White Musk The Body Shop pro ženy

White Musk The Body Shop pro ženy

kosatec
zemitý
živočišný

White Musk podle The Body Shop je Floral Woody Musk vůně pro ženy. White Musk byl/a uveden/a v roce 1981. Vrchní tóny jsou Pižmo, Lilie, Ylang-Ylang, Galbanum a Bazalka; střední tóny jsouPižmo, Lilie, Jasmín a Růže ; základní tóny jsou Pižmo, Kosatec, Jasmín, Dubový mech, Jantar (ambra), Vanilka, Růže, Vetiver, Pačuli a Broskev.

Lilie

Vetiver
Pačuli
Broskev

Ícara

Co to udělali s bílým pižmem?! Můj přítel ho před třemi desetiletími hodně používal a já ho před dvěma desetiletími chvíli používal. Vydržel dlouho a hodně se promítal. Před několika dny jsem v obchodě znovu vyzkoušela její EDT verzi. Přestože si prodavač dal záležet a štědře ji nastříkal na kousek papíru, rozeznala jsem jen náznak alkoholu na začátku, jen náznak vůně. Chudák žena, když viděla můj zmatený obličej, se snažila katastrofu odčinit ujištěním, že na kůži voní mnohem lépe, a snažila se mě odkázat na olejovou verzi, kterou jsem odmítla vyzkoušet; nepochybně netušila, že jsem stará známá parfémů a že vím, jak to za starých časů fungovalo. Každopádně jsem si myslela, že když zaschne, získám, byť slabý, další náznak její charakteristické vůně, ale nic nemohlo být dál od pravdy: pokud tam nějaká vůně zůstala, úplně a rychle zmizela. Odložil jsem papír a chtěl si myslet, protože jsem nebyl připraven přijmout takový masakr, že to byl můj nos, který byl v tu chvíli trochu dotčený, ale kdepak, papír i po několika hodinách dál voněl naprostou nicotou; bezpochyby to byl Bílý pižmoň, který byl nejen dotčený, ale i smrtelně zraněný. Je to úděl naší doby: platit stále více za horší a horší výrobky. RIP Bílé pižmo, bylo mi potěšením tě poznat.

Mia Luna

Tato vůně je složitá; trvalo mi několik let, než jsem ji pochopil. Koupila jsem si ji v roce 2013 naslepo, když jsem zjistila, že je to oblíbená vůně jedné z mých oblíbených zpěvaček. Zpočátku jsem ji NENÁVIDĚLA, protože jsem cítila jednu z těch vtíravých, zastaralých vůní, které nosili jen velmi staří lidé. Ale pak jsem jí dala šanci, kterou si zasloužila, a všechno se změnilo. Dnes ji mám tak ráda, že si k ní neustále čichám, když jdu kolem. Má v sobě tajemnou, zralou atmosféru; vůni mystického jarmarku; vůni kadidla hořícího ve venkovském domě za chladné, deštivé noci... Můžu vám říct, že jsem ji několikrát cítila na cikánech, a můžu vám říct, že tahle vůně je přesně jako oni!
Vyniká na ní vetiver, bazalka a pižmo, takže je ideální pro chladnější večery. Pro ty, kterým se nelíbila, dejte jí ještě jednu šanci! I tak ale nedoporučuji naslepo, protože vím, že mnoho lidí může být zklamaných a čekat něco úplně jiného, než co je. Viděla jsem, že mnoha lidem připadá parfém obyčejný, ale s tím nemohu než nesouhlasit. Je to komplexní a mnohotvárný parfém, a to natolik, že jsem ho zpočátku nesnášela a dnes ho miluji!

Taurien

Může být pach rostlinného původu vnímán jako živočišný? A může být živočišný pach vnímán jako čistý? Tyto a další paradoxy obsahuje Bílé pižmo.

Pro mě voní jako čisté pižmo, lehce sladké, s lehce živočišným nádechem. Považuji ji za uklidňující, jemnou, velmi uklidňující vůni, kterou si mohu obléknout po sprše na závěr náročného dne. V tomto smyslu je ideální na cesty, když mám obchodní schůzky, protože mi dodává tu bublinku, do které se mohu po náročném dni schovat v hotelovém pokoji. Z nějakého důvodu, představuji si, že souvisí se vzpomínkami na dětství, převážně pižmové vůně evokují něco mateřského, co vás schová do sebe.

Má mírnou stopu a vydrží mi na kůži asi 4 hodiny (mám verzi EDT), nanáším ji štědře. Její trvání není příliš dlouhé, ale pro mé účely, kdy ji používám k relaxaci před spaním, stačí.

Vůně 6,5/10
Výdrž 4/10
Probuzení 6,5/10
Kvalita/cena 6/10
Všestrannost 5/10
Balení 6/10
Koupil bych si znovu? Pravděpodobně ano

MellyHelly

Právě teď mám nejraději slavný TBS White Musk. Mám ještě trochu, jen trochu z lahvičky s olejem z roku 1990. Ano. Pořád tam je. Tehdy jsem ji používala v olejové verzi. Tehdy dobrý, velmi dobrý, teď nevím, jestli ho přeformulovali.
Nikdy jsem nic podobného v těch letech necítil. Ne že by to byla nějaká rafinovaná, sofistikovaná vůně, ale byla příjemná, i ve verzi do koupele, ale musím říct, že po několika dnech po sobě mě velmi unavila a musela jsem ji na chvíli nechat stranou.
TBS kdysi rozdávala myriády brožurek, v nichž vysvětlovala, co je to slavná syntetická nóta bílého pižma, a popisovala ji tak, že voní nejvíc po zvířecím pižmu.
Mah... to bude...
Každopádně TBS zůstává jedním z nejlepších v oblasti syntetických pižmů a olejová verze byla ještě lepší.
Toleruji tento a několik dalších věcí, jako je "bílé pižmo". Pro ostatní je teď svět plný opravdu nudných a levných bílých pižm.
Myslím, že nejotravnější na tomto žánru je všudypřítomná nóta lilie, protože nakonec je 'bílé pižmo' typickou formulí blízkovýchodní parfumerie.

bourcet

Předmluva: tato recenze se týká parfémového oleje. K EDT se nemohu vyjádřit.

