Lipstick On Maison Martin Margiela pro ženy

kosatec
fialkový
zemitý
zelený

Lipstick On podle Maison Martin Margiela je Floral vůně pro ženy. Lipstick On byl/a uveden/a v roce 2015. Vrchní tóny jsou Otočník, Bergamot a Neroli; střední tóny jsouKosatec, Galbanum a Pomerančový květ ; základní tóny jsou Fazole tonka, Bourbonská vanilka a Pačuli.

Otočník

Vůně souladu s předpisy

od John Biebel

08/20/23 07:00

msandersen

Vlastně jsem se rozplakala, že se to přestalo vyrábět. Ne hystericky, ale prolila jsem několik intimních a tichých slz jako hospodyňka ve starém klasickém hollywoodském filmu, která vyndává z trouby čerstvě upečený koláč s malinami ze zahrady a čeká na svého muže, rozpolcená mezi tím, zda půjde k oltáři, nebo si nejdřív roztrhne šaty.
Protože přesně takhle voněla tato dokonalá vůně. Ach, jak se mi po ní stýská.
L'Interdit Rouge má sex-appeal. Lipstick Fever pocit malin a rtěnky. Ale prostě nejsou stejné a nejsou dokonale sladěné.
Můžeme založit petici za její návrat?

Kupodivu mě ostatní repliky nebaví.

govnojopus

Bylo to poprvé, co jsem láhev zopakoval (!)
Zalévala jsem se s ní během své nejhorší depresivní epizody, krásně se mi vrstvila na nemytém těle, nikdo si nevšiml, jak špatně mi bylo (doufám).
Voní po bílých vlasech, které se lámou po odbarvování, po dokonale nahém pahýlu tužky, po mámině oprýskaném pudru, po hořkých, hořkých slzách, to vše v kabelce Margiela Glam Slam.

violet666

Přestal se prodávat a není k sehnání.
Jeden vlastním a závidím mu.
Je to melancholický a nostalgický parfém.
Voní po starých rtěnkách, jaké používaly maminky v osmdesátých letech, ale pro mě sahá ještě dál do minulosti.
Do doby, ze které si myslím, že pocházím.
Šedesátá a sedmdesátá léta.
Neprůhledná zrcadla, zrcadla na toaletním stolku, kterým se říká psyché.
Kabáty v zimě, protože nebyly žádné péřové bundy.
Prázdné, mokré ulice milánské Malé.
Kluby, kde zpívala Ornella Vanoniová.
Opuštěné Navigli bez nočního života, jen zavřené a opuštěné garáže, místa pro obchodování a příjem kradeného zboží.
Úkryty delikventů, únosy, bombové útoky.
Tajný tisk.
A žena zabalená do kabátu, neprůhledná rtěnka s touhle vůní.
Kondenzace jako kouř.
Noc jako opona.
A mlha všude kolem.

Ornella Vanoni - Nic mi neříkejte

Lady Lynx

Na světě je jen málo parfémů, které vás přimějí změnit životní styl, osobnost i místo, kde se nacházíte. Lipstick On je jednou z těch několika šťastných vůní.

S tímto parfémem jsem hvězdou stříbrného plátna, kasovní bombou klasické hollywoodské kinematografie, po boku takových okouzlujících osobností jako Greta Garbo a Elizabeth Taylor. Žiji na fotografii z dvacátých let minulého století zasunuté do okraje zrcadlového kosmetického stolku, můj lehce rozostřený obličej je o to tajemnější, že se na něm objevují vrásky a sépiový nádech získaný s odstupem 100 let. Jsem ověšená perlami, luxusně ležím na sametové pohovce v budoáru a čekám na večírek ve stylu Gatsbyho, který se koná dole za pár hodin.

Pojďte si se mnou hrát. Otevřete můj dobře zajetý kufřík s dámskými potřebami a vdechněte starodávnou vůni lisovaného pudru, studeného krému a rtěnky rudé jako holubí krev. Vdechněte vůni rituálu starého jako sám čas a vrytého do srdce každé ženy. S úžasem pohlédněte na svou stále ještě mladou matku, která sedí u svého toaletního stolku a provádí poslední úpravy make-upu, stejně jako to dělala ona se svou matkou před celým životem.

