsellery, a rozhodli se vytvořit vlastní verzi. Nic víc, nic míň.
Takže... Vůně sice není příliš originální a je na ní vidět cílová skupina, ale není vůbec špatná. Mně byla velmi příjemná, vlastně se mi líbila mnohem víc než přeplácaný LVEB (který je na mé tělo "až moc"), i když se mi nelíbila tolik jako mé milované Black Opium, a i tak mi obojí dost připomínala. Chci zdůraznit, že doba trvání je působivá a nebolí mě z ní hlava ani mi nepřipadá tak invazivní jako LVEB.
Také si na rozdíl od toho, co jsem tu četla, nemyslím, že by Dior byl příliš nevěrný nebo zrádný vůči "jedové" linii, protože v tomto parfému nacházím jisté podobnosti (vzpomínky) s jeho sesterským hyptonickým jedem, i když mnohem veselejším a mladistvějším, ne tak krémovým a sexy. Je to také stále velmi kvalitní parfém, který si prostě razí cestu k mladšímu a chtivějšímu publiku. Je chytré, že řada poison má parfémy pro různé typy žen. Já sama miluji "Pure Poison" nebo "Hypnotic Poison", ale zbytek rodiny nemohu vystát (snad mi odpustíte). Takže nebuďme takoví puritáni a netrestejme tuto novinku tak přísně. Časem si na ni zvykneme a budeme ji vnímat jako člena poisonfamily.

Clarida
Podobně jako Black Opium mi v závěru připomíná Manifesto.
Výrazná růže, tonka a vanilka, vnímám také nádech lékořice (jako ve všech Hypnotic).
Mladá, moderní, ženská, má přehnanou vytrvalost :-) Vůně je velmi příjemná.
Doupě je skvostné: teplé, sladké, lehce pudrové a kořeněné díky santalovému dřevu, tonce a vanilce.
Velmi příjemná, pokud máte rádi sladké a trochu karamelové vůně, ale s vyzrálejšími a smyslnějšími základními tóny.

lauranuness
Říkejte tomu, jak chcete, ale ne Jed. Dnes jsem vyzkoušela tento parfém a málem jsem se zhroutila z toho, co s Poisonem udělali. Každý, kdo k němu přičichl v devadesátých letech, ví, jak mocný tenhle jed je. Udělali z něj vodu, dost ho ponížili, a tak ho zničili.
Vážím si všech flakónů Poison, protože každý z nich přidává nějaký faktor, notu, vyvolává platný pocit.
Ale tenhle, tenhle NE.
Omlouvám se těm, kterým se líbí, ale tohle není Poison, ne tady, ne nikde. Jediné, co je na ní jedovaté, je zařazení do rodiny Poison a myšlenka, že současné směřování parfumerie ospravedlňuje takové barbarství a nedostatek smyslu.
Generická cukrovinka, zabalená pro patnáctiletou holku a s cenou, do které se dá sedmkrát vrazit nůž a utéct.
Hodnocení: 5

nezzabel
Včera jsem měla možnost přivonět si k Poison Girl. A ano, je to stále stejná vůně. Je to spíše sladký parfém ve stylu La Vie Est Belle, Black Opium a La Nuit Trésor. Takže pokud máte rádi tyto parfémy, bude se vám pravděpodobně líbit i tento.
Pokud už některý z nich máte, pravděpodobně nemusíte utrácet další peníze a pořídit si Poison Girl, protože některý z nich je levnější a má větší výdrž a siláž (ano, je to pravda).
Samotná vůně není špatná, pro ty, kteří mají rádi sladké parfémy. Mně voní jako jahodová pralinka (nebo je v ní alespoň přítomno nějaké červené ovoce). Můj partner si myslel, že voní jako dort.
Vůně se příliš nerozvíjela a vydržela překvapivě málo (čtyři hodiny a na zápěstí jsem ji téměř necítila), zanechala lehkou vanilkovou vůni.
Cítím se zklamaná.
Poison, který je Poison, vytváří trendy, přináší do parfumerie něco nového a je donekonečna kopírován.
Zde se Dior vydal snadnou cestou a následoval trend, čímž parfému nedodal vůbec žádnou originalitu. A to je škoda.

MellyHelly
Hodně hluku na něco velmi mírného, zvláště ve srovnání s chemickými bombami, které jsou všude kolem, zejména v "dívčím" sektoru.
Je mi úplně jedno, jestli název Poison může nebo nemusí být spojován s něčím, co je zaměřeno na mladší trh.
Párkrát jsem ho vyzkoušel na látkové pásce, na zápěstí a nevyhnutelně i na rukávu bundy.
Neudělal na mě žádný dojem.
Je pěkná, umělá jako přírodní syn Hypnotic Poison.
V úvodu je svěží a sladká s výrazným pomerančovým marcipánovým nádechem a naprosto jemnou růží.
Nic moc dalšího tam není.
Na mé kůži se pomeranč moc neujme a parfém se vyvíjí směrem k oříškové vůni, která mi připomíná aspekt starého Tempore od Laury Biagiotti.
Napůl mandle, napůl vlašský ořech nebo hybrid těchto dvou vůní, ale velmi klidný. Nic tu nekřičí.
Růže pokračuje ve své snaze vynořit se mezi mandlemi.
Možná je tu i nejasný náznak moderních obecných dřevin.
Moc se nešíří, ale vydrží dlouho, i druhý den a více na oblečení.
Zůstává trochu plochá, bez větších nuancí, ale snadno se nosí bez rozruchu, protože není agresivní.
Z hlediska věku nositele na ní nevidím nic tak jednoznačného.
Jestli v ní něco vidím, tak pokus Diora proklouznout na kousek trhu, který tvoří La Petite Robe Noire (flanelky), Elie Saab Eau Couture a možná Un Souffle de Shalimar.
Novým trendem musí být mandle.
Lahvička je dnes již přeslavné "jablko" Poison, tentokrát v jemném růžovém odstínu, hezká, ale ne ten uzávěr! Mohli to udělat lépe, místo aby vyráběli tuhle černou plastovou blbost.
Dokonce i stříbrno-růžové logo krabičky přesně připomíná to od HP.
Reklamní kampaň s modelem rebelujícího kuřáka nedává moc smysl.
Tohle je parfém, který by mohl být zabalený jako jeden z Reminiscence Gourmandise s pastelovým opálovým flakonem a roztomilou mašličkou.

auroramaria
Před několika dny jsem napsal recenzi na Poison Girl, ale musel jsem ji zveřejnit pod Poison EDT, protože Poison Girl byla vyřazena z databáze.
Každopádně Poison Girl je úžasný parfém.
Je velmi sladký,gurmánský a zanechává úžasnou stopu.
Tonka fazole je na umření:vanilková, mandlová a sladká a růže tančí kolem sladkosti a zabraňují tomu, aby se stala přílišnou.
V základu je krásné santalové dřevo. v úvodu je velmi lehký hořký tón pomeranče, který vůni dělá ještě zajímavější.
Pro mě je to čisté blaho