Silver Musk Nasomatto pro ženy a muže

Silver Musk Nasomatto pro ženy a muže

živočišný

Silver Musk podle Nasomatto je Orientální vůně pro ženy a muže. "Nosem" za touto vůní je Alessandro Gualtieri.

Vonné složky

MellyHelly

Mám vzorek Silver Musk a musím říct, že se mi líbí.
Dokonce jsem si koupila skvělou dvojnici, protože dnes mě tato vůně inspirovala tak... tak boh.
Bílé pižmo? Ano i ne. Mám ještě jeden parfém Silver Musk od Al Haramain v olejové verzi a vůně je podobná, ne stejná, ale podobná, až mě napadlo, že by Silver Musk mohl být překladem blízkovýchodního pojetí pižma. Tento Silver Musk je však ostřejší, čistší a dokonce lineárnější než on.
Nepřipomíná mi různé bílé pižmo, ale hodně mi připomíná Pure Musc od Narcisa Rodrigueze.
Přijdou mi dost podobné, i když Nasomatto na mě působí evolučněji a dokonce z něj občas vyčuhují čisté svěží květinové nuance a něco, co mi připomíná vůni okurky.
Vlastně bych ji nazvala ozonickým pižmem, v podstatě představa čisté postmoderny.
Nezdá se mi, že by v ní bylo něco živočišného, ani není cítit močí, dokonce ani svatoučkou dětskou močí. A no tak, Gualtieri, dost!
Nejsem fanouškem Nasomatto a už vůbec ne dalších řad Alessandra Gualtieriho, dobré OK, ale na můj vkus příliš zaměřené na provokaci pro ni samotnou, nemluvě o tom, že některé jeho vůně jsou pro mě prostě nepřijatelné.
Silver Musk taková není. Možná zde chtěl parfumér nastavit opačný extrém, opak svých obvyklých provokativních prasáren, a to se mu naprosto povedlo. Je to všechno, nebo nic.
Silver Musk je také velmi svěží a řekla bych, že i chladná.
Působí jako prostá vůně velmi velmi čistého člověka, čerstvě vylezlého ze sprchy, který nepoužil parfém.
Ve své extrémní uměřenosti se na kůži stává téměř přirozenou a uklidňující.
Není to smyslná vůně. Vnímám ji jako uměle zesílenou vůni nevinnosti, která by mohla potěšit ty, kdo hledají to nejčistší-nejčistší, co může být, ale naštěstí není mysl vrtající!
Dobrá a vytrvalá.

EDIT říjen 2023: Jsem lehce zafixovaná na čisté pižmo, stále se mi nedaří najít kvadraturu kruhu.
Je to jako čichová potřeba, která je však zklamaná.
Stříbrné pižmo mi přináší kýžený efekt, ale pak ho udržet celou noc... kleštěnec!
Na kůži vydrží hodně přes 12 hodin :-O
Možná je lepší ji nosit přes den.
Dominantní nótou je ambrette.
Ambrette mám ráda, častěji tu syntetickou izoambrovou verzi, ale myslím, že by mohla de-energovat těch pár zmatených neuronů, které se ještě točí v mé malé lebeční schránce.
Vlastním esenciální olej ze semínek ambrette, pravděpodobně autentický.
Je to velmi zvláštní vůně, která se pohybuje od ostré dixanové čistoty až po vůni bazénové vany. Někdy voní jako extrémní čistota, jindy jako něco močového, ale velmi čistého!
Žádný skank, ale... možná skank?
Nevím.
Nicméně Silver Musk je chemicko-chemická vůně.
Pokud hledáte velmi dlouhotrvající parfém, je to právě tento.
Pokud stejně jako já zažíváte nepříjemné pocity kvůli poločasu rozpadu syntetických čichových materiálů, doporučuji vám ušetřit si tento přehnaný, přehnaný a zbytečný výdaj.
Další parfémy v pižmově čistě-celistvém žánru "mao-mao, které voní čistě!", které jsou levnější, i když se od Silver Musk liší: Noa od Cacharel, Afnan Silver Musk oil, Blanche od Byredo, EA White Tea, Gandini White Musk, Afnan Pure Musk, ...

