Tea Rose podle Perfumer's Workshop je Floral vůně pro ženy. Tea Rose byl/a uveden/a v roce 1977. Vrchní tóny jsou Heřmánek a Pivoňka; střední tóny jsouBulharská růže, Damašská růže a Čajová růže ; základní tóny jsou Fialkové listy, Cedr a Pelargónie.

Donn@_RoZa
Nechápu, jak může člověk nést takovou krásu do světa? Pro mě jsou to šípky, šípková marmeláda z Krymu a právě ta krymská růže. Pro mě, jako krymskou ženu, je to velmi rodná vůně, která mi vhání slzy do očí. Ta část dětství, která je šťastná, a já jím okvětní lístky šípků za domem na dvoře, takže taková vnější krása a tato vůně se staly součástí mě.

celesticca
Byla jsem docela zvědavá, když jsem si přečetla recenze na tento parfém a na to, jak skutečná je vůně růží, o které mluví v lepším či horším případě tohoto parfému, ta přehnaná vůně. Na Amazonu jsem měla body na dárkovou kartu a neodolala jsem, cena je velmi nízká.
Vůně ano, je to přehnaná vůně růží, těch květin, které cítíte, jen když mají čerstvé stonky a kořeny plné vůně. Je to jako vejít do květinářství nebo do zahrady s tou přírodní, zelenou vůní, ale v nadsázce a navíc.
Jisté je, že je to nejbližší parfém k růžím, který jsem cítila, nepřipadá mi syntetická, působí velmi přirozeně, ale poměrně koncentrovaně. Na kůži, alespoň na té mé, si zachovává onu bylinnou, zelenou a svěží vůni růží, ale není příliš sladká, po několika minutách intenzita klesá, ale vůně růží nemizí, pokračuje ve své fixaci a zůstává mírně sladká, alespoň na mé kůži. Byla by to dobrá kombinace, kdybyste ji nastříkali jen jednou společně s parfémem se sladšími tóny? Nevím, možná to funguje a dodává to zajímavý nádech. Použila bych ji i jako osvěžovač místnosti, na každodenní nošení bych ji nepoužila, protože by se mi po ní z koncentrované růžové vůně udělalo špatně. Vůně je klasická, dokonce mě příjemně uspokojuje, když ji cítím v lahvičce kvůli přirozenému pocitu z růží. Výdrž se pohybuje mezi 9 a více hodinami. Pokud jste fanoušky růží, doporučuji.

Laila
Cítím potřebu zdůraznit, že tato růže je pro mě naprosto nepostradatelná! Vždycky jsem ji měla ráda, ale i já jsem oscilovala mezi "je skvělá!" a "ehm, moc chemie".
No, je to obojí, ale důležité je, jakou zaslouženou roli si v mé sbírce vydobyla:
nepostradatelná.
Nosím ji zřídka, ale když už ji nosím, všichni mi ji chválí, dokonce i dvacítky! Myslím, že to není tak demodé, když o ní i ten nejznámější influencer mluví jako o jedné z nejlepších levných na trhu (je jasně vidět, že to dělá nechtěně a že se mu to nelíbí = potvrzení hodnoty parfému🤐).
Pak je to zase produkt pro opravdové vietnamce! (😂Výraz je na místě).
Věc čistá jak palubovka pro drahé polovičky (😆 Teda já se po roce vrátím k přečtení recenze a zjistím, že jsem v kině/vy jste mě odrovnali smíchy, nemluvě o Melly, která se tváří, že si na to lidi berou dovolenou/jak to můžete nečíst! 👏).

