Uden podle Xerjoff je Aromatic Spicy vůně pro muže. Uden byl/a uveden/a v roce 2009. Vrchní tóny jsou Citrusy, Citrón a Grapefruit; střední tóny jsouRum, Guajakové dřevo, Santalové dřevo a Růže ; základní tóny jsou Vanilka, Káva, Pižmo a Ambra.

AR1984
Dvě hodiny slávy a obyčejné dřevité vysychání.
Nikdo nemůže popřít, že tradiční uden výstup je jedním z nejkrásnějších. Je to velmi čistý citrusový jantar, téměř průzračný. Cítíte sladký citrusový oblak s citronem a rumem. Vůně kávy je nenápadná a spolu s vanilkou dodává parfému citrusově trpkou hloubku, ale mnohem čistší než u Chanel Allure Blanche.
Nejsou zde žádné výzvy a vše je velmi snadné. V teple se však parfém nepromítá a po dvou hodinách zůstává obyčejnou dřevitou vůní až do konce. Na projekci mi tolik nezáleží. Ale dokázala si udržet hloubku až do konce, a to i s nízkou projekcí.
Také citron je velmi těkavý. Po roce v brazilském horku už je cítit, že parfém ztratil hodně citronu a vrchních tónů. Jestliže jsou svrchní tóny nejlepší částí tohoto parfému, po roce, kdy byl otevřený, je velká část počáteční jiskry pryč.
Citrusy v niche parfumerii mají stejný problém jako značková parfumerie: jakmile parfém ztratí své vrchní tóny, velká část potěšení z jeho nošení zmizí, protože vůně už není stejná.
Kupovat oddělené citrusové parfémy je loterie. Většinou se to nevyplatí ani za poloviční cenu, protože parfém ztratil své vrchní tóny a rozdíl oproti vůni zapečetěného parfému ovlivňuje zážitek.
To je lekce, kterou jsem se naučila. Pouštět citrusy může být past. Pokud vám na penězích nezáleží, kupujte vždy uzavřené citrusové parfémy. Uden, stejně jako další niche citrusové parfémy, je třeba kupovat zapečetěné každých 6 měsíců nebo maximálně 1 rok, abyste měli co nejlepší zážitek. Pokud si koupíte neotevřený uden, který byl otevřený déle než rok, není stejný jako originální parfém.
Uden, který byl otevřený déle než 1 rok, nevoní stejně jako uzavřený uden. Váš čich si možná rozdílu nevšimne, ale v průběhu let si uvědomíte, že 10 %, 15 % rozdíl ve vůni, někdy i více, má zásadní vliv na váš zážitek a radost z nošení parfému.
Vezmeme-li v úvahu vše výše uvedené o výkonu, zasychání a nestálosti vrchních tónů, je uden drahou investicí. A nemá smysl litovat, že ji nosíte, a nechávat ji na poličce. Jakmile parfém ztratí své vrchní tóny, nebude vás vůně zajímat tolik jako dříve. Už jsem litovala, že jsem nosila dražší citrusové parfémy, a nakonec to za to nestálo. Vůně se změní natolik, že už to není ten samý parfém.
Takže to je všechno. Citronový parfém je třeba nosit jednou za 6 měsíců (nebo maximálně 1 rok) a bez výčitek. Nemá smysl litovat, že nosíte citrusové parfémy. Existuje obava, že se přestane používat, ale přesto se nevyplatí uchovávat citrusové parfémy příliš dlouho, 3 roky nebo déle. Chápu, že mnoha lidem ztráta vrchních tónů nevadí (nebo si ji neuvědomují) a jsou s tím smířeni.

calvofe
Na xerjoffově webu jsem poznámky nehledala, ale tady na fragrantice jich je mnoho a já cítím jen tři. Je to poměrně konzistentní, monolitická vůně s téměř žádným vývojem grapefruitu, gaiac wood a pižma. Je v ní několik velmi kvalitních citrusů, poměrně drsných a trpkých a s velmi lehkými sladkými doteky, nevím, jestli je to kvůli rumovému nádechu. Citrusy mají dřevitý nádech a nejvíce je cítit typické xerjoffovské pižmo, které tak často používá, aby dodal svým vůním dlouhou životnost. To syntetické pižmo si musíte maximálně zamilovat.
Vůně je fajn, problémem je cena. Myslím, že se nevyplatí ji kupovat, protože má příliš generickou vůni. Klidně můžete jít do značkových nebo levných značek a najít něco podobného. I když kvalita tam je, nestojí za to utrácet takové peníze, pokud si to nemůžete dovolit. Niche parfém těchto vlastností a těchto cen si zaslouží nabídnout něco víc.

