Elysium Pour Homme Parfum Cologne podle Roja Dove je Aromatic Fougere vůně pro muže. Elysium Pour Homme Parfum Cologne byl/a uveden/a v roce 2017. "Nosem" za touto vůní je Roja Dove. Vrchní tóny jsou Grapefruit, Citrón, Bergamot, Limetka, Tymián, Pelyněk a Galbanum; střední tóny jsouVetiver, Jalovcové bobulky, Černý rybíz, Jablko, Cedr, Růžový pepř, Cypriolový olej, Konvalinka, Jasmín a Růže ; základní tóny jsou Ambra, Kůže, Vanilka, Benzoin a Labdanum.

violet666
Tady je parfém, který má něco do sebe.
Podle mého názoru je to kolínská voda, pro kterou se umírá.
Roja je krásná, klasická, strohá, královská a nedostižná.
Jako egyptský faraon.
Má v sobě posvátnost, která ji činí nesmrtelnou.
Je to pro mě krásný, svěží, intenzivní, super mužný parfém-kolínská voda.
Trochu mi připomněla kolínskou Cedrat, kterou miluju, stejné kouzlo a stejné provedení, ne hvězdné eh, ale léto se pro mě rýmuje s přestřikem.
Každopádně Rojas je kouzelný a je namíchaný tak dobře, že sotva rozeznám půl tónu.
Ale upřímně, není třeba tu krásu rozepisovat do detailů.
To by bylo šílenství.

Felipe Geminiano
Vždycky jsem si říkala, jestli jsou tato srovnání s bleu de chanel reálná, protože tóny tohoto parfému jsou úplně jiné, ale když jsem ho vyzkoušela, dokázala jsem tato srovnání lépe pochopit. Není olfaktoricky podobný, ale je to modrý parfém, který se otevírá extrémně citrusově a svěže a pak následuje ta vážnější stránka, kterou jsou modré vůně proslulé.
Musím přiznat, že se mi vůně tohoto parfému velmi líbila, ale myslím, že je tu několik bodů, které ji znehodnocují. Zejména největším problémem této vůně je bezesporu její provedení... Na kůži mi nedokázala vydržet 7 hodin, lepila se mi na oblečení, ale na kůži zmizela za necelých 6 hodin, její projekce je také mírná/intenzivní. Na tomto místě by někdo mohl říct: "Ale je to svěží, citrusový parfém, to je normální, že se moc nepředvede." A já jsem nucena nesouhlasit, ve stejné kategorii jsou i jiné vůně, které požadavek na předvedení splňují s přehledem.
Dalším bodem, který je achillovou patou tohoto parfému, je jeho cena, která přímo souvisí s jeho výkonem. Kdyby měl lepší výkon, myslím, že by nebyl problém zaplatit to, co je za něj účtováno, ale je naprosto nesplnitelné zaplatit tolik za parfém, který je svěží a rychle skončí (pro nápravu problému s výkonem je nutné stříkat častěji, což způsobí, že parfém skončí ještě rychleji).
Jak vždycky říkám, u niche parfémů je vždy ideální koupit si dekantát, abyste se s ním seznámili ještě před nákupem, vřele doporučuji, aby se s ním každý alespoň seznámil.

Blener
Zdá se mi, že je velmi vzdálená od Bleu a ještě více od Aventu.
Jedinou podobností je grapefruit v úvodu. V Elysium jsou to ovocné citrusové akordy, které grapefruit zdůrazňují, spolu se zeleným kořením, které podtrhuje tymián. Tato citrusová ovocnost se brzy zklidní a nastupuje vetiver, který pro mě vůni dominuje, zemitá zelená, která se dobře mísí se zeleným kořením a je hlavním tónem. V tomto parfému je spousta jemné komplexnosti: je tu květinový akord, trocha pepře, lehce sladký jantarový základ. Je tu něco, co parfém špiní, a to je ambra.
Výborný, všestranný parfém, středně výkonný, snadno oblíbitelný, který však možná vzbuzuje nepřiměřená očekávání.