JacquelineRenee
Tuhle jsem nosila, když jsem byla na střední škole. Znovu jsem na ni narazila a znovu si ji koupila za skvělou cenu. Za mých časů existovala také řada vlasové kosmetiky s názvem Salon Selectives. Lak na vlasy z této řady voněl po rovných jablkách Granny Smith a já ho milovala. Na střední škole byla mou charakteristickou kombinací vůní Tea Rose a Salon Selectives: Růže a jablka.
Proustův efekt... Neobyčejná schopnost vůně vyvolávat vzpomínky. Na dávné časy, kdy jsem mohla sníst kousek čokoládového dortu a nepřibrat pět kilo. Kdy jsem se nemusela starat o žádné účty. Na to, jak jsem se vykašlala na školu a chodila s kamarádkami na pláž, listovala módními časopisy, chodila do obchoďáků, mohla utrácet všechny peníze, které jsem si vydělala na brigádě, za oblečení a make-up. Doba, kdy mou největší starostí bylo, co si druhý den vezmu na sebe do školy. Nádherné vzpomínky a vůně Tea Rose mi to všechno znovu připomíná. Jedna vůně skutečně dokáže vyvolat vzpomínky a Tea Rose to u mě dokázala. Vůně, která je na trhu tak dlouho jako Tea Rose, má něco do sebe.
Zjistila jsem, že většina lidí, kteří mají rádi růžové vůně, je velmi specifická a někteří dávají přednost modernějším růžovým vůním. Tea Rose je velký listový typ vůně růže. Přirovnávám ji k čerstvě řezaným růžím ve velké krásné váze, a když se zhluboka nadechnete, dostanete růži a nějaký ten zelený prvek. Brazilské růžové dřevo růži umocňuje a jantar jí dodává trochu tepla. Nenechte se mýlit, tohle není jemná vůně růže. Je to růžová vůně, která se vám dostane do tváře. Čajovou růži mám stále ráda... Vyvolává ve mně úsměv.

Belle Epoque
Mám 24 parfémů, které mají v názvu slovo Rose. (Nechci se chlubit - pro ty, kteří rádi chytají snoby - jen pro pravdu !). Pravděpodobně ještě tolik, kde je přítomna ve složení. A mezi své oblíbené hrdě řadím Tea Rose Perfumer's Workshop. Vysloužila si své místo vedle Splendida Rose BVLGARI, Rose Oud Alexandre J., Rose Gold Oscar de La Renta, Rose Boucheron.
Nádherná vůně přírodních růží je potěšením pro můj nos, nádhernou náladou pro mou duši!
Nechci polemizovat o rozdílech ve vnímání, polednících a zeměpisných šířkách, továrnách a složkách.
Ať si každý najde tu svou růži - závan romantiky a klidu mezi sklem a betonem, shonem a hlukem velkoměsta.