santeripe
Nechci znít jako snob a mám jen vzorky, takže nemám motiv k předpojatosti. Ale tato vůně je pro můj nos mnohem lepší než Allure Homme Blanche EDP. Úplně jiná liga realističnosti, svěžesti a živosti. Moje první reakce na Allure byla "hmm...", na tuto "oh wow!".
Tohle voní jako sklenice realistické limonády, na které jsou hřejivé a nesmírně realistické hladké tóny vanilky a rumu/kávy. Hlubší tóny jsou patrné hned po nastříkání na papír. Na kůži má citrusový úvod lepší krytí. Celou vůní se také line mátový vánek. Děje se toho hodně a vše je krásně vyvážené. Málokdy cítím něco tak harmonického a krásně sladěného.
Allure Blanche EDP voní jako "kolínská" verze tohoto obecného tématu. Všechny efektní ozdoby byly zbaveny a soustředí se pouze na mužnou vanilku + citron. Není zdaleka tak realistická, detailní a komplexní. Také poněkud postrádá celkový směr a strukturu. Prostě voní jako "kolínská" bez jasného bodu zaměření. Je to jako sledovat video v 360p VS 1080p.
Se suchou vůní Allure získáte mužnou DNA Chanelu, která se nachází také v Bleu de Chanel. Zde nepoznávám žádnou konkrétní DNA, kromě realističnosti, kterou někdy disponuje Xerjoff. 1861 Reneissance je další fotorealistická Xerjoff. Ale Erba Pura má k fotorealismu nejdále... Recenze na tento rozdíl upozorňují a ještě se mi nestalo, že by mě vysoce hodnocený Xerjoff zklamal. Je to kvalitní zboží, určitě si pořiďte vzorek!

Gervinmorales1
Když jsem si poprvé nastříkala vzorek, tato vůně ve mně vyvolala jediný dojem. "Takhle by měl vonět muž." Takhle bych měl vonět "já". A s touto myšlenkou jsem stiskla spoušť a koupila si plnou lahvičku. Nejvíce mě uchvátila skutečnost, že tato vůně ve mně vyvolávala lehký pocit tabáku. V tónech sice žádný tabák není, ale v mém nose jsem jeho slabé náznaky zachytila. Možná je to tím, jak se rum a citron mísí, aby to vytvořily, nejsem si úplně jistá, ale líbí se mi to.
Jsem si jistý, že jsem si stejně jako mnoho dalších koupil Xerjoff Naxos kvůli humbuku. Byl jsem však uveden do zcela nového světa osvícení. Uvědomil jsem si, že Xerjoff není jen poníkem jednoho triku, jehož nejlepší vůní je pouze Naxos. ne, Tahle vůně! Tohle by měl být lídr a humbuk pro značku Xerjoff - Uden je sofistikovaný, silný a ohromující představitel gentlemana! V úvodu se ozve SILNÝ výbuch citrusů/citrónu, tu a tam s nádechem sladkého rumu. Po zhruba 3 až 4 hodinách neuvěřitelné projekce zůstává jeho dřevité pižmo suché. Občas se ještě objeví lehké náznaky citrusů/vanilky, ale pižmo začíná skutečně přebírat vládu. Samotný dryown mi vydrží solidní 3 hodiny, takže bych si užívala tuto malou bublinku Udenu, která mi zůstává kolem nosu. Je nesmírně uvolňující a zároveň osvěžující. Nenechte si tuto vůni ujít, stojí za každý utracený cent!

laenfermeria
Kolega byl tak laskav, že mi umožnil nejen ochutnat, ale také poprvé vyzkoušet, takže nemohu jinak než poznamenat, že prezentace je fantastická a přispívá k požitku ze zážitku.
Je to poprvé, co mám dojem, že cítím tři odlišné a pro mě dokonale identifikovatelné fáze (dezerty).
Velmi citronový začátek připomínající citronový koláč, ale bez striktnosti a syntetických vůní, něco spíše "pro dospělé" díky hořkosti grapefruitu a alkoholickému tónu rumu. Později se vyvíjí a objevuje se pudink s vanilkou, tón, který ji bude provázet až do konce a nabývá na důležitosti, končí jakýmsi rýžovým pudinkem s vanilkou navíc, z něhož je mi trochu špatně.
Nechutnalo mi, ale podle mého skromného názoru, a to i při ocenění kvality složek a téměř gastronomického zážitku, nepatří k mým budoucím volbám (velmi pravděpodobně kvůli mému celkovému nezájmu o dezerty).
P.S. Nakonec, jak už to tak bývá, si místo ve sbírce najde, opět díky laskavosti výše zmíněného přítele.

Ivanus
Vůně -Uden Xerjoff
Lahvička z - 2016
Uden je luxusní, elegantní a sofistikované citrusové nebe s úžasným nádechem vanilky, rumu a kávy a s něžnou stopou dřevitosti a ambry.
Má jistou podobnost s vůněmi Allure Edition Blanche a Sport Eau Extreme od Chanelu a Habit Rouge od Guerlainu,ale je v úplně jiném ranku.
Uden je jednou z nejsympatičtějších vůní od Xerjoff.
Výdrž - 8/10(8+ hodin)
Výraznost/projekce - 7,5/10 (mírná výraznost a výraznost po dobu prvních 2-3 hodin, poté se vůně přitiskne ke kůži po celou dobu vývoje vůně).
Počasí - Víceméně pro jakékoliv roční období, osobně bych ji nenosila v opravdu chladných zimních dnech.
Univerzálnost - 9/10
Věk - 21+
Komplimenty - 9/10
Vůně - 10/10
Hlavní tóny podle mě -
citron, vanilka, rum, káva, guajakové dřevo, ambra.
Drydown je úžasný a dostává se mi do něj káva,pižmo,dřevo,vanilka a ambra.
Emoce -královská,sofistikovaná,svůdná,luxusní,nóbl.
Příležitost -Víceméně pro každou příležitost.
S touto vůní budete sklízet komplimenty a LÁSKU. mohla by to být pěkná podpisová vůně.

bilbul
Šovinisté! Speciálně jsme ji přisoudili pánské vůni, aby sváděla dámy, které pro potěšení z poslechu tohoto citrusově-dřevitého nektaru zůstanou v blízkosti jeho zdroje...;)
No mužná, tak mužná - budu ji aplikovat na mužskou polovinu sebe sama.
Souhlasím, že ve vrchních tónech je velmi podobná Allure pro muže.

Львица
Je prostě neskutečné, že by se to někomu nelíbilo. Citrusová exploze, slunce, teplo, krása všude kolem! Prostě pozitivita! Je v ní něco až dětsky lahodného, limonáda v tom nejlepším slova smyslu! Později se připojí krémovitost pěny, ale ne černé kávy, ale možná cappuccina? Vynikající! Zároveň je stále cítit "dospělácké" drahé zázemí. O výdrži nemůžu říct nic špatného, zůstává na mně slušně. Stručně řečeno. Miluju ji!

gab_caroccia
Zdaleka nejsmyslnější parfém z řady Xerjoff Shooting Stars part 2!
Uden se otevírá lahodnou příchutí grapefruitu a citronu, poté zahřeje pokožku rumem a končí krásným sušením vanilky a trochy kávy.
To nejlepší z celé řady, spolu s Nio a Oroville.

лиса
Mně, stejně jako těm, kteří psali níže, nepřipadá vůně příliš mužná. Pro dva - to je její nika. Ze začátku je na mě příliš silný alkoholicko-kávový tón, nebo spíše espresso....., kde je skoro jedna kávová pěna - miluji ji! Pak celý zvuk zjemní krémový vanilkový tón a z rumu zůstane jen příjemná jemná pachuť. Příjemná, hřejivá a aromatická. Rose on me happened((((

Roge
Nemůžu uvěřit, že se na Udena vrháte. Chystám se udělat screenshot této stránky a ukázat to Bohu!!! Přišlo mi to trochu janusovské, ale zajímavým způsobem. Citrusy ve vrchní části oslní čistou směsí klasických ingrediencí, které doplňují aromatickou stránku Udenu. Zbytku vůně dominuje káva a vanilka zvýrazněná citronem z citronu a citronem z růže. Za zmínku stojí také rum, který je poněkud utlumen. Malá dávka alkoholu nepopírá fakt, že i tak budete potřebovat licenci na alkohol, abyste si s touto vůní mohli pohrát. Drydown mě trochu překvapil zčásti svou do očí bijící podobností s Montale's Incense Cafe. Tato vůně má daleko k vůni z obchodního domu a vydrží pěknou chvíli. Do budoucna nikdy neházejte kameny na slunce, nedosáhnete na něj.

leancardbr
Vynikající!!!
Otevírací rumová, citrusová, dřevitá, se super moderní, univerzální vůní, je to nika z řady vůní jako Allure Sport, Le Male, Armani Code a Spicebomb, alespoň mně tyto vůně trochu připomíná. S mnohem lepší kvalitou, definovanými tóny, daleko lepší.
Ideální na večírky, neformální vycházky, opravdu velmi univerzální.
Vůně 10/10
Projekce 9/10