Megatron9000
Vůně - OK.
Příjemná citrusová svěžest, která se podobá mnoha jiným pánským parfémům. "Elisium" se v žádném případě nepyšní jako zářivý obelisk mezi ostatními svěžími vůněmi: je to jen jedna z mnoha. Není v ní žádné kouzlo, jen každodennost.
Z pyramidy jsem cítil jen již banální jasný alkoholový výbuch na začátku a nějaké citrusy, které ji provoní a vyprchají - a to je vše. Mimo jiné žádná kůže nebo růže.
Cena je neopodstatněně předražená, protože na trhu je poměrně dost vůní za mnohem přijatelnější cenu, z nichž si lze představit nejen niche (například Cedrat Boise nebo Soleil de Capri), ale i luxusní vůně (L'eau par Kenzo nebo Eau Fraiche od Versace).
Je na vás, jestli si ji koupíte, nebo ne, ale doporučila bych vám neposlouchat prodavačku, ale přivonět si k ní sama. Pro mladé poradkyně na okraj: vůni nelze označit za "vznešenou" a "elegantní" jen proto, že stojí hodně - alespoň ji porovnejte s ostatními flakony parfémů, které stojí vedle ní.
Hodnocení - 3 z 5 za dobře udělanou (to by se mělo uznat), ale naprosto druhořadou vůni za nepřiměřeně vysokou cenu. Tohle opravdu nejde, člověk musí mít svědomí.

dudapol
Mám ji ráda, přesvědčila jsem se o tom ještě jednou tím, že jsem ji nosila v parfémovém vakuu - tam, kde parfémy nejsou v oblibě: nejde o místa, kde by se lidé radovali z plejády parfémů.
Takže v takovém parfému slyším Elysium od okamžiku aplikace až do pozdního večera, což je více než 8 hodin. V látce je zakořeněná ještě před vypráním. A grapefruitové tóny jsou docela zřetelné (ale jsou výrazné na začátku zvuku), jablko je velmi zřetelné, ale nevystupuje dopředu. Tóny znějí štíhle, sborově, žádný z nich nekřičí hlasitěji než ostatní, tím na mě Elysium zapůsobilo.
Pokud jí přidáte na objemu a opeření, jak o tom sní někteří fragrantisté, už to nebude bohatě vonící RD, ale uřvaný luxusní vulgární parfém.
Jeho krása spočívá ve štíhlosti zvuku velké skupiny hlasů, v sestavené mnohosti, ve smyslné zdrženlivosti a jemnosti. Drahý neznamená hlasitý!

Чувственное Восприятие
Není vytrvalá a není křečovitá, je třeba ji naředit, ale stojí za to za tyto peníze, protože složení je sotva dokonce čtyři, ne výklenek, abych tak řekl, průměrný luxus? A není to ani o tom, že někdo si to může dovolit a někdo ne. Jde o to, aby se člověk v důsledku takové koupě necítil podvedený, a právě tento pocit vznikl. Ze zásady si nic jiného z tohoto domu nekoupím, poctivé podnikatele neuživím. Považuji tento parfém za hype a kus za kusem rozprášený stejnými ne poctivými blogery na YouTube, kteří ho potřebují nějak prodat.

