Cécile ZarokianHodnocení parfému 3.92 z 5 s 1,551 hlasy
Material podle Amouage je Orientální Vanilla vůně pro ženy a muže. Material byl/a uveden/a v roce 2021. "Nosem" za touto vůní je Cécile Zarokian. Vrchní tóny jsou Elimi a Pačuli; střední tóny jsouBenzoin a Madagaskarská vanilka ; základní tóny jsou Fazole tonka, Kadidlo, Labdanum, Guajakové dřevo, Agarové dřevo (oud) a Vonokvětka.
Amouage doplňuje kolekci Odyssey o dvě nové vůně: Decision a Existence
od Igor Masyukov

Najma5555
Nepoužívejte je naslepo, zvláště pokud vám vanilka připadá gurmánská. Vůbec není gurmánská. Dejte jí šanci, až se naskytne příležitost vyzkoušet ji na své pleti, protože právě tam se odehrává alchymie. Takto vanilka Material, která se v recenzích tohoto parfému objevuje na předních místech, jen pomáhá citrusovým tónům elemi vyzvednout osmantus v pozadí a spolu s ním vytvořit jantarový akord, který spolu s labdanem a benzoinem podpoří nesmělou, suchou květinu, připomínající orientální "vaši kůži, ale lepší". Je neuvěřitelně krémová, aniž by byla laktonická. Lze ji použít i v létě, protože je kupodivu osvěžující. Celá připomíná balzamickou stránku myrhy, kterou MILUJU.
Azumi79
𝓜𝓪𝓽𝓮𝓻𝓲𝓪𝓵 𝓐𝓶𝓸𝓾𝓪𝓰𝓮 🪐.
Material de Amouage je klasifikován jako dámský parfém. Ale co vám budu povídat, je to totální unisex, takže chlapi, nenechte si ujít tuto recenzi.
Pryskyřice... Vanilkové kadidlo a fazole Tonka. Upřímně se po ní cítím super dobře. Má zaoblenou vůni, ale zároveň je uhrančivá a návyková.
Je to jako být v orientálním domě, na rohoži tatami s tyčinkou vanilkového kadidla a fazolí Tonka. Tichá hudba, žádné texty a oblékání na rande.
Amouage obvykle není jednoduchá, ale tomuto výtvoru lze vytknout, že je jednodušší než jeho sestry.
Je to, jako kdybyste odebrali citrusovou část Ani de nishane a vložili do ní výstup Gran Soir s trochou kadidla.
Zahalí vás do sladké a tajemné bubliny.
Zjistila jsem, že Cécile Zarokian je jednou z mých nejoblíbenějších parfémářek, s vanilkou pracuje vznešeným způsobem.
Přišla ke mně domů, protože bez ní nemůžu být, miluju ji ❤.
Vůně 🪐🪐🪐🪐🪐.
Duration🪐🪐🪐🪐🪐.
Allegrettto
Zdá se mi, že mnoho recenzí je napsáno po několika pěnách v obchodě a dokonce i na skvrně. Nebo pod vlivem zaujatosti vůči nejnovějším výtvorům Amouage. Mám Boundles a Ouverture, teď mám Material, všechny se mi líbily v různé míře, ale ta poslední víc než ostatní.
Ano, už tam není ten "Wow" efekt, ale kde na to vzít, když už toho bylo tolik vyzkoušeno a zase vyzkoušeno. Vůně je opravdu minimalistická a je to moderní unisex. No, a tak je to i uvedeno. Od takové vůně nemůžete čekat ženské vyznění. Flakonek je ještě zavádějící a vůně není ženská.
Mé dojmy po týdnu bližšího seznámení: není to ambroderevyashka, ale sladce-vanilkové dřevo.
Opět platí, že pokud vás dřevo ve vůních nudí a připadá vám zastaralé, no, asi to není nic pro vás. Nemáte rádi vanilku? Ani tady ne.
Grand Soir je v obecném směru podobná, nic víc. A je ženská, jemná pro můj nos a opravdu jantarově-vanilková. Tady je cítit určitá unisexová strnulost, i když vůně sama o sobě je klidná. A tady chápu, proč se mi nelíbila a nebyla pochopena mnoha fanoušky značky. Vůně je tichá, až na počáteční kadidlovo-vanilkový výbuch. Sedí těsně u pokožky, není příliš mazlavá, ale je velmi vytrvalá. Je to ten typ Amouage, který není děsivý pro nošení na veřejnosti, nikoho neudusí. Zároveň za takové peníze potřebuje mnoho lidí dlouhou a čistou stopu! I já je chápu.
Co se mi líbilo:
1. Zajímavé otevření, na kůži vůně žije, rozvíjí se, mění. Není plochá, není nudná.
2. Kvalita, je tam, složky jsou drahé a dobře sestavené. Nesouhlasím s tím, že je to nevýrazná kakofonie.
3. Nízká hlasitost zvuku je také plus, můžete ji nosit vždy a všude. Vůně pro každý den.
4. Výdrž, pro mě je důležitá, zní od rána do večera, vanilková ozvěna je slyšet i hodiny chz 18.
5. Vanilka není kulinářská, není to cukrová vata, ale rostlinná, líbí se mi její zvuk v základu a její jemné spojení s dřevitými tóny, ukázalo se to jako takový příjemný akord pro můj nos.
To vše mě může dobře smířit s "dřevnatostí" v základu. Takovou Amouage potřebuji, tím spíš, když se mi náhodou dostala do ruky lahvička. Pokud se mé vnímání v zimě změní, napíšu víc.
hab
No, co na to říct? Amouage potřebuje asijské trhy a publikum těch, kteří nechtějí všechny obvyklé rozpoznatelné aspekty značky? Mám na mysli husté, texturované, všechny peníze světa, jak se říká. Předvídám moře stížností, že není stálá a tichá. A ono to tak opravdu je. Můžete to rozředit. Tohle není Cécile Zarokian, kterou musíte omezit na jednu hroudu. Jedná se o velmi konvenční evropskou jantarově pryskyřičnou kompozici. Velmi moderní, až minimalistická. Na jejím pozadí je ženský Osud monstrózním mnohovrstevnatým dílem. Kořeny zde vycházejí z evropských vanilkovo-jantarových příchutí 21. století. Nic hlubšího tu není. Je to špatná vůně? Vůbec ne. Jen všechny výtky budou směřovat k jejímu spojení s DNA domu. Jen v základu jsem našel odůvodnění, a tam je známá ruka Zorokiana. Ale to je ještě daleko a mám podezření, že se bude posuzovat podle první hodinky, která je pomíjivější. Ale v základu nemá tolik vanilky, která se v kompozici vznáší v prvních hodinách, ale už v ní hrají roli dřevité tóny, pačuli, a dokonce i pryskyřice. Zbytková sladkost přetrvává. A její textura v základu se mi líbí, líbí se mi víc než to, co se děje předtím. A mimochodem, právě v základu se začínají pořádně ozývat i ty mužné. Je dokonce zvláštní, že jim nedali párový název, i když to tak uvedli na trh. Líbilo se mi to nakonec? Nevím. Ta ženská je asi tak na úrovni Ashore. Pánská se mi líbila o něco víc. Mimochodem, má skvělou výdrž. Jen to není o zářivém parfému. Ale v blízkosti kůže je skvělá, Cecile není propadák.
Cavoodlegirl
Mám ráda parfémy Amouage pro jejich kvalitu a něco trochu jiného (někdy hodně jiného). Mám jich asi 20, pánské i dámské flakony. Právě jsem si objednala další dva.
Tento parfém je prostě nádherný, dobře provedený kvalitní vanilkový parfém. Na mně musí vonět božsky, protože pokaždé, když si ho vezmu, alespoň jeden člověk řekne, že krásně voním. Dnes ke mně přišla paní z kavárny od automatu a řekla, že úžasně voním a že bych měla tento parfém nosit pořád.
Dobře funguje v teplém počasí (dnes je 23'C) a musí mít slušnou siláž, protože lidé, kteří to dnes komentovali, nebyli v mé blízkosti.
Vlastně se mi líbí směr, kterým se Amouage ubírá. Jejich nové výtvory jsou krásné a velmi dobře nositelné. Některé z těch původních jsou zajímavé a chytré, ale těžko se nosí na veřejnosti. Někdy doma nosím věci, které jsou náročné, jen proto, že se mi líbí, ale na veřejnosti bych ráda, aby ostatní ocenili, jak voním, stejně jako já.
Ricardolucas
Další umělecké dílo od Amouage od Cécile Zarokian, jedné z parfumérek, které obdivuji pro její oddanost a lásku k parfémům a domu, ve kterém pracuje nebo hraje. Tato vůně je vyrobena z těch nejkvalitnějších surovin, směsi pryskyřic s madagaskarskou vanilkou, lehkým kadidlem a hořkostí. Přináší pocit hřejivosti. Připomíná mi arabské večírky se spoustou zlata, břišní tance a osvěžující nápoje arabského letního večera.
Teregg
Parfém, který jsem nedávno objevila a zamilovala si ho.
Je teplá, kořeněná, vanilková a jantarová.
Oceňuji vůni skořice v kombinaci s nádechem kadidla charakteristickým pro dům Amouage, sladkost jantaru a vanilky a jako závěrečný dotek dřevo oud, velmi dobře vyvážené, což z ní dělá vynikající vůni, která značí kvalitu.
Mnozí ji přirovnávají k vůni Grand Soir od Francise Kurkdjiana, a i když jsou si trochu podobné, Grand Soir mi připadá více ambrová a podle mého názoru může být těžší a méně univerzální.

piabx
Spolu s Boundless je pro mě Material velkým zklamáním. Ne proto, že by byly špatné, ale proto, že jsou naprosto průměrné, což je pro mě ještě horší než polarizující "špatné". Material navíc voní velmi rozbředle a je to velmi generická teplá ambery vůně, na kterou si nevzpomenu. Tohle není hodno Amouage.
I kdyby jen 4 Amouages pod Chongem byly pro mě plnohodnotnou koupí lahvičky, dokázala bych ocenit všechny ostatní, kterým dělal kreativní režii pro dům. Byly výjimečné a jedinečné, i když ne pro mě.
Nový kreativní ředitel se mi nelíbí. Ale to se projeví, když najmete bývalého idiota z módního marketingu místo skutečného nadšence a maniaka do vůní, který má jedinečný styl a vkus. Amouage potřebuje člověka, který porušuje pravidla a má vkus na nejvyšší úrovni. Četl jsem rozhovor s tím novým kreativním ředitelem a uvedl své oblíbené (a nudné) vůně z jiných domů, což už mi ukázalo, jaký má průměrný vkus. Raději se při příštích vydáních zvedněte!
bdoughty82640
Pravděpodobně poslední slovo v parfumerii v oblasti orientálních vanilkových a labdanových vůní. Tato vůně vykazuje všechny nuance vanilky: v některých částech kožené aspekty, v jiných kadidlo a oud. Po celou cestu hladší než hedvábí a po celou dobu dospělá. Referenční kousek pro budoucí i minulé orientálky. Vynikající dílo.

Perfumeaddict
Dnes jsem to vyzkoušel. Asi jsem na tomto světě už dlouho, protože mnoho mých komentářů k novým parfémům začíná slovy "je to kopie ...". Tentokrát vychází z Dior Adict. Myšlenka převzít a rozvinout téma není pro Amouage nová. Někdy se mi dokonce líbí víc než originál. Ale dražší. To je i tento případ. Velmi rafinovaná, velmi zjemněná, ale je to Adict. 260 liber v Harrods. Ale je krásný a kvalitní.