Chocolate Greedy Montale pro ženy a muže

Chocolate Greedy Montale pro ženy a muže

kakao
káva

Chocolate Greedy podle Montale je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Chocolate Greedy byl/a uveden/a v roce 2007. "Nosem" za touto vůní je Pierre Montale.

Vonné složky

Kakao
Fazole tonka
Hořký pomeranč
Sušené ovoce
Káva

SONIA

Parfém, ktorý sa vryje do pamäti, minimálne ľuďom vo vašom okolí. Slušná výdrž, dobrá cena a kvalita Montale, presne tkáto je táto vôňa. Musím ale povedať, a neviem si to vysvetliť, že pred pár rokmi bola táto vôňa intenzívnejšia ako tá, ktorú som si kúpila minulý rok... No, čo sa týka samotného parfému, tak na prvý šupu je to horkosť, predovšetkým horkosť kakaa, a toaž taká, že keď sa týmto parfémom navoniam, je to 5 s pred odchodom, pretože v tej miestnosti nevydržím, je mi to doslova nepríjemné. Ale! Následne sa vôňa rozvinie do príjemnej sladkej vône, ktorá sa mieša so zvyšnými ingredienciami, najmä s tonkou a vanilkou. Možno až viac ako si myslíte :) raz som suede nechala jablká predo dvermi a jej synček hneď vedel, že od koho sú, lebo celé sa to vznášalo touto vôňou. Nie, nenavoňala som jablka, ani tašku, proste tento parfém sa okolo svojho nositeľa ovinie ako had, je to vaša druhá koža. A toto je presne to, čo na parfémoch milujem.

Bellatrix76

Musím říct, že tuto vůni miluji! V Chocolate Greedy cítím "křupavou" čokoládu s kousky lískových oříšků a pomerančovým kandovaným ovocem k nakousnutí 🍫, lákavou a chutnou mléčnou čokoládu... 😋 Vůně pomeranče 🍊 je v úvodu velmi přítomná a doprovází čokoládu, oživuje ji, a tak není příliš sladká a statická. Poté přebírá vládu sušené ovoce... Cítím lískové oříšky, které vůni výsostně obohacují a dávají vzpomenout na pěknou čokoládovou tyčinku 🍫 Novi s piemontskými lískovými oříšky. Přítomná po celou dobu trvání vůně (podle mě ne nadměrně...sprej mě provází jen půl dne) je vanilka, díky které vnímám tuto čokoládu jako mléčnou, nikoli hořkou.
Opravdu velmi lákavá vůně, ale ne fádní a jednobarevná, "must have" pro všechny milovnice gurmánských vůní! 🥰

salvov631

Úžasné... Nemůžu uvěřit, že tento fantastický výtvor z domu Montale skutečně existuje.
Celočokoládová vůně, která připomíná klasickou vůni čokoládových sušenek a vanilky... vanilky, která dělá toto kakao sladkým a mazlivým.
Ta moje byla láska od samého začátku... když jsem ji vyzkoušela, nemohla jsem se dočkat, až konečně vyjdu z obchodu se svou čokoládou chtivou, zaplavím se vůní a uvidím reakce přátel a rodiny s touto vůní. No a výsledek byl překvapivý: všichni se ptali, odkud se bere ta nádherná vanilkovo-čokoládová vůně.
Co na to říct, spolu s mukhallatem jsou to moje dvě absolutní lásky, které mi dělají dobře, "hravé" vůně na zvláštní notu.
Jistě, mluvím jako muž, není pro každého... musíte být otevřené, hravé a sebevědomé osobnosti, abyste mohli nosit tento zázrak.
Ujišťuji vás, že rozzáří den vám i těm, které napadne vaše probuzení.
Vynikající trvání a vytrvalost. 10/10.

liya.malik

Moje ikonická vůně, kterou jsem poznala na míle daleko. 🍫 Před pěti lety jsem se z blondýnky stala brunetkou a dramaticky změnila barvu. Chocolate Greedy se k mé opálené pleti a tmavým vlasům opravdu hodila.