piyux
Kolínská voda Roja Parfums Elysium Pour Homme se otevírá mírnou projekcí citrusových, zelených, dřevitých, kořeněných a pižmových akordů. Úvod je svěží, ostrý, obyčejný a všestranný. Citron, bergamot, jalovcové bobule, černý rybíz a růžový pepř jsou úvodní výrazné tóny. Citron, bergamot, limetka a grapefruit vytvářejí lahodný, velmi kyselý a intenzivní tón, díky kterému je vůně velmi svěží, bergamot a citron jsou výraznější než limetka nebo grapefruit. Jalovcové bobule a černý rybíz působí společně jako zvýrazňující tóny, jsou výrazné a dodávají svěží, dřevitý, borovicový, zelený, pryskyřičný, ovocný, pikantní, zelený a lehce pižmový amoniakový akord. Růžový pepř je mírně kořeněný tón, krok za citrusy a pikantní zelení. Když vůně začne schnout, počáteční citrusová ostrost ustupuje do pozadí, vetiver a cedr mezitím nabírají na síle a přidávají velmi svěží zelený a dřevitý tón s citrusovým nádechem, který udržuje počáteční linii vytvořenou bergamotem. Ambra je pižmový tón, zemitý, lehce minerální, mechový, vystupující, ale neškodný. Zbytek tónů je tu proto, aby poskytl podporu, tymián, artemisie a galbanum přispívají lehkým zeleným, bylinným a lehce mátovým tónem; vanilka a benzoin jsou slabým sladkým dotekem; kůže a labdanum fungují jako vyčnívající tóny, ale zůstávají v zadní části vůně. Vůně má několik a znatelných změn od otevření po vyschnutí, otevření upřednostňuje citrusy, jsou svěží, vlhké a ostré, ale netrvají dlouho; za chvíli ustupují a nechávají vedle sebe nastoupit vetiver, cedr a ambru. Vůně se stává suchou a projev se mění z citrusového na svěží, zelený, dřevitý a pižmový. Jakmile kolínská voda Roja Parfums Elysium Pour Homme Parfum dosáhne úplného zaschnutí, lze ji shrnout jako středně vystouplou, mírně sladkou, citrusovou, bergamotovou, zelenou vetiverovou, pižmovou ambru, dřevitou cedrovou, pikantní jalovcovou, černého rybízu a kořeněnou vůni se slabými koženými a květinovými akordy. Vůně působí nenuceně, obyčejně, denně, suchě, zemitě, elegantně, energicky, znamenitě, svěže, ovocně, travnatě, zeleně, lákavě, mužně, středně kvalitně, moderně, pižmově, hravě, profesionálně, osvěžujícím dojmem, ostře, kouřově, kysele, sportovně, sladce, univerzálně, slabě, divoce, dřevitě, pikantně a velmi příjemně.
RECENZOVANÁ ŠARŽE: 2019 (#7767ELY).
WOW RATING: 10/10. Intenzivní, svěží, citrusová, zelená, pikantní, pižmová a dřevitá vůně.
HODNOCENÍ NELÍBÍ: 0/10. Vůně nemá žádné urážlivé tóny.
JEDINEČNOST: 4/10. Výsledná vůně je velmi běžná.
MASOVÁ PŘITAŽLIVOST: 10/10. Jedná se o vůni, která se bude líbit většině lidí.
PROJEKCE: 3/10. Nízká, asi 3 metry kolem nositele.
SÍLA VŮNĚ: 3/10. Nízká, asi 3 stopy za nositelem.
APLIKACE: 6-8 rozprašování.
ŽIVOTNOST: 5/10. Dobrý asi 5 hodin, promítá se asi 4 hodiny.
SEZÓNY: jaro, léto, podzim, chladnější dny, denní, noční a klimatizované prostředí.
