Twisted Lily 2 items for 8.00 - 380.00 USD
Maxaroma 1 product for 285.00 USD
Ganymede Extrait podle Marc-Antoine Barrois je Orientální Spicy vůně pro ženy a muže. Toto je nová vůně. Ganymede Extrait byl/a uveden/a v roce 2023. "Nosem" za touto vůní je Quentin Bisch. Vrchní tóny jsou Kadidlo, Myrha a Mandarinka; střední tón jeSlaměnka ; základní tóny jsou Dřevo akigala a Safraleine.

Extrait Ganymedes zkoumá temnou stránku bestselleru Marca-Antoina Barroise
od Sophie Normand

ManfrediGaetano14
Ganymede Extrait de Parfum. "Jaderný šafrán a jiné myšlenky. Jupiterův satelit, který identifikoval a popsal Galileo Galilei, nepřestává fascinovat představivost Marca-Antoina Barroise a Quentina Bische, kterou tentokrát nezaujala hojná přítomnost vody, ale plynná atmosféra a pouštní krajina nebeského tělesa. Ozonované suroviny, které proslavily Eau de Parfum, tak mizí, aby uvolnily místo kouřovému kadidlu a myrhám, které výrazně znejasňují čichovou podobu Extraitu, jenž je téměř okamžitě temnější a hmotnější. Ve skutečnosti předávkování Immortelle, spojené s myrhou, činí vůni nejen anýzovou, ale také neobyčejně aromatickou, hořkou a likérovou, naznačující nyní nové fougérové architektury a nyní intenzivní orientální směsi, plné koření a exotických pryskyřic.
A právě v této nejpyrotechničtější fázi Extraitu lze nejlépe ocenit snahu Givaudan Parfumeur ponořit uživatele tohoto uměleckého díla do hořlavé atmosféry Jupiterova satelitu.
Naopak pozdější fáze křivky vypařování Ganymede Extrait jsou pro mě méně přesvědčivé: Safraleine se do ní vkrádá loktem a vydechuje svůj silný kořeněný, prašný dech pod stále ještě příliš vysokým hlasem Immortelle. Na druhou stranu tolik oblíbený Akigalawood - což je stále Captive, ke kterému nemá přístup nikdo, kdo nepracuje u Givaudanu - dodává směsi aspekt svěžesti, který má (téměř jistě) za cíl rozředit přebytek klíčových surovin celé vonné řady Marca-Antoina Barroise.
Výkon je neuvěřitelný. Extrémně dlouhotrvající, přilnavá ke kůži, jako by měla přísavky, Ganymede Extrait má také schopnost zanechat za sebou silnou stopu, možná aromatickou, možná kořeněnou... ale v každém případě ne skutečně koženou, jak by ji chtěl interpretovat Quentin Bisch ("kořeněno-kožená").
Celkově bych řekl, že Ganymede Extrait je další úspěšná vůně: má jasnou, rozlišitelnou čichovou formu, s charakterem. Odkazuje k nějaké velké klasice, ale přetváří ji v něco podstatně modernějšího a odpovídajícího současným preferencím trhu.
Osobně Lupo Irpino ví, že nemám ráda Safraleine, zatímco zde ji směs s aromaty činí, pokud možno, ještě vnímavější... ale to jsou dojmy a chutě, jak jsem připomněla, naprosto "osobní", které nechtějí ubírat na kráse kompozice.
Na veletrhu Pitti byl Ganymede Extrait, přiznejme si, nejočekávanější a nejkomentovanější vůní: na jednu stranu pozitivní, na druhou stranu negativní fakt, protože na veletrhu byla oceněna řada dalších vůní hodných pozornosti.