Ačkoli časem jistě dojdou všechny parfémy, které kdy existovaly, tóny Lipstick On budou přetrvávat, dokud bude možné nosit kosmetiku a dvořit se milencům. Maison Martin Margiela, za tuto charakteristickou vůni ti vřele děkuji.

alenka9

Pro mě je to realistická vůně vintage rtěnky a pudru. Zralá a elegantní hořkost galbana, připomínající vůni suchého, drobivého pudru a chlad kosatce, se zelenými a zemitými tóny. Nesrovnatelný úvod, proměna od pudrové hořkosti přes vlhké kosatce až po třešňovou sladkost heliotropu.
Jasná, atmosférická a mega ženská.
Jazzový klub, kožená pohovka, vůně šatny.
P.S. Výdrž je velmi dobrá.

Lu Elste

Rtěnka! Drahá rtěnka s klasickou vůní make-upu, ale nejen to. Sametové, napadané tóny na lehce sladkém základu (a to většinou nesnáším sladké), který se nesníží do cukrové/karamelové podoby a zaparkuje se v pohodlí neutralizace "přirozeně" syntetického aspektu. Cítím velmi jemnou rumovou příchuť a velmi jasné pastelové tóny. Zvláštní na tomto parfému je, že když ho takto popíšete, mohl by vzbuzovat představu agresivní, umělé a těžko líbivé vůně, ale naopak je to lahodná, pudrová náruč, aniž by měla dusivou tvář napadeného. Je krásná, rafinovaná, působivá a elegantní. Nejsou v ní žádné bomby typu "přišel jsem", ale ti, kdo ji cítí, se ptají a nikdy nezapomenou. A ti, kdo ji nosí, tráví příjemné hodiny v tomto oblaku, který voní jako dřevěný dům, krb, toaletní stolek a kreslící stolek. Skvěle se hodí na večírky a dá se nosit i denně v mírně chladném/chladném podnebí, pokud vaše držení těla "podporuje" vznešenost. Nic zastaralého. Nevypadá jako žádný jiný a žádný se mu nepodobá. Koupím si ho znovu, dokud ho budou vyrábět. Dlouhotrvající držení, projekce jako mrak, zvýrazněná pohybem.

Thanaquil

To je úžasný objev.
Velmi příjemná vůně, nevím, jestli ji mohu nazvat "originální", protože jejím účelem je výslovně olfaktoricky reprodukovat konkrétní kosmetickou sugesci: tu lahodnou a koketní rtěnku na rtech. Se vším, co k ní patří.
Otevření je bizarní a trochu chaotické, připomíná mi vůni vosku: taková neutrální a vosková vůně, rozplývavá a nepřirozená, jako vonná svíčka nebo voňavá kosmetika... ano, otevření není vzrušující, je to jako kousnout do vanilkového Labello, jinými slovy... 😅
Po pár minutách přichází ta pravá krása: výtvor se otevírá, odhaluje se ve své nejedlé sladkosti, otevírá se do jemného a pudrového srdce, které mi chvílemi připomíná vůni rýže s odkazy na vekslácké pudry a aromatické mastky, ale bez tíhy některých mastkových tónů... ke všemu tomuto pudrovému potěšení se připojuje krásná, nejedlá a nesladká vanilka, spíše přírodní a živá, která na kůži zůstává a splývá s ní. Okouzlení. Ženský až extrémně s konotací hravosti, voňavá a příjemná rtěnka, která svádí a hřeje, aniž by byla příliš výrazná.
Perfektní po celý rok, navíc mi připadá spíše elegantní, nevtíravá a nijak zvlášť se neprojevující... působí spíše jako jemná lázeň šeptané, neexponované a nekřičící ženskosti, která nám dělá společnost po ty 4/5 hodiny.
Vynikající.