PŘÍLEŽITOSTI: Vhodné pro: slavnostní události, venkovní setkání, posilovna, sport, kancelář, obchod, neformální akce, dovolená, prázdniny, romantika, rande, kluby. Jedná se o vůni vhodnou do kanceláře.
VŠESTRANNOST: 10/10. Skvělá a všestranná vůně.
DÁMSKÁ VŮNĚ: Mužná, vůně má jemné kouřové akordy, které vytvářejí mírný příklon na mužskou stranu.
VĚK: VŮNĚ JE VHODNÁ PRO VŠECHNY VĚKOVÉ KATEGORIE: Jakákoli.
DOPORUČENÍ: Kolínská voda Roja Parfums Elysium Pour Homme se dá sehnat za více než 250 dolarů, je to skvělá a všestranná vůně, ale vůně je velmi běžná, několik domů poskytuje podobné vůně za mnohem nižší cenu. Nedoporučuje se.
BLIND-BUY: Ne, nejprve ji vyzkoušejte.
PODOBNÉ: Toto jsou příklady vůní stejného žánru.
- Afnan Supremacy Silver EDP je vynikající, lehce nasládlá, ananasová, černého rybízu, břízy, dřevitá a kouřová vůně.
- Al Haramain L'Aventure EDP je dobrá, citrusově bergamotová, pryskyřičná elemi, dřevitá a pižmová vůně.
- Armaf Club De Nuit Intense Man EDT je velmi dobrá, kouřová vůně břízy, pikantního černého rybízu, ananasu a ambry.
- Bond No 9 The Scent of Peace for Him EDP je fantastická, sladká vůně ananasu, jalovcových bobulí a dřevin.
- Creed Aventus EDP je velmi dobrá, ananasová, bergamotová, kouřová a dřevitá vůně.
- Dua Fragrances Poseidon's Elixir 2.0 je skvělým klonem Creed Aventus.
- Dua Fragrances Supernova je skvělý, citrusový, klon vůně Roja Parfums Elysium.
- Dua Fragrances Poseidon's Tux je fantastický klon dvou vůní, které kombinují tóny nalezené ve vůni Elysium.
- Bleu de Chanel EDP je fantastická, intenzivní, citrusová, dřevitá, kořeněná, balzamická a kouřová vůně.
- Prada Luna Rosa Carbon je pikantnější, ale také skvělá citrusová, kouřová a kořeněná vůně od Prady.
- Mancera Cedrat Boise EDP je fantastická, jemně sladká, citronová, bergamotová, ananasová, kouřová a dřevitá vůně.
- Montblanc Explorer EDP je velmi dobrá, citrusová, bergamotová, ananasová, dřevitá a kouřová vůně.
- Tiziana Terenzi Orion je skvělá ananasová, jemná kadidlová a suchá dřevitá vůně.
- Bond No 9 BondNo9.com EDP je skvělá, ananasová, jalovcové bobule, černý rybíz a citrusová vůně.
- Milton Lloyd No 9 Victor EDP je v pořádku, dřevitá, kouřová, bergamotová a ananasová vůně.
- Roja Parfums Elysium Cologne Parfum je velmi dobrá, citrusová, vetiverová, černého rybízu a dřevitá vůně.
SHRNUTÍ: Středně vystouplá, lehce sladká, citrusová, bergamotová, zelená vetiverová, pižmová ambrová, dřevitá cedrová, pikantní jalovcová, černého rybízu a kořeněná vůně se slabými koženými a květinovými akordy. Vůně působí nenuceně, obyčejně, denně, suchě, zemitě, elegantně, energicky, znamenitě, svěže, ovocně, travnatě, zeleně, lákavě, mužně, středně kvalitně, moderně, pižmově, hravě, profesionálně, osvěžujícím dojmem, ostře, kouřově, kysele, sportovně, sladce, univerzálně, slabě, divoce, dřevitě, pikantně a velmi příjemně.

