Olivier CrespHodnocení parfému 3.69 z 5 s 2,421 hlasy
From the Garden podle Maison Martin Margiela je Chypre vůně pro ženy a muže. From the Garden byl/a uveden/a v roce 2023. From the Garden byl/a vytvořen/a Olivier Cresp a Sébastien Cresp. Vrchní tóny jsou Rajčatový list a Zelená mandarinka; střední tón jePelargónie ; základní tón je Pačuli.
Vyzkoušejte L'Ombre Dans L'Eau, abyste překonali prázdninové přejídání
od Eddie Bulliqi

Not_So_Perfumy
Hodnocení není spravedlivé. Je to velmi, velmi příjemné.
Vůně rajčatových listů je krátká a není tak silná. Rychle se usadí do něčeho lehce zeleného, zemitého a ovocného.
Není originální v tom smyslu, že by narážela na spoustu parfémů, které jsem předtím cítila, ale voní nesmírně příjemně.
Alberdom
Bože, to je nádhera. Je to už druhá zelená vůně z tohoto domu, na kterou jsem narazila. Teď chci flakón! Je tak dobře propracovaná. Tóny mandarinky, listu rajčete, pelargonie a pačuli do sebe tak plynule přecházejí, že si ne vždy uvědomíte, která z nich kdy zní. Vůně si s vámi jakoby hraje, otáčí se kolem svých různých stránek, které jsou jako mouchy před očima, měli byste se podívat zblízka - rozptylují se a otáčejí se ne tak, jak se původně zdály. Takový parfémový maškarní bál, kde se za maskou rajského listu skrývá mandarinka, za pačuli pelargonie, za pelargonií rajský list. Nádhera. Parfém, který musíte mít!
ellieaydi
Nevím, proč se jim říká chypres, myslím, že je to fougère. Mimochodem, moc pěkné. Rajčatový list se tak hezky mísí s mandarinkou, vůbec jsem necítila pačuli.
Dacha, skleníky, vejdete do skleníku, kde rostou rajčata a okurky, a vdechnete: Replica From the Garden.
Připomněla mi Sisley Eau
aengus
Vůně je explozí emocí! Štípe, lechtá, zahlcuje dech svou intenzitou a sytostí. Zralé bobule černého rybízu v cukru křičí a vrací vás do dětství. Pačuli nezůstává pozadu, sebevědomě drží tempo spolu s růží a pelargónie dodává zvláštní hořký nádech, který úspěšně ředí kompot. Na cestě ven se ozve mech a bílé pižmo, jako poslední drží obranu a sedí na samé kůži. Stopa vůně je chutná, hlasitá po tu krátkou dobu, kterou si všechny vůně Margiela přirozeně udržují. Je tu i tón rajčatového haulmu, ten je úspěšně skrytý. From the Garden je těžká na letní vedra, ale na jaře a na podzim bude nejlepší. Měla bych si ji vzít? Rozhodně začněte s miniaturou.

aleckzandurh
Aktualizace 1/29/24:
Od zahrady chce to, co má Diptyque Venise. Nebo dokonce Tantrum od Boy Smells.
Dávám roubík za to, že se o ní mluví jako o vzdáleně rostlinné nebo dokonce mužné.
***
Doneslo se mi, že Replica vypustila novou vůni s rajčatovými listy, a byla jsem nadšená, protože je to jedna z mých oblíbených not/akordů. Pro srovnání ji přirovnávám k vůni L'ombre Dans L'eau (LDL) od Diptyque pro její "čichovou nehodu" v podobě rajčatového listu (Diptyque jako značka často tyto "čichové nehody" uvádí jako vůně, které vznikají kombinací tónů/akordů, aniž by je skutečně zahrnula do svého složení). Každopádně odbočuji -
From the Garden (FtG) je mnohem, mnohem, mnohem sladší, než jsem čekala. REPLICA o ní tvrdí, že voní jako "země", ale ve skutečnosti to tak není. Zelená mandarinka odmítá hrát druhé housle rajčatovým listům. Dokonce ji ani nečtu jako citrus, ale místo toho jako šťavnatý, medový, ovocně-výrazný tón. Zjemňuje ostrý, aromatický charakter rajčatového listu, který mám tak rád, a přenáší ho do sladšího, davově příjemného teritoria. (Vzhledem k tomu, že je Replica široce rozšířená v Sephoře i celosvětově, chápu, že nemůže mít jen ostré rostlinné tóny, ale tohle jsem opravdu nečekala). V pravý čas se zklidní a stane se jemnější. Geránium a pačuli nedokážu tak snadno rozeznat, ale mám pocit, že doplňují zelenější a bylinné tóny.
Vidím srovnání s LDL od Diptyque a není neopodstatněné. Obě jsou v podstatě rozdrcené listy oslazené ovocem. V případě LDL jsou to listy černého rybízu s bobulemi černého rybízu (podle Fragrantica i s trochou zelené mandarinky! Gasp!) Mezi těmito dvěma vůněmi musím zůstat u své LDL. Připadá mi srdečnější a o něco svěžejší než FtG, která je pro mě taková sacharinová.
A také - moje hodnocení je založeno na aplikaci na kůži. Ale ze zvědavosti jsem si ji nastříkala na skvrnu a je to mrtvá podoba těch Flinstones Push-Up Sherbet Pops, kdybyste je měli. To je ale zábavná vzpomínka lol. Ale to svědčí o tom, jak je to sladké. Pravděpodobně si nekoupím plnou lahvičku, ale budu si nadále vážit této 10ML lahvičky za to, co je.
vulgarsaint
oznámení pro veřejnost, rajčatový list a skutečné rajče jsou dvě velmi odlišné vůně. i kdyby nebyly, un jardin sur de nil obsahuje jak rajčatové, tak mrkvové tóny a je krásná. stále to může být dobrá vůně. nehodnoťme negativně vůni, kterou jsme nikdy nezkusili, jen proto, že její tóny nejsou vanilka a pomerančový květ. parfém nemusí být vykrádačka baccarat rouge nebo delina, aby byl dobrý. počkejte, až bude vydán.