Starry Nights podle Montale je Orientální Floral vůně pro ženy a muže. Starry Nights byl/a uveden/a v roce 2015. "Nosem" za touto vůní je Pierre Montale. Vrchní tóny jsou Jablko, Bergamot a Citrón; střední tóny jsouRůže, Pačuli a Jasmín ; základní tóny jsou Bílé pižmo, Pudrové tóny a Jantar (ambra).

munitsipal
Četla jsem recenze a pro každého zní tak obyčejně: někomu zní jako flakón Roses Musk, někomu jako pánská kolínská. Ale pro mě je to šíleně atmosférická věc!
V této vůni jako by byl uzavřen duch éry 80. let na Západě!
Ať už tam není retro v obvyklém slova smyslu, ale celkový charakter zvuku, nálada, to mě přenáší do minulosti. Dokonale totiž zapadá do trendů oněch let - jako jasný, odvážný, acidově syntetický a záměrně okouzlující. Je ve všem přehnaná, kombinuje nesourodé věci, ale právě to mě přitahuje. Stylově se trochu podobá mému oblíbenému Joop Homme, který někteří lidé považují za symbol parfémů 80.-90. let a nejlepší klubovou vůni.
Flakon už svým zabarvením odkazuje na éru kýče, diskoték a nespoutané zábavy. Je neonově růžový a přechází do černé - jako vývěsní štít nočního klubu. To je případ, kdy vzhled flakonu dokonale vyjadřuje vůni obsahu. Líbila se mi metafora Ksenie Weber, která na stránkách perfume.rf přirovnala vůni k třpytivé disko kouli. Četla jsem to stejně. Obecně je spojována s diskotékou (ale, alespoň mě zabít, tato diskotéka není moderní). Dokonce i pověstné Montale pižmo, které z nějakého důvodu v mnoha lidech u nás vyvolává dojem zpocených Arabů, vnímám jako vibrace rozehřátých těl na tanečním parketu. S názvem jste to opět vystihli správně - co si nespojit ohnivou párty uprostřed hvězdné noci s osmdesátými léty? Zkrátka, všechny skládačky mi do sebe zapadly.
Když už jsme u toho zvuku: vůně je šíleně jasná a zvonivá díky kolínskému bloku kyselých citrusů a jablka (ty jsou zodpovědné za efekt třpytivé diskokoule/hvězd, co na tom). Odlišují Starry Nights od obvyklých růžovo-pižmových vůní a spolu s pudrem jí dodávají onu retro atmosféru. Geniální!
Pro mě je to čistý unisex - neslyším tu žádné drsné mužské tóny, ani žádné vysloveně ženské. I když ortodoxní muže mohou odradit květiny, kterých je tu hodně.
Vytrvalost a stopa jsou úžasné. Po 12 hodinách na kůži už přestala počítat.
Obecně si Montalovy práce velmi vážím, protože vyrobit opravdu vytrvalou a harAktivní vůni v dnešní době, kdy se parfumerie rok od roku více a více ředí, je výkon.
Uznávám, že všechno v tomto opusu je jen úlet, ale pro mě je Starry Nights kvintesencí 80. let. Miluju ji!
Soundtrack: Madonna - Into The Groove; Kim Wilde - You Keep Me Hangin' On.

JuanPerfumes
Velmi dobrý parfém, podle mého názoru je naprosto unisex, má velmi dobrý výkon a velmi příjemnou vůni k vůni ostatních lidí (alespoň to jsem vnímala), ale buďte velmi opatrní, nikdy nepoužívejte více než 5 stříknutí, toto pravidlo platí pro všechny vůně domu Montale.

Thanaquil
Bum! První sprej se rozplyne a okamžitě si mě získá.
Jedna z nejzvláštnějších montalianských růží, kterou já osobně preferuji: bombastický úvod plný jiskřivých citrusů a jablek, který mi připomíná svěží, mužnou vodu po holení... Netrvá dlouho a počáteční ostrost se začne zaoblovat a rozehřívat, čímž se do popředí dostává fialová, opulentní a masitá orientální růže: Růže, která se rozplyne v suchých, ambrových a pudrových tónech, jež charakterizují její plný, suchý, orientální dryák, který vykazuje jistou přepychovost.
Ani v závěru se nevzdává jisté mužné svěžesti a určitého drsného ostří, ale činí tak s šarmem a jistou nonšalancí, která ji činí silnou, ale naprosto ďábelskou.
Je to velmi podmanivý a naprosto unisexový výtvor, který pravděpodobně nezůstane bez povšimnutí (víme, jak umí být někteří Montales primadony!) a pravděpodobně se nesetká s uznáním: stačí se jen obléknout a už je pochválen!!!
Epická trvanlivost a pozoruhodná siláž, pozor na stříkance! Na druhou stranu ji vidím dobře i během dne, a to i v neformálním prostředí, pokud se nepustíte do přestřiku... to se mi občas stává, když mě nějaký parfém cinkne a nadchne jako tento!!!
Úžasná!!!
(Děkuji L.🥰)