Leonardo da Vincho
V této sérii recenzí jsem dospěl ke třem závěrům
1) že existují kolegové, kteří toho o vůních vědí hodně (mnohem víc než já, uprostřed cesty za poznáním čichu), a s uctivou upřímností vyjádřili své názory.
2) že jiným bohužel chybí úcta, upadají do vulgarit a pletou si humor s maskovanou agresí.
3) že díky recenzím si tuto vůni nikdy nekoupím a že se k mým čichovým receptorům, a tedy i mozku, dostane až s nějakou výměnou dekantérů.
Také vidím,( a možná je to i případ Roja Dove) , ale potvrdilo se mi to i u jiných niche linií, které jsem vyzkoušela (Tom Ford, Annick Goutal, Creed atd.), že někdy má niche (omlouvám se za použití angličtiny) pouze niche cenu.
S úctou zdravím všechny.

drakecito
To bylo jedno z největších překvapení, ale na negativní straně, celého roku 2020.
Je to další vůně "inspirovaná Aventem", s velmi malým obsahem.
Má jiskřivou citrusovou vrchní nótu, která není špatná, s bergamotem, limetkou atd... i když ji nelze brát na lehkou váhu, protože existuje spousta vůní s vrchními nótami tohoto stylu, stejné nebo lepší kvality.
Jak vůně zasychá, stává se temnější a bylinnější.
Tato "temná" část mi přišla méně nápadná než u jiných klonů, pardon, "vůní inspirovaných", což je možná pozitivní bod vůně Roja.
Kvalita složek se mi nezdála být ničím, o čem by se dalo psát. Nejsou zde žádné zvlášť dobře provedené tóny, ani nepůsobí nijak zvlášť organicky. Žádný vetiver, žádné jablko (nic mým nosem postřehnutelného), žádná kůže atd... Růže? Každopádně, představivost a sugesce, všechno jde...
Dobře, je to všechno pomíchané a já nevím co a nevím jak moc... Perfektní, ale problém je v tom, že kromě toho, že mi připomíná tisíc jiných vůní, mi nijak zvlášť nevoní, ani mi nepřišla nijak pozoruhodná, zvláštní nebo výrazná, v žádné fázi, ani lidem kolem mě.
Velmi slabý výkon, s výdrží 4-5 hodin, s nízkým probuzením, kromě typických prvních 10-15 minut. No tak, je to vtip.
Ultra hype od youtuberů a dalších nešvarů dnešní doby, který tomu dává pozitivní aspekt, že se toho člověk snadno zbaví.
Chtěl bych vidět někoho, kdo by to ochutnal naslepo, nebo kdyby si tuhle šťávu strčil do lahve CK.
A člověče, když pominu chutě, tak za 40-50€ ok, ale skoro 300€ za 100ml tohoto? Další vtip z parfumerie a od mistra Roja.
Přišlo mi to jako opravdový vtip a nesmysl.