Na této vůni je něco magického. Jako že mi doslova připomíná vůni magického oleje, pokud se takhle snížíte. Podle nás bláznů, kteří to dělají, je pižmo spojeno s planetou Saturn a vždycky mi připomene mou kamarádku Kat, která bydlela v divné garáži na Greenpointu a zabývala se kabalou.

Ale odbočím, tahle vůně je celá o pudru, ale v tajemném, okouzlujícím smyslu. Glamour, jako schopnost měnit tvar, měnit se, projevovat iluzi. Dobře, uvědomuju si, že mluvím o The Body Shop a že se do vás pustím jako Aleister Crowley, ale doslova to se mnou tahle vůně dělá. Uznávám, že čisté, pudrové, mýdlové tóny této vůně mohou většině připadat dost vanilkové, ale je to právě ta saturnská strohost, která podle mě tolik rezonuje. Ta čistota je zbožnost, jednoduchost pro jednoduchost vibrace je základem veškerého půvabu. Nebudete svádět, projevovat se, klamat na špinavé břidlici. Nejdřív si dejte zatracenou sprchu. Před líčením si nanes hydratační krém. Ohol se. Připravte si plátno. Jak nahoře, tak dole.

Tohle je Laura Palmerová mezi parfémy. Na první pohled je základní, čistá, hezká. Mýdlová sprcha, prací prášek, pěna na holení, prací prášek. Pod ní se skrývá temnější, tajemné, svůdné jádro. Královna plesu, která je tajně sexuální pracovnice závislá na koksu? Bílé pižmo. Věci nejsou vždy takové, jak se zdají.

claudette

Body shop byl obchod, kam jste si chodili prohlížet konkrétní vůně, se zvláštním interiérem, s odlišným přístupem než ostatní obchody v 90. letech... Když jsem tam šla poprvé, bylo to proto, že jsem ucítila parfém od své přítelkyně, a přesvědčila maminku, že jsme si šly koupit slavný White Musk.
Pro mě je to ten pravý White Musk, ten, který určuje měřítko proti všem těm, které přišly později. Chutná svěže, čistě, suše, bíle, po létě, větru, slunci.
Oblíbila jsem si ho a po letech, kdy jsem od něj byla vzdálená, jsem se rozhodla, že si ho znovu pořídím. Doporučuji ji všem, kdo mají rádi bílé pižmo, je to skutečný skvost za cenu, která je stále ještě nízká.

Andreza Camila

Hodně mi připomínala ty staré Avon parfémy (třeba touch of love, ty), ale moc se mi líbí její vůně, vydrží mi na kůži dlouho, skoro celý den, projekce na mě nevydrží déle než 2-3 hodiny, přijde mi na mě hodně květinová a trpká, ale čichu neškodí, používám ji kdykoliv během dne, i v létě, protože když víte, jak ji používat, je velmi decentní a romantická.

Tessia

Současný olej s bílým pižmem nevoní ani zdaleka stejně jako olej, který jsem si koupila poprvé před 25 lety, je jisté, že ho opět přeformulovali a je to škoda, nezanechává stejnou stopu hodiny a dny jako v minulosti, byla to vynikající vůně, kterou vydával po pár tazích, které jste si dali na krk aplikátorem, který měl uzávěr, a voněli jste celý den, dokud jste se nesprchovali nebo dokud jste nevyprali impregnovaný oděv.

Synkovska

Takto voní mlha v Kuala Lumpuru. Osvěžující a hustá zároveň. Svěžest malých kapiček a tíha tropického vzduchu. Teplo a led v jedné láhvi. Pro sebe nečekaně jsem si ji koupila v dyutiku cestou z Malajsie - koupila jsem Sakuru pro kamarádku a ucítila tenhle zázrak. Vystihla mou náladu na sto procent. Slyším hodně aldehydů, pak jemně spadá do dlouhotrvajícího pižma. Základ s lehkým orientálním nádechem.
Logické pokračování mé lásky k Blanchou od Bairdota a Iris od Prady - tyto tři vůně jsou pro mě ve stejné linii, na stejné vlně. Bílé pižmo je neuvěřitelně intimní, chvílemi si v něm připadám nahá, i když pro mě je to docela officey...... Ale je v ní dojemný dotek, zranitelnost. Která vychází ve vlnách. Není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Bílá, ale tajemná, kouřová....

Jo Zefin

Je tak jemná, ale vytrvalá, že jsem celý den jako v obláčku. Všimněte si, že tělová mlha je mnohem intenzivnější než EDT a EDP, i když by to mělo být naopak. A když už jsem si koupila tělovou mlhu, vydrží dlouho a visí na oblečení, dokud se nevypere. Nosím ji jako obláček.

katyushok

Pro mě je to vůně čistoty. Možná proto, že většina pižmových vůní se na mně vymývá. Je příjemná, není křiklavá, sedí blízko, výdrž je úžasná - 12-14 hodin klidně - na oblečení vydrží až do dalšího praní. Kosatec, růže a dubový mech - co jiného je potřeba v našem omláceném IFRA'ové smrtelném světě :).
UPD: vytáhla jsem větrovku na jaro - na rukávu je cítit bílé pižmo z podzimu. úžasné.