Eletus
Kombinace pižma, pačuli a sexy růží, univerzální vůně díky svému aromatickému profilu a zcela unisexová, ale s průměrným výkonem. Montale-Mancera sdílí stejnou DNA končící v nadbytečných kombinacích, změnu některých tónů (z čichové pyramidy) odstraňte, vložte a dokončete v novém vydání. Tento olfaktorický profil připomíná parfémy jako Aoud Lemon Mint, Roses Vanille, Wild Aoud, což jsou ušlechtilé a ne tak ostré oudy. Ve fázi vysychání vyvolává vzpomínky na Impact de Tommy, ten spíše pro svůj tón Akigalawood, který simuluje dřevo Oud a má lepší provedení.
Bohužel šarže od roku 2021 do současnosti jsou velmi slabé, i když fixované na kůži a oblečení, projekce je střední, měkká až středně silná stopa. Doba hoření je přibližně 6 až 7 hodin.
Rozhodně stojí za vyzkoušení, škoda těch reformulací, pro rok 2015 to byla růžová a pižmová bomba.
Poznámka: Ačkoli to zde na stránce není uvedeno, tato má určitě oud.

cellardoor
O tomto parfému je těžké mluvit. Považuji ho za tajemný parfém plný kontrastů. Zpočátku se zdá, že je to něco, ale nakonec je to něco jiného. Myslím, že tento zvrat je způsoben nótou vetiveru (nevyslovenou, ale zjevnou), díky níž se potenciálně unisexový parfém stáčí do výrazně mužských teritorií. Květinovou stránku vnímám jen málo, vždy je odsunuta do pozadí. Dokonce i růže, která je v Montale vždy přehnaně výrazná, mi zde připadá tak trochu jako tanečnice v páté řadě. Občas cítím cosi talkového, co je živé i klasické zároveň. Svěží, citrusová duše; jakási komplexní současná kolínská s typicky mužnou chutí.

GabrielS
Úžasná vůně!
Lahodná růže vydrží až do konce a zelené jablko na začátku je božská kombinace. Pižmo dodává tomuto parfému pohodu, která má v sobě něco útulného, ale zároveň je velmi sexy. Díky pačuli je trochu mužnější, ale podle mého názoru je unisex.
Nevím, jestli stojí za cenu, kterou platíme tady v Brazílii, ale kdyby to byla cena designová (která už tak je drahá), určitě by byla. Neznám mnoho vín tohoto domu, abych mohl říct, zda je zbytečná, nebo ne, ale rozhodně je velmi dobrá a mnohem lepší než ostatní, které jsem od tohoto domu měl.

Calschpenalista
Exotická bomba. Tak definuji Starry Nights, super okouzlující květinově citrusovou vrchní nótu, kterou doprovází kyselé zelené jablko, jantar, který jí dodává lehce sladký nádech, a pižmo, trochu špinavé, které dává vůni punc. Univerzální, sexy, unisex, i když má růže a jasmín, muž ji může bez problémů nosit, nevidím ji formálně, myslím, že se více uplatní na otevřených místech, protože má velmi dobrou projekci, výdrž 10 hodin bez problémů, se 4 stříknutími si vystačíte. Výborná vůně, doporučuji vyzkoušet před koupí.

Angie
V úvodu se zdá, že jde o klasickou kolínskou, triumf citrusových tónů, vsadila bych si i na přítomnost vetiveru, který místo toho mezi tóny není a zelené jablko vůbec necítím. Na základě právě řečeného jsem se rozhodla, že parfém propadnu, a místo toho si po hodině nemůžu přestat čichat k zápěstí. Promění se v nádhernou směs růže a pačuli, podle mého názoru velmi smyslnou vůni. Nakonec se po celém dni parfém změní v mastnou vůni kůže, která mi připomíná Angel, pro mě jemnější, elegantnější verzi.
Krásná s úžasným provedením!

