Nio podle Xerjoff je Woody Spicy vůně pro muže. Nio byl/a uveden/a v roce 2009. Vrchní tóny jsou Bergamot, Zelené tóny a Neroli; střední tóny jsouKardamom, Růžový pepř, Jasmín a Muškátový oříšek ; základní tóny jsou Vetiver, Virginský cedr, Guajakové dřevo, Jantar (ambra) a Pačuli.

Afrikano
Po boji s FedExem o doručení zásilky, kterou mi nechali v domě vzdáleném 50 mil, mám konečně tuto vůni ve své sbírce. Je to zdaleka jedna z nejlepších bergamotových vůní, které jsem kdy cítila. Je to svěží polosladký citrus, který má velmi čistý vetiverový dry down. A dlouhá výdrž a projekce je také obrovská. Původně jsem si myslela, že 50 ml této vůně bude příliš málo, protože svěží vůně nemají tendenci dlouho vydržet, ale tato vydrží klidně 10-12 hodin. A i u této vůně platí, že stačí málo. Je to velmi snadno nositelná a čistá vůně a nedokážu si představit, že by se někomu nelíbila, pokud nemáte tendenci odklánět se od citrusových vůní. Navíc v krabičce přišla s parádním malým meteoritem. Za mě 10/10

billih
Řekněme, že humbuk kolem Nio je zcela přehnaný. A já jsem obdivovatelkou Xerjoffu, miluji různé parfémy. Nio jsem vyzkoušela z objevitelské velikosti, která vydržela asi 30 použití. Je to dokonalý unisex, nic výrazně mužského na ní není, velmi univerzální pro všechny příležitosti, od rána až po večer.
Vůně je čistě zelená, není cítit ani suchá, ani vysušená. Na bázi bergamotu převládají zelené tóny, listy řezané vodní rostliny, jak si představuji jakousi abstraktní mízu, lépe bych to nedokázala popsat, a proto je velmi dobře nositelná v horkém, až parném počasí. Pak velmi decentní směs koření a dřeva, jantaru. Parfém se velmi málo promítá a v sušení se mírně vyvíjí a mizí do slabé dřevitosti, bohužel velmi brzy, asi po 2 hodinách.
Vůně je určitě dobrá, ale ne tak originální a vůbec ne zapamatovatelná. Jistě je v tom nějaká vize, přesný cíl parfuméra, ne všechno musí nebo chce být rušivé, proboha, ale kdybych byl slepě tázán, nikdy bych neřekl, že je to elixír za 5 000 eur na litr. Pro mé pojetí parfémování sebe sama a výběru toho, co k parfémování použít, tento výdaj nepřipadá v úvahu.

