N 8 Morph pro ženy a muže

kosatec
svěží
růže
zemitý

N 8 podle Morph je vůně pro ženy a muže. N 8 byl/a uveden/a v roce 2019. Vrchní tóny jsou Šeřík a Toskánský kosatec; střední tóny jsouParmská fialka a Damašská růže ; základní tóny jsou Bílé pižmo a Vanilka.

Šeřík
Toskánský kosatec

Parmská fialka
Damašská růže

Bílé pižmo

Decoverto

Začněme tím, že se jedná o parfémový extrakt s koncentrací blížící se 40 procentům.
Abychom pochopili, co chtěl parfumér touto vůní představit, je třeba si to přečíst přímo z jeho slov: >>"Cesta zpět v čase za ztracenými vůněmi a parfémy mezi úzkými uličkami Unguji, tam, ve staré ošetřovně uprostřed nádhery mozaik, se skrývá tajemství zanzibarské vanilky. Tanzanie se setkává s Itálií, jejím kosatcem a fialkou, aby se rozprostřela nad srdcem z damašské růže. Elixír, esence, která překračuje hranice prostoru a času, aby poskytla jedinečnou emoci." <<< - Jedná se o netypickou, "obyčejnou", mírně sladkou květinu. Těžko zařaditelná, pokud neznáme projekt mistra parfuméra. Pro nalezení přídavného jména bych použil slovo "solidní". Vyvolává ve mně pocit pevnosti, jednolitosti, neměnnosti - vlastně se nevyvíjí. Skutečný "výlisek" květin, myslím bez fixativů nebo syntetických přídavků právě proto, aby zůstal "au naturel". Vydrží krátce, pár hodin, a nepromítá se - což hodně vypovídá o tom, že je to 40% extrakt. Je to tedy umělecké dílo, které ignoruje potřebu prodávat, kupujete ho jako takové a má velkou přitažlivost.

Julika1983

Vanilkový kosatec. Ale neslyšela jsem žádný šeřík.
Velmi hutná celá chuť, hustý obklopující nápoj. Lahodná, sladká. Ale sladkost není dusivá.
Vyzkouším ji za jiného počasí. Vůně mi přišla vhodná na den i večer, ale chci ji nosit, když trochu fouká, aby se hustota vůně trochu rozředila.
Výdrž je slušná, ale vůně není "páv", nemá krásný dlouhý ocas, není opeřená. Sedí těsně u pokožky.

debbie

Šeřík, fialky, kosatec, vanilka......dit se mi MUSÍ líbit, protože jsou v ní všechny mé oblíbené vonné tóny. Tedy ne dus☹️ skoro se to neodvažuji říct, ale N 8 mě obzvlášť zklamala.
Je slabě, neurčitě sladká a i po 4 stříknutích na ruku ji cítím jen velmi skromně. Vůni testuji již potřetí a můj názor se nezměnil. Necítím šeřík, fialky ani kosatec, bohužel 😢 To, co cítím, však není špatné, ale voní neurčitě sladce, s tím nic nenadělám.

Původní recenze od Fragrantica.nl

ena1980

Je úžasná! Celá (nemohu vybrat tóny), krásná, ušlechtilá, vytrvalá (zejména na věcech) a velmi lichotivá.Mám ráda muže i ženy))Ohledně vytrvalosti a stopy - aplikuji parfém doma pod oblečení, před prací hodinu a půl.V práci mě kolegyně našla v kanceláři na chodbě na stopě (prošla jsem asi před 15 minutami) se slovy: "Jen ty můžeš být tak krásná a parfémovat se!" I když jsem je původně za parfém nepovažovala))))

NightHuntress

Předchozí komentář mě překvapil. Z nějakého důvodu jsem se setkal se dvěma z nich: "levný", "plochý". Přitom ve skutečnosti je to velmi bohatá a přitom ne dusivá vůně. Jemná. Velmi stylová, jak řekla moje kamarádka. Zatím jsem ji měla na sobě dvakrát - v obou případech jsem dostala komplimenty od mužů i žen. Zajímavé pro mě je, že parfém sedí velmi blízko k pokožce a vůbec necítím stopu, dokonce ho skoro ani necítím, když se nanáším, ale lidé kolem mě říkají, že je výrazný a elegantní. Už dříve jsem používala niche parfémy, ale takovou "přitažlivost" jsem u parfému Morph viděla poprvé.

