Casmir Chopard pro ženy

Casmir Chopard pro ženy

tropický
balsamico
kokosový ořech

Casmir podle Chopard je Orientální Vanilla vůně pro ženy. Casmir byl/a uveden/a v roce 1992. "Nosem" za touto vůní je Michel Almairac. Vrchní tóny jsou Broskev, Kokos, Mango, Bergamot a Ovoce; střední tóny jsouJasmín, Pelargónie, Květinové tóny a Konvalinka ; základní tóny jsou Vanilka, Jantar (ambra), Santalové dřevo, Pižmo, Pačuli a Dřevité tóny.

Broskev

Jantar (ambra)
Pačuli
Dřevité tóny

DarkRoseNoir

V poslední době jsem velmi nostalgický. Nádherná 80. a 90. léta, považuji se za šťastného člověka, který je prožil. V těch letech parfumerie chrlila mistrovská díla v hojném počtu, dnes o nich sníme. Casmir byl součástí těchto mistrovských děl. Pamatuji si, že byla krásně ovocná, meruňková, broskvová, vanilková, pryskyřičná..... Opoponax, myrha.. Nádhera. Nedávno jsem si ji koupila znovu a teď, když jsem ji dojedla, píšu tuto recenzi. Už to absolutně není Casmir z 90. let, vůbec ne. Jaké zklamání! Ovoce je sotva znatelné, vanilka také. Převažují pryskyřice, v podstatě můj nos vnímá jen ty. Trvání je slabé nebo špatné, ditto pro siláž. Znovu si ji už nekoupím. Pokud se mi po ní opět zasteskne, nastříkám se Myrrhou z Treasures Of The Orient nebo Batikou ze Green Eyes. Je mi smutno... 😔

Edit : Další duplikát Casmiru, pokud by byl zájem, by byl Secret Narcissus od Giardino Dei Sensi, který není vůbec špatný.

ManfrediGaetano14

Casmir. Poslední dobou se mi stýská po dobrých časech. A když říkám své, mám samozřejmě na mysli bájná 90. léta. Někteří lidé z této dekády nic nepochopili a považují ji za zbytečnou. Možná ji prožili spíš pracovně, než že by tančili úplně opilí v ulicích Cortiny. Zachrání je alespoň Casmir od Choparda? Myslím, že ano. Mezi orientálními jantarovými vůněmi z tohoto období je to jedna z mála, která se stále drží. Cítím v ní hlavně heliotropin, benzoinové suroviny, kumarin a vanilin. A ovoce, o kterém všichni mluví? Budu upřímná: nikdy žádné. Trvání je dobré a projekce není tak skromná. Připomíná Shalimar od Guerlaina, ale je rozhodně méně mastková. Podle mého vkusu je to stále velmi dobrý parfém a neliší se tolik od těch jantarových, které se nám trh snaží vnutit za trojnásobnou cenu. Být vámi, dámy, dala bych jí šanci, stejně jako jiné vůni ze starých dobrých časů, totiž Fantasme od Pierra Bourdona: tam je ovocný koktejl cítit mnohem lépe.

jerry drake

Často se olfaktoricky ponořím do minulosti a cestuju příliš daleko do minulosti.
A miluji to. Nyní je řada na Chopardu s jeho parfémem z roku 1992, verzí parfémované vody Casmir s lotosovým květem v základu. Flakon vypadá jako typický pro osmdesátá a devadesátá léta, přesně v tomto stylu, a se zlatou kopulí vypadá nádherně. Vůně je opravdu velmi smyslná, je v ní cítit temné, zemité teplo, i když je v ní hodně ovoce, intenzivní broskev vykoupaná ve sladkém, kořeněném kokosu, sublimovaná lahodnou vanilkou, která se na chvíli ukázala jako trochu hrozivá, když se usadila s jantarem. Nebezpečí však bylo neopodstatněné, protože základní tóny se k vanilce silně připojují, aby ji proměnily v něco sametového, a pačuli jí dodává strukturu a pižmo se snaží, aby jí dodalo erotický orientální nádech.
Casmir by měl velmi dobře fungovat v chladných a deštivých dnech a myslím, že se nejlépe hodí na zanechání stop večer. Není to moderní parfém, ale velmi příjemná, zahalující, smyslná vůně, která získá ještě větší kouzlo, pokud si ji trochu rozetřete na kůži hned po sprchování, když je pokožka ještě vlhká.
Nehodí se, pokud se chystáte hrát tenisový zápas, ale je ideální pro večer při svíčkách, pro jízdu otevřeným autem po pláži v zimě nebo pro tu ženu, která se chystá na milostnou noc se svým milým, má všechny vlastnosti, které svádějí a vedou k pokušení, směs jejích tónů ji činí jedinečnou, zvláštní, nádherně zahalující s kouzlem, které okouzlí každého, kdo se k vám přiblíží.
Zkrátka parfém pro intenzivní a romantické chvíle.

Карпова

Chlapi, no, proč prasknout koule na ty, kteří píší nelichotivé recenze na příchutě, protože to opravdu mate kupujícího, Už jsem si všiml, že recenze s malým počtem koulí nejobjektivnější, pokud se vám líbí chuť, to nemůže také líbí všechny bez výjimky, respektovat názor svého bratra)))))))

Josesan

CHOPARD je švýcarská společnost, která se specializuje na hodinky a šperky a rozšířila svou výrobu o řadu doplňků včetně parfémů.
Založil ji Louis-Ulysse Chopard v roce 1860, když mu bylo pouhých 24 let. Dnes zůstává rodinným podnikem, který se spojil s německou firmou SCHEUFELE.

CASMIR by Chopard se vyznačuje tím, že jako jeden z prvních parfémů kombinuje orientální tóny - jako vanilku a pačuli - s ovocnými tóny.
Název CASMIR pochází z CACHEMIRA, oblasti v severní Indii na úpatí Himálaje. Flakon ve skutečnosti evokuje hinduistické chrámy této oblasti sousedící s Tibetem.

Začíná mimořádně intenzivním sladkým vanilkovým nádechem. Na tomto místě se sluší říci, že CASMIR je parfém pro závislé na vanilce - včetně mě -, neboť je to jeden z jeho nejcharakterističtějších tónů.

Netrvá dlouho a o slovo se přihlásí ovoce, které se mísí s vanilkou a skládá sladkost, v níž vyniká broskev a meruňka.
Kombinace je sladká, ale ne těžká, i když jsou cítit bobule (červený rybíz a maliny), CASMIR zůstává vyvážený a není příliš ovocný.

V danou chvíli se objeví výbuchy bílých květin, lehce indolické, lehce tělové, ale nepřebírající ovocný vanilkový tón, který vůni dominuje.

Objektivně vzato by se dala označit za ženský parfém, ale já bych se nikdy neostýchala tuto vanilkovou ambrózii nosit.
A to z toho důvodu, že to není jedna z těch příliš umělých, téměř žaludek zvedajících vanilkových vůní. Vanilka CASMIR je zdrženlivá tak akorát. Ani ovoce nespustí její pověstnou zdrženlivost.

Orientální dřevité výpary ze dvora kadidla, pačuli, jantaru a santalového dřeva pomáhají urovnat stávající sladkost a vytvářejí sametové, přepychové a sugestivní pozadí.

Ve Španělsku se vyskytuje "přehnaně" levně, což mi dává černou předzvěst blížícího se ukončení výroby a její následné přemrštěné ceny.

(Z milosti CASABLANCA77)

Casablanca77

Casmir je to nejbohatší a nejsmyslnější zastoupení, jaké jsem za dlouhou dobu ochutnala, díky němu a s ním jsem zažila krásný mimosmyslový zážitek.

Na mé kůži to byla skutečná exploze rozkoše. Jakmile jsem si ho nastříkala na kůži, ztratila jsem řeč, oči se mi protočily v hlavě a říkala jsem si, jak jsem mohla být tak absurdní, že jsem si koupila tolik gurmánských parfémů a tuhle exotickou krásu jsem předtím neměla.

Casmir je parfém, který je víc než opulentní, víc než sladký, víc než kořeněný, víc než smyslný, ale především a především je víc než parfém. Přivoněla jsem si k mnoha parfémům, k mnoha, možná až příliš mnoha, jak je panorama. No a přišel tento parfém, který dnes nezvládá žádnou okázalost mezi tolika parfémovými nudami a lusknutím prstů mě vzal za srdce, je to Consquistador.

Musím přiznat, že to byl krásný zážitek, zážitek, který jsem dnes zažila, v deštivém a šedivém dni jsem si dokázala užít krásnou hodinku, vzpomínat, všechno v ní se ukázalo jako čtverec, to, co mohl být den na hovno, nebo další den přilepený k počítači a vykonávající činnosti a aktivity, neosobní den, který mohl skončit hrůzou při odchodu z domova v těchto diluviálních podmínkách, se stalo krásným, protože jsem našla světlo Slunce.

Barcelona byla promočená až na kůži, budovy byly šedivější než kdy jindy a jeřáby chrámu Sagrada Familia byly ošklivější než obvykle, ale na této procházce, kde byl chladný vzduch, jsem vešel do staré budovy s dokonalým výtahem bohoslužeb, úzkým a uprostřed budovy. Dorazil jsem na místo určení a dveře mi otevřela zralá žena, inteligentní, krásná, vnímavá, veselá a velmi nápadná, to byl vstup do Casmiru, protože jen tento parfém může zůstat s lidmi této postavy. Tam mě olízl hravý ohař až po svaté uši, když viděl, že se chystám na procházku, i mrzutější se rozhodl vzdát se mým nohám, aby se nechal pohladit, a mezi tolika láskyplnými, tolika přítomnými charaktery byl u vchodu Casmir: krásný, spravedlivý, odtažitý, ale jistý si sám sebou. Stačilo ho vzít do ruky a uvědomit si, že celý ten okamžik je součástí tohoto velkého parfému. Jeho sladkost, jeho vřelost, jeho charakter, jeho jiskra byly součástí tohoto místa... nádhera. Dala bych cokoli za to, aby ochutnávka parfému byla vždycky taková, nejen kvůli parfému, ale kvůli příjemnému zážitku z jeho poznávání přímo v prostředí, které k němu nejlépe patřilo.

Jeho vrchní tón je tvořen kokosem, piña coladou, broskvovou šťávou a vanilkou, po které se vám oči zalesknou až do nebes. Tento parfém do vás vstupuje velmi velmi jemně, chce s vámi být něžný a sladký, je jako hravý ohař, který se na vás dívá s hloupou tváří, ale umí být spravedlivý a velkorysý, je jako ta žena, která ačkoli je inteligentní a vnímavá jako její ohaři, ví, koho má před sebou, a umí pohledem očí rozpoznat, kdo je před ní.

Střední fází Casmiru je spojení jeho výstupu s jeho znamenitými vintage květinami, tak vzácnými a dobře zkombinovanými, které dávají celku velkou hru, je stále sladký, ale díky nim neupadá do průmyslové cukrárny. A co teprve závěrečná fáze s jantarem, který lektvar opojí, ale neupadá do mdloby, protože pachulí si dobře pohrává s pižmem, díky čemuž je hutný, to ano, ale s neuvěřitelnou jemnou lehkostí.

Když jsem odcházela, bylo mi těžko, protože vonět k zázraku doby, tak vzácnému, tak cudnému, tak pohlcenému svou dobou, a mít nějaké malé hony, které byly jen láskou a láskou, a ženu tak živou, tak plnou, tak plnou života, tak okouzlující, s takovou lehkostí, s takovou jasností lidí, kteří dlouho žili život s pravidly, která si sami uložili... tento zážitek tak sladký ve všech směrech byl završen Loučením a Objetím...

Na cestě domů jsem už necítila tu zimu, vítr byl pryč, den už nebyl šedivý, naplňovala mě radost, která nemohla jen tak odejít, co mě dělalo šťastnou: to místo? ti lidé, kteří mě impregnovali svou zářivou energií?... vím jen, že pokaždé, když přivoním k tomuto parfému, budu si moci v paměti vybavit ty pohledy tak dokonalé jako celek, tu kombinaci se sladkostí, ale i s drsností, která je tak identická s tímto nádherným a nezapomenutelným parfémem.

EDIT: zdá se, že současná verze se změnila je lineárnější parfém, je lepší udělat recenzi s tou současnou, protože věci nejsou takové, jak se zdají.

ishouldbebetterthanthis

V roce 1995 jsem právě dokončil univerzitu, pracoval jsem jako brigádník a sotva jsem si vydělával na živobytí. Pro zábavu jsem nakupovala ve výlohách, nikdy jsem nic nekoupila, jen jsem snila.

V parfumerii jsem narazila na tento parfém, flakon se mi líbil a vyzkoušela jsem si ho. A ouha. Můj ty bože. Bože. Nemohla jsem uvěřit, jak je nádherný. Trochu mi připomínala vanilkový olej z Body Shopu, který jsem nosila jako studentka, ale mnohem bohatší, mnohem dospělejší a sofistikovanější. Stála jsem u pultu trochu v mlze a počítala, jestli si ho vůbec můžu koupit.

Oblečená tak, jak jsem byla (chudák mladá), jsem určitě neudělala dojem na prodavačku, která mě tam náhodou v úžasu zahlédla stát. Každopádně mi velmi chraplavě vysvětlila, že láhev, kterou držím v ruce, je velmi drahá.

Nevím, co mě to napadlo, ale abych jí dokázala, že se v jejím odhadu o mně mýlí, zeptala jsem se jí, jestli v obchodě mají i parfémovou verzi. Její nálada se rychle změnila, sáhla za pult a vytáhla velmi malou, velmi drahou lahvičku. Řekla jsem, že si ji vezmu. Zaplatila jsem posledními penězi, které jsem měla na účtu, penězi na nákup,

Byl to hladový měsíc, ale nikdy jsem toho nelitovala. Casmir je vůně mých dobrodružství, která jsem jako mladá žena poprvé prožila ve světě. Dnes už nemá na můj nos takový účinek (už nepůsobí zdaleka tak dospěle), ale pořád ji miluju. Taky stojí mnohem míň peněz než tenkrát!

Apsara

V dalekém roce 2005, v sychravém a větrném listopadu, kdy se deprese neplíží jako tichá podzimní kočka, ale rozbíjí okna a vtrhává do duše s temnou příšerou, utíkající před zimou a steskem, jsem vběhla do nejbližšího nákupního centra, abych počkala na autobus domů. Tam uprostřed nákupní haly stál prosklený stánek s parfémem v peru za dvě stě rublů. Ztuhlými prsty jsem se přehrabovala v košíku s těmito pery a narazila na výtisk s hřejivým názvem "Kašmír" a namalovaným červeným lotosem. Prodával se zapečetěný, takže nebyla příležitost ho vyzkoušet, ale název vzdáleného indického státu mě velmi zahřál.....
Každopádně jsem za "Kašmír" dala poslední studentské peníze a šla domů. A aby mi nebyla taková zima, otevřela jsem krabičku a štědře se polila novým parfémem.
A pak... místo špinavých závějí na krajích silnic vyrostly kouzelné palmy, místo šedivých chruščovek se objevily kopule sněhobílých mramorových paláců a místo mrazivého větru ke mně dolehly vůně kouřící bachurnice, zavěšené ve vzorovaných oknech u příležitosti náboženského svátku. A teď jsem nekráčel po zledovatělém chodníku s blátivými kalužemi, ale po jemné mozaice vyložené fantaskními vzory. A přede mnou, místo listopadového šera, teď skrz bludiště vycházelo obrovské rudé slunce a zhášelo poslední ranní hvězdy na obloze.
Takto, aniž byste použili cokoli psychedelického, se můžete přenést z šedivého postsovětského města do jiného světa).
Nevoní mi žádné ovoce, limonády ani laky. Cítím kouřové lampy ze santalového dřeva, nasládlé chrámové kadidlo, roztékající se kousky aromatických pryskyřic a kámen rozehřátý na jižním slunci. Žádná niková vůně mi nezprostředkovala tuto atmosféru dobré orientální dovolené. "Kašmír" je suchý a horký, sladce balzamicko-dýmový.
Od té doby jsem spotřebovala spoustu bublinek "Kašmíru" a vůbec jsem nasbírala celou sbírku různých vůní, ale "Kašmír" pro mě bude vždycky nejkouzelnější. Teď už bude navždy se mnou).

moreorlessa

Zkouším to poprvé a jsem nevěřícně překvapená velikostí malého modrého pruhu... jak se může tolika lidem nelíbit Casmir Chopard? Mně přišel fantastický. Je to sladká, ovocná orientální gurmánka, ale v žádném případě nepřipomíná ty módní parfémy jako La Vie Est Belle. Připomíná mi Tocade, klasiku. Ale Casmir dokáže být ještě veselejší a slavnostnější. Úžasná sametová sladkost.

TatiORodrigues

Komplexní vývoj... Ovocný salát s teplými pryskyřicemi a zemitým, karamelizovaným pozadím... Vůně opalovacího krému, Naty to všechno řekla... Myslím, že má jméno. Kdo si vzpomene na Rayito de Sol? Jsem zpátky ve svých dívčích letech!!! Velmi chutné. Ovocná orientální pro mě! Veselá, letní orientální, řekla bych! Velmi tropická, ula-ula... Pro letní večery myslím funguje! Nebyla na mě tak silná. Ale dává o sobě vědět. Nemůžu uvěřit, jak dobře se hodí k pěkným potištěným šatům s páskem a opálením na šťastný den s milými přáteli. Velmi pěkné. Moc se mi líbilo setkání s ním. Díky Naty! Moje vnímání bylo úplně jiné!!! On je opravdu kontroverzní! :D
P.S: Zamilovala jsem se do něj 27/02/14!!!! Nejhorší je, že se těžko hledá!!!! :(
Jen dodám, že i přes ten tropický latinský pocit, který jsem měla, je to ženský parfém, výrazný, aniž by byl těžký, sladký, ale ne medový. Trochu jiná, ale elegantní, zajímavá, trochu hřejivá, smyslná, fascinující. Výborně na mě drží a silně se rozvoní.
P.S 2: Co je to za parfém? D I V I N O! Celoživotní vášeň! Koncept parfému neměl s mým vnímáním nic společného! Krabička i flakonek mají všude lotosové květy. Lahvička má také orientální (indický/arabský) design. Výrazný, elegantní...
P.S 3: Nejlepší meruňka... Je to jako velmi jemná meruňková marmeláda... hmmmmmm.
P.S 4: Jakmile se usadí, Dolce Vita připomíná Casmir. Ale Casmir, alespoň na mně, se více promítá a působí živěji než Dolce Vita. Začátek obou je velmi odlišný.

Naty_sinfoniaagridoce

Mastné, intenzivní, plné... a kontroverzní!!!
Na nose necítím žádné ovoce, je to jako by pyramida byla obrácená. Cítím hodně benzoinu, fazole tonka, jantar, vanilku, opoponax a nádech skořice.
Po chvíli se objeví kokos a další smíšené ovoce, ale kokos vynikne, takže parfém voní jako opalovací krém... moc pěkné!!! Ale tady to začíná být ošemetné... kdy ho použít? lol
I když voní jako opalovací krém, neriskovala bych jeho použití v létě nebo na jaře. Myslím, že se hodí spíš na podzim/zimu!

Jitterbug Perfume Lover

Chopard Casmir
Tato vůně je celé kouzlo a krása Indie v lahvičce; bohatá exotická jídla, ručně tkané korálky na hedvábném sárí, šafránová roucha svatých mužů, chai wallas, sladké domy, bláznivý šťastný rytmus bangry, malovaní sloni, svátek světla s plovoucími blikajícími svíčkami na Ganze, chrámy, girlandy z měsíčků, henna na rukou novomanželů - to vše, dokonce i nádherná architektura je zachycena na lahvičce! Věděla jsem, že si ji zamiluji, ještě než jsem k ní přičichla, už jen kvůli flakonku, ale netušila jsem, že se z této vůně stane celoživotní láska, a nikdy jsem netušila, že mi vůně může změnit život. Dovolte mi to vysvětlit...

Když tato vůně vyšla poprvé, v časopise Seventeen vyšla celostránková reklama, na které byla zobrazena žena procházející se ulicemi Kašmíru v růžových šatech s obrovskými květy růží. Opírala se o vínový mercedes a na krku měla velký tyrkysový náhrdelník s květy dýně. Měla jsem přesně ty šaty, měla jsem přesně to auto v té barvě, měla jsem i ten náhrdelník s květy dýně, ale nikdy jsem nebyla v Indii a neměla jsem ten parfém. Tak jsem si šla koupit ten parfém a v mé mysli se zrodilo semínko. Nosila jsem ho každý den po celá léta, ještě předtím, než jsem vůbec věděla, co je to charakteristická vůně, a byla jsem stále zvědavější na svět mimo mé malé plážové městečko, ale hlavně jsem byla zvědavá na Kašmír.

Přibližně ve stejné době jsem se stal posedlý písní Kasmir od Led Zeppelin. Přehrával jsem si ji tolikrát, že mě můj nejlepší kamarád Carlos, který obvykle s mými sobími hrami souhlasil, prosil, abych přestal. Dokonce přede mnou CD schovával a dával mi k poslechu jiná cédéčka, ale nebylo to nic platné. Pak už jsem věděl, že tam musím jít. Co to musí být za kouzelné místo, že inspirovalo tak nádherný parfém a tak sexy píseň? Musela jsem to zjistit sama! Nakonec jsem se do Indie opravdu vypravila a bylo tam všechno, co jsem si představovala, a ještě víc. Byl to začátek mé lásky k cestování, začátek mé neukojitelné touhy po nových místech, nových věcech, nových lidech, nových myšlenkách; lásky, která trvá celý můj život, stejně jako láska k této vůni.

Nedokážu si představit, že by Casmir v mém šatníku vůní nebyl. Neexistuje žádný jiný parfém, který by byl tak hřejivý a uklidňující a zároveň tak exotický. Pro mě je to to, co nosí ženy, které dobře cestují. Je bohatá, plná a opojná. Není kořeněná, ale v žádném případě ne obyčejná. Není plochá, ale ani ostrá. Nemá žádné ostré hrany. Od počátečního střiku až po závěrečné zaschnutí je to kouzlo v lahvičce. Mám tu velkou láhev, ale kdyby ji prodávali v sudech, asi bych dala přednost něčemu většímu. Tohle je klasika.

Марьяна Рыжаускас

Americký kritik parfémů Chandler Burr v jednom rozhovoru řekl: "Muži milují vanilku, proto prostitutky po celém světě voní po vanilce."

Vůně vanilky však není oplzlá. Pro zhýralost si vyberte tuberózu, jasmín, a dokonce, nedej bože, kadidlo. Ale vanilka je jiná. Vanilka je uklidňující vůně. A to je tajemství popularity právě těch prostitutek, o kterých se Chandler Burr zmiňuje.

Vanilka byla vůní cukrárny v uličce, kde jste přeskočili nenáviděnou fyziku (algebru, literaturu).

Vanilka byla vůně maminčiných rukou ulepených od těsta, kterými vás objímala, když jste prohráli důležitý zápas (neudělali ročníkový test, rozbili tátovo akvárium).

Vanilka byla vůně koblih s moučkovým cukrem, které jsi chroupal v mrazu se svou první láskou (vybrala si někoho jiného, ty blázne!).

Vanilka je vůně dětství. Vanilka je vůně bezstarostnosti. Vanilka je vůně klidu.

Vanilkový parfém je klid po bouři. Je to pocit, když jste zběsile vydechli a teď se konečně můžete uvolnit.

Dnes mě čekal dlouhý, nervózní den (na jehož konci mě nejspíš nebude utěšovat nějaká prostitutka), a tak jsem si na výběru parfému dala obzvlášť záležet. Poté, co jsem prošla všechny své vanilkové vůně, jsem se rozhodla pro Casmir Chopard (1992).

Casmir Chopard je jedna z nejoriginálnějších, přitom nevtíravých a inteligentních vanilkových vůní.

Má velmi jemnou, delikátní, zahalující a hřejivou stopu. Hlavním rysem Casmiru jsou však slané tóny, které se na kůži objevují hned v úvodu, na rozdíl od ovocné kompozice vůně. Casmir doslova balancuje na hraně vůně a chuti. Stačí jedna kapka parfému a v ústech se objeví rozporuplný pocit, jako byste si ukousli z tabulky slané čokolády Salazón. Ve vůni je cítit také ovoce, ale toto ovoce voní jako teplý, vyčerpaný Duchesse, což dodává chuti ještě několik mililitrů nostalgie.

nopasho

Cenu číslo jedna za nejkvalitnější vanilkovou vůni získává... Casmir!!! Triumfální nepolapitelná nádherná vanilka z exkluzivního klenotnického domu, který vyrábí výjimečné vůně. Některé z nejlepších vůní ve Francii jsou vyráběny klenotnickými domy: Boucheron a Chopard. Chopard vyrábí radikálnější a odlišnější vůně než "mainstreamovější Boucheron".
Casmir je jinak slovy nádherná, tajemná,návyková, hypnotická. Je jiná, je radikální, je to "něco jiného". V marnosti nositelných "radikálů", jako jsou "Alien", "Lolita Lempicka"... Vyrobeno v roce 1992! A je stále v kurzu. Je to matka "vanilkových hitů" jako "Addict" a "Hypnotic Poison". Pokud se vám tyto líbí, možná se vraťte ke kořenům Addict a HP, Guerlains Vanille Spiritueuse a vyzkoušejte tuto. Aby bylo jasno, vanilková vůně 'Casmir' nemá nic společného, co se vůně týče' s umělými sladkými mléčnými koktejly vanilky z minulého roku 2005.
Název 'orientální vanilka' se stal většinou bezvýznamným. Ale Casmir skutečně voní jako "orientální vanilka". Skořice a opoponax jí dodávají "východní" nádech. Vůni Casmir vytvořil mistr nosu Michel Almairac (mnoho vůní Bond č. 9, Gucci, Rochas...). Klíčem k jedinečnosti a osudové přitažlivosti vůně Casmir je spojení velmi silného vanilkovo-tonka-benzoinového základu s přírodními vůněmi broskví, meruněk, jahod, kořením uprostřed a smíchaným s pepřovými květinami; navíc osvěženými mandarinkou...
Mluvíme tu o roce 1992, takže tyto ovocné vůně nejsou über sladké glukózové příšery jako některé vůně celebrit, ale dodávají vůni velmi přirozený a přesto zvláštní aspekt. Přírodní broskev voní úplně jinak než umělý broskvový extrakt utopený v cukru. A Almairac do směsi přidal koření a pryskyřice, které dohromady vytvářejí kouzlo Casmiru: skořici a opoponax. Tyto tóny jsou mnohem výraznější než ovocné a květinové. To dodává vůni Casmir její říz, osobitost, tajemnost a jedinečnost. Přitom se stále jedná o vanilkovou vůni.
Podívejme se na jednotlivé tóny:
Vršek: broskev, meruňka, černý rybíz, jahoda.
Střední složka: jahoda, meruňka, třešeň: Mandarinka, karafiát, skořice
Base: Tóny: vanilka, fazole tonka, benzoin, opoponax.
Jsme v roce 1992, takže ovoce a vanilka nejsou vystupňovány na jedenáctý stupeň, hluboko v červeném vanilkovo-cukrovém přebytku, jako je tomu v dnešní legii "ovocných květin". Jsou součástí vyvážené směsi. Ovoce, i když je v horní části, je velmi tlumené a dává nádech přirozené chuti, aniž by vše přehlušilo. Tento ovocný vrchol je -na rozdíl od většiny vůní- méně výrazný než střed a základ. Základ a střed vládnou "Casmiru" a udržují ovoce na jeho skromném místě. Základ je impozantní silou. Přirozená vanilka je posílena, ale také odvedena od "sladko-vanilkové pustiny" fazolí tonka a benzoinem. Intenzivní opoponax (známý také jako "sladká myrha") dodává vanilce říz a hloubku. Tento silný základ získává svěžest z mandarinky uprostřed, kořenitost ze skořice a peprného, pikantního karafiátu (v dobrém orientu nepřehlédnutelného, ale dnes některými považovaného za "stařeckou nótu", což je vždy dobré znamení, protože v mé knize se něco, čemu se říká "stařecká nebo notová" vůně, vždy ukáže jako skvělá). Směs je vytvořena pomocí lékárnické stupnice. Hvězdou je vanilka, ale je to úplně jiná vanilka než umělý vanilin v moderních vanilkových 'vůních' jako 'Fantasy' a 'Fancy'. Jedná se o vanilku kouřovou, hlubokou, kadeřavou, intrikující, tajemnou, hypnotickou a návykovou. Podobně jako "Vanille Noire de Mexique" nebo "Guerlains 'Spiritueuse Double Vanille". Není třeba si píchat inzulín, pokud sprittz tuto vůni.
Je to kvalita Chopard. To znamená kvalitní ingredience, díky nimž je 'Casmir' rozhodně silná, má skvělé silážní účinky a velmi dobrou výdrž. Chopard po "Casmir" možná "experimentoval" pro "experimenty" a vyrobil několik méně nositelných vůní. Ale Casmir je naprosto nositelná. Zejména pro zvláštní příležitosti. Stejně jako "Le Baiser' du Dragon" a "Black Orchid" Toma Forda, které mají podobný charakter jako "Casmir".
A to byla vytvořena v roce 1992! Dávno před "Addict" a "Hypnotic Poison" od Diora, z nichž obě zcela jasně vycházejí. Casmir předběhl svou dobu. Ale stále se vyrábí. A dá se najít na ebayi za velmi slušnou cenu. Pokud chcete lepší a levnější alternativu k 'Addict' a 'Hypnotic Poison', zkuste 'Casmir'. Klenot, který byl počat a zrozen příliš brzy, ale přesto je vizionářem pro nejoblíbenější parfémy budoucnosti. Užijte si to!