Синеглазик

Ti, co píšou, že to není rtěnka/tichá/šetrná/atd-jste si jistí, že jste testovali originál, nebo třeba v období rýmy/gamonitidy?
Ne, v žádném případě si z nikoho nedělám legraci ani se nesnažím nikoho jakkoli urazit, ale je to opravdu prudký pudrově-pomádový parfém, velmi hlasitý a vytrvalý. Je to velmi realistická rtěnka, stará líčidla, ale v žádném případě není špatná.
Hodně lidí tento trend vyhledává,a tato vůně je jednou z nejlepších pudrově odvážných a suchých rtěnek. Slyším zde jasně kosatec/velmi mnoho tonky/velmi mnoho heliotropu a trochu vanilky. pačuli slyším až úplně na konci, dokonce i samotný základ, a pak už je to jen náznak a nádech.

Atalcadita

Tento parfém jsem si koupila naslepo, protože jsem hledala parfém, který by voněl jako rýžový prášek se rtěnkou, a dopadlo to dobře.
Musím ale také říct, že je to parfém, na který si zvyknete až po celodenním nošení. Hned jak jsem si ho nastříkala na ruku, tak mi manžel řekl, že voní jako Homme od Diora, na ruce jsem si postupu líčení nevšimla, byla jsem hodně zklamaná, ale pak jsem si ho dala za uši a světe div se! Začala jsem cítit rýžový prášek a rtěnky s nějakým make-upem. Je to parfém, který je patrný jen tam, za ušima. Upřímně, pokud máte ráda rýžový pudr, doporučila bych vám Blanc Violet od Histories de Parfums, protože má mnohem větší projekci, stejně jako Moulin Rouge od stejné značky, která voní po očních linkách a rtěnkách a je dvacetkrát intenzivnější. Na druhou stranu tato se hodí spíše na jaro a léto do horkých dnů. A pokud chcete vonět jako tekutý make-up na obličej, vaším parfémem je Putain des Palaces od Etat Libre d'orange.

moreorlessa

Teď, když ji mám, bych dodala, že po počáteční fázi parfém vydrží, ale zůstává poměrně blízko pokožky, alespoň pro můj nos, který je zvyklý na silné parfémy. Není tedy dusivá, jak by se mohlo z mé předchozí recenze zdát. Mám také pocit, že mi stejně jako Chanel 19 připomíná Love Chloé, takže by mohla být volbou pro ty, které po ní osiřely. Přestože je Lipstick On hutnější než Chloé, vidím některé společné aspekty.

VainillaDulce

Lipstick on je celá ženská, aniž by musela být parfémem plným krásných květin, dokonale uzavírá ve stěnách svého flakonu slovo "WOMAN". Tato krása je ve svém úvodu nesmírně pudrová, pro mě je to kosatec, heliotrop a rýžový pudr, je velmi těžké s jistotou říct, co to je, protože to může být dusivé a je pro mě téměř nemožné identifikovat, které tóny tento pocit způsobují, nicméně pokud tomuto parfému věnujete pouhých 5 minut, kdy se pudry usazují, vyvstane krása Lipstick on.

Když se začnou objevovat tóny srdce, stává se z ní óda na koketérii, zasněný pudr a okouzlující líčení.

Mrknu na vzácnou třešeň, silné fazole tonka, kosatec je tam stále majestátní, samá božskost a objeví se vanilka, která dodá Lipstick on ty odstíny starého líčení.

Nosit tento parfém je jako cestovat časem, sedět v krásné toaletce se třemi zrcadly, se štětci ze slonoviny, neuvěřitelnými broušenými křišťálovými lahvičkami, které zdobí prostor, a tím make-upem zabaleným v drahocenných nádobkách, tady rtěnka, v pozadí mastek, vedle mě řasenka.

Krása Lisptick on spočívá v té lázni nostalgie a ženskosti, kterou vám poskytne, v té jemné a diskrétní kráse, od tohoto parfému nemůžete čekat nic ostrého nebo nemístného, LISPTICK ON JE KRÁSA BEZ VÝRAZNOSTI velmi hodná pojetí krásy mezi 20. a 40. lety.

Miluji tento parfém, fascinuje mě, že se vymyká schématu, které je v módě, líbí se mi pocity, které mi dává, mrzí mě, že jeho kouzlo vydrží na mé kůži tak málo, mezi 3 a 4 hodinami, vždy mírného probuzení, jelikož je to tak originální parfém, byla bych překvapená, kdyby vydržel déle a zahalil mě do své aury, jeho probuzení je myslím jen nezbytné, velmi intimní, ale dokonale se hodí k myšlence, kterou parfém obsahuje. Rtěnko na rtech, doufám, že mi budeš ještě dlouho osvěžovat vzpomínky a posilovat mou jemnou a ženskou stránku.