AR1984
Xerjoff Nio je dobrý parfém, ale jeho marketing je naprosto špatný! Podle marketingu si možná představíte super citrusovou vůni, jako luxusní citrusový džus, ale tak to není.
Většina recenzí vystavuje Xerjoff Nio jako referenci na citrusový citronový parfém. To však není pravda. Xerjoff Nio je mnohem více zelený parfém než citrusový parfém. Proto byste si tento parfém neměli kupovat potmě jako krále citrusů, protože to není citrusový parfém jako takový.
Nio má blíže ke stylu 212 men, arbo od boticário, green irish tweed od creed, než k jiným citrusovým vůním, jako je Dior Cologne, Bergamoto di Calabria, mugler cologne. Šel bych tak daleko, že bych řekl, že Nio je zelený irský tvíd od Xerjoffa, protože má realistickou vůni dřeva.
Nio vychází velmi intenzivně a realisticky vonící po superzelených citrusech. Závěr je velmi zelený. Připomíná velmi zelenou a rafinovanou verzi Bvlgari pour homme. Je to jako cítit vůni citronu na stromě dlouho předtím, než dozraje. Tato silná, superzelená citrusová vůně vydrží jen asi 15 minut. Od té doby je vůně převážně zelená až téměř do konce, kdy se stává více dřevitou.
Po 15 minutách nastupuje realistická svěží zelená vůně. V tomto okamžiku parfém získává lehce léčivou vůni, která připomíná oblíbené čaje, jako je heřmánek a meduňka. Tato realistická svěží keřová vůně s čajovým nádechem přetrvává přibližně 3 hodiny po prvních 15 minutách.
Po 3 hodinách přichází druhá nejlepší část parfému, kterou je santalové dřevo protkané sladkým čajem. Na konci sušení se objevuje více santalového dřeva s čistou dřevitou příchutí a efektem sladkého čaje v pozadí. Toto sušení mi trochu připomíná sušení vůně Chez Bond od Bond No. 9, která voní po santalovém dřevě s příměsí čaje v sušení. Jelikož Chez Bond je klonem zeleného irského tvídu, trochu připomíná suchý tón tohoto parfému.
Je parfém dobrý? Ano, ale podle mého názoru je spíše umělecký než komerční. To ale neznamená, že je náročná nebo složitá. Parfém je umělecký, protože se zaměřuje spíše na realističnost než na pohodlnost. Nio není obtížná, ale není ani komerční, ani to není pracovní parfém. Vůně Nio, zejména na začátku, připomíná syrové, realistické prostředí buše. Uprostřed křoví jsou stromy lanranže a citronovníky, ale převládá vůně křoví. Je svěží, orosená, Nio jako by vdechoval vůni buše v horách, ale není to příjemná vůně pro práci. Pokud budete tento parfém nosit v práci, budete vypadat jako hippie.
Xerjoff Nio září jako turistický parfém. Pokud máte rádi přírodu, procházky po starých městech, plážích, historických vesnicích, horách apod. V těchto situacích parfém zazáří a jeho vůně přináší atmosféru dobrodružství, objevování. Je to dobrý parfém pro procházky v přírodě, zejména v přírodním prostředí. Na nošení v interiéru je však příliš léčivý. Nio je parfém pro bohaté cestovatele. V pracovním kontextu však může působit až averzivně díky svému silnému zelenému léčivému tónu.
Nio je luxusní terapie. Je to parfém spíše pro potěšení sebe sama než pro přijímání komplimentů. Takže ti, kteří používají parfémy s ohledem na maximální počet komplimentů, mohou být frustrováni. Pokud vám však na komplimentech nezáleží a máte rádi zelené, léčivé parfémy, pak by to mohla být dobrá koupě. Nezapomeňte, že Nio je parfém, který můžete nosit sami pro sebe a být s ním spokojeni. Protože má velmi vysokou cenu, musíte hledat něco velmi specifického.
Pokud za své životní parfémy považujete 212 Men a Arbo by Boticário, pak by tato koupě byla vylepšením.
Parfém působí velmi dobře. Způsobuje sice anosmii, v některých momentech ho už necítíte, zejména při vysychání, ale jindy ano. Dobrá výdrž 8 až 10 hodin a dobrá projekce po dobu 3 hodin.

Oleg_Dem
Velmi jasná a zvonivá na začátku - citrusy a hodně pepře. Žádné další tóny. Postupně se zjemňuje, vymývá se a po 4 hodinách na kůži zcela mizí. Stopa je krátká. Kde je základ? Žádná není. Je to parfém, ale kde je jeho výdrž? Nedoporučuji kupovat, jsou to vyhozené peníze. Krásná drahá prezentace, za kterou není nic.

lorenx0
Připomíná mi slunečný jarní, ale i zimní den, kdy lehký svěží vánek přináší lehce nasládlé zelené vůně rozkvetlých stromů a rostlin, které prohřáté sluncem ožívají a uvolňují do vzduchu své esence. Považuji ji za nadčasovou a nestárnoucí vůni, protože člověk se odjakživa snažil tyto vůně, které nevím, proč jsou definovány jako "koloniální", napodobit, ale tady jsme na velmi vysoké úrovni, při zasychání, kdy citrusová část slábne, zelená vůně má tendenci převzít trochu hořkou a pak se opět zjemnit lehce dřevitými tóny, je cítit přirozenost a kvalita surovin a podle mého názoru by každý muž měl mít ve své sbírce vůni neroli... . Trvanlivost: extrémní, konečně mohu říci ne těm, kteří se v zájmu prodeje svých výrobků vymlouvají, že svěží vůně nemohou vydržet....