ManfrediGaetano14

Stříbrné pižmo. Při procházení parfémů Nasomatto v kamarádčině obchodě vidím tento průhledný parfém s klasickým dřevěným vrškem a ptám se sama sebe: "Proč jsem mu nikdy nedala šanci?". Já a pižmo jsme, když se to vezme kolem a kolem, nikdy neměli špatný vztah. Možná spíš přetahování. Silver Surfer je pak jedním z těch superhrdinů, kteří vás, ať chcete nebo ne, po nějaké době omrzí. Vždyť je to kovový chlápek na surfu, ani Batman, natož superman. Dnes jsem však cítil potřebu ho znovu vypreparovat, abych pochopil, co se pokazilo. A uvědomil jsem si, že na něm vlastně není nic špatného. Průhledný, trochu minerální, kovový a intenzivně pižmový. Hodně se podobá bergamasku. Ale jestliže v Bergamasku "Humanimal is unleashed", tedy hnilobný stařík s plnovousem, který se týden nemyl, vykukuje, tady je všechno klidnější. Maximálně se tu objeví čůrající malé dítě, jak naznačuje Gualtieriho marketing. Čůrání. Čůrání je příjemné. Připomíná vám to klidné chvíle, osvobození, na festivalu vína nebo na záchodcích na diskotéce. Všichni jsme tam stáli ve frontě jako za relikvií, a co jsme pak měli dělat? Ty: vyčůrat. Skvělé trvání, nádherná projekce. Ne, vlastně se nic nedělo. To já jsem zapomněl na potěšení z musc.

The Wolf

Tohle je zvláštní.
Je super koncentrovaný a zanechává na pleti olejovou skvrnu. Je to nejsilnější, ale zároveň nejlehčí vůně, jakou jsem kdy cítila.

Jako by mě zahltila čistá atmosféra. To, co cítím, se těžko popisuje. Kdybych měla dát popis, řekla bych, že voní jako koncentrované neparfémované mýdlo a svěží horský vzduch.

Cítím lehce mastnou atmosféru, ozonovou a nádech pudru. Přechází do tak lehce živočišné, jako čisté kotě.

Zvláštní, čistá, škrobová, s nádechem pudru. Připomíná mi krásný den, kdy je chladné a svěží počasí a vy se zhluboka nadechujete čistého vzduchu.

Tohle je závan čerstvého vzduchu v lahvičce. Zajímavá věc.

Gonzalo Daniel

Bílé pižmo s nádechem syntetického ovoce a dřeva. Je příjemná, ale trochu nevýrazná. Viděla bych ji jako vůni pro každodenní použití, ale je jasné, že to její cena neumožňuje.

V souladu s tím, co říkám, pro výjimečné použití mi přijde velmi nezapamatovatelná a nedůstojná. Ačkoli je příjemná, jak jsem naznačila na začátku, přesto je příliš plochá a apatická - a možná nenápadná až nudná.

Vůbec mě nezaujala.

Tyler Durdel

Umělecké dílo v jednoduchosti.
Krásná vůně. Skutečně krásná.
To nejlepší z její rodiny za to, že je na opačném pólu Nasomatto "Adn".
Když všichni křičí, ona mlčí. Čeká, až ji objevíte, aby vám řekla jen ta nejkrásnější slova do ucha.
Čistá a upřímná vůně.
Naprosto zamilovaná.

Zdravím vás, parfumérská rodino.

JohnMilton

Čisté, mýdlové pižmo.
Lineární, nepříliš diferencovaná nebo příliš komplexní. Její provedení pro extrakt také není takové, jaké by se dalo očekávat, možná se toto Nasomatto nejvíce vymyká ze svých sourozenců a nezapadá do konceptu značky ani nám nenabízí něco nového nebo zajímavého.

Nechápejte mě špatně, vůně je velmi příjemná a snadno se nosí, ale je to vůně, která se míjí účinkem bez špetky slávy, klidně by to mohl být parfém od značky Clean, protože to, co voní, je šampon (a klidně by ho mohli prodávat za 30 eur).

Nevím, jaké molekuly použili nebo jaký druh syntetického pižma obsahuje, ale při zaschnutí má lehce květinovou vůni, jinak je to neutrální a krystalická vůně, která nevoní ničím konkrétním kromě "šamponu nebo sprchového gelu".

Do teplého počasí a na běžné příležitosti. Unisex.

Líbí se mi? Ano. Doporučila bych její koupi? Ne za jeho cenu.