fedina
Takhle se rodí láska k parfému: byl jsem v pracovním prostředí s mnoha kolegy, které obvykle nenavštěvuji, vedle mě upravená dáma, při každém pohybu z ní vyzařovala ta lahodná vůně, taková, kterou se nejprve snažíte zachytit, kterou studujete, zlomky v možných jednotlivých tónech, apelujete na svou čichovou paměť, abyste vytáhli jméno, maison a... nic, růže určitě, ale která růže? Potřebuji jméno, příjmení, láhev, protože to musí být moje! Mezitím bych měl také pracovat, ale docela drze jí říkám:
- "to tak krásně voní, co to je?"
"Čajová růže," odpoví suše, nic víc, nic míň.
A já, neznalý jako skála a naivně zmámený výslovností, si myslím, že čaj, čaj z růží, ale jaký čaj? Vůbec to není cítit... Projdu všechny Hermesy a Guerlainy, protože to zavání nadčasovou elegancí, ale nic.
Po několika googlech se dostávám ke své "čajové růži", žádnému čajovému nálevu, ale spíš k rozkvetlé (!!) čajové růži, kypré a plné okvětních lístků, většinou žlutých, ale i růžových.
Velmi zajímavá cena, zvažuji riziko, že je nízká, kupuji naslepo a je to opravdu on!
Teprve později si uvědomím, že "Tea Rose" je nejprodávanější růžový parfém na světě, vyrábí ho v New Yorku The Perfumer's workshop od 70. let a je považován za nadčasovou klasiku. Nicole Kidmanová prozradila, že Tea Rose používá od svých 14 let. Další velkou uživatelkou byla princezna Diana. Vybrala si ji také Grace Kellyová a Catherine Denuveová, které ji milovaly. Frédéric Malle o něm řekl: "Je to nejklasičtější příklad růžového parfému, který voní přirozenou svěžestí, je bohatý, ale ne přehnaně silný.
Čichová pyramida vůně se samozřejmě vyznačuje květinovými prvky. Listy fialky vůni dotvářejí a následně se mísí se vzácnými esencemi růže, zatímco hřebíček dodává květinovým tónům tělo a přepych. Nakonec buket posilují dřevité tóny, které dodávají parfému nezaměnitelný charakter.
Je jasné, že si člověk musí oblíbit růži, která zde navzdory pyramidě vychází naprosto čistá, pravdivá, téměř suchá, zelená, neslazená, ne pižmová, bez oudu, monolitická, růže s charakterem, který zahaluje, ale nenapadá. Jednoduchost, která mě nikdy neomrzí a už dva roky je mým podpisem vůně.
Ráda bych také vyzkoušela Tea Rose Jasmine, také od The Perfumer's workshop, ale zdá se, že v Itálii není k dostání.
Tea Rose má zásadní balení, velmi "sedmdesátkové" a dokonale odpovídající obsahu.
Výdrž je dobrá, vydrží 5/6 hodin, přestože jde o EDT, siláž je decentní, ale elegantní, nepředbíhá vás, ale následuje vás a vy ji cítíte, ujišťuji vás, že ji cítíte.
Na nošení za všech okolností, každá příležitost je dobrá, i v nemocnici, je to můj talisman.

Silkselkie
To není žádný fantazijní návrh - to je skutečně Tea Rose!
Jako první se přiznám, že jsem nenapravitelný milovník růží a že jsem se poohlédl po růžích, které mě oslovují. Nechci abstrakce parfumérů, nechci ji pohřbenou pod kopci pačuli, pralinek nebo malin - dejte mi jen jeden obratný soliflore! Říkám vám, že pokud milujete růže jako já, tahle patří na vaši poličku, už jen kvůli ceně. Všechny řeči o levné vůni stranou, tahle je naprosto skvostná.
Při nákupu Tea Rose naslepo před několika měsíci jsem to při prvním stříknutí ve svém nadšení úplně přehnala. Každá recenze zde byla pravdivá! Cítila jsem tu nádhernou, sytě červenou a bílou a růžovou a žlutou vůni okvětních lístků linoucí se z flakonu a prostě jsem si ji nastříkala na zápěstí. Samozřejmě mě obestřel zelený a ohromující oblak trnů a listů a růžové vody, který mi provoněl nejen kůži, ale i celou ložnici asi na den a půl! Nenechte se mýlit, na to, že jde o EDT, má tato vůně OBROVSKOU sílu a výdrž. Ve skutečnosti jsem se šokovala tak, že jsem si musela dát od této božské vůně asi měsíc pauzu, abych se rozhodla, jestli jsem neudělala strašnou chybu, a zamyslela se nad svými pochybnými rozhodnutími při stříkání. Mea culpa, mea culpa, mea culpa.
A pak udeřila letní vedra a já pozitivně zvadla, jak už to tak bývá, a zoufale jsem hledala na poličce nějakou vzpruhu. Záře? Dnes ne. Věčnost? To by nešlo. Čajová růže? Co to sakra je! Zkus to!
A řeknu vám, že tohle je růžový parfém na léto. Ten palčivý závan, který jsem na sebe nezodpovědně přivolala, nikde nebyl, jakmile jsem se umoudřila a jemně se nastříkala do ohbí loktů a namazala si zápěstí. Siláž byla stále značná, 4-6 centimetrů, a výdrž až 8 hodin, ale v rozumném množství mnohem snesitelnější. V horku kvete a rozkvétá, při chůzi za sebou zanechává stopu jemných okvětních lístků. Růže a růže a růže. Trn a list a stonek vytvářejí krásný rámec pro květ v srdci. Ze sucha cítím opravdu krásný, jemný tón včelího vosku, který pomalu sestupuje do kožního pižma, jako byste si okvětní lístky růže vetřeli přímo do kůže. Je to rostlinné a sexy, dvě slova, o kterých si upřímně nejsem jistá, že by měla být v jedné větě, ale podívejte se na to takhle - je to, jako byste se se svým milencem váleli po vlhké zemi pokryté okvětními lístky.
Když se podívám na další tóny, které kolegové Fragrantikáni objevili, musím říct, že necítím žádnou přítomnost bílých květin nebo santalového dřeva, ale to může být jen záležitost chemie mé pokožky. Tohle je na mě stoprocentně zelený růžový soliflore, dokud vydrží, a on vydrží.
Závěrem: poučte se z mých chyb, nikdy se nepřelakujte žádnou kouzelnou šťávou, která promlouvá nádhernými jemnostmi, a přenesete se do té nejrajovější svěží růžové zahrady za nějakých 10 dolarů za lahvičku. No tak. Milovníci růží, už víte, co máte dělat.