Nil3
Nechápu, jak se #gtabasso dostalo na plnou balónovou parádu....
Ovoce s tím nemá nic společného!
Jeho špinavé, smyslné, unisex, VELMI unisex, drahé, bohaté, královské, nóbl, šik.....zralé.
Osobnost mluví za vše.
Jeho suchý sofistikovaný parfém.
Nesmírně blízkovýchodní!
Milujte ji!

autoperk
Pozor, miláčkové, tento sprej musíte nastříkat přímo do vzduchu a proběhnout jím. Předpokládám, že byste mohli hojně aplikovat těsně před rychlou sprchou. Věřte mi, že se úplně nesmyje. Lehce nastříkejte na oblečení, které si plánujete vzít na sebe pozítří. Ano, zblízka a osobně je Starry Night rozzlobená bestie s krutým a ovocným srdcem. Ačkoli je cenově neúnosná, uvažovala jsem o tom, že bych si lahvičku s rozprašovačem odkapala, připevnila na klíčenku a používala jako ultra elegantní pepřový sprej. "Ha, vezmi si toho zločince"
Jakmile přijdete na dávkování a načasování, mohl by mít člověk k této vůni výjimečný vztah. Má blízkovýchodní otevřenost doplněnou oudovým kopancem a šafránovým kousnutím, což IMO zabraňuje tomu, aby se zatoulala k ženskosti. Očekávejte býčí práskání citrusů následované nejzelenějším ze zelených jablek. Po zaschnutí ovoce dodává vůni chuť připomínající šampaňské. Arabská atmosféra se zmírňuje do mýdlovosti na bázi louhu a loje. Zní to divně, voní skvěle. Kouzlo pačuli se halí do pudru.
Přistupujte k němu opatrně, používejte ho střídmě, a jakmile ho necháte zaschnout, budete odměněni něčím velmi výjimečným.

Gyallar
Tradiční růžový parfém ve stylu Montale (hutný a trpký), s pačuli jako hlavním dřevem (a ne Aoudem jako obvykle). Velkým rozdílem je zde přítomnost zeleného jablka, které nevyčnívá jednotlivě, ale ovlivňuje celek a dodává ovocnou sladkost, která mistrovským způsobem pozvedá sílu ostatních tónů. Chce se vám k ní čichat, dokud vám neupadne nos. Růžový flakon může muže odradit, ale myslím, že je dokonale sdílená a vhodná na noc. Dokonalost v podobě parfému.

gtabasso
Jak mohou lidé necítit vůni citrusů a jablek? Tato vůně je hlavně o nich. Má oudovou atmosféru, je velmi sladká až téměř ovocná s tím téměř gurmánským, který jí dodává ostrý čokoládový nádech, ale je to jablko a citrusy. Jako podpůrné tóny jsou tu pačuli, růže a pižmo, ale nejsou středem pozornosti. Pokud nesnášíte ovocné vůně, tato se vám nebude líbit.

mtrdiv
Už dlouho mě žádný parfém neuchvátil. Je to první univerzální parfém, o kterém jsem od tohoto domu slyšela. Pro mě je hlavním tónem růže, která se objevuje hned na začátku. Červená, šťavnatá růže s takovou tou elegantní atmosférou, která se velmi dobře snoubí s pižmem, a pačuli, které umocňuje základ a zanechává otázku: je to mužné, nebo ženské? Na to nedokážu odpovědět! Je to obojí a zároveň ani jedno. Tento parfém mi dodává veselou auru, povznesenou náladu, je pro mě dokonce energizující. Vydrží 15 a více hodin, přičemž v prvních 4 až 5 hodinách se výborně promítá. Něco originálního do domu.

Myris
Abych byl upřímný, jsem zmatený. Není to poprvé, co mě zasáhlo něco pronikavě kořeněného, ubíjejícího (a la koření+dřevo+bergamot+pěnišník v podání Montale), a otevírá se podobně.....
Tj. dají se vyčenichat nuance, ale celkově všude převládá stejná aromatická směs a dá se mluvit jen o posílení/zjemnění/obohacení tohoto podmíněného "základu" o nějaké další tóny.
Dovolím si takovou kromulentní myšlenku: mnohé z deklarovaných podobností na Fragrantice jsou si méně podobné než nezávislé Montaly mezi sebou...
A odtud plyne další rudá myšlenka - Montales nepotřebují mnoho Montales..... :)
A taky bych ráda zaútočila na ty odlišné, jinak je to všechno o jednom......