Dostala jsem práci na letišti v obchodě Duty Free. 🛩 A tak se stalo, že moje pracovní místo bylo hned vedle regálů s čokoládou. O půl roku později jsem si na jeden den vyměnila směnu s kolegyní. Druhý pracovní den za mnou přišel můj nadřízený a řekl: "Ten den, kdy jsi nevyšla, jsem si šla k regálům s čokoládou přivonět a povzbudit se. 🍫🍫🍫🍫 S hrůzou jsem však zjistila, že ten den jsem vůbec necítila vůni čokolády...... Když jsem v práci ve stresu, vždycky sem přijdu a už tam ta vůně není. A teprve teď jsem si uvědomila, že voníš jako továrna na čokoládu."

Co na to říct, je to vůně sladkých holek. Antidepresivní parfém. Gourmandica ve své nejčistší podobě, jak to tak bývá. Tento parfém bude mít vždycky příznivce mimo čas a módu.

A Girl

Bylo to tak lahodné. Voní to jako čerstvě vylisovaný vaflový kornout, který byl právě namočený v hořké čokoládě. Určitě tam jsou i tóny kandovaného pomeranče a spáleného cukru.

A teď ta smutná část...
Moje kůže ji snědla.
Za půl hodiny jsem přičichla znovu a setkala jsem se s jemnou, generickou vanilkou.
Od dob Tinderu mě nikdo tak tvrdě neokouzlil.

Casablanca77

Chocolate Greedy je Rhodský kolos ve světě gurmánů...

Jeden z prvních předmětů, které jsem z tohoto domu vyzkoušela, a díky vzorkům štědrého Karyukai jsem se mohla tímto gigantem ve sladkých záležitostech zcela nakazit. Sladké je zde pojem zcela spjatý s hříchem, tento parfém nemůže nosit nikdo, kdo není ctitelem čokolády v její nejzákeřnější podobě. Nosit tento parfém znamená prohlásit se za plnohodnotného neřáda, jen tak dál, ať žije chtíč a vše, co přináší. Je to jako soutěž MasterChef ve sladkostech ve starém Římě...

V jeho prvním nástřiku doslova přistanete v cukrárně s lesklou kachličkovou podlahou, kde vám při nákupu asistuje jeden z majitelů, zcela postříkaný čokoládou, z níž kapou kapky, jako by se nic nestalo, v tomto snovém světě jsou věci takové. Taková je síla této bytosti, že si nedokážete představit nic jiného.

Účinek koncentrované mléčné čokolády s lehce kandovanými kousky pomeranče a vanilky se podařil natolik, že se vám nemůže zdát jiný sen než tento: koupání v čokoládě v čokoládové fontáně Willyho Wonky. Vytvořená z chtivosti po absolutní čokoládě a obdařená nebývalou silou má stopu a trvání, které dnes mnohé parfémy nemají ani při deseti střizích.

Tento parfém mohu jen doporučit, pokud jste milovníky čokolády, její vůně, jejího nejzlomovějšího pocitu, když k ní přivoníte a chystáte se na to sousto, které vám rozšíří zorničky a spolu s ním nasytí vaši touhu. Jako by byla převzata z kolekce erotických gelů renomovaného sexshopu.

Právě tato vůně, tak stálá, silná, dotvářející nos, z něj dělá vítěze. Je to pro svou schopnost ovládnout situaci parfém, který je 10, elegantní, neobvyklý, sexuální, ten, který konečně dává uživatelům to, co chtěli. Jsem si tak jistá, že nemůže existovat duše, která by měla ráda tyto vůně a nechtěla je cítit, jeho cena, naprosto přijatelná, zejména proto, že s malým množstvím máte dost na to, abyste se potěšili, což se v poslední době zdá, že nechtějí dělat kvůli módě a životnímu stylu (jak je dobré pro některé domy, aby nás donutily utrácet více!!). Montale prozatím odmítá vyrábět parfémy, které by necítil ani psí voják oceněný purpurovým srdcem. Když jdu do parfumerie a narazím na Montale, musím se přiznat, že mě to baví, a to nejen kvůli jejich výtvorům, které jsou velmi rozmanité v tolika řadách, ale také proto, že mají dlouhou trvanlivost, jsou to v současnosti nejrozšířenější bestie západního trhu, to znamená, že nemusíme lézt na Everest nebo absolvovat Appalačskou stezku, abychom je mohli mít.