lupoirpino
Bezuzdná vášeň pro vůně má i své stinné stránky, kterých je naštěstí málo, ale některé z nich jsou poměrně těžce stravitelné.
Když je člověk zvyklý hodně zkoumat, když stráví tolik času čicháním a meditováním nad tolika vůněmi, skončí to tak, že se umělecké výtvory hodné pozornosti stanou v našich hlavách "už slyšenými".
Přivoněla jsem si k celé řadě Barrois a pokaždé jsem rozpoznala soubory akordů a tónů, které charakterizují jiné vůně. Jinými slovy, ne sekundární tóny, ale tóny a akordy, které jsou protagonisty jiných vůní.
V případě Ganymede Extrait mě hlava vede zpět k Legacy of Petra od Penhaligon's, v níž se objevuje bylinný a "fenyklový" likérový/helicrysrysumový tón, který je příliš specifický a jedinečný na to, aby zůstal nepovšimnut z jedné vůně do druhé. Mimochodem, Quentin Bisch (tvůrce nosu Ganymede Extrait) a Natalie Gracia-Cetto (tvůrce nosu Legacy of Petra) pracují pro Givaudan, ergo můj předpoklad, že použili podobné suroviny (možná také podle příslušných osvědčených postupů vypracovaných samotným Givaudanem), má bohužel velkou šanci ukázat se jako správný.
Takže se rozlučte s překvapivým efektem, alespoň pro mě.
V důsledku toho, místo abych srovnával Ganymed a Ganymed Extrait, jak by se dalo očekávat a jak to jistě někdo v blízké budoucnosti udělá, raději stručně popíšu rozdíly mezi posledně jmenovaným a Legacy of Petra.
Ganymede Extrait zůstává chladný a kovový, mnohem tmavší, téměř bez sladkosti, o něco méně kořeněný a aromatičtější než Legacy of Petra, bylinný tón matně připomínající fenykl je velmi živý, zatímco u LoP, alespoň na mé kůži, má tendenci se stávat teplejším (a v krátké fázi svého vývoje k mému pobavení téměř připomínat vařený fenykl). Základ GE je suchý, tmavě dřevitý a hořký, zatímco základ LoP je měkčí a vstřícnější, lehce nasládlý.
Skoro by se zdálo, že jde o dvě zcela odlišné vůně, čtu zpětně, ale hlavní akord je téměř stejný. A jak mě může stejná vůně, která popisovala trh v jordánském městě, přivést na měsíc Jupitera?
Na druhou stranu jsou obě vůně velmi dobré, s podobnými tóny, pravda, ale konečně přinášejí nějakou novinku do niky, která se stává mainstreamem.

Duci0167
Komu se Ganymedes ze známých důvodů nelíbil, měl by zkusit alespoň extrait. "Problematický" tón je redukován na minimum, zatímco akigalawood,kůže a kadidlo jsou rozpumpovány. Z nové láhve je extrait tmavou verzí OG, ale časem se otevře a získá trochu svěžesti potřebné z mandarinky.
Měl jsem možnost získat vzorek z parfumerie, kde byl flakon otevřený několik měsíců a rozdíl je zřejmý. Vrstvení Ganymede přes extrait wow! Nukleární fúze! Ano, je to velmi drahé za Ganymede booster :).
Nevadí, že je to 3,59. Je to všechno o Quentin haters. to samé se stane s Amouage Purpose, jakmile zjistí, že ji vyrábí Quentin.

Autumnal Elf
Extrémní dřevo, koření a radioaktivní nesmrtelnost ☢️ magnetická a návyková - nemůžu si pomoct, ale tohle mistrovské dílo cítím z ruky pořád dokola. Rozhodně výtvor, kde vaše kůže hraje zásadní roli v jeho rozvinutí tak, jak je zamýšleno. Ačkoli není oficiálně uvedena, cítím minerály přítomné v originále, stejně jako šepot snad květu mimózy? Šťavnatá vůně pomeranče povyšuje dichotomii pikantních a kožnatých akordů do kosmických výšin, díky čemuž je Ganymed příhodný název, protože "Ganymed" je také jméno největšího Jupiterova měsíce.
Uvažuji o vrstvení s Diptyque Eau Des Sens (pomerančový květ, hořký pomeranč, andělika, pačuli), abych ji trochu zženštila a pozvedla ještě výš (pokud je to možné!), ale hlavně z vlastní chorobné zvědavosti, v poměru 2:1 GE:EDS. *Edit* vyzkoušeno! Nebylo to "feminizované" o moc, ale přidalo to mírný rozměr. Proč si zahrávat s dokonalostí? Mám rád záminky k experimentování. 🧪🤓
Opravdu umělecká formule a "wow!" faktor - ale než se do toho pustíte naplno, nezapomeňte ochutnat přes dekantér, protože je poměrně drahá a chápu, že by tato vůně mohla být polarizující. Na závěr bych chtěla říct, že každá opravdová a vděčná voňavkářka musí tuto vůni zažít!
Upravuji, abych poznamenala, že toto je moje 100. recenze, a nemohla existovat lepší vůně, která by tento milník reprezentovala 🙌🏻🎉.
💫🌠⭐🌟✨🎇💥