Gaby Pedroza

První, co mě napadlo, když jsem k ní poprvé přivoněla, byla Marie Antoinetta Rakouská. Představila jsem si bledou tvář pokrytou rýžovým pudrem a růžové tváře. Objemné korzetové šaty a složité paruky.
Působí starobylým a elegantním dojmem, zejména vanilkou proslazené líčení. Přišlo mi to jako trochu jiná nabídka, než jakou mám já, ale pro můj osobní požitek stále docela chutná.
Je to sladká, krémová, sladká, podkrovní vůně s mírnou projekcí a stopou.

Kelly76

Lipstick On je to, čemu se říká můj "šálek čaje", parfém, který chci mít vždy na sobě, po kterém se cítím dobře po celou dobu, ve dne i večer, v létě i v zimě.
Nemáme co do činění s mistrovským dílem nebo dokonce vysoce originálním výtvorem, protože v tomto směru existuje tolik jiných, ale co naplat, našli jsme ho!
Složení je poměrně jednoduché a se skromným vývojem, to, co se objeví, jakmile se nastříká, zůstane víceméně až do konce, velmi, velmi blízko k pokožce a oblečení. Podle mého názoru je to mastek se sladkým (ale ne vlezlým) duchem, který připomíná spíš pudr než rtěnku, chybí mu vlastně ten voskový nádech, který můžete cítit například v Lipstick Rose.
Převládá kosatec, tonka, vanilka a heliotrop. Sotva znatelná pačuli v základu v kombinaci s bergamotem pomáhá tomu, aby nebyla příliš prudérní. Přestože inspirace je rozhodně vintage, na moderní ženě mi přijde dokonalá. Nemám dojem, že voním po babiččině kabelce, pro mě je vintage všechno, jen ne vintage. Velmi pěkný je 100ml flakonek s látkovou etiketou a šťávou v pěkné tmavě růžové barvě. Nastříkejte ji štědře, je to edt a nikdy není přeplácaná.

moreorlessa

Parfém podobný rtěnce, jak už název napovídá. Vynikající. Pokud máte rádi parfémy v tomto duchu, určitě je vyzkoušejte, až budete mít příležitost. Při své poslední cestě jsem vyzkoušela Lipstick Rose od Frederica Malleho a zjistila jsem, že je, alespoň na papíře, příliš podobný YSL Paris, než aby se mi tak drahá koupě vyplatila. Rtěnka On od Maison Martin Margiela je ale úplně jiná, je to skoro jako nezelená verze Chanel 19 Poudré... taková ta šedá s těžším, uzavřenějším pocitem, ale bez toho, aby byla zelená, připomínající vintage make-up. Kdyby nebylo celních omezení, vzala bych si ji s sebou. Zůstane na mém seznamu "chci" na neurčito.

Jenge

Dnes jsem dostal karafu a první dojem: Voní to jako French Kiss od Guerlaina! (Jak to, že v ní není liči/maliny?) Jemná, lehce pudrová, ovocná, s nádechem vanilky. První nástřik má nádhernou voskovou vůni rtěnky, která pro mě příliš rychle ustupuje do pozadí. Chci ten vosk po celou dobu! Ale pokud máte rády krásné, jemné, ženské vůně, bude se vám líbit.

Na webových stránkách Barney's NY jsou uvedeny tyto poznámky:
Vrchní nóty: Vůně: bergamotový olej, akordy heliotropu, olej z neroli

Srdce: Neroliové tóny, Neroliové tóny, Neroliové tóny: Vůně: absolue pomerančového květu, kosatcový beton, galbanová silice

Základní tóny: olej z tonky, extrakt z vanilky, olej z pačuli

Myslím, že heliotrop dodává ovocný nádech, liči, maliny a třešně. Necítím žádné pačuli, jen teplo ve vanilkovém základu.

Jemně lahodný třešňový koláč heliotropu. Pro mě spíš třešňový lesk na rty než sytě červená rtěnka!

Montblanc
Individuel