VainillaDulce
Když jsem se setkala s tímto parfémem, byla jsem překvapená, je to nejpřirozenější a nejbylinnější vůně růží, kterou jsem ve vůni vnímala, cítím jen květy a přísahám, že velmi přirozeným způsobem, možná to zní šíleně, co říkám, ale pro mě tato míra přirozenosti hraničí s charakteristikou niche parfému, když používám tento parfém, je to, jako bych byla oblečená do okvětních lístků tureckých růží, parfém je zcela lineární, ale to mu neubírá na kráse (zejména pro mě, že miluji tón růží). Vrchní tón Tea Rose je jediná chvíle, kdy vnímám jiný tón než růže, a tím tónem je kyselost bergamotu, ale je velmi letmá, pak přijde růže a zaplaví vše. Tato vůně má působivou stopu a středně dlouhou výdrž na mé kůži (Ale já mám problém, aby mě parfémy fixovaly), cena je směšná, velmi velmi levná, na tu krásu růží to je, pokud milujete růže, nenechte si ujít příležitost poznat tento parfém, určitě se vám bude líbit. Vůně pro vhodnější použití na jaře, v létě a možná i na podzim, přes den nebo večer, není třeba nosit tak formální oblečení. Tea Rose je sen o růžích.

Henriette
Růže, která nemůže být víc. Parfém neuvěřitelné houževnatosti (mluvím o vintage, který se dá sehnat téměř kdekoli, aniž byste museli zastavit své zlaté hodinky), silný a jemný zároveň.
Je to růže na vrcholu svého rozkvětu, intenzivní a sametová. Po jejím boku se objevují další květiny ze zahrady (nevnímám tuberózu, ačkoli je uvedena v poznámkách), ale skutečnou hvězdou je ona, růže v celé své nádheře.
Zpočátku je to růže zahalená do zeleného závoje, pak se pomalu stává sladší a končí v nejjemnějším jantaru, bez trní a sametová jako její okvětní lístky.
Nenosím ji často, dva dny po sobě nemohu, je to překypující růže, bujná, s velkým charakterem. Ale pokud máte rádi růže, je to parfém.
KTERÝ SI NEMŮŽETE NECHAT UJÍT