JacobChile
Velkolepá a oslnivá citrusová vůně, svěží, jako když uříznete stonek z citronového listu, s několika kapkami jiskřivého, čerstvě nakrájeného koriandru a v pozadí s bylinným vetiverem nejvyšší kvality. Svěží, jemné bílé květy vyvažují kompozici, která dlouho vydrží. Ve svém středním pásmu má něco neodolatelného, musí to být směs koriandru s čerstvým vetiverem v pozadí, spolu s ovocným, lehce kořeněným nádechem, který jí dodává povzbuzující, slunečný tón. V horkém létě je to ráj a staví se tak na stranu moderních svěžích vůní, z nichž mnohé jsou si navzájem velmi podobné.

Naughtius Maximus
Tento parfém zničil všechny ostatní citrusové vůně na trhu a nastavil laťku tak vysoko, že už to ani není zábavné. Myslím, že tady se cena potkává s očekáváním.
Vyvíjí se velmi pomalu a ráda ji nosím na noční akce, hlavně ji miluji, když se probudím a ještě cítím nějaké zbytky. Citrusy jsou stále ještě přednastavené, i když velmi jemné, a je tam nějaký čistý, výrazný vetiver.
Poměrně drahá a přála bych si, aby dělali menší velikost lahviček, jako u Mefista. Když si koupím vůni za 200 €, nebaví mě ji nosit každý den, to pro mě maří účel, chcete-li, "vydělat" si na tu lahůdku.
Raději ji nosím při událostech, které jsou pro mě výjimečné. Výjimečný požitek pro mě a lidi kolem mě.
Výkon je slušný kolem 8 hodin plus minus v závislosti na počasí. Projekce je slušná prvních 30-50 minut, kdy zanechává pěknou auru a siláž kolem sebe i po sobě. Poté je spíše blíže k pokožce a nakonec se stává kožní vůní po 3 hodinách.

Elfabio
Čistá, svěží, ovocně-květinová, výrazné citronové tóny v úvodu, krásně lehká a luxusní, aniž by byla agresivní. Skutečně krásný výtvor, v sušení se stává hřejivěji sladkou a jantarovou, aniž by někdy přešla do sladkosti. Je to vůně, které se doposud daří udržet cedrové a citrusové tóny po nejdelší dobu. Pro mě vůně, kterou může snadno nosit muž i žena.
Velmi vhodná pro slunečné dny.

Roberval O Ladrão de Choc
Konečně jsem vyzkoušel dlouho očekávaný (alespoň mnou) Xerjoff Nio.
A musím říct, že jsem... ZKLAMANÁ. Víte, myslím si, že za ty peníze je tu až příliš mnoho.
Nio je dobrý parfém, ale není lepší než Renaissance, která Nio překonává jak vůní, tak cenou za mililitr. Je těžké pochopit, proč Nio stojí dvakrát tolik.
Tóny jsou kvalitní, takže to možná ospravedlňuje cenu. Ale... Nio nemá žádné tóny, které jsou v parfumerii vzácné, extrémně vzácné nebo alespoň draze dostupné (jako je santalové dřevo, oud, ambra, orris atd.).
Možná největším hříchem Nio je existence renesance. Nejen proto, že má podle mého názoru lepší vůni, ale když si vedle sebe postavíte 100ml lahvičku Renaissance a 50ml lahvičku Nio a uvědomíte si, že stojí prakticky stejně, je vám jasné, o čem mluvím.
Dalším bodem je, že na trhu je spousta vynikajících citrusových parfémů.
Očekávala jsem, že Nio bude něco, co mě přenese do jiného světa, ale nepřenesl mě tam. To je škoda.