pisbri

Poprvé jsem ji ucítila na mužské pokožce:
v úvodu sušené ovoce, trochu pražených kávových zrn a poměrně dost hořkého kakaového prášku; v pozadí velmi příjemná a nevtíravá vanilka, spíše suchá, ale přítomná. Zjistil jsem, že je to vynikající vůně, která se dobře nanáší na ústa, určitě pěnivá, ale nikdy ne sladká. Naopak, mluvíme o poměrně suché a místy pudrové vůni, zjemněné pouze vanilkou. Naprosto zimní a unisexová. Přesněji řečeno, nespojuji si ji s pudinkem, je to spíše jemný dort, z těch pečených, s hořkou čokoládou. Nic přeslazeného, nic intenzivně krémového. Můj přítel ji několikrát použil během vánočních svátků a výtěžnost byla skvostná. Opakovaně na mé kůži získává nuance, které mi připadají trochu sladší, i když nikdy ne mdlé. Mnohem víc než s comptoirem si ji spojuji s mancerovou Rose & chocolat, i když bez květinové a někdy i zelené složky, a rozhodně s přídavkem toho nádechu kávy, který vůbec není v rozporu, naopak! Na mé kůži tonka více vystupuje a vůně se stává méně pudrovou. Gurmánská, ne příliš hravá, ale dobře propracovaná, nositelná všemi: nemá věk ani pohlaví, parfém pro elegantní gurmány!
Vynikající výdrž.

fabiana

Jakmile jsem ho nastříkala, ucítila jsem silnou vůni sušenek, dokonce jsem si myslela, že jsem si na oblečení upustila drobky čokoládových sušenek, protože vůně byla tak skutečná, ale brzy se vyvinula a zůstala lineární vůně mléčné čokolády s tunami vanilky, vynikající!!!Mravenci mohou jít!!!!rs

Azumi79

Do tohoto parfému jsem se zamilovala. Kdybych si mohla dát do očí emotikon se srdíčky, byl by to on(❤.❤) Voní jako drahá čokoláda.

Na začátku ucítíte jemný a lehce nahořklý pomeranč. Po 15 minutách se objeví vůně kávy a mléčné čokolády, která opravdu potěší, aniž by byla jakkoli zatěžující, což mě na této vůni překvapuje nejvíce.

Pomeranč o sobě stále nesměle dává vědět a fazole tonka se sušeným ovocem je to, co dělá tento parfém ne příliš ženským, dokonce cítím i odlesk velmi jemného kadidla, které je podle mě způsobeno sušeným ovocem a kávou.

Na úrovni pokožky zůstává směs jemné vanilky a mléčné čokolády.

Výdrž je nejpůsobivější, jakou jsem kdy cítila, s jednou kapkou voníte hodiny a hodiny, a i když to není parfém na denní použití, myslím, že je to nádherný parfém na zimní dovolenou nebo klidnou večerní večeři při svíčkách, je to velmi zvláštní parfém, který by, pokud jste milovnice gurmánských vůní, neměl chybět ve vašem šatníku.

Chystám se ho vyzkoušet na svém muži, protože si myslím, že tato vůně na muži musí být neuvěřitelně neodolatelná. Pokud ale máte rády citrusové nebo květinové vůně, ani se k ní nepřibližujte, protože je velmi sladká. Gurmánská čokoláda je pro mě působivá.

oscarsh86

Je to čokoládová bomba. Asi nejblíže této vůni je čokoládový koláček, abyste si udělali představu.

Na začátku si všimnu trochu pomeranče, trochu hořkého, ale ten rychle zmizí a zůstane jen čokoláda a oříšky.

Vanilku vůbec nevnímám.

Vůně se mi líbí, ale možná trochu unavuje, chvíli je v pořádku, ale po tolika hodinách čichání vás může omrzet.

Také je třeba počítat s tím, že výdrž tohoto parfému je obrovská, hlavně na oblečení, jeho vůně se mi držela na kabátě pěkných pár týdnů. Projekce byla dobrá.