Bira
Vůně růží se mi opravdu líbí. Dočetla jsem se, že na Blízkém východě nosí muži hodně růžových parfémů, v Indii naopak než naše západní společnost (zde: Rose: female). No, moje Tea Rose dorazila a....byla úplně jiná, než jsem očekávala, přiznávám. Čekala jsem jemnou, delikátní růži, velmi blízkou přirozené vůni květu, jako je tomu u Chloe, a dokonce i u mahagonové Make me fever gold (tu stojí za to poznat, je to vynikající parfém). Ale to není tento případ. Tea Rose vám uštědří bolestivou, palčivou facku z rozněžnělé kytice rudých růží, pronikavou, invazivní a špičatou do nosu, s rizikem vyvolání bolesti hlavy. Za ten kadidlový tón tu může santalové dřevo a jantar, myslím... Okamžitě jsem si vzpomněla na to růžové kadidlo z esoterických obchodů, které možná někteří z vás znají. Ale tento "kýčovitý" efekt vyprchá (ne moc rychle) a nakonec se z ní stane krásná přírodní růže, taková, jakou cítíte na babiččině zahrádce. Vydrží dlouho a má obrovskou projekci, ale musíte se ventilu dotýkat zlehka, protože příliš mnoho z něj dělá atmosféru. Dovedu si představit, že Tea Rose navoní cikánku, která se chystá tančit pro svůj klan (nechte mě odbočit, lol). Ale přesně taková je, cikánská, tajemná, vášnivá, "esoterická" a paralelní ke všem těm nudně čistým a komerčním parfémům, které se mají zavděčit všem. Proto může být pořád trochu exkluzivní, protože není moc známý. Zatím spolu mluvíme a rozumíme si, ale "myslím, že to bude fungovat", lol.
K poslechu při šňupání: Loreena McKennitt - Santiago.

CokeChile
Zavřela jsem oči a přitiskla si lahvičku na zápěstí.... zahrada čajových růží mé babičky v jižním Chile. Voňavé, sametové, silné, jemné růže... ale nebyly to jen květy, stonky, listy a lehký dotek země, které obklopovaly její růžové keře.
Vytvořena mezi lety 1971 a 1976 (podle toho, který zdroj uvádíte) Tea Rose by Perfumer's workshop; je to nejrealističtější růžová vůně, jakou znám, sametová, soliflorová vůně, v rozporu s převládajícím vkusem té doby... není tu žádný gurmán, žádné pačuli ani parfémovaná voda z frézií a mandarinek.... je tu silný, stonkový, lehce staromódní dramatický růžový olej.
Ve snaze o zjemnění nosu začíná vůně silnou růží (čajem) a dotekem lehkého bergamotu, který dodává šťávě jas a citrusovou zeleň, čímž obnovuje nejen růži, ale i rosu na jejích listech. Tyto doprovodné tóny se brzy rozvinou do lehké, ale velmi slabé vůně sladkého dřeva, pravděpodobně palisandru, aby se znovu vytvořil stonek, a do doteku ambry a cedru, připomínajícího zemi provoněnou okvětními lístky po deštivé noci. To vše je doprovázeno impozantní přítomností lehce vlhké růže.
Je to klasická vůně a bezpochyby nejlepší růžová vůně, jakou jsem kdy cítila.
Skvělá stopa a obrovské trvání, nicméně i zde je jejím negativním bodem to, že může být únavná kvůli minimálnímu vývoji své čichové pyramidy.

ginadantas
Miluji Tea Rose. Je to parfém z roku 1975, ale já jsem se o něm dozvěděla až v 90. letech. Dostala jsem ho jako dárek ve velmi nezapomenutelné situaci, byl to velmi velký flakon a moc jsem ho chtěla mít. Dívala jsem se na rozhovor, který novinářka Marília Gabriela udělala se zpěvákem Elbou Ramalhem. V jednu chvíli Marília pochválila Elbin parfém a ona jí odpověděla, že Tea Rose používá od sedmdesátých let a že růže je parfém Panny Marie. Poté jsem nepřestala hledat, dokud jsem ji nenašla. A když jsem parfém našla a vyprávěla dotyčnému příběh, přišel dárek. Je to úžasné! Pokud vím, je vyroben ze syntetických růží (díky bohu, že? Poděkujme Bohu! Musíme přece chránit životní prostředí), ale působí velmi realisticky. Moc se nevyvíjí, jsou to v podstatě jen růže... Ale počkejte chvíli! Kdo řekl, že se dobrý parfém musí vždycky vyvinout v něco jiného? Vůbec ne! Vážit si jednoduchých věcí v životě je dobré i pro tělo a ducha! Tea Rose forever!