laenfermeria
Nio je doposud nejsvěžejší, nejčistší, nejelegantnější a nejdéle trvající citrusová vůně, kterou jsem kdy měla tu čest vyzkoušet; bezpochyby nejlepší.
Představte si velmi čistý bergamot, ruku v ruce se zelenou svěžestí vetiveru a pozadím bílých květů, který po 5 nebo 6 hodinách zůstává jako právě nanesený a postupně do sebe vpouští lehce krémové pačuli, přičemž se stále promítá počáteční citrusová svěžest... a pokračuje dál a dál a dál až do noci.
Není mýdlová, je svěží, sen každého milovníka citrusů nebo každého, kdo, žijícího ve velmi horkých oblastech, potřebuje zapomenout na přehnané aplikace a udržet si pocit svěžesti po celý den a dokonce navázat na výlet s přáteli, aniž by se zastavil doma. Ideální pro všechny časy a příležitosti.
Kvalitu jejích složek mohu označit jen jako vynikající, stojí za to si ji pořídit. Spočítejte si to, ale já jsem si to spočítal, dvě aplikace a hra, mnohem výhodnější než jiné zdánlivě levnější možnosti, ale ani zdaleka se nepřibližuje kvalitě a délce trvání návrhu Xerjoff, to hraje jinou ligu. Naprosto unisex.
Podle předpovědí má být léto obzvlášť intenzivní... aspoň si to nenechte ujít, už jsem si objednal.

WolfCat
Málokdy se stane, abyste mohli o citrusové vůni říct "Drahá!". Svěžích bergamotů je na trhu spousta a dnes už ničím nepřekvapí. Nio však uspěla v mnoha ohledech. Je tu ještě jedna rovina. Po ní se jiné (a 100+ vyzkoušené) citrusové "fresh" s čistým svědomím posílají do koše. Především díky úžasné kvalitě zvuku. Poměrně hlasitý, rozhodně vytrvalý, ale po celou dobu velmi velmi velmi velmi čistý, přirozený, jasný. Tak teplý (od kardamonu), přímo svěží zelený bergamot pozitivní. Jednoduše slavnostní. Pro zvednutí nálady - úžasné.

MENESTREL
VERDIKT BARDA
Nio je šťavnatá a zelená jako pomerančový háj. Je věrná módu Xerjoff, první hodinu výbušná jako 1861 Renaissance, pak se zklidní, ale stále velmi výrazná, každý tón oznamuje mimořádně vysokou kvalitu ingrediencí. Má také kontinuální směs, která se stala charakteristickým znakem řady Xerjoff. Dobrá zpráva pro ty, kteří se nemohou nabažit jiných niche citrusových kolínských, protože nestálost žánru a Nio vydrží a vydrží HODNĚ!
5 svitků (mistrovské dílo)

Благов Андрей
Pravá italská škola. Rodokmen, zvonění, krásné citrusy. Souhlasím s tím, že na začátku jsou slyšet mýdlové tóny, zřejmě tedy pranice neroli, ale asi po hodině a půl úplně odezní a už se nevrátí.
Čekala jsem s obavami, jak se zachová jasmín, to se ukázalo. - Marně. Jasmín je dokonale začleněn do kostry vůně, nedominuje a skrývá svou indoliovou podstatu. Díky vytrvalosti a plnosti je vše velmi dobré. Ve třicetistupňovém vedru vydržela sebevědomě 6 hodin, v "posledních hodinách svého života" se rozvoněla v okruhu jednoho metru. Jsem rád, že ji mám ve své sbírce, doufám, že nezklame ani v chladném období.

ThEnAuGhTyPrOf.
Páni, jen dva měsíce a já o něm stále básním....... "Svatý grál" všech citrusů.......... Ačkoli vážně....., fragmenty se liší nos od nosu, takže mnozí mohou nesouhlasit s tím, co o Nio říkám, a já to naprosto respektuji.... Když už jsme se dlouze rozpovídali o této letní citrusové kráse, ráda bych si přečetla nějakou VAŠI ve fraglandu - vašich TOP 10 niche vůní na bázi citrusů!!!
Tady jsou ty moje:
1. Xerjoff Nio