Megatron9000
Skvělý parfém a jsem ráda za tu známost.
Parfém je vysoký a vydrží mi dva dny, a to i přesto, že moje pokožka vůně vstřebává.
Pokud byl Ganymede mimozemským parfémem, kde se pod skafandrem skrývala obyčejná dívka, pak Ganymede Extrait je skutečným chvalozpěvem na planetu Zemi, přesněji na její asijskou část.
Silný a ostrý začátek s kořením vás odrovná a okamžitě vyvolá jakékoli asociace (následují narážky - pozn. autora). Někoho napadne Kokand plov, někoho horké a prašné Maroko, někoho Indie a meditativní a zpomalené reálie, kde žijí brahmíni, kteří vdechují kouř kadidla a které nemají s evropskou logickou realitou nic společného.
Nepálské zpěvy a dunivý cinkot vertikálně se otáčejících kovových kotoučů a osamělý strom s mnoha stuhami přivázanými k větvím a hrnky zavěšenými na pevnějších větvích. Šerpa vás volá na cestu a vy nevíte, zda dosáhnete vytouženého vrcholu, nebo cestou zemřete na nedostatek kyslíku. Míjíte ty slavné stezky mrtvých a v deliriu stoupáte k vrcholu, kde slyšíte zároveň všechny známé ozvěny minulosti a známé - minerální tóny. Ganymede Extrait, který potřel váš čich změťmi barev planety Země, vám připomene, že lidský život sem přinesly mimozemské bytosti (Ganymede Original).
Velmi drahý, v mých vzpomínkách parfém, který bude dále dražší. Ale stojí za to - 5 z 5.

kaven
Sama jsem ji na sobě neměla, ale byla jsem na jedné akci v restauraci, kde jí byla navoněná hostitelka večera. Mimochodem, restaurace má vysoké stropy pod 8 metrů a na její plochu tam nebylo mnoho lidí.
Je to zbraň hromadného ničení. Celá místnost byla cítit vůní hostesky večera. Tam, kde prošla, se zápach držel několik minut. Několikrát jsme spolu mluvili a naše oblečení se dostalo do kontaktu: ráno jsem zjistil, že moje oblečení smrdí jako Ganyméd.
Hostitelka je ohromně krásná elegantní žena 40+, blondýna v pestrých šatech, energická hvězda večera v neustálém pohybu, tygřice nebo vlčí husa. Parfém, událost, desítky těžkých kytic růží a její image byly propojeny a báječně se k sobě hodily. To je to, o čem Ganymedes je. Popsat vůni je nemožné, zařadit ji do not také ne. Je v ní jakási pikantnost, naléhavost, kov, teplo, sladkost, trpkost. To vše až k závrati, téměř k nevolnosti, a vy chcete toto omamné opium vdechovat znovu a znovu.
Velmi silná věc. Nedovedu si představit, že by ji někdo nosil denně. Kdyby v publiku bylo pár dalších lidí navoněných Ganymedem, prostě bych odešla.
Chtěla bych ho pro sebe? Rozhodně ne. Dokážu si ji představit na muži? Ano, ale musel by to být někdo s charismatem Momoy nebo Brada Pitta z Tróje.

Spidey_Scentses
Extrakt byl teplejší, minerálně-kovová složka je redukována na naprosté minimum a projevuje se pouze šafránovým nádechem. Tato chuť mi připomíná kari, ano, přesně kari s velkou dávkou mleté pískavice. A hlavně člověka, který toto kari jedl. Ti, kdo znají pískavici, si jsou pravděpodobně vědomi jejího vedlejšího účinku. Pokud ne, je to právě toto zvýšené pocení, také se specifickým zápachem tohoto koření. Ruku na srdce, to byla první asociace, která mě napadla po "jé, jo, voní jako teplý Ganymed".
Abych to shrnul: Ganymede Extrait je hlasitá zira, pískavice řecké seno a stejně hlasitý šafrán na začátku. Pod tím vším se skrývá i lehce apatykářský, bylinný akord, ale stále je tu více pálivého koření. Myrhu a kadidlo jsem v této směsi necítil.
Když už jsme u těch podobností, samozřejmě tu vládne DNA původního zdroje, na drydownu je to zřejmější. Pokud máte jeden Ganymede, nemá smysl pořizovat si druhý. Mimochodem, Mark na masterclass řekl, že motivací pro vytvoření Ganymede Extrait byla touha vytvořit temnou, noční verzi Ganymede. V tomto případě bylo obzvlášť důležité nepřidávat nic nového, ale experimentovat s pyramidou originálu přeskupením not vzhůru nohama. Ganymede ve dne, Ganymede Extrait večer. Koncepčně se nápad podle mého názoru povedl. Na otázku, "zda je stopa delší a vytrvalejší" než u předchůdce, mohu jen říci, že vše je úplně stejné jako u Ganymede EDP - vypusťte krakena. Ale po pár hodinách tlak opadne, takže to není nic, co bychom neviděli už dříve.
Pro milovníky koření, které zmátla mineralita původního zdroje, bude možná Ganymede Extrait zjevením.
Když už jsme u výrazných rozdílů, Ganymede EDP zní ve srovnání s extraktem lehčeji, ba přímo gailověji. Jako by v něm byl vzduch, ozón. To extrakt pochopitelně postrádá. Nikdy jsem nebyl fanouškem Ganymeda, ale teď, v kontrastu s ním, jako bych jím byl prosycen a díval se na něj z jiného úhlu.