Nosila bych ho jen v chladném počasí a myslím, že je nejlepší na večerní procházky.

Dobrý parfém a velmi originální nápad, ale trochu únavný.

Ленуля

Vždycky mě velmi pobaví komentáře na těchto stránkách k této vůni ))
Zejména návrhy na její použití (kde ji nosit - pouze v pekárně). A co když opravdu nosíme vůně podle principu jejich příslušnosti k nějaké skupině? Gurmánské ať nosí kuchaři v pekárně, květinové - prodavači květin, ovocné - na ovocných trzích, oudové (které mnohým připomínají obvazy) - v nemocnicích a léčebnách, kouřové a kadidlové ať si berou služebníci církve, kořeněné vůně ať dávají orientální šejkové a jejich dusné konkubíny, dřevité vůně mohou vonět výhradně na pilách a u truhlářů, svěží mořské vůně mohou používat námořníci a rekreanti, kožené vůně právem patří motorkářům v kosu a vůně s tóny rumu a koňaku se budou docela hodit lidem, kteří tyto nápoje zneužívají:)) Pak už bude vše podle pravidel.
A co ti, kteří v chladné zimě chtějí parné léto s vůní moře, hromady květin a ovoce? Ti, kteří v chladném podzimu chtějí vůni vánočních stromků, kakaa, čokolády a perníčků? A kolik dalších věcí? Vždyť parfumerie je stvořena právě pro takové chvíle, kdy si chcete kolem sebe vytvořit svůj vlastní malý svět a cítit se šťastnější! Každý z nás má samozřejmě své vlastní preference. Každý má právo nosit to, co se mu líbí. Nejdůležitější je umírněnost v používání jakýchkoli vůní, aby se nikdo ve vašem okolí necítil nepatřičně. Doufám, že jsem se nikoho nedotkla, je to jen můj názor.

Cética

Vím, kde skončila čokoláda, kterou ukradli z jhonyho vzorku, ... v mé sklenici!!!! OMG...
Představte si spoustu a spoustu rozpuštěné čokolády, ještě teplé, s rozdrcenými mandlovými sušenkami, které právě vyndali z trouby. Pak se ponořte do bazénku s touto směsí. Opět: OMG!!!!
Srovnání s Nutellou dává smysl, až na to, že Greedy podle mě voní po jemnější čokoládě.
Chcete čokoládu? Bez bolesti hlavy a nevolnosti? To je ten parfém. Žádná Angel Taste (kterou miluju) nebo Bond I love NY ji nepřekoná. Je to čokoláda, po které vám září oči a slzí ústa... spousta endorfinů!

Kel1978

Panebože! Teď, když jsem se seznámila s tímto parfémem, mám další životní problém, než jsem dostala vzorek, ať jsem o něm slyšela, jak jsem chtěla, byla jsem klidná... Teď ho nutně potřebuju lol...
Kakao a tonka jsou na mé kůži velmi výrazné, tonka mi vždy připomíná vůni mandlí nebo tak něco... Připomíná mi mandlové sušenky s čokoládou právě vytažené z trouby, něco krémového, teplého, velmi příjemného a velmi gurmánského, takovou vůni, kterou si zamilujete! Pro ty, kdo mají rádi dobré gourmandy, je tato vynikající, velmi dobře udělaná, nic obyčejného nebo jednoduchého, dobře udělaná vůně, s dobrou projekcí a velkolepou fixací!

Dolorosa

Vlastně zbožňuji vůni čokolády a mám dobrý vztah k parfémům Montale a v zásadě i ke sladkým parfémům, a tady čokoláda v kombinaci s pomerančem - moje oblíbená kombinace! - Ale nezamilovala jsem si ji, musela jsem se s ní rozloučit.
Na mně byla libá, monotónní, vůbec se neměnila a vůbec - ne vůně čokolády, ale vůně čokoládových sušenek, dětská, zpočátku příjemná, ale když celý den a po sprše nezmizí - je to trochu moc..... A pomeranče jsem na sobě necítila.
Velmi sladká čokoláda plus lahodně sladká vůně vanilkového těsta.
Už mě to začínalo unavovat.
Plusem je sytost a výdrž.
Půl střiku, doslova pár kapek, mi stačilo na to, abych si celý den vychutnávala čokoládové sušenky.