Paul_Rincewind
Vydáváme se po silnici směrem na Aventus a poté se procházíme po Grey Vetiver a krátce se zastavujeme v Terre D'Hermes.
Absurdní metafory stranou, pro mě je to vynikající parfém, elegantní, ale zároveň univerzální pro sportovnější a neformální prostředí.
Otevírá se citrusy a aromatickými bylinami, které navzdory absenci ananasového tónu nenápadně připomínají atmosféru Aventusu. Krátce poté vstupuje na scénu poměrně znatelný vetiver a lehce květinově balzamická kontura. Výkon, alespoň na mé kůži, slušný, ale nijak vzrušující. Dobrá, ale za stejné peníze bych si koupila minimálně tři lepší parfémy.

FMilan
Bleu de Chanel (EDT), s nádechem Aventus, ale ve výklenkové verzi vynikající kvality a s výraznými tóny.
S pěknou dávkou vetiveru (velmi zemitého, štiplavého a chraplavého, s "čpavkovým" pocitem, v duchu Encre Noir), který jí dodává sofistikovanější nádech.
Příležitosti: Nevidím žádné omezení, ale lépe by fungovala s novým vzhledem.
Počasí: vyhnul bych se horku
Provedení: Na mě výborné. Vydrží klidně 10 hodin a mírně se promítne po pár stříknutích.
Hodnocení: 1000 bodů
A rozhodně, stejně jako u Creedů a Xerjoffů, je cena stratosférická, a to i při nákupu v zahraničí. Škoda. Za lahvičku určitě stojí, ale ta požadovaná cena je bolestivá.

Elfabio
Elysium otevírá nádherná květinová zahrada, která nemá obdoby, magický vstup, který trvá jen několik vteřin. Postupně se začínají objevovat tóny grapefruitu, citronu, labdanum, jantaru, jasmínu, růže, vetiveru a mnoha dalších. Svěží a sametová vůně, která není nikdy agresivní, zahalující a opravdu dobře namíchaná. Tóny se neustále honí a vytvářejí ovocně-květinový, přesto hřejivý a lehce pudrový výsledek. Skutečně luxusní parfém pro jemné nosy, pro ty, kteří milují dovedně namíchané vůně. Na trhu existují ekvivalenty, od anglického PP po italský OneP. Jako šťastná majitelka originálu považuji italskou verzi za "podobnější" v čichové asonanci. Oběma chybí onen magický vstup, který trvá jen několik vteřin. Samozřejmě je vždy třeba brát v úvahu, že originál je vyroben z mimořádně vzácných a drahých olejů.

laenfermeria
Po této vůni jsem toužila už dlouho a přiznám se, že jsem se ji bála vyzkoušet, protože jsem se bála, že nesplní očekávání; tak moc, že mi po obdržení ležela dva dny na stole a já se ji neodvážila otevřít.
Prohlašuji se za bezvýhradnou fanynku Roja Dove. Jejich genialita tentokrát spočívala ve vytvoření ovocně-květinově-kořeněného zázraku takové úrovně, že je nemožné necítit ho na svém zápěstí znovu a znovu. Složky jsou nejen lahodně harmonické, ale jsou z jiného světa. Mistrovství, s nímž Roja obaluje jeden tón druhým a všechny dohromady jako by do sebe zapadaly tak, že nepůsobí jako umělý výtvor, je to mistrovské řemeslo, jemuž lze jen s obdivem podlehnout.
Tato nezařaditelná rarita (Parfum Cologne?) se otevírá svěžestí limetky a grapefruitu v doprovodu koření, s výjimečným vetiverem i šťavnatým rybízem a jablky, které tančí kolem dalších zeleně-svěžích a květinových tónů, které jsou naznačeny, aniž by jeden vyčníval více než druhý.
Během zasychání jí kůže a dřevitá ambra dodávají smyslný a živočišný nádech takové hloubky, elegance a krásy, že ji ani nedokážu popsat přídavnými jmény.
Do kanceláře, na rande, pro skrytou kameru v jakékoli frontě lidí a k provedení sociologické studie o síle vůně, ke změně gaučového muže v prince třemi střiky, k nanášení před spaním a k jejímu přivonění pokaždé, když se otočíte v posteli a utěšíte svou duši.... pokud chcete, aby lidé kolem vás popírali zákony gravitace a nakláněli se k vám, aby vás ucítili v nemožném úhlu, nehledejte dál, tohle je vítězný kůň.
P.S. Když jsem v dubnu dělala první testy, zaujalo mě, že po 4 nebo 5 hodinách byla vůně stále velmi cítit (buď to, nebo jsem měla náhlý případ anosmie a nepočítala jsem ani s názorem vnějšího nosu). V těchto srpnových dnech, kdy je horko, se zážitek zcela mění; Elysium vydrželo a bez problémů se promítalo 7-8 hodin a pak zůstalo vnímatelné ještě 2-3 hodiny, jak mohu posoudit z vlastních dojmů i z komentářů lidí kolem sebe. Vzhledem k tomu, že je chladivý a že je ideální pro použití v horku, nemyslím si, že je třeba jej znovu aplikovat.