CaneMalto

Stříbrné pižmo, které vlastním, patří spolu s hinduistickou trávou k první vyrobené sérii. Koupila jsem si ji spíše náhodně, aniž bych od ní něco očekávala, a velmi si ji užívám.
Vůně hraje na neuchopitelnost molekuly bílého pižma, která je zde velmi lehká a mýdlová. Velmi připomíná vůni čistoty a mezi jedním a druhým repirem se ke mně dostává také tón badyánu a reminiscence levandule.
Jakmile ji nastříkám, na špičce jazyka se mě zmocní mýdlový pocit, jako bych snědla mýdlovou bublinu, což způsobí, že se mi sbíhají sliny.
Podobný efekt jsem zažila také u China White.
Každopádně Silver Musk je dobrá vůně pro ty, kteří nemají rádi silné věci a dávají přednost čisté a minimální vůni. Myslím, že ji v létě budu hojně využívat!

hab

Je to čistý, svěží pižmo na mě, že pokud jsou nějaké jiné vůně v blízkosti, velmi se bojí a schovává. Nazvala bych ji "vyděšené pižmo". Ale jakmile je obzor čistý, nejlépe jste doma, nikdo vás neruší, tak o sobě dá okamžitě vědět.

S pyramidou je to složitější. Na mě kromě lehkých květinových tónů proklouzlo něco výrazně citrusového. Ale jinak je vše velmi jednoduché. Nedá se říct, že by byla příliš přirozená, určitý rukopis značky je zachován, určitá uměřenost v základu je jasně slyšet. Tato nóta je dokonce trochu rušivá. Ale to je vše. Stopu jsem nezaznamenal, výdrž je pro značku průměrná. Možná nejsem zvyklá nosit světlé pižmové vůně, ale kromě zásadní možnosti ji nosit (není v ní nic genderově specifického) v ní pro sebe nevidím smysl. Výdrž je někde kolem 6 hodin.

Mohla bych předpokládat, že je to třeba pro vrstvení vůní, základní podklad, ale to je Nasomatto, minimálně u této vůně je třeba prodloužit životnost dodatečně. Celkově trochu záhadná vůně, ale zároveň nejjednodušší a nejpřímočařejší z celé řady. Možná právě o to jde.

MrChrisD

Tohle je opravdu dobrý materiál! Mám všechny pánské a unisex vůně Nasomatto a tato je zdaleka moje nejoblíbenější. Jak už řekli ostatní, je to velmi jemná a mýdlová vůně. Velmi čistá a svěží. Připomíná mi svěží prádlo. Bílá dokonalá vůně na tričko. Ideální pro letní den. Není vůbec silná a to je pro mě velké plus. U této i všech ostatních vůní se řídím pravidlem méně je více, maximálně 3 střiky. Lidé si často stěžují, že některé vůně po nějaké době necítí a stříkají víc. Věřte mi, že všichni ostatní vás rozhodně cítí. Je to úžasná vůně, ale upřímně, ta cena je nehorázná. Za 185 dolarů za 30 ml je velmi drahá. Pokud si ji můžete dovolit nebo po ní dost toužíte, vřele doporučuji ji vyzkoušet!

Úžasné!
Dala bych jí solidních 9/10

Sansara888

Božská alchymie: "vítr, krev a stříbro".
Stopa je nejčistší, průzračná, duhová. Žádná tělovost, která je pro pižma tak charakteristická. V pozadí se objevují charakteristické bylinné tóny.
Nebojte se začátku, který vypadá jako nekomplikovaná pleťová voda, vyzkoušejte ji na vlastní kůži - Silver Musk stojí za to.

COGNAC

Božská vůně, těžko se mi věří v čisté pižmo, ale hlavní je výsledek. Kouzelná, rozkošná, rafinovaná, zároveň se hlásící, neskrývající se ve stínu majitele.
Neomylně vzbuzuje zájem, a to jak mužského, tak ženského publika, aby zjistilo, čím je tak voňavá a kde ji koupit, nemluvě o pouhých komplimentech.
Vytrvalost je střední, ale možná právě proto je výsledek takový, není přeplácaný a dusivý.

Doc Elly

Zjišťuji, že "stříbrná" je zřejmě kódové slovo pro levanduli, jednu z nejsilnějších tónů, které se mohou dostat do jakéhokoli parfému. Přímo z lahvičky se vzorkem nedokážu rozpoznat žádné pižmo, protože cokoli tam je, je přebito silnou levandulovou vůní "pánské kolínské". To znamená, že je tam pravděpodobně i nějaký cedr. Po počátečním výbuchu levandule se vůně ustálí do příjemné, ostré vůně, která je stále převážně levandulová, ale zelenější s nějakými dalšími tóny, pravděpodobně pelargonie. Pro mě je spíše bylinná než živočišná, takže jako pižmo zklame. Nakonec sice zaschne do jemného pižma, ale není to dost na to, aby to ospravedlnilo název. V reklamním letáku se píše, že vůně "evokuje magnetismus superhrdinů"! Puh-leeeeze! Jestli je levandule superhrdinka, pak jsem plnohodnotná bohyně.