aktualizace
V teplém počasí je možná zajímavější, není tak sladká, není tak kulinářská, není to vůně čokoládových sušenek, ale šálku kávy, čokoládového prášku a pomerančového likéru. Vyzkoušela jsem ji s tím, že ji daruji kamarádce, která si potrpí na čokoládovou vůni. Kdysi jsem ji měla, pamatuji si ji, ale chtěla jsem si aktualizovat dojem. Třeba nový dojem byl docela příjemný. Kdybych ji už jednou neměla na sobě a neomrzela mě, asi bych se rozněžnila - ach, to je krása, káva, čokoláda! Ale už vím, jak snadno se, zákeřná, změní ve sladký suchar...... A jak mi zůstává na kůži, nezměněná, celé hodiny.
aktualizace
"Vzduch je prosycený hustou, vzrušující vůní čokolády. Na rozdíl od čokolády v prášku bez chuti, kterou jsem ochutnala jako dítě, z téhle vyzařuje sytá trpkost, jako voňavá zrnka na kávových táckách na trhu, vůně Amaretta a tiramisu, příjemná spálená chuť, která mi prostupuje ústy a nutí mě vydatně slintat. Na pultu se kouří ze stříbrného džbánku. Vzpomněla jsem si, že jsem nesnídala..."

Tohle samozřejmě poznal každý, je to citát z knihy Joan Harrisové Čokoláda.
A to je v podstatě popis Chocolate Greedy, i když ne úplný: v parfému Montale je více odstínů - nejen hutná čokoláda, nejen mandlové tóny amaretta a krémového tiramisu, ale také pomerančové kandované ovoce, vanilkové sušenky, piškot silně namočený v sirupu a pražené mandle v čokoládě - je tu mnoho věcí. Všechno je jedlé. Pravděpodobně nejgurmánštější, co se týče jedlé chuti, jakou jsem kdy ochutnala. Ani jedna nejedlá nota, žádná barviva ani pryskyřice. Jen sladkost. Je to úžasná cukrárna, nebo spíš "čokoládovna". Takové obchody jsou ve Vídni, Salcburku, Paříži a hlavně ve Španělsku, kde čokoládu zbožňují, v Avile, městě svaté Terezy, provoněné čokoládou, mandlovými sušenkami, na jaře pomerančovými květy, po celý rok kadidlem.....
Ne, v Čokoládové chamtivosti není kadidlo, i když by to možná bylo sofistikovanější. Tato vůně je čistá tělesná radost, hřích obžerství. Je hutná, zahaluje, hřeje. Povzbudí váš apetit? Pro mě ne, to ne. Myslím, že je to lék pro všechny, kdo drží dietu: nebudete mít chuť na sladké.
Je to jednoduché? Ne, ne, nesouhlasím, není jednoduchý, je jen přímočarý ve svém záměru: nasytit sladkostí. Ale není jednoduchá, protože je v ní mnoho tónů a na různých lidech voní různě, a dokonce i v různých dnech sedí různě: někdy jsou silné pomerančové tóny, někdy voní skoro jako jantar smíchaný s čokoládou a někdy je v ní příliš mnoho vanilky a působí monotónně.
Je rozmarná: nikdy nevíte, jaké sladkosti vám dnes nabídne - znamenité nebo ne tak znamenité... Ale vždycky, vždycky budete mít dost, protože vůně je velmi hustá, hutná (jako správně připravená horká čokoláda), hřejivá, opulentní, a měli byste ji nanášet velmi opatrně: je taková, že vás může vykrmit, tj. udusit sladkostí, když to přeženete.
Pro mě je rozhodně z kategorie antidepresivních vůní.
Mám ji nosit "na veřejnosti"? Určitě. Stačí jedno malinké stříknutí. Víc ne. Obzvlášť krásná je v chladu. Od té doby, co jsem si ho pořídila, se mě už několikrát někdo zeptal "co to je?", a dokonce si to i zapsal. Na mé oblíbené a složitější vůně se z nějakého důvodu neptají....