Buysblind
Než mě někdo pošle na dehet a peří, ukamenuje, ukřižuje, nakreslí a rozčtvrtí, upálí na hranici a vůbec se na mě sesype rozzuřený úl fanoušků Roja Dove, kteří se snaží prosadit svou oblíbenou luxusní značku nabízející tříhodinové parfémy za 500 dolarů a víc, dovolte mi říct jen toto: Opravdu se mi líbí, jak kolínská voda Elysium voní. Je to velmi příjemná směs osvěžujících citrusových tónů a opravdu jedinečná, protože jsem nikdy necítila jiný citrusový akord, který by se jí podobal. Je přirozená a zároveň naprosto nepřirozená - v "přírodě" nic podobného nenajdete, a navíc se vyznačuje takovou zvláštní, průmyslovou, téměř chemickou vůní, která se blíží laku nebo nějakému druhu rozpouštědla... ale jen tím nejpříjemnějším možným způsobem, a dokonce ani ne PODIVNĚ divnou, jen velmi odlišnou a inovativní. Je to směs černého rybízu, jablka a grapefruitu, vanilky a vetiveru a poměrně výrazné složky ambry, které vytvářejí tento výrazný citrus. A všechny jsou velmi dobře smíchány dohromady, takže si nevybíráte ani jednu notu najednou, ale místo toho jsou patrné aspekty každé z nich, které přispívají k celku. Sladké ovoce rybízu se mísí se šťavnatým kousnutím grapefruitu a jasem limetky a bergamotu; jantarová sladkost zanechává jemnou stopu, která je bezpochyby vedlejším produktem vanilky, nádech dřeva, který přináší čistý kořenný vetiver, a slaný, větru podobný vzduch, možná nejzajímavější a nejpůsobivější aspekt vůně pocházející z nádherné ambry. Tak to by bylo. Její vůně je pro mě velkým lákadlem. A+
Kde však musím kolínské vodě Elysium ubrat několik bodů, je její horší než průměrné provedení. Tenhle jasný výbuch lahvového slunce je jenom - výbuch - ne delší než hodina, v nejlepším případě dvě, prvních 20 minut se promítá šikovně a pak *puf* je pryč, slabá stopa něčeho tak pěkného se jenom dusí nad kůží, sotva se drží. Tady vás nezachrání ani postřik na látku. Prostě to nevydrží. Je mi líto. Jsou chvíle, kdy se s takovou krátkotrvající kolínskou dokážu smířit; koneckonců jsem odpustila i kolínskou Cologne Imperial od Guerlainu, která v nejlepším případě nevydrží déle než 30 minut a vyžaduje neustálou aplikaci, aby se udržela. Její krátkost je v některých ohledech dokonce okouzlující (a já si užívám její celodenní opakované nanášení). Ale stojí 35 dolarů za 100 ml. Je to ten typ vůně, kterou můžete stříkat bezstarostně, aniž byste přemýšleli o dolarech a ceně za mililitr. Když vám dojde, prostě si pořídíte novou a blázníte znovu. Kolínská voda Elysium stojí 300 dolarů. Pokud nejste brunejský sultán, není to vůně, kterou byste si stříkali bez rozmyslu padesátkrát nebo šedesátkrát denně jen s pokrčením ramen a úsměvem. Když zaplatíte tolik za lahvičku, tak nějak chcete, aby vám vydržela. Jsou lidé, kteří se poserou pokaždé, když se v recenzi vůně zmíní cena: "Když na to nemáš, tak si to nekupuj!" říkají. "Nebyla pro tebe určena!" Ale to je hloupost. Omlouvá to neomluvitelné a je to v rozporu se základními parfémovými zvyklostmi (pro všechny frag-bros se to vyslovuje "more-ayz") - krátkodobá "kolínská" nikdy neměla být drahá. Proto stojí Guerlain 35 dolarů a Nicolai Cologne Sologne 45 dolarů (o 140 dolarů méně než jejich ostatní nabídky). A když jsou o něco dražší, jako kolínská voda Chanel za 175 dolarů nebo kolínská voda Dior Homme za 95 dolarů, vydrží mnohem déle než hodinu. Navíc nepřiznat Elysiu cenu by znamenalo ignorovat slona v místnosti - a to, že je opravdu drahá. Takže každý, kdo má alespoň půlku mozku (bez ohledu na to, jak velkou má peněženku), by samozřejmě chtěl vědět: "Stojí to za to?". Takže se omlouvám těm, kterým se zvedají kalhotky, když se do rovnice zapojí nebetyčně vysoké ceny Roji, prosím, buďte v klidu, když mě chlácholíte svou nejnovější pánskou kabelkou LV. Ale o ceně se musí mluvit! Stojí kolínská Elysium za těch 300 dolarů? Ne. Podle mého názoru ne. Určitě hezky voní a rozhodně je umístěna v krásném flakonu a jsem ráda, že ji vlastním, ale protože vydrží jen hodinu, maximálně dvě, zdaleka to není výhodná koupě.
Kolínskou vodu Elysium používám hlavně jako doplněk k parfému; tak trochu jako způsob, jak mu dodat jasnější vršek a třeba ho o něco prodloužit nebo ji použít k opakovanému nanášení během dne, aniž by se příliš vyčerpal ještě dražší parfém (který vydrží asi 3 nebo 4 hodiny). Parfém je hlubší, zaoblenější a komplexnější a podle mého názoru je lepší. Ale šťáva uvnitř lahvičky rychle odchází, protože také vyžaduje poměrně dost stříknutí, aby se rozjela, a ještě o dost víc, pokud chcete, aby vydržela. Je také k dostání pouze v 50ml, na rozdíl od kolínské 100. Kolínská je tedy dobrý způsob, jak ji zkrášlit, doplnit a vytáhnout o něco déle, a zároveň se ujistit, že máte ještě dost na zítra. Fungují spolu opravdu dobře, protože kolínská je jasnější, svěží a možná i čerstvější. Parfému dodává pikantní vršek a opravdu dobře se vrství.
Při hodnocení této vůně udělám něco, co jsem ještě nikdy neudělala, a budu ji hodnotit podle různých složek. Takže mé konečné hodnocení kolínské vody Elysium je následující:
Vůně: 9/10 (parfému dávám 9,5).
Účinek: Elixír je velmi dobrý, ale zároveň je to i velmi dobrá vůně: 3/10
Originalita: 7,5/10 (nikdy jsem necítila takovou citrusovou vůni)
Pochvala: 8/10 (komplimenty budou přicházet tak dlouho, dokud bude "vonět".)
Cena: 4/10
To je vše. Berte to tak, jak to stojí. Pokud jste spořivý typ - utíkejte - utíkejte daleko. Pokud jste jako já a při nákupu voňavé vody vyhazujete logiku a veškerý zdravý rozum oknem, dejte jí vzorek. Jen se ujistěte, že jste si pořídili velký vzorek, protože abyste získali dobrý pocit, o co jde, musíte jí opravdu hodně nastříkat. Je pravděpodobné, že se vám bude přinejmenším líbit. A bohužel je velká šance, že se na ni napojíte.

CjCarson88
Neplýtvejte penězi na tyto věci. Voní jako základní značková citrusová vůně a její výdrž a síla je přibližně stejná. Opravdu špatná po všech stránkách a když se podíváte na cenovku, je to skoro hodné vtipu.
Dost ubohé, když duplikáty mají lepší výkon než originál za 10% ceny.