*OldWestCowgirl* Adri
ČAJOVÁ RŮŽE
Je to ta nejpřesnější vůně růže, jakou jsem kdy cítila. Jen růže, nedokážu identifikovat žádné další tóny, je to, jako by se dělal čaj jen z růží.
Není vůbec sladká. Myslím, že je vytvořená spíš z bílých růží, mám ten dojem.
Ano, je to nesmírně jednoduchý parfém, ale s okouzlující jednoduchostí.
Je to jako probudit se, když se začíná rozednívat, vyjít ven a padnout do zahrady plné orosených, mokrých, krásných růží!
Na kůži mi dobře drží, nevyzařuje hororovost, ale cítíte ji vy i vaši blízcí. Kamarádka poznamenala, že voní trochu jako eukalyptus.
Při stříkání musíte být opatrní, protože je trochu mastná a tekutina je hodně žlutá, takže vám může obarvit oblečení.
Není příliš voňavá, je spíše jemná, ale je to senzační hořká růže.

HikariFox
Čajová růže, jemná, svěží, orosená. Jak já takovou růži miluji. Když jsem žila na Krymu, kupovala jsem v létě voňavé hlavičky na džemy, likéry, tinktury a domácí pleťové vody. Ale ještě před vařením všech těchto lahůdek jsem "ponořila" hlavu do sáčku trpké růžové marevy, párkrát se zhluboka nadechla a ztuhla blahem... tři, dva, jedna.... A bylo to tady, vlna endorfinů se rozlévala mým tělem! Srdce... lehce zrychlilo svůj tlukot. Lehkost, radost, touha letět éterem. Milost.
Měla jsem kdysi dávno deodorant "Tea Rose" velmi levný, ale kvalitní, vůně stejná, koupila jsem si ho a byla šíleně nadšená))). (A mimochodem, rychle zmizely z prodeje). Takže jednoho dne, na samém konci pracovního dne, před odchodem, se mírně rozhodl aktualizovat vůni na sobě. A po několika minutách přichází šéf... -Oooh, tady to voní kouzelně!!! Nemůžu tomu uvěřit, je to Francie. S kolegou jsme se na sebe jen s úsměvem podívali.
*A jak se za chvíli dostanete domů? Můžu tě svézt?
Takhle provokativní může být obyčejná čajová růže. ))))). A u Tea Rose Perfumer's Workshop jsem po vyzkoušení věděla, že bude moje. Na růžové dny. Pro šaty s růžemi.

Catbiscuit
Můj kocour Wilbur (na obrázku vlevo) je vášnivý milovník růží. Kdykoli mi můj snoubenec přinese růže ze zahrady a ty zůstanou delší dobu bez dozoru, Wilbur si růži podrobně prohlíží dobrých deset minut, než ji sebere a odnese si ji na lůžko.
Leží na boku, růži svírá mezi předními tlapkami a očichává ji. Později ji začne kousat. Protože ji ve skutečnosti nejí, mohu se jen domnívat, že proráží sametové okvětní plátky, aby uvolnil více aromatického růžového oleje!
Dnes měl Wilbur možnost prozkoumat PWS Tearose v lidské podobě. Hodnou chvíli k ní čichal, ale když se nejistě přiblížil k průzkumnému kousnutí, utekl jsem do práce.
Pokud tedy na takového opravdového znalce růží zapůsobila realističnost tohoto soliflore, pak má PWS na svém kontě ohromný úspěch.
Na skromnější lidskou notu, pro mě recenze nelžou - tohle je skutečná růže. Nebo přesněji řečeno, mnoho, mnoho skutečných růží, nádherně svázaných dohromady se svými zelenými listy, chladivých a sametově hebkých, ještě lehce vlhkých od ranní rosy.