Kirke podle Tiziana Terenzi je Chypre Fruity vůně pro ženy a muže. Kirke byl/a uveden/a v roce 2015. "Nosem" za touto vůní je Paolo Terenzi. Vrchní tóny jsou Mučenka, Broskev, Hruška, Maliny, Černý rybíz a Písek; střední tón jeKonvalinka ; základní tóny jsou Pižmo, Santalové dřevo, Vanilka, Pačuli a Otočník.

Tiramisu, Creme Brûlée, Pistachio Latte, Matcha Ice Cream a Lemon Tart: Dobrou chuť!
od Elena Prokofeva

Dariux
Pěkné ovocné, dobře provedené a s dobrými výkony. Ale je zjevně inspirován Erba Pura. Otevírám závorku, abych reagoval na předchozí recenze obviňující "pseudoexperty" z niche parfémů. Datum vydání Erba Pura není 2019, ale 2013!!!!!. Takže než budete dělat recenze obviňující ostatní, alespoň se ujistěte o pravdivosti věcí, které píšete. Protože pro někoho, kdo si Erba pura koupil v roce 2015 (tedy pro mě) je směšné vás číst.

Santileall
Nemám nejzkušenější nos, parfémy miluji krátce, je mi 15 let a jsem muž, dnes jsem byl v železném paláci v GDL a už jsem o tomto parfému slyšel, pak jsem uviděl stánek Tiziana Terenzi, zeptal jsem se, jestli mi Kirke mohou ukázat, a WOW, měl jsem úsměv od ucha k uchu, Ani jsem si ji nestačila vyzkoušet na kůži, trvalo to víc jak 3 hodiny, když jsem se rozhodla, že si ji musím koupit, přišla jsem domů, šla jsem na fragrance net, vyšla na 2800mxn, mnozí říkají, že je více ženská a já souhlasím, přesto jsem si ji koupila, má velmi výraznou broskev nahoře, je velmi ovocná a řekla bych i čistá, budu ji používat a dám vědět, jaká je, děkuji.
Tohle je moje první recenze

Miss-Tress
Vyzkoušela jsem několik parfémů Tiziany Terenzi: Kirke, Lillipur, Andromeda, Orion... Všechny však spojují určité prvky, kterými jsou:
A) extrémně syntetické tóny
B) nepřekvapivé, předvídatelné pyramidy.
Kirke" se nijak neliší, ba dokonce bych řekla, že mezi těmi, které jsem slyšela, patří k nejhorším.
Broskev zde (nebo možná je to jiná nota, nevím) na mě působí velmi hořce a chutná jako pneumatika, pneumatika, s mastnou pachutí typu slunečnicového oleje.
Svým způsobem se mi to stalo u Tresor od Lancome a, i když v menší míře, u Mitsouko od Guerlain.
Problémy mi může dělat broskvový tón nebo některé ovocné tóny.
Nebo jednoduše s levnými tóny.
Obecně mám hluboký odpor k levným. Uvedu příklad: jsem alergická na téměř všechny kovy kromě zlata. Dokonce i stříbro mi dělá problémy, mluvíme o kožních vyrážkách.
Nedávno jsem si v lékárně koupila náušnice z chirurgické oceli (ano, takové ty určené pro alergiky) a dostala jsem z nich bestiální alergii, dokonce jsem musela brát antibiotika.
Máma si z toho dělá legraci. Říká: "Jsi alergická na všechno, co není drahé a značkové".
Možná to sedí: jsem alergická na levné.
Ale levné je někdy drahé, dokonce i ve špercích. Zkrátka: v dnešní době tě utrácení neochrání. "Šperky" ze stříbra nebo dokonce rhodia a mědi, za které se platí jako za bílé zlato na drahých kamenech, jen proto, že je pod nimi podepsaná hvězdička ve službě.
Tyhle věci mě rozesmívají.
Ke svému překvapení vidím, že i v parfumeriích se to občas děje. Účtují vám za plast, jako by to bylo zlato. Člověk musí mít odvahu takové věci říkat.
Nastříkáno na lepenku, hudba se změní, ale ne o moc. Je skutečně svěžejší a živější, ale to, co v ní cítím, je naprosto generická ovocná vůně.
Je to vyloženě předražený parfém.
Možná je to jen mnou, ale pro mě se parfémy musí hodnotit v kontextu, kdy čím více se zvyšuje sázka, tedy cena, tím více mě musí parfém ohromit.
Pokud si za parfém účtujete 200 eur (pak záleží na tom, jak se ceny Terenzi pohybují), pak od tohoto parfému požaduji:
A) tóny, které jsou buď přírodní, nebo, pokud jsou syntetické, velmi realisticky ztvárněné.
B) konkrétní pyramidu, která mi voní elegantně nebo alespoň jinak než běžný diskontní parfém
C) pokud možno pěkný skleněný obal, sametovou krabičku, chladné nápisy, čtverečky nebo zkrátka nějaký luxusní detail, který zároveň lahodí oku. A díky tomu vynikne na poličce s parfémy. Ach, podívejte se na to, podívejte se na ten klenot.
Nic z toho tady není.
Kdyby to byl parfém za 30 eur, možná bych byla schopná vyjádřit neutrální hodnocení, tady musím napsat, že se mi nelíbí, a odmítnout ho s negativním hodnocením.
Tiziano, zvyš kvalitu, pokud chceš ospravedlnit tyto ceny, protože nějaké odborné nosy tam jsou. A neuspokojuj je omíláním parfémů Escada, děkuji.