...Vždycky jsem si myslela, že knihu Joan Harrisové "Čokoláda" nenapsala ani tak gurmánka, jako spíš milovnice vůní. Sotva píše o nuancích, jemnosti krému nebo křupavosti oplatek, jak by psal gurmán: ne, píše o chuti čokolády a jejích účincích... Nebo vyjmenovává druhy čokoládových pochoutek - jako příklad její všeobjímající síly.
"Znám všechny jejich oblíbené pochoutky. Identifikuji je stejně jistě, jako věštkyně věští z čar na dlani. Je to můj malý trik, moje profesní tajemství. Moje matka by se mi vysmála, řekla by, že mrhám svým talentem. Ale já netoužím zjistit, co mají za lubem. Nechci znát jejich tajemství a nejniternější myšlenky. Nechci jejich obavy ani jejich vděčnost. Nudný alchymista, řekla by moje matka s blahosklonným opovržením. Předvádí zbytečné triky, když by mohla dělat zázraky. Ale já mám tyhle lidi ráda. Líbí se mi jejich malicherné starosti a obavy. Snadno čtu v jejich očích a na rtech: tahle, se skrytou hořkostí v rysech, bude mít ráda moje slané pomerančové trubičky; támhleta, s milým úsměvem, bude mít ráda moje meruňková srdíčka s jemnou náplní; dívka s rozcuchanými vlasy ocení mendíky; a tahle veselá, rozjařená žena bude mít ráda moje brazilské ořechy v čokoládě. Pro Guillauma oplatky v čokoládě; bude je jíst úhledně nad talířem ve svém uklizeném staromládeneckém domě. Narcisse má rád dvojité lanýže v čokoládě, což znamená, že za jeho tvrdým zevnějškem se skrývá laskavé srdce. Caroline Clairmontová bude dnes v noci snít o připáleném karamelu a ráno se probudí hladová a rozmrzelá. A děti... Čokoládové kornouty, preclíky, pozlacené perníčky, marcipán v hnízdech z vlnitého papíru, lízátka s arašídovým máslem, čokoládové svazky, suché sušenky, sady beztvarých dobrot v půlkilových krabicích... Prodávám sny, malá potěšení, sladká, neškodná pokušení, která svaté redukují na hromádku oříšků a nugátu...".
To je pravda o čokoládové chamtivosti!
Sny, malá potěšení, sladká neškodná pokušení, která sráží zástupy svatých na hromadu oříšků a nugátu... A každý mlsný jazýček si v ní najde něco jiného.

Dittnergirl

Existuje mnoho vynikajících recenzí tohoto parfému, ale zde je mé srovnání CSP Amour de Cacao, Chocolate Greedy a Serendipitous. Všechny jsou velmi gurmánské, aniž by byly tak komplexní jako například Guerlain Charnel Gourmand Coquin ("květinová čokoláda"). Amour má v úvodu mnohem silnější závan pomerančové kůry a zasychá velmi krémově a sladce - jako mléčná horká čokoláda. Greedy je spíše hořká čokoláda. Káva ji udržuje zajímavou, aniž by jí dodávala dřevitý nebo ovocný tón. Stále je sladká, ale ne ve stylu mléčné čokolády. Serendiptious je božská čokoládová pomerančovo-zeleninová cukrová vata, ale má velmi slabou siláž a výdrž. Jsem špatná, že mám ráda všechny tři?

Heverton

Vsadím se, že za touto vůní stojí parfumér Willy Wonka! Tohle není vůně, ale dezert! Rozvíjí se na mé kůži tak, jako bych jedla nějakou čokoládovou vafli. Chocolate Greedy se otevírá vůní typu vafle, takové té křupavé kůrky naplněné čokoládou.

Asi po 5 minutách nám "vnitřní část" této vafle vydechuje mandlovou vůni, zatímco čokoládový tón začíná vůni dominovat, a tak zůstává po celou dobu sušení nádherným a příjemným způsobem.

Velmi dobrá výdrž a projekce této vůně. Vynikající vůně pro milovníky skutečných gurmánských vůní.