philball
Jedná se o zesílenou verzi Ganymede, která je hutnější než originál a jejíž tóny jsou přeskládány. Téměř vše (říkám téměř, protože některé klíčové prvky originálu jsou značně oslabeny) je zde, jen v jiné míře než v originálu. Jako takový je méně vzdušný. Je to Ganymede, ale jiný. Čekal jsem, že bude OG podobnější, než je, podobně jako se srovnává originál a extrait B683. Od originálu se však imho odchyluje více než extrait B683. V Ganymede edp se snoubí ozónová, minerální a kožená složka, kdežto tahle je výrazně zatížená na tmavší prvky.
Na rozdíl od předchozího recenzenta mi nepřipadá příliš suchá, protože je v ní cítit sladkost v pozadí; typ spálené sladkosti. Na rozdíl od originálu také cítím kořenitost podobnou hřebíčku nebo něčemu podobnému, což jí dodává lehce léčivý pocit, spojený s nádechem spáleného kouře. Je však poměrně štiplavý, zejména na začátku, možná až příliš. Nakonec to odezní, ale trvá to několik hodin. V některých ohledech se mi zdá, že počáteční výbuch je trochu přehnaný svou silou a kořeněností. Chápu, co lidé myslí podivným tónem kari (nesmrtelnost?). Stejně jako na mě nefunguje kmín v extraitu B683, i tady mi kořeněná nóta připadá trochu přehnaná.
Celkově je podobná spíš sušení Ganymeda než počátečním tónům OG s menším množstvím minerálních prvků na začátku. Jak zasychá a usazuje se, stává se více koženou a výbuch kořenitosti se usazuje. Co nemá ve velkém množství, je ozonový pocit originálu. Minerální aspekty jsou sice přítomny, ale nejsou tak v popředí jako dříve a mému nosu připadají "drsnější", téměř jako olej. Po zaschnutí si zachovává lehkou "ostrost", která zůstává v pozadí.
Originál je polarizační a tento nebude jiný, takže je třeba ho vyzkoušet na vlastní kůži. Z mého prvního nošení vyplývá, že má zpočátku jaderný výkon, i když se po chvíli značně usadí, takže pozor na spreje. Určitě je vhodný spíše na lehkou mlhu než na koncentrovaný sprej. Stejně jako u originálu je lépe cítit ze stopy než zblízka z kůže.
Není tak univerzální jako originál a hodí se spíše na noční provonění. Nejedná se pouze o silnější verzi originálu, protože jsou zde zřetelné rozdíly. To, zda se vám bude líbit, nebo ne, bude do značné míry záviset na tom, jaké části originálu se vám líbily. Někomu bude chybět vzdušný, ozónový charakter originálu, zatímco jiní budou rádi, že se tento flanker zaměřuje na temnější prvky originálu. Myslím si však, že kořeněný nádech může být pro mnohé zabijákem.
Zde jsou dvě vůně, které spojují podobné tóny, ale slouží dvěma, zcela odlišným účelům. Stejná rodina, ale s odlišnými charakteristikami. V jednu chvíli se mi líbí a pak zase ne - porota je pro mě v tuto chvíli mimo. Opravdu si nejsem jistá, jestli se dokážu přenést přes ten úvod a koření. Originál je rozporuplný, dovedu si představit, že tahle verze bude ještě rozporuplnější.
Edit: Rozhodla jsem se neotevřenou lahvičku poslat zpět (naštěstí jsem si nejdřív objednala malý vzorek na vyzkoušení). V pozadí se skrývá skvělá vůně, ale ten ostrý tón nesmrtelnosti (předpokládám) ji pro mě prostě zabíjí stejně jako kmín kazí extrait B683. Je příliš těžká a trvá dlouho, než se uklidní, i když nikdy úplně nezmizí. Je smutné, že jeden výrazný tón může úplně zkazit zážitek. Není to tak špatné, pokud se používá s mírou, ale když je takhle těžkopádná, musí nutně rozdělovat. Připadá mi, jako by z originálu odstranili ty nejlepší kousky a nahradili je přehnanou notou kari. Zklamání a promarněná příležitost, zejména když je originál tak ceněný.