Jernê Knowles
Nádherný parfém, který dokáže představit ovocnou, sladkou strukturu, aniž by se jednalo o další stejnou vůni. Má velmi znatelný nádech gurmánského parfému, ale je to gurmán jako nic jiného, co tam najdete. Velmi se vyplatí pro každého, kdo hledá parfém s těmito vlastnostmi.
Začíná hodně malinově v sirupu a velmi hřejivě, s živou broskvovou kůží a čistým, luxusním mýdlovým pocitem. Pocit, který sem přináší hruška, je také lahodný a šťavnatý, a věřím, že z ní vychází vůně písečné pláže, je to opravdu jemný bílý písek; jiný!
Při schnutí je vodní a má bílou květinovou barvu. Vůbec není děsivá, je to spíš parfém, který se hodí k večerům a báječným čajům s přáteli. Je to velmi osobitá nabídka, která ještě nebyla objevena. Poté se rozvíjí do svého základu a závěrečných závěrečných nuancí.
Když se opravdu rozvoní, je to čisté pižmo, velmi smyslné a silně se vrací vůně kůže. Myslím, že kdyby bylo pačuli více zastoupeno, byla by ještě zajímavější, protože by oscilovala mezi vůní čisté kůže a vůní země, otlučené půdy nebo třeba lehké moči! Pěkné, ale do lahvičky se to nevešlo! Na mě příliš sladká!

quinn_delnero
Od této vůně jsem čekala víc, v mé čichové nevědomosti připomíná šampon Fructis smíchaný s vůní ovocných gumových bonbonů... takže sladká a nepříjemně syntetická ovocná.
Jinak je to unisex lehce tíhnoucí k ženskosti, jelikož voní jako šampon, teoreticky je univerzální a nositelná pořád, v praxi mám pocit, že se hodí spíš pro neformální situace, chybí jí sofistikovanost pro formálnější a/nebo elegantnější situace.

Gissy
Je nádherná, má sladký ovocný svrchní tón, aniž by byla vtíravá, je to komplexní parfém, pokud jde o složení vůní, ale velmi příjemný a vůbec ne únavný, podle mého názoru převládají tóny hrušky, broskve, vanilky a santalového dřeva. Výborně drží a velmi příjemně se rozvíjí. Dodává pocit hřejivosti, ale neztrácí přitom na něžnosti. Hravá, radostná a sexy. Naprosto doporučuji

Pamela31
Nádherný, elegantní, obklopující parfém... velmi úspěšný nákup naslepo. Má sladký a ovocný vrchní tón, jako šťavnatý koktejl, velmi bohatý a vůbec ne mazlavý, pak se vyvíjí, objevuje se pižmo smíchané s něčím dalším, co ho dělá lahodným, prostě nádherným. S přibývajícími hodinami se objevují tóny, které mi trochu připomínají Delinu exclusif... Nevím proč.
Co se týče její stopy... 10/10.
A její délka, pro mě klidně kolem 12 hodin... 10/10

ФатаМаргана
Jsem velmi věrná každému parfému. Nyní bych však ráda apelovala na obdivovatelky této vůně: prosím, při plánování návštěvy zdravotnického zařízení tento parfém nepoužívejte.
Je velmi neodbytný, vtíravý, dvě hodiny nezvětrá, když jsou otevřená okna, ulpívá na kombinéze a způsobuje bolest hlavy zaměstnancům i návštěvníkům.
Obecně je pro mě Kirke vůně večerní, do otevřeného prostoru, a IMHO maskulinní.... ucpává všechny receptory...kde jsou ty plody tam???? nikdo ze zaměstnanců je necítí....
Možná při velmi mírném dávkování lze ocenit vůni. Ale problém je v dávkování.
Zdá se, že covid udělal úpravy pro všechny parfumáře...
P. S.prosím nemínusujte. možná si člověk neuvědomuje, že jeho vůně vyvolává v ostatních nepříjemné pocity. Častěji se přece stává, jak se stává: člověk si koupí parfém a říká si: voot, naleju na sebe půl lahvičky nového parfému, aby všichni ocenili, jak jsou super .....

Kami_flower
Stejně jako Jardin Exclusiv od Mancera a Spiritual od M. Micallef je Kirkè bratrancem Erba Pura, ovocnou kombinací (vlastně jako ovocný salát) s jantarovou a vanilkovou příchutí. Všechny jsou však jemnější než pan Erba, což je taková ta invazivní atomová bomba, která vyžaduje velkou opatrnost při stříkání. Možná je Tiziana při uvolnění trochu květinovější, ale testovala jsem ji jen na kazetě, takže se možná mění na kůži. A jako všechny se drží na kost a lahvička je umělecké dílo!

M222kv
Jednou jsem se nechal zlákat omrzlinami. Byl jsem tak bláhový, že jsem si ji koupil na dálnici, voněla úplně stejně, nikdy na ni nezapomenu. Domů jsme jeli v autě v poloomrzlém stavu, s tvářemi barvy letní trávy. Vážně, myslela jsem si, že se mnou něco není v pořádku, ale ne, celé mé okolí slyší aceton a běží otevřít okénka, jeden nosič neslyší, nejspíš se namotal a vyčuchal na radost z vytrvalosti. V acetonu rozpouštěli jupíky, takže většině lidí smrdí. Takže to opravdu není pro každého, jeden postřik, deset bačkor dolů.
Já jsem ohledně pachů velmi klidný, ale jen pokud neohrožují zdraví. Sport? Proboha... važte si sebe i ostatních. Nevím, co motivovalo parfuméra k vytvoření takové nehoráznosti, možná šlápl vedle. Nenechte mě smazat tento komentář 🤝🙏

Juliusq75
Když jsem viděla komentář k malinovému tvarohovému koláči, myslela jsem si, že je to příliš dobré na to, aby to byla pravda.. ale chápu to, je to tam krátce v úvodu. V úvodu se rychle objeví malinový cheesecake, luxusní a požitkářský, a pak se objeví broskev, rovnou malina a hruška odděleně, ale přesto se nějak smísí. Nótu mučenky neznám natolik, abych mohla říct, jestli tam je, ale něco ovocného a nádherného tam je. Na těchto vůních mě dostává to, že jakmile k nim přičichnete, najednou pochopíte rozdíl mezi chemickými a přírodními vůněmi. Ovocné tóny voní jako skutečné, šťavnaté, zralé ovoce. Je v nich také perfektně vyvážená hloubka, která ovoce neshazuje, jen ho udržuje, aby nevyplavalo. Nemám pocit, že by tato vůně měla příliš velkou projekci, pokud ji nosíte správně (nepřeháníte to s rozstřikováním). Myslím, že jeden sprej na zápěstí rozetřený dohromady a jeden na krk by vám stačil. S výdrží si nejsem jistá, mám objednaných ještě pár vůní od Terenzi a teď se nemůžu dočkat. Terenzi je velmi italská, v této vůni jsou emoce, cítím je, hřejivou energii, jsou to červené okvětní lístky, které se vznášejí všude kolem mě, radostné.
Aktualizace: kdyby to byla jediná Terenzi, kterou jsem kdy dostala, asi bych s ní byla spokojená, ale po několika z nich mají všechny stejný divný plastický ovocný nádech, který jsem zpočátku nechápala. Z té plastické ovocné nóty mě začala bolet hlava, takže je to škoda. 😟 Našla jsem si levný duplikát v arabském stylu, který je za 25 dolarů dost podobný, takže už si ho nemusím kupovat. Trochu smůla, protože jsem si ji ze začátku zamilovala.

Sebaht
Tiziana Terenzi Kirke je velmi úžasná vůně. Při čtení recenzí musíme brát v úvahu jednu věc, a to, že někdy lidé recenzují na základě padělaných vůní, a ne originálu. Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem si koupila niche vůně z eBay, mercari atd. a nedostala jsem stejnou kvalitu, jakou jsem testovala. Nejlepší je objednat si vzorky z internetových obchodů, jako je Luckyscents, nebo navštívit Neiman Marcus, který vůně Tiziana Terenzi prodává. Vyzkoušejte je a jděte domů a uvidíte, jak se budou vyvíjet. Už nekupuji z přeprodejních stránek ani jednu bez ohledu na to, kolik vlivů tvrdí, že jsou pravé. Většinou nejsou.

jæ
Než jsem dostala vzorek zdarma k jinému nákupu, nezkoušela jsem žádnou vůni Terenzi. Rozhodla jsem se ji vyzkoušet, aniž bych si přečetla její stránku na Fragrantice.
Nejdřív jsem si myslela, že mi Kirkè v žádném případě nebude vyhovovat - příliš ovocná, příliš sladká, příliš pižmová, příliš mnoho fantazijních tónů jako "marakuja" a "písek". Zavrhla jsem ji a šla si po svém. Během hodiny jsem se z příjemného závanu vůně dostala na místo na ruce, kam jsem si nastříkala vzorek. Nemohla jsem se ho nabažit.
Takže teď jsem asi konvertoval k Terenzi. Kirkè je tak vzdálená mému obecnému vkusu, ale způsob, jakým Terenzi zpracoval ovoce a pižmo, si mě naprosto získal. Neřekla bych, že je to nějaká superkomplexní vůně, ale je jedinečná a dlouhotrvající a za to množství a koncentraci ve standardním flakonu má dobrou hodnotu.
Kombinace dračího ovoce, broskve a pižma je nejvýraznější a nějak se jí daří nevonět jako plast, šampon nebo ovocná limonáda. Vůni doplňuje hruška a cassis, stejně jako nádech santalového dřeva na dně. Nóta písku mi uniká. Celkově je Kirkè silná a živá ovocná směs vyhlazená a zahřátá krásným neutrálním pižmem. Myslím, že by mohla fungovat v každém ročním období, ale díky extrémní ovocné sladkosti by se možná hodila spíše do teplejšího počasí. Rozhodně je spíše na neformální/zábavné straně.
Skvěle provedeno, TT!

Лёля13
Název tohoto parfému - "Tryndets"... Dnes v metru přišla mladá žena, sedla si vedle mě, a já jsem začal dýchat jednou za čas. co jsem!.. Nejprve kolem ní vytvořil prostor, a pak v samotném vagonu se uvolnil, a to je v dopravní špičce! Pochválil jsem ji, a zeptal se na název, zejména proto, že tato stopa stále častěji pokrývá, ne, nehty každého všude: v práci, v obchodě, v dopravě.Lidi, tohle je poprvé v životě, kdy mi vůně parfému byla tak odporná. nikdy jsem nefuněl, nikdy jsem se nerozhořčil, dokonce jsem se postavil na obranu svých kolegů, tiše, tiše závidím... Ale tohle je prostě KAPEC... Odpusťte mi, fanoušci KIRKE, jestli můžete. prostě už nemůžu mlčet....