Téměř celá řada (Iconic, Animal, Umhh) je nesmírně elegantní, hřejivá a parfém opravdu působí, jako by plynul a měnil se. Zní draze. Líbí se mi, že na vás a vaše okolí "neskáčou", ale splývají a rozpouštějí se ve vlasech, na oblečení i ve vzduchu. Nastříkala jsem N8 do vzduchu, abych ji vyzkoušela, a odešla jsem z místnosti, aniž bych cokoli cítila. Po půl hodině jsem se do místnosti vrátila a ve vzduchu byla cítit lehká a nevtíravá vůně. Vytrvalost je dobrá. Univerzálnost je stoprocentní. Můžete ji nosit do práce i do divadla. Nikdo se nebude dusit.

Lotto.Lupus

Morph je můj nový oblíbenec. Líbilo se mi to se Zetou a chtěl jsem si ji koupit, ale nakonec jsem si dnes v obchodě vybral N.8. Prostě se mi líbila "pomalost" značky. Všechny jejich parfémy jsou takové nenápadné, a přitom elegantní. Zatímco Zeta je docela obyčejná, ale výrazná, N.8 je mnohovrstevnatá a univerzální. Můžete ji nosit kamkoli a bude vám vonět navzdory ročnímu období a počasí. Má to "něco" (možná je to bílé pižmo), co vůni dodává pevný základ, a parfém je prostě tak dobře namíchaný, pomalý a hladký. Je to moje nová láska, a to slyšíte od někoho, kdo nemá rád 90 % všech moderních vůní. PS Měla jsem ji na sobě několikrát a dostala jsem komplimenty od mužů i žen. A to i přesto, že siláž tohoto parfému doslova neexistuje a že mám pocit, že sedí příliš blízko pokožky.

Niche_Nomade

Jedinečnost této vůně vyplývá z kvality ingrediencí a procesu její výroby. Použití přírodních ingrediencí, pomalý, šetrný proces destilace a vzácná dřeva, to vše přispívá k vytvoření něčeho výjimečného. někteří říkají, že je bohatá jako vzácný dezert, ale tak lehká, jako by se rozplývala na kůži, někteří říkají, že voní jako drahé pečivo, ale tak hladce a chutně, někteří říkají, že není příliš sladká, ale tak sametová a svůdná. vůně je bohatá, sladká a jemná, všechny parfémy nejsou stejné a některé jsou fenomenálně lepší než jiné. například ten náš není jen vůně. je to zážitek.

Gipp1

Hloupá, prchavá euforie způsobená nevím čím mi nařídila otestovat N 8 od Morpha na osmou. Zásluha, kterou na tomto parfému uznávám, spočívá v tom, že jsem v čistotě ucítila "koberec" společný všem Morphům, tedy kombinaci vanilkovo-pižmového základu. Tato diarchie, všudypřítomná ve všech, které jsem vyzkoušela, převládá od prvního stříknutí až do chvíle, kdy esence vyprchá do vůně kůže, kterou jsem jinde definovala jako "gumová hračka z plastu" nebo tak nějak, zkráceně PDGDG. Při velmi nesmělém otevření se objevuje kosatec a fialka, které se jako snad toskánské a emilské navzájem vyruší v apeninské výšce, kde se zrodí ektoplazmatická růže, jejíž jméno si ponechávám pouze v seznamu tónů, ale která ve skutečnosti ve výčtu chybí. Šeřík je dole sotva znatelný, ale násilně tlačí nos na zápěstí, napodobuje nepříliš elegantní akci, která navíc deformuje vzácný lidský aparát do podoby svině. Proč je tedy N8 dobrý? Protože je unisexová s vyváženými složkami, díky nimž je stejně sladká jako všechny Morphy, protože splňuje potřebu těch, kteří nechtějí nosit příliš vtíravé parfémy při zachování kvality, a protože vyvažuje přednosti a nedostatky. Těmi posledními jsou podle mého názoru plochost ve vývoji, tedy malý vývoj, a doba trvání: myslím, že se tak jmenuje proto, že na mně je vnímatelná N osm čtvrthodin. Drydown velmi podobný Bvlgari Black (starý mazák!).